Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579273

Editie 396 - Interview


OWN

464 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

umvKHFL.png

Is er iemand die haar niet kent? Moet ik, nu ik haar heb gezegd, nog vertellen over wie het gaat?


Jet! Hier zijn we weer! Ik heb er al vast zin in... Hoe kijk je terug op het vorige interview?

Was leuk, ben benieuwd wat je vandaag voor me in petto hebt!

Dat zal zichzelf wel uitrollen... Waar waren we gebleven? Je moest ons nog vertellen hoe je de database opblies.

Was een beetje aan het kloten met de SQL-toolbox en je moet voorkomen dat je een oneindige lus daarmee krijgt. Gevolg daarvan is dat het forum niet meer toegankelijk is en dat Joriz de database moet resetten om het forum weer toegankelijk te maken. Ik had geen oneindige loop gemaakt, maar zo'n zware query dat het daar wel op leek. Zo lang de database nog aan het "nadenken" was over die query, kon niemand het forum op. Dat kon wel eens heel lang gaan duren, en dus moest Joriz resetten. Ben nu bijna 6 jaar admin en dat is nooit meer voorgekomen...

Pff, ik begrijp er niet zo veel van. Hoe reageerde Joriz?

Dat ik voortaan wel wat voorzichtiger moest zijn. Maar dat had ik zelf ook al door.

Die Joriz ook hé... Zijn er zo nog van die 'fails', die je als admin hebt meegemaakt? Of als andere rang, natuurlijk.

Natuurlijk maak ik wel eens fouten, dat is menselijk. Maar ik kan zo geen "fails" of grote fouten bedenken...

Ah, da's spijtig... Zo'n leesvoer is altijd leuk! Zelfs niet een klein foutje?

Hmm... Kan echt niets bedenken. Ik denk er even over na en wellicht dat ik straks nog iets kan noemen.

"Eigenlijk is het leven van een admin heel saai."

Haha, schreeuw maar als dat gebeurt. We waren de geschiedenis zo' beetje verlopen. Welke belangrijke dingen gebeurden er nog nadat je admin was?

Eigenlijk is het leven van een admin heel saai. Zolang het goed loopt, gebeurt er niet zoveel.

:D

Haha, een keuze dan. Een vlot maar saai forum, of een forum uitdagend forum met vele avontuten? Avonturen...

Ik ben zowel admin als lid. Een forum kan saai zijn als admin, dat betekent niet dat het saai is of zou moeten zijn voor een lid. Ik kan me als lid prima vermaken op het forum, ondanks dat ik als admin niet veel hoef te doen. Dat is ook dankzij een prima crew natuurlijk!

Kun je je voorstellen hoe het zou zijn op plots terug een lid te zijn?

Jahoor, heel prima zelfs. Dat gebeurt namelijk instant als ik aangeef dat ik geen admin meer WIL zijn. Het zal heel anders zijn en als ik heel eerlijk ben, denk ik dat ik ook vrij snel niet meer actief zou zijn...

Niemand twijfelt eraan dat je de rang erelid zou krijgen, dus je zou in principe nog wel van vele voordelen genieten, niet?

Vast wel, maar niet op zo'n manier dat ik daarom actief zou blijven. Natuurlijk zal ik af en toe langs blijven wippen om te kijken hoe het ervoor staat, maar niet dagelijks meer. Mijn admin-taken zijn voor mij een perfecte aanvulling op het "gewone lid" zijn, als dat weg valt, zou ik het niet zo leuk meer vinden. Vermoed ik.

Je ziet ex-crewleden ook bijna nooit actief blijven. Als ze actief hadden WILLEN blijven, hadden ze ook crewlid gebleven.

Heb je er al eens over getwijfeld, om zomaar met alles te stoppen?

Jawel, heb er zelfs een topic over gemaakt in het adminforum. "Het waren fantastische jaren!"

Lees onderaan in het artikel een stukje uit Dutchy's afscheid

Ben je toen ook echt gestopt?

Nee, de reacties van mijn mede-admins hebben me overtuigd om te blijven en het "nog even aan te kijken". Uiteindelijk vond ik mijn motivatie terug en ben ik tot op de dag van vandaag gebleven.

Was er een specifieke oorzaak voor dat gebrek aan motivatie?

Geen idee. Dat heeft iedereen toch wel eens? Geen zin om mijn PC aan te zetten als ik avondje vrij had. Liever chillen met huisgenoten op de bank... Ik kreeg een heel ander leven en daar paste het forum niet in - dacht ik. Uiteindelijk een goede mix gevonden van RL dingen en online relaxen. Het forum werd mijn "relax-moment" en dat is genoeg.

Als je de balans kunt vinden is het prima. Laten we het anders nog even over games hebben. Je zult al vaak je mening over GTA V gegeven hebben... Ben je van plan dat nog eens te doen, of laten we dat skippen?

Kan het wel kort zeggen. GTA V is een fantastische game, maar ik ben meer van Singleplayer dan van Multiplayer. Gezien de nadruk op GTA Online had ik wel het gevoel dat er meer uit te halen was. Maar heb me meer vermaakt met GTA V dan met GTA IV.

Zijn er buiten GTA nog andere games die je interesseren?

Weinig. Ik speel nog wel eens FIFA, maar voor de rest niet. Geen tijd voor om te spelen. Voor GTA maak ik nog wel eens tijd.

:puh:

Als je dan nu GTA gaat spelen, is dat V, of toch een oude (goude)?

San Andreas

:D Of Vice City.

Is het moeilijk om een favoriet te kiezen?

