Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579279

Editie 389 - Sport


OWN

2040 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Sock en Pospisil verrassen Bryan-broers.

Tennissers Vasek Pospisil en Jack Sock hebben zaterdag voor een flinke verrassing gezorgd door op Wimbledon de titel bij het mannendubbelspel te pakken. Het Canadees/Amerikaanse koppel was in de finale te sterk voor de als eerste geplaatste broers Bob en Mike Bryan uit de Verenigde Staten: 7-6 (5) 6-7 (3) 6-4 3-6 7-5.

Pospisil en Sock speelden pas voor het eerst samen op een grandslamtoernooi. De Bryan-tweeling geldt als het meest succesvolle mannendubbel aller tijden. De 36-jarige broers hadden op het Londense gras hun 16e grandslamtitel kunnen pakken. Eerder wonnen zij Wimbledon in 2006, 2011 en in 2013.

Rosberg kan nog verder uitlopen.

Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft zondag een uitgelezen kans om zijn leidende positie in het wereldkampioenschap nog verder uit te bouwen. De Duitser van Mercedes start van poleposition in de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Hij reed zaterdag de snelste ronde in de kwalificatierace op het circuit van Silverstone.

Zijn grootste concurrent, teamgenoot Lewis Hamilton, vertrekt van de zesde startplek. De Duitse regerend wereldkampioen Sebastian Vettel staat in zijn Red Bull naast Rosberg op de voorste startrij. De Brit Jenson Button vertrekt vanaf de derde plek. Hij hoopt voor eigen publiek op een stunt. De verwachte regen kan hem daarbij helpen.

Fernando Alonso van Ferrari gokte op de verkeerde banden tijdens de regenachtige kwalificatierace en reed zo'n langzame tijd, dat hij zondag in de achterhoede moest starten.

Wf9DDHx.jpg?1?8221

Opmerkelijk

Er zijn redelijk wat engnekken en andere opmerkelijke dingen in de sportwereld. Daarom laat @Crazy-Ghost elke week iets opmerkelijks zien uit de sportwereld.

Man tegen paard marathon

In deze sport dient men een marathon te lopen van 35 kilometer, Dat is opzich helemaal niet zo raar, maar in deze sport rennen de mannen tegen ruiters op paarden. We snappen natuurlijk allemaal dat dit niet echt een eerlijke strijd is en dat is ook aan de cijfers te zien. Zo won de mens maar een keer. Deze marathon wordt al sinds 1980 elk jaar gehouden. Een spannende strijd is het echter bijna nooit. Want het paard finisht meestal een half uur eerder dan de hardlopers. Nouja, mocht je het leuk vinden om voor Jan Lul te rennen en geen kans te maken om te winnen. Ik houd je niet tegen.

WK Nieuws

Hier vind je het belangrijkste nieuws omtrent het WK! Heb je iets gemist? Geen probleem! Hier staat het belangrijkste WK nieuws.

Nederland naar de halve finale.

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond ten koste van Costa Rica geplaatst voor de halve finale van het WK, waarin ze het moeten opnemen tegen Argentinie. Nederland domineerde eigenlijk de hele wedstrijd en had enorm veel kansen, maar om de een of andere manier leek de bal er gewoon niet in te gaan. Het bleef 90 minuten lang 0-0. Na een half uur extra tijd was het nog steeds 0-0 en kwamen er dus penalty's. Net voor de penalty's had van Gaal Jasper Cillessen uit het doel gehaald en Tim Krul kwam erin om de penalty's te stoppen, en het was hem gelukt. Nederland schoot er vier strafschoppen in en Krul hield twee strafschoppen van Costa Rica tegen en staat zodoende in de halve finale.

Einde WK voor Neymar

Het WK is voor de Braziliaanse superster Neymar verschrikkelijk geëindigd. Na een redelijk grove overtreding van Zuniga van Colombia heeft Neymar een van zijn ruggenwervels gebroken, waardoor hij dit WK niet meer in actie zal kunnen komen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door Brazilie en zij gaan dus door naar de halve finale waar ze tegen Duitsland moeten. In de finale moet Duitsland of Brazilie het opnemen tegen Argentinie of Nederland.

TzqtgRj.jpg?1?6573

WK praat

Er is weer een weekje voorbij waarin het WK natuurlijk de hoofdrol speelde in het leven van vele sportliefhebbers. Crazy-Ghost en KaiSkillzz voorzien u deze week weer van WK praat! Crazy-Ghost is rood en KaiSkillzz is blauw

Fijn dat je weer terug bent Crazy-Ghost! Ik heb je gemist!

Ik heb jou ook gemist <3

Ik ben in ieder geval blij dat je weer hier bent, maar waar ik nog blijer mee ben is dat Nederland door is naar de halve finale! Had jij daar ooit van durven dromen?

Nee, ik had het echt totaal niet verwacht. Ik had van te voren eigenlijk gedacht dat we maximaal de 2e ronde zouden halen.

Dat hadden we van tevoren al inderdaad een paar keer aangegeven. Wat denk je van match tegen Argentinie op woensdag 9 juli? Maken we daar kans tegen?

Ja, ik denk dat we zeker wel aan de goede kant van de loting zitten. Argentinië is aardig gelijkwaardig terwijl ik Duitsland een stuk sterker acht.

Je acht Duitsland dus veel sterker wat ook wel te begrijpen is. Denk je dat Nederland opgewassen is tegen de Duitsers in een eventuele finale tussen deze twee?

Nee. Ik ben bang dat we dan weer het onderspit moeten delven tegen onze oosterburen

:(

Ja, we zaten er vroeger aardig dichtbij. Dan gaan we naar onze zuiderburen. Die liggen eruit. Hoe vind je dat?

Opzich vind ik het wel jammer. Het was leuk geweest als we elkaar in de halve finale zouden treffen. Of het terecht is weet ik niet want ik heb de wedstrijd van België niet gezien.

Ach ja, je kunt niet alles weten he. Ik heb vernomen dat je nu denkt dat Duitsland wereldkampioen gaat worden?

Ik dacht dat al voor het WK. En dat heb ik ook voor het wk is begonnen aangegeven in een topic op het forum. En ik denk nog steeds dat ze wereldkampioen worden. Wat verwacht jij van Brazilie-Duitsland?

Ik denk dat Duitsland wint. Neymar is immers geblesseerd en Thiago Silva mag ook niet meedoen omdat hij in de wedstrijd tegen Colombia zijn tweede gele kaart pakte. Zodoende.

En als Neymar en Silva wel mee zouden doen? Zouden ze dan wel winnen?

Dan zie ik nog steeds Duitsland wel winnen, maar een stuk moeilijker.

En wat verwacht je van Nederland?

Die winnen van Argentinie en vervolgens ook van Duitsland. We worden wereldkampioen!

Nou, ik hoop het..

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

Vorige week nam mijn lieftallige collega KaiSkillzz het voor een weekje over. Maar nu ben ik weer terug en natuurlijk heb ik weer een babe gevonden.

Deze week heb ik voor jullie Allison Stokke, een 25-jarige Amerikaan. Allison is een atlete en is het beste in het onderdeel polsstokhoogspringen. En ja, die sport is nog moeilijker dan het woord. Tijd voor de plaatjes

:)

6arQu8I.jpg?11bO3asG.jpg?1

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...