Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579314

Editie 391 - OWNews


OWN

455 bezichtigingen

ownews6zkyq.png

eu9qYED.png

Voorwoord

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Zondag 20 juli:

Welkom bij een splinternieuwe OWNews. Deze editie staat weer vol met opmerkelijk nieuws wat je deze week misschien hebt gemist. Graag wil ik even je geheugen opfrissen want het forum kent immers geweldige uitspraken en discussies. Daarom heb ik een handje vol nieuws verzameld en uitgebreid verslagen in deze rubriek.

Ook volgende week wordt weer een leuke week dus pak je agenda erbij want er zijn weer genoeg verjaardagen en jubilea's wat niet vergeten mogen worden. Bovendien zijn er tal van contests aan de gang die je absoluut niet mag missen. Schrijf je in of volg ze op de voet.

Ik wens je veel lees plezier en vergeet niet om je mening achter te laten!

hoogtepuntenn2qwd.png

De sensatie van het forum: De verkiezingen

GTAGames.nl afbeelding
Bij vele leden, vooral gangleden, is het een ongekend fenomeen: De Corporation verkiezingen. Bij deze verkiezingen komen we er achter welke gang de status corporation verdiend en welke corporation het uberhaupt nog waardig is.

De hele heisa begon aan het begin van deze week toen @Thundercover de verkiezingen bekent maakte. Onder veel leden was dit niet echt een verrassing aangezien een bestaande corporation genaamd 'The Covesight Community' recentelijk afstand heeft gedaan van hun subforum. Het was dan ook maar afwachten wanneer de verkiezingen plaats zouden vinden.

Deze hele week konden de bestaande gangs en corporations een promotie topic aan maken in de daarvoor bestemde subforum. Het topic zou het visitekaartje en reclame zijn voor de desbetreffende gang/corporation. Tot aan vandaag waren er maar 2 gangs van de 5 die de moeite namen om zo'n topic te plaatsen. The Oceans kwam als eerste met een topic die heel wat leeswerk vergt maar toch inhoudelijk heel goed op been staat. Nog diezelfde dag kwamen De Wilde Ganzen aan draven met een promotie topic. Hun topic bestond uit maar liefst 1 zin en 50 woorden. Of het succes heeft moeten we nog zien.

Vandaag kwam The Underground met de laatste boot en opende een promotie topic. Alleen werd dit topic niet geopend door hun leider, wat over de regel is, maar door een lid genaamd @Sir_Ballas. Een fraai plaatje als in houdt met daar boven de tekst: "The Underground moet corporation blijven". Op zich is dit vrij uniek maar dat is niet hetgeen wat mij opvalt. Wat mij opvalt zijn de tags, die op zijn zachts gezegd een harde waarheid spreken: "Want, de, leiding, doet, het, niet". Een corporation met gebrekkige communicatie dus.

Ook gaan vandaag de stembussen open voor de eerste ronde. In deze ronde zullen alle gangs op de lijst staan om in aanmerking te komen voor het corporationschap. De gang die na een week de meeste stemmen heeft binnengehaald, wint de status corporation. In ronde 2 strijdt de huidige corporation, The Underground, tegen de nummer 2 van ronde 1. Kortom, het wordt heel erg spannend!

dezeweek4vcgg.png

Cluedo deel 2 is uitgespeeld

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Maandag 14 juli:

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Na ruim 2 maanden heeft @Jaszpehr zijn onderzoek skills getoond en met succes. De tweede moord op @Joriz is hierbij opgelost maar tjonge jonge, wat een moeite heeft dat gekost. Deel 2 begon van stroefjes maar kreeg uiteindelijk toch nog grip en ging daarna als een speer! Door goed op te letten, vind je aanwijzingen zonder een kaart te hebben gezien en dat is de truc die Jaszpehr al snel door had. Hierbij wil ik hem nogmaals feliciteren en wellicht is hij een terugkerende kandidaat voor deel 3!

We kunnen weer proosten

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Dinsdag 15 juli:

Onze stamkroeg lijkt een nieuw leven te krijgen, nu @IndoGuus er mee aan de gang is. Hij stoft zo nu en dan oude topics af om voor wat afwisseling te zorgen, iets wat altijd goed is natuurlijk. Guusje pakt dan ook direct 10 topics of meer, wellicht iets te veel van het goede maar dat mag de pret niet drukken. Nu hopen dat de andere leden de spellen ook zo leuk gaan vinden als Guus want anders moet hij het alleen spelen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar een ding is zeker; Stof is iets wat je niet gauw meer zult tegenkomen in de stamkroeg en dat is een goede zaak!

