Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579749

Editie 396 - Sport


OWN

369 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

We zijn er deze week weer met een verse Sport! Het belangrijkste sportnieuws staat er uiteraard ook deze week weer in. Veel leesplezier!

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Vettel zit in grote problemen

Sebastian Vettel heeft in zijn teleurstellende seizoen in de Formule 1 met nieuwe tegenslag te maken. De viervoudig wereldkampioen van Red Bull is door zijn motoren heen. Tijdens de trainingen bij de Grote Prijs van België op vrijdag ging nummer vijf eraan. Iedere volgende wissel van het motorblok betekent straf: tien plaatsen naar achteren in de startopstelling.

De regels zijn duidelijk. Iedere coureur mag in het hele seizoen vijf motoren gebruiken. Vettel is dus met nog acht races voor de boeg al door zijn voorraad heen. Voor de race op Spa heeft zijn team een oud motorblok opgekalefaterd, maar nieuwe tegenslag betekent een zesde motor en dus straf.

Inser uit het Winson-Salem toernooi door blessure

GTAGames.nl afbeelding
De Amerikaanse tennisser John Isner heeft zich donderdag met een enkelblessure teruggetrokken uit het toernooi in Winston-Salem. Hij was als eerste geplaatst in het toernooi in de Verenigde Staten, dat hij in 2011 en 2012 wist te winnen. Dit jaar gaf Isner door zijn opgave de Tsjech Lukas Rosol vrije doorgang naar de halve finales.

Isner wilde geen onnodige risico's nemen met het oog op de US Open, dat maandag begint in New York. Isner is als 13e geplaatst en daarmee de hoogst genoteerde Amerikaan op Flushing Meadows.

Transfers.

De transfermarkt van het nieuwe seizoen loopt op zijn einde. Clubs hebben nog maar één week om hun gewilde spelers te kopen. Tijd voor een update dus! Deze week de 5 duurste transfers van dit seizoen. Het zou kunnen dat enkele prijzen niet helemaal kloppen omdat elke site een andere prijs zegt.

SUAREZ - 88 miljoen

Suarez a.k.a. de kanibaal a.k.a. de vampier a.k.a. de racist verhuist voor 88 miljoen naar Barcelona en is daar mee de duurste transfer van dit seizoen. Dat Suarez nog een schorsing van 4 maanden aan zijn broek heeft hangen maakt Barca blijkbaar niks uit. Suarez is natuurlijk erg veel in het nieuws geweest met uitzonderlijke acties. In het begin van zijn carrière werd hij al snel gezien als een duikelaar en kreeg hij daarom veel kritiek en kaarten naar zijn hoofd geslingerd. Ook werd hij erg omstreden door zijn beten bij Liverpool, Ajax en Uruguay. Maar naast deze 'zwarte' kant van Suarez is hij natuurlijk ook een geweldige voetballer. Vorig jaar werd Suarez topscorer van de Premier League met 31 doelpunten.

Alhoewel 88 miljoen euro voor een speler met een langdurige schorsing een gigantische bedrag is, heeft Barcelona met deze transfer wel een erg goede speler binnengehaald nog net voor het einde van de transferperiode. Na deze transferperiode mag Barcelona namelijk een jaar lang geen nieuwe spelers meer aantrekken van de FIFA.

RODRIGUEZ - 80 miljoen

Als Barca een nieuwe speler koopt moet Real Madrid daar altijd een antwoord op hebben. Dit seizoen hebben ze dat antwoord met James Rodriguez dé Colombiaanse ster. Hij liet dat dit WK mooi zien door topscoorder van het toernooi te worden en het mooiste doelpunt van het toernooi te maken.

Rodriguez kostte 80 miljoen euro en werd gekocht van AS Monaco, die hem een seizoen eerder voor 45 miljoen kochten van Porto. Woensdag speelde Rodriguez namens Real Madrid een wedstrijd tegen Atlético Madrid, hierin scoorde hij gelijk een doelpunt. Als je trouwens niks te doen hebt kan je ook naar de vriendin van Rodriguez googelen, die vast op hem is gevallen omdat hij zo knap is.

