Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579797

Editie 396 - Gastrubriek


OWN

444 bezichtigingen

GMxfWKT.png

En hier is dan onze eerste ingevulde Gastrubriek! Deze week een inzending van Narukami. Een review over Arcana Famiglia omdat hij het kwijt wou.

Dit is een recensie voor La Storia Della Arcana Famiglia, Italiaans voor "Het verhaal van de Arcana familie". Toegegeven, in het Nederlands klinkt het echt wel bagger. Gelukkig worden er in de serie veel Italiaanse termen gebruikt om het een beetje de feel van middeleeuws Italië te geven.

Het verhaal speelt zich af op fictief eiland Rigalo, welke dient als handelspost. De mensen die er wonen zijn gelukkig, en worden beschermt door de familie die de aristocratie geheel bedekt, de Arcana Famiglia. Ze heten zo omdat elk lid een contract heeft getekend met één van de 22 Major Arcana. Hun leider is La Papa, die ook de tarotkaart van The World met zich meedraagt. In het plot word aandacht besteed aan alle personages. Hun verleden, de kracht die ze hebben en hun relaties tot elkaar worden vol besproken. In aflevering 1 word duidelijk gemaakt dat het verhaal richting het Arcana Duello (Arcana duel) vloeit. Een toernooi binnen de familie dat de opvolger van de huidige Papa gaat bepalen, en wie er met de dochter van Papa, Felicità, trouwt.

Ikzelf vind de facade die de eerste aflevering opbouwde erg jammer, want het staat totaal niet symbool voor waar de rest van het verhaal over gaat. De actie, alles waar je de serie denkt voor te kijken, komt nooit terug. Het uiteindelijk Duello in aflevering 12 neemt nèt totaal 10 minuten in, en is ook niet al te interessant. Wellicht is het verhaal wat verkapt omdat er met een limiet van 12 episodes werd gewerkt en hebben ze op de helft van productie maar gezegd dat ze een 180 graden draai gingen maken. Het idee dat mijn verwachtingen vervult waren, kun je wel merken, heb ik totaal niet. Eerder dat ik een goeie 5 uur verspilt heb. Wellicht kunnen de mannelijke personages nog de aandacht trekken van menig vrouwvolk (waar ik achteraf achterkwam de serie voor bedoeld is, het is namelijk gebasseerd op een dating sim), maar ik kan de serie niet aanraden, zelfs niet als je een vlug tussendoortje zoekt.

Al met al verveeld het niet om de 12 episodes te kijken, maar de ontevredenheid greep me echt wel even beet toen ik erachter kwam hoe alles was gelopen. Een serie met erg veel potentie, namelijk goede, uitgewerkte personages, een interessante locatie en (het begin van) een goed plot. Jammer dat de uitwerking van dit plot is overgelaten aan een stel onderbetaalde directors.

Uiteindelijke score: 3.5/10

Wil jij volgende week op dit plekje staan? Stuur jouw inzending naar 3L1077!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...