Onduidelijkheid

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Woensdag 16 juli:

Als je andere leden probeert te helpen, kan dit leiden naar een waarschuwing, althans dat meent @dionkoffie. Hij hielp @Skullz-000 mee om een goede computer voor hem uit te zoeken. In het topic wordt onder andere uitgelegd dat men goedkoper uit is wanneer je onderdelen los aanschaft, en zo dus ook Windows. Dionkoffie zei dat men ook op 'andere' manieren kon verkrijgen en daar begon de fout. De aanhalingstekens zorgen duidelijk verwarring aangezien 90% van het forum denkt dat hier illegale software mee wordt bedoeld, ook ik ben een van die 90%. Maar dionkoffie is het daar niet helemaal mee eens en opende een topic in het crewgeschillen sectie van het forum. Hier werd uitgelegd wat hij er wel mee bedoelde en dat het eigenlijk onschuldig was. Wat het gevolg van zijn uitleg was en waarom hij de aanhalingstekens gebruikte is vooralsnog een raadsel.

Het forum heeft een nieuwe familie

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Donderdag 17 juli:

Een nieuwe gang? Welnee, zo ziet @DarkViper_Brian het niet. Hij vindt dat zijn nieuwe 'gang' een familie is of althans moet worden. Hij heeft de betreffende gang genaamd 'The Forum Families' opgestart en is daarmee de derde aankomende gang. Wanneer het hem lukt om 3 mede leden te vinden, mag hij zich een volwaardige gang gaan noemen. Het beleid van de gang is nog wat onduidelijk dus laten we er maar standaard vanuit gaan dat hij plezier wil maken en gezelligheid wil op het forum. Maar voor dat het zo ver is, wens ik hem veel succes met de zoektocht want die zijn voor alle nieuwe gangs toch wel het moeilijkst.

Wat een warmte

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Vrijdag 18 juli:

Het is vandaag de eerste van de enorme warmte die over Nederland en Belgie raast. Er is amper een zuchtje wind te bekennen en het kwik stijgt boven de 30 graden uit. Wat doe je dan? Juist, je zoekt verkoeling op en dat deden de leden van het forum dan ook massaal. De een lag heerlijk op het strand bij het water terwijl anderen genieten van hun vakantie in de schaduw. Hoe dan ook, veel activiteit was er niet op het forum te bekennen en dat kun je de leden dan ook niet kwalijk nemen. Er is een ding wat je hoort te doen met dit weer en dat is genieten. Waar de een geniet van een ijskoud pilsje, geniet de ander van een heerlijk koud ijsje. Heerlijk!

Guardian is teleurgesteld

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Zaterdag 19 juli:

Na heel lang te hebben verheugd op spareribs, was zijn moment dan eindelijk daar. Een BBQ samen met zijn gezinnetje met op het menu natuurlijk spareribs. Maar toen onze @Guardian1980 uit eindelijk aan tafel zat, kreeg hij de schrik van zijn leven. Zijn vrouw had als thema Grieks en daar konden helaas geen spareribs bij. Het gezicht van Guardian sprak doekdelen wanneer hij zijn leegte niet kon vullen met spareribs. Om toch enigszins de leegte te vullen, begon hij aan het Griekse maal wat tot zijn verbazing echt heerlijk smaakt. Echter smaakte het zo lekker dat hij zijn manieren vergat en lekker alles naar binnen bunkerde. Je kon er niet op knipogen of Guardian had al grotendeels van het Griekse thema menu op. Wanneer het opruimen was gebeurd, kon hij heerlijk uitbuiken met zijn voeten in het water. Wat een leven heeft die man ook!