  • Fabregas heeft een contract getekend bij Chelsea en laat Barcelona hiermee dus achter zich.
  • Ook Sanchez verlaat Barcelona, hij is vanaf nu te zien bij Arsenal.

DAVID LUIZ - 50 miljoen

Onze vrolijke krullenbol, David Luiz, heeft Chelsea ingeruild voor Paris Saint-Germain. Blijkbaar is hij wel het bonnetje kwijtgeraakt aangezien PSG 50 miljoen voor hem moest betalen. Dit WK speelde David Luiz in de verdediging bij Brazilië, wat uiteindelijk een dramatisch WK werd. Brazilië werd het WK nogal afgeslacht door Duitsland (7-1) en Nederland (3-0). Blijkbaar wist Luiz met deze vierde plek toch een transfer af te dwingen.

  • Diego Costa verruilt Atlético Madrid voor Chelsea
  • Mangala is voor 40 (!) miljoen aangetrokken door Manchester City.

Opmerkelijk

Er zijn redelijk wat engnekken en andere opmerkelijke dingen in de sportwereld. Daarom laat @Crazy-Ghost elke week iets opmerkelijks zien uit de sportwereld.

Tiger Woods

Tiger Woods is de best betaalde sporter ter wereld, maar waarschijnlijk heeft hij ook de meeste relaties gehad. Hij heeft namelijk eens toegegeven met 120 vrouwen te hebben vreemdgegaan terwijl hij gewoon met een andere vrouw getrouwd was. Dit is natuurlijk niet ok van een topsporter en het heeft zijn imago ook behoorlijk geschaad.

Tiger Woods won sinds 1996 meer dan 106 miljoen doller. In dat jaar werd hij prof. Hij won in zijn carrière heel veel prijzen waaronder The Masters 24 keer, US Open 3x en nog vele andere prijzen maar dat waren de belangrijkste uit zijn carrière.

M5ZpCuo.jpg?1?1074

Voetbal nieuws

Voetbalzone is niets vergeleken met dit stukje van Sport! Elke week komen hier de belangrijkste dingen te staan over de ontwikkelingen in de voetbalwereld.

Uitslagen EL kwalificatiewedstrijden Nederlandse clubs

PSV, FC Twente, Feyenoord en PEC Zwolle speelden deze week allemaal Europese wedstrijden met de hoop zich te kwalificeren voor de Europa League. Van de vier clubs won alleen PSV met een magere 1-0 overwinning en de rest speelde gelijk.

PSV- Shakhtyor Soligorsk

1-0

FC Karabakh- FC Twente

0-0

Zorya Loehansk- Feyenoord

1-1

PEC Zwolle- Sparta Praag

1-1

Zoals het er nu uit zou zien gaat alleen Zwolle niet door naar de Europa League i.v.m gelijkspel thuis.

Spaanse Supercup naar Atletico Madrid.

.

De Spaanse supercup is dit keer gewonnen door Atletico Madrid. De Spaanse kampioen bood goed weerstand tegen de beker- en CL winnaar Real Madrid en Mario Mandzukic opende al naar 2 minuten de score en daar bleef het die wedstrijd ook bij. Over het algemeen was het een best vlammende wedstrijd en er waren zat kansen voor Real, maar Atletico bood iedere keer goed weerstand.

Na de rust kwam Ronaldo het veld op, maar hij stelde in deze wedstrijd in principe maar weinig voor. Waarschijnlijk heeft het te maken met de knieblessure waar hij al een tijdje mee sukkelt. Er vielen in de wedstrijd totaal 11 gele kaarten. Luka Modric van Real Madrid kreeg er 2 en moest in de blessuretijd zodoende het veld verlaten.

u6GnnKJ.jpg?1?7337

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

Zoals velen kijk ik vorige week naar het EK Atletiek. En ook daar heb ik een sportbabe gevonden, namelijk de Duitser Jungfleish.

BU4ioYFCIAAy5rE.jpg

Leichtathletik-Hochspringerin-Schkolina-siegt-Jungfleisch-frueh-raus1_image_630_420f.jpg

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...