Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579303

Editie 391 - Sport


OWN

375 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

Welkom bij Sport! De aankomende weken gaan er wat veranderingen plaatsvinden in Sport! Er zal geen WK praat meer zijn en WK nieuws wordt vervangen door Voetbal nieuws. Als de Eredivisie en de meeste andere competities weer van start zijn gegaan zal er hoogstwaarschijnlijk een vervanger voor WK praat komen, dus deze paar weken moeten jullie het zonder WK praat volhouden.

Veel plezier met lezen!

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Troicki mag weer spelen

Viktor Troicki keert na een schorsing van 12 maanden. De Servische tennisser kreeg van de toernooi-organisatie in Gstaad een wildcard voor het hoofdtoernooi.

Troicki werd geschorst, nadat hij tijdens het Masterstoernooi in Monte Carlo een bloedtest had geweigerd. De tennisser voelde zich naar eigen zeggen niet goed en deed de test, na toestemming van de dokter, een dag later.

De internationale tennisfederatie (ITF) beschouwde het echter als een weigering en legde een schorsing van 18 maanden op. Troicki stapte naar het internationale sporttribunaal CAS en zag zijn straf verminderd worden tot een jaar schorsing.

In eerste instantie zou de Serviër meedoen aan de kwalificaties voor het ATP-toernooi in Gstaad, maar de toernooi-organisatie gunde hem een wildcard voor het hoofdtoernooi. In de eerste ronde stuit hij op het Oostenrijkse talent Dominic Thiem, de nummer 55 van de wereld. Troicki, ooit de nummer 12 van de wereld, staat nu nog slechts 842e.

Hamilton een paar plaatsen terug

De Britse formule 1-coureur Lewis Hamilton moet de Grote Prijs van Duitsland nog wat verder van achteren beginnen. De titelkandidaat crashte zaterdag tijdens de kwalificaties op het circuit van Hockenheim, waardoor hij aanvankelijk vanaf de 15e positie zou vertrekken. Zijn team Mercedes heeft echter besloten de versnellingsbak van de bolide van de Brit te vervangen. Dat kost hem nog eens vijf plaatsen.

Hamilton ging zaterdag hard de bandenstapel in vanwege een probleem aan zijn remmen. Zijn teamgenoot en grote rivaal Nico Rosberg begint voor eigen publiek vanaf poleposition.

dSOBsb0.jpg?1?6023

Opmerkelijk

Er zijn redelijk wat engnekken en andere opmerkelijke dingen in de sportwereld. Daarom laat @Crazy-Ghost elke week iets opmerkelijks zien uit de sportwereld.

Horseball

Horseball is ontstaan in Frankrijk. Het lijkt heel erg veel op basketball maar zoals de naam het al zegt speel je het op de rug van een paard. Elk type paard is toegestaan in horseball omdat de Fransen vroeger vonden dat iedereen aan die sport mee kon doen ongeacht het inkomen, waardoor je niet eerst een nieuw paard hoefde te kopen. De doeltjes hangen 4,5 meter boven de grond en het is dus de bedoeling dat je de bal vanaf de rug van je paard in het doeltje gooit. De sport is nog niet eens zo heel erg oud, want het ontstond pas in de jaren 60 van de twintigste eeuw. Vanaf 1999 zijn er in Nederland en België een paar horseballverenigingen opgericht.

pfPf7kC.jpg?1?7346

Voetbal nieuws

Voetbalzone is niets vergeleken met dit stukje van Sport! Elke week komen hier de belangrijkste dingen te staan over de ontwikkelingen in de voetbalwereld.

Feyenoord begint leeg te lopen

Op het WK waren er in het Nederlands elftal veel spelers van Feyenoord basisspeler, en dat begint Feyenoord zelf ook te merken. Er is heel erg veel buitenlandse interesse voor hun spelers. Bruno Martins Indi is ondertussen speler van FC Porto in Portugal geworden terwijl Daryl Janmaat voor 7,5 miljoen euro een overstap heeft gemaakt naar Newcastle United in Engeland. Er schijnt interesse te zijn in nog veel meer Feyenoorders. Zo zou FC Porto ook grote belangstelling hebben voor Jordy Clasie en zouden Manchester United en Lazio Rome maar al te graag Stefan de Vrij in de verdediging te hebben.

AHqdT7X.jpg?1?5172

Graziano Pelle was volgens velen de beste spits van de Eredivisie toen hij nog voor Feyenoord speelde, maar aan dat tijdperk is ook een einde gekomen. Pelle heeft namelijk een transfer gemaakt naar Southampton FC, eveneens in Engeland.

Of de grote leegloop bij Feyenoord effect heeft op hun prestaties in de Eredivisie zal de tijd laten zien. Feyenoord speelt namelijk hun eerste competitiewedstrijd op 10 augustus tegen het recent overgenomen ADO Den Haag.

Suarez naar Barcelona

De transfer van Luis Suarez is definitief. De spits uit Uruguay vertrekt voor circa 80 miljoen euro vanuit Liverpool naar FC Barcelona. Suarez mocht niet in het Camp Nou gepresenteerd worden omdat hij wegens een bijtincident op het WK voor een paar maanden een verbod heeft gekregen op elk activiteit dat iets met voetbal te maken heeft, dus ook zijn presentatie in het Camp Nou.

Suarez is inmiddels 27 jaar oud en speelde in zijn profloopbaan voor CD Nacional, FC Groningen, AFC Ajax , Liverpool FC en gaat nu dus voor Barcelona spelen.

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

Lauren Jackson

Lauren Jackson is een Australische basketballspeelster die speelt voor Heilongjiang Shenda. Hiervoor speelde ze voor een hele lange tijd in de WNBA, het hoogste niveau voor vrouwenbasketball in de VS. Zij wordt door velen gezien als een van de beste basketballvrouwen aller tijden en dat zal niet alleen aan haar prestaties liggen.......

lauren_jackson_australian_flag.jpg

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

2 reacties


Recommended Comments

Er gaan de aankomende paar weken wat dingen aangepast worden. Wie weet komt de Tour in de aankomende weken meer in de schijnwerpers te staan.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...