Portfolio

GTAGames.nl afbeelding

GTAForum - Zondag 20 juli:

@Asphyxiated heeft een splinternieuwe topic geopend waarin zijn briljantste foto's worden getoond. Michael's Showcase, zoals hij het noemt, toont een aantal foto's van zijn vakantie op hele excentrieke manier waarop het woordje 'wow' al gauw op je tong ligt. De foto's zijn gemaakt met een Windows Phone toestel en verrassend genoeg zie je dat niet terug in de foto's, dat is dus heel knap gedaan. Verder hoop ik dat Michael hiermee doorgaat en zijn passie voor fotografie intens deelt met het forum. Ga zo door!

volgendeweekirct4.png

Verjaardagen

GTAGames.nl afbeelding
@Jowx, het forumkonijn, Erelid, DAAAAAAAH uitspraak en ex-admin. Wat een carriere heeft die man gehad op het forum en op 25 juli wordt hij, hoe toepasselijk, 25 jaar oud. Of zoals ik het graag noem; Een halve Abraham. Maar hoe is het allemaal begonnen voor Jowx? Daar gaan we nu achter komen:

Jowx registreerde zich op 4 juni 2005 op GTAForum.nl. Iets meer dan anderhalf jaar later, op 17 januari 2007, trad Jowx voor het eerst toe tot de crew van het forum: hij werd Moderator van de Games Fora. Tien maanden later hield hij het voor gezien, en trad terug als crewlid. Echter, op 15 september 2008 maakte hij zijn comeback, als Moderator van de Lifestyle Fora. En daar begon zijn carrière echt.

Zo pakte hij dat jaar 3 Awards bij de Forum Awards, en een jaar later was hij de grote winnaar: in 2009 ging hij met maar liefst 6 Awards aan de haal, nog altijd een absoluut record. Zijn populariteit steeg naar een hoogtepunt, en op 13 januari 2010 werd hij toegevoegd aan het Administrator-team. Daar maakte hij deel van uit tot 28 oktober 2012, toen hij stopte als crewlid.

Behalve crewlid was Jowx ook bekend als één van de belangrijkste personen achter The Oceans en Oceans Weekly News. Zowel die forumkrant als het Oceans Casino beleefden in die tijd hun hoogtijdagen. Als hoofdredacteur en gewaardeerd columnist bij OWN had hij ook een grote rol in de Awards die de blog die jaren meerdere keren wist te winnen.

GTAGames.nl afbeelding
@Lantyz, ook Erelid en ex-admin. Volgende week is dus de week van de Ereleden. Ook Lantyz heeft enorm veel gedaan voor het forum en was maar liefst 8 jaar admin op dit heerlijke forum. Hoe is hij begonnen? Je gaat het nu lezen:

Lantyz registreerde zich op 29 mei 2004 op GTAForum.nl en werd een paar maanden later Moderator van de Vice City-fora. Daar maakte hij zich legendarisch door te ontdekken dat het westelijke eiland van Vice City er oorspronkelijk heel anders uitzag. Daarnaast heeft hij op het forum ook de GTA III- en GTA2-fora gemodereerd, waar hij in die laatste fora één van de weinige modders was. Aan het eind van 2004 werd Lantyz God Moderator en halverwege 2005 Administrator, de functie die hij daarna maar liefst bijna 8 jaar uitoefende.

Hij was één van de initiatiefnemers van WikiGTA, en in de loop der jaren één van de drijvende krachten achter de walkthrough. Lantyz maakte veel mooie templates en tabellen, waardoor WikiGTA er een stuk overzichtelijker uit kwam te zien. Ook op het forum leverde hij tal van positieve bijdragen. Zo verzorgde hij samen met PatrickW de populaire OWN-rubriek Admins Strippen, en voerde hij zijn crewtaken op humoristische wijze uit. Bij hem gingen slotjes en naamswijzigingen vrijwel altijd gepaard met een typische Lantyz-grap. Voor de uitspraak "Every time you change your name, God kills a kitten", die hij deed bij een naamswijziging, kreeg hij in 2006 de Forum Award voor Beste Uitspraak.

Contest

GTAGames.nl afbeelding
De splinternieuwe contest van The Oceans gaat als een speer! Het heet Muziekkenners en test de muziek kennis van onze forum leden door middel van raadsel. Elke dag wordt er een Nederlandse zin online gezet die duidt op een bekend nummer van de betreffende categorie.

Aanmeldingen ging dat ook snel want binnen 24 uur waren er maar liefst 13 belangstellenden en dat mag dan ook een succes heten. Het is vandaag zondag en vandaag staat dan ook het allerlaatste raadsel online. De winnaar zal dan ook heel snel bekend worden gemaakt en dan wordt het uitkijken naar het volgende deel van de contest want zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

Dit was OWNews voor deze week. Volgende week kunt u uiteraard een nieuw stukje verwachten. Hebt u nieuws waarvan u denkt dat het hier thuis hoort? Meldt het dan even door hier te klikken. Hartelijk dank! :)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...