Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579894

OWN 424 - OWN Sprak Met


OWN

902 bezichtigingen

MHB4gPu.png

uzjYYZL.png

eta3URr.png

3L1077 kennen we als Graphics-moderator en hoofdredacteur van OWN. Over het hoe en wat achter de tijdelijke stop van de OWN, en een kleine blik op de toekomst.

"Tussen de soep en de patatten"

De grootste reden voor de tijdelijke stop was een gebrek aan motivatie; als hoofdredacteurs hadden Phoenyxar en ik het op een gegeven moment wel door dat onze redacteurs minder gemotiveerd waren, en dat werkte naar mij in ieder geval weer demotiverend. Met name in de laatste maand voor we stopten (De laatste OWN verscheen op 8 maart jl. -red.) werkte het niet meer. Daarnaast was er de eindeloze kritiek, ruzies met andere partijen en lege rubrieken...

Achteraf gezien was het gebrek aan motivatie niet eens zo heel gek; het was geen echte groep, maar vooral een club mensen die individueel hun ding deden. Mede door het stoppen van ervaren krachten waren we genoodzaakt mensen te vragen, en ik zal niet zeggen dat we de foute mensen hebben gevraagd, maar de mensen die we echt nodig hadden zaten er niet bij.

Op een gegeven moment kwam Dutchy3010, zoals ze hier zeggen "tussen de soep en de patatten", met het voorstel om een pauze in te lassen. Ook Phoenyxar kwam met dat idee. In eerste instantie was ik daar op tegen; ik zag er geen heil in en was bang dat we het niet meer zouden kunnen opzetten. Toen het echter steeds beroerder ging hebben we de knoop doorgehakt en de beslissing genomen tijdelijk te stoppen. We hebben het niet besproken met de andere redacteurs, we dachten ook niet dat de redacteurs er echt nog zin in hadden.

"Je weet pas wat je mist als het er niet meer is"

Toen we gestopt waren was dat eigenlijk wel een opluchting. Niet zozeer dat ik er geen zin meer in had, maar werken met een team dat geen zin heeft geeft je zelf ook geen zin. De reacties van de lezers waren eigenlijk ook wel bijzonder; na maanden van geen of slechte reacties waren ze ineens poeslief "O wat spijtig", maar ook "Wijs besluit" kwamen langs. Om maar een gezegde te noemen; je weet pas wat je mist als het er niet meer is.

Ik had een pauze van drie of vier maanden in gedachte, uiteindelijk is het bijna vijf maanden geworden. De voorbereidingen begonnen echter al wel een hele tijd geleden, zo half april. Vlak voor het stoppen had Phoenyxar al aangegeven dat hij niet verder wilde als hoofdredacteur, wat dus betekende dat ik het alleen moest doen. Ik wilde een nieuw team, vandaar dat het allemaal wat langer heeft geduurd. Ik ben toen zelf actief mensen gaan aanspreken, en later, toen zich een clubje had gevormd, zijn er mensen door de groep voorgesteld en die heb ik aangesproken. Helaas hebben niet alle mensen die we voor ogen hadden toegezegd, maar ik ben blij met de club die ik nu heb; men is gemotiveerd, ik merk dat we er zin in hebben. Dat is echt leuk, dat heb ik niet eerder gezien.

"Een wekelijkse blog bestaande uit tien artikelen, niet meer of minder"

We hebben een aantal veranderingen doorgevoerd. Het zou zonde zijn om vijf maanden te stoppen en dan gewoon de draad weer op te pakken, daarom wilde ik echt wat veranderen. Het ziet er nu goed uit, dit moeten we volhouden. Als dat lukt ben ik tevreden; ik vind de nieuwe opzet nu al geslaagd. Misschien komen er nog meer veranderingen, maar daar moet ik nog eens goed over nadenken. Ik heb wel een paar rubrieken in gedachte die we in de toekomst kunnen invoeren, maar het is en blijft OWN; een wekelijkse blog bestaande uit tien artikelen, niet meer of minder.

3L1077

4 reacties


Recommended Comments

Lijkt me alles wel mooi samen te vatten :tu;

Even een klein aandachtspuntje op dit artikel: aan de titel te zien met daaronder de