Jump to content

GTAforum Verhalen

  • artikelen
    165
  • reacties
    1007
  • bezichtigingen
    98027

#1 GTAForum Episodes - De introductie


ERRWINS

1545 bezichtigingen

#1 GTAForum Episodes - De introductie

Geschreven door: ERRWINS

Liberty City, een stad die de wolken doet breken met zijn enorme wolkenkrabbers, een stad die op zijn eigen manier nooit slaapt en een stad in het teken staat van werk en andere drukke bezigheden. In het noorden van de stad ligt het district North Holland, een plek in Algonquin die je nog vaak zult gaan horen. Midden in het district staat een reusachtig flat gebouw genaamd GTA Forum en telt maar liefst 15 verdiepingen. Elke verdieping heeft zijn eigen bewoners en bezoekers die er welkom zijn. Op de eerste verdieping vinden wij de algemene lobby van het gebouw. Hier komen alle bezoekers van het GTA Forum samen om een gezellige tijd te hebben. In de lobby is versierd met prachtige schilderijen van oude bestuursleden en op de vloer ligt een reusachtig logo van het gebouw: The Big Ear. In elke hoek van de ruimte staan meerdere lederen banken waar de bezoekers uitgerust kunnen plaatsnemen en kunnen converseren met bezoekers en bewoners. Rechts achterin vinden wij een groep bezoekers die hevig aan het discussiëren zijn over een aantal dingen, het lijkt erop dat dit het opinie gedeelte is. Voorin, rechts van de trap vinden wij een aantal lederen banken met in het midden een voetbaltafel. Boven de tafel hangt een gouden bordje met daarin gegraveerd: "Voetbal". Wanneer ik mijn hoofd bij draai naar links, zie ik wederom een groepje bezoekers op de lederen banken plaatsnemen. Ze lijken instrumenten bij zich te hebben en wanneer ik mijn hoofd bij draai naar boven, zie ik hetzelfde gouden bordje maar nu met een andere tekst: "Beeld en Geluid". Helemaal links achterin, tegenover het opinie gedeelte, zie ik verschillende bewoners druk bezig met een aantal spelletjes. Aangezien ik het bordje niet kan lezen, ga ik er vanuit dat dit het contest gedeelte is. Achterin de lobby bevind zich een bar waar @.Sharingan zich prima thuis voelt en graag zijn kunsten laat zien aan wie dat maar wil. Naast de bar vinden wij het trappenhuis en een lift maar om de introductie zo goed mogelijk te laten verlopen, nemen we eerst even een kijkje naar de indeling van het gebouw aangezien er verdiepingen zijn waar we niet mogen/kunnen komen:

GTA Forum verdieping indeling:

  • Kelder: Archief
  • Eerste verdieping: Lobby (U bevindt zich hier)
  • Tweede verdieping: Superleden appartement
  • Derde verdieping: Megaleden appartement
  • Vierde verdieping: Moderators appartement
  • Vijfde verdieping: Global Moderators appartement
  • Zesde verdieping: The Blue Bullets appartement
  • Zevende verdieping: De Wilde Ganzen appartement
  • Achtste verdieping: The Underground appartement
  • Negende verdieping: Sans Scrupules appartement
  • Tiende verdieping: The Oceans appartement
  • Elfde verdieping: MAF redactiekantoor
  • Twaalfde verdieping: OWN redactiekantoor
  • Veertiende verdieping: Leegstaand
  • Vijftiende verdieping: Admin penthouse

Zoals je ziet, zijn er genoeg verdiepingen maar helaas zijn er maar enkele toegankelijk voor bezoekers. De verdiepingen die toegankelijk zijn: De zesde, achtste en negende mits je bevriend bent met deze heren en de zevende kun je betreden zonder problemen. Voor de andere verdiepingen gelden enkele toelatingseisen die je kunt krijgen wanneer je vaak genoeg langs komt in het gebouw. Gelukkig zijn de bewoners vaak in de lobby te vinden of zitten ze zich te vermaken in de stamkroeg, die iets verderop in de straat gevestigd zit.

Om een beetje de sfeer te proeven die de bewoners met zich mee brengen, gaan we naar de stamkroeg om kennis te maken. Ik loop het gebouw uit en sla rechts af het rustige straatje in. Aan de linkerkant van de straat zie ik op een gegeven moment een uithangbord met in neon letters geschreven: "Stamkroeg". We zijn er. Zodra ik de deur open doe en het rode gordijntje voor de deur opzij sla, zie ik een stampvolle kroeg. Aan de bar zie ik @SpacyColours en @Guardian1980, die alles in de gaten lijken te houden onder het genot van een ijskoud pilsje. In de kroeg zie ik ongeveer 5 houten tafels met gammele stoeltjes erbij en bij elke tafel zitten minstens twee personen te genieten van een pilsje of een colaatje. Ik besluit om naar de bar te lopen en een lekker pilsje te bestellen. Achter te bar zie ik een bekend gezicht; Sharingan. "Was jij net niet in het GTA Forum gebouw aan het werk?" .Sharingan kijkt me aan en knikt. "Ik draai vandaag een dubbele dienst dus ik ben aan het werk op beide plekken." Ik knik met goedkeuring en vraag hem om een ijskoude Carlsberg. Terwijl ik een slok neem, kijk ik even de stamkroeg door. Iedereen lijkt het prima naar hun zin te hebben totdat iemand keihard een tafel omver gooit en met een boos en gefrustreerd gezicht de kroeg uit walst. De jongen die bij hem aan tafel zat, @TekaLoca, zegt dat we dat maar even moeten negeren. Wanneer ik vraag wat er aan de hand was, antwoord TekaLoca: "We spelen het spel Bank of Gok en meneer daar, @MegaPilot, was net te laat om zijn score te banken. Hij is nu net terug gegaan naar het Megaleden appartement." Ik help TekaLoca om het tafeltje weer overeind te zetten en vraag of ik bij hem aan mag schuiven. Hij knikt. Wanneer ik ben aangeschoven, observeer ik hem goed. Het is een nette jongen met een vriendelijke lach op zijn gezicht. Op zijn trui zie ik een badge. Zodra ik probeer te lezen wat erop staat, geeft TekaLoca mij al antwoord: "Het is een badge voor Beste lid van 2013. Ik mocht deze in ontvangst nemen omdat ik me goed inzette voor het gebouw. Naast deze badge, kreeg ik ook een sleutel voor de tweede verdieping; het superleden appartement en sindsdien ben ik een bewoner geworden." Vol waardering keek ik hem aan en feliciteerde hem met het behalen van die prestatie. Ook had ik nog een vraag voor hem over de stamkroeg; "Nu we hier toch zijn, wat gebeurt er in de stamkroeg?" TekaLoca kijkt me aan alsof ik een domme vraag stelde en antwoordt: "Kijk om je heen, we zitten in een kroeg. Wat doen mensen in een kroeg? Juist! Gezellige spelletjes onder het genot van een pilsje of wijntje en wanneer je nog minderjarig bent, een colaatje." Juist ja, antwoordde ik. Ik besluit mijn flesje leeg te drinken en weer terug te gaan naar het gebouw. Zodra ik de lobby binnenkom, zie ik totale chaos. Banken zijn gescheurd, schilderijen hangen scheef en flessen drank van de bar liggen kapot op de grond. Wat is hier gebeurd?

Het leven in het GTA Forum gebouw staat nooit stil en er lijkt altijd wel wat te gebeuren. Ben je benieuwd wat er allemaal gebeurt binnen deze muren? Hou deze blog dan in de gaten voor meer sappige details.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...