Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579818

Editie 391 - Opmerkelijk


OWN

604 bezichtigingen

opmerkelijkvfkdc.png

IR2zF6C.png

Deze week eenmalig een Opmerkelijk in plaats van een Game On! Huisredacteur Crazy-Ghost (van Game On!) is eventjes op een verdiende vakantie, dus neem ik het deze week over en voor die speciale gelegenheid wil ik dan ook eens wat anders doen! We gaan eens eventjes een kijkje nemen naar de grootste... fora. Toepasselijk om op een forum naar andere fora te kijken, nee? Forumception!


Posts

Als je een willekeurig iemand, die nog maar enkele maanden gekend is met het internet, de vraag zou stellen "Wat is het grootste forum (naar posts) op het internet?" kan je je aan een groot spectrum aan fora als antwoord verwachten, maar een specifiek geval zal er vaker uitkomen dan anderen. Namelijk 4chan.

GTAGames.nl afbeelding
4chan - Maar 4chan is in feite niet zo groot als door de meeste gebruikers wordt gedacht. Ondanks de schijnbare oneindige hoeveelheid aan onzin telt 4chan "maar" net iets meer dan 1,02 miljard posts. Een zeer groot getal, maar niets in vergelijking met de andere twee uit de top drie.

GTAGames.nl afbeelding
Gaia Online - Veel minder gekend, maar een veelvoud groter dan 4chan. Gaia Online is een RPG-forum in een geanimeerd game-thema. Het klinkt allemaal gericht op een specifiek publiek, maar met de meer dan 2,1 miljard posts lijkt het niet zo gelimiteerd te zijn...

GTAGames.nl afbeelding
ConceptArt - Momenteel de grootste en voor mij tot kort ongekend. ConceptArt is met grote voorsprong het grootste forum op het internet en zoals de naam al zegt een thuishaven voor individuele kunst. Hoe groot kan een forum als dit dan worden? Wel... met 8,6 miljard posts zou ik durven zeggen dat het best immens is.

Speciale vermelding:

-Fok.nl (+180 miljoen) - Grootste Nederlandse forum en 5e grootste internationale forum

-SkyscraperCity (+77 miljoen) - Mijn tweede thuishaven en 8e grootste internationale forum

-Gtaforum.nl (+2 miljoen) - Bij de laatste check te vinden rond plaats ±2250


Leden

Een andere manier om alles te benaderen is via het aantal leden, dat lijkt op het eerste zicht gelijkaardig, maar de lijst is wel vele malen anders. Zo valt 4chan ineens uit de top 50 en zien we ineens vreemde combinaties terugkomen. De top drie bestaat uit:

GTAGames.nl afbeelding
GSN Buzz - Een game-forum! Eigenlijk een gokgamesite (onderdeel van de Game Show Network) met een forum dat er eigenlijk maar wat bijhoort, te zien aan de volgende vreemde verhouding. Het forum kent een mooie 5,3 miljoen leden, maar heeft enkel een dikke 800.000 posts (dat doen wij zelfs beter). Niet iedereen zal het nodig vinden om over zijn net opgelopen zware verlies te praten, lijkt me.

GTAGames.nl afbeelding
Major League Gaming - Wellicht al af te leiden aan de naam alleen, maar de MLG is dus je grootste algemene game-gerichte forum, met een goede 6,4 miljoen leden en heeft in tegenstelling tot GSN tenminste meer posts dan leden, een dikke 31 miljoen. Ja, je ziet wel dat bij de game-fora de focus voornamelijk op het gamen zelf ligt.

GTAGames.nl afbeelding
Gaia Online - Ja hoor, de top drie bestaat uit drie game-fora en alle drie zijn uiterst verschillend! Jullie kennen Gaia Online nu wel al denk ik, maar waar deze immense site hierboven nog moest onderdoen voor ConceptArt en genoegen moest nemen met de tweede plaats is ze hier de onbetwistbare grootste. Met maar liefst 26,5 miljoen leden, mocht Gaia Online een land zijn, dan was het maar liefst het 46e grootste land. Vrij uitzonderlijk.


Note: Hoewel al deze gegevens niet fout hoeven te zijn, is het internet groot en lastig te controleren, wat alle info nogal betwistbaar maakt. Naast dit is ook veel tijdelijk. Tot voor kort was HackForums het tweede grootste forum met 4,5 miljard posts, maar men lijkt er een grote kuis te hebben gehouden (nu slechts 34 miljoen) en zijn vele fora in het afgelopen jaar simpelweg verdwenen. Vb. SkyscraperCity was een jaar terug 21e en is voornamelijk gestegen omdat zijn tegenstanders zijn opgedoekt.

Hopelijk kon het jullie boeien!

2 reacties


Recommended Comments

Supertof artikel! :Y Waar heb je deze statistiekjes weg?

Via BigBoards.com, maar de huidige lijsten zijn wat gedateerd en incompleet, dus ik ging voort op zijn oude lijsten en ben zelf eens gaan kijken bij de "top-fora" om de werkelijke getallen te vinden.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...