Ja. Ik heb SA veel meer gespeeld dan VC, maar dat komt ook vanwege modding. VC vind ik wat betreft verhaal wel leuker, maar is weer veel sneller uitgespeeld. Lastig dus

:puh:

"Dus al bij al een aardig CV in de modding wereld, al zeg ik het zelf."

Over modding gesproken... Waar sta je, misschien wel wereldwijd, bekend voor?

Design Your Own Mission, een modificatie die ik samen met Patrick heb gemaakt, is wereldwijd bekend. Met inmiddels bijna 750.000 downloads op GTAGarage alleen al (en ook regelmatig gemirrord is op andere websites), is het toch wel een erg succesvolle mod. Daarnaast heb ik nog een aantal kleine modjes gemaakt, die allemaal bij elkaar toch ook nog 150.000 downloads hebben op GTAGarage. DYOM heeft al sinds 2008 elk jaar een award gewonnen op GTAForums.com. Verder heb ik verscheidene tutorials gemaakt, zowel video tutorials als text tutorials, welke op de website van SannyBuilder (DE coding tool voor SA) gelinkt worden. De text tutorial heeft ook een award gewonnen overigens. Ik ben verantwoordelijk voor de modding staff op GTAForums.com; als moderator (vergelijkbaar van global moderator op ons forum) verantwoordelijk voor de modding fora, gtagarage.com en gtamodding.com. Dus al bij al een aardig CV in de modding wereld, al zeg ik het zelf.

:)

Dat kun je vast en zeker een aardige CV noemen. Hoewel ik er weinig van ken, vind ik het indrukwekkende cijfers. Ben je dan ook erg actief op GTAForums.com?

Daar doe ik meer achter de schermen dan voor de schermen, dus je ziet me niet zo vaak posten. Dat is daar ook minder nodig in mijn ogen. Ben er redelijk actief, maar niet zo actief als op GTAForum.nl.

Het is ook vrij lastig trouwens, om op twee fora die zoveel verband met elkaar te houden enorm actief te zijn. De regels, de "environment", de manier van dingen oplossen...alles is anders. En dat vind ik persoonlijk vrij lastig.

En de taal... Om er professioneel crewlid te zijn, wordt er toch van je verwacht dat je Engels van niveau is, niet?

Ik maak mij prima verstaanbaar. Op werk werk ik ook vrijwel alleen in het Engels. En natuurlijk is mijn engels niet geweldig, ik ben immers geen "native speaker", maar kan prima duidelijk maken wat ik bedoel. Tja, de verwachtingen zijn daar ook minder hoog. Iedereen op ons forum kan Nederland, maar op dat forum zitten heel veel leden die van niet-Engelstalige gebieden komen. Dat wordt daar ook veel meer geaccepteerd dan op ons forum.

Ja, da's inderdaad een punt. Op zo'n groot internationaal forum kun je toch nooit alle leden kennen zoals je ze nu op GTAForum.nl kent?

Nope, klopt zeker. Wat sommige leden van "vroeger" zeggen over het huidige forum, in de zin van "vroeger was alles beter", dat is daar natuurlijk nog in het kwadraat. Alles is een stuk afstandelijker aldaar. Heb daar ook niet veel "forumvrienden", hooguit "forumkennissen".

"Vroeger was niet alles beter"

En dat is exact waarom zo'n forum niets voor mij is. Hoe denk je zelf over die stelling "vroeger was alles beter"?

Daar ben ik het niet mee eens. Vroeger was niet alles beter, vroeger was alles anders. Ik kan wel zeggen dat ik in zekere zin vroeger wel meer plezier had in het forum - of beter gezegd: ik was zelfs verslaafd aan het forum. Ik kon niet zonder het forum. Maar weetje, nostalgie is een gevaarlijk iets als je daardoor minder kunt genieten van het heden. Als je denkt "vroeger was alles beter", kan je nooit meer genieten van het hier en nu. Men vergeet dat er vroeger veel meer ruzie was op het forum, dat we hackers hebben gehad. De sfeer was regelmatig om te snijden, er was veel jaloezie, er waren hele groepen die een hekel aan elkaar hadden. Ja er werd veel gepost en er was daardoor meer te doen, ja het forum was kleiner en dus kende je iedereen... Maar doordat je iedereen kende, kende je ook leden vrij goed die je eigenlijk niet zo mocht. Sfeer ben je helemaal zelf bij. Vind je de sfeer nu niet goed of niet goed genoeg? Dan heb je twee opties: ofwel je gaat zelf sfeer maken (is op dit moment gelijk aan veel positief posten, want meer posten is goed voor de sfeer op dit moment), ofwel je gaat weg van het forum. Maar lopen klagen "vroeger was alles beter" heeft geen zin.

Dat is mooi verwoord. Dan wil ik ik je van harte bedanken voor dit (marathon)interview, maar eerst wil ik de allerbelangrijkste vraag nog stellen: vond je het leuk?

:D

Ja, prima interview en leuke interviewer. Thanks, Eliott. ^^


Dutchy's afscheid

Beste collega's,

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Bijna 5 jaar ben ik een trots crewlid geweest op dit forum, en 4,5 jaar als GM+, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Ik heb het simpelweg te druk. En nu moet ik bekennen dat ik wel veel avondjes over heb hoor, net als iedereen, maar dan heb ik geen zin om op dit forum te komen. Ik geef het eerlijk toe; mijn interesse in dit forum is tot op het nulpunt gedaald. Ik ben ook niet iemand die zou zeggen dat ik gewoon lang inactief blijft, dan leg ik liever mijn functie neer.

Ik wil jullie bedanken voor de leuke tijd en de vele leuke uurtjes die ik hier op het forum heb beleefd. Ondanks dat er soms wat frictie is (wat nogal logisch is lijkt mij), heb ik er erg van genoten met jullie als alle andere admins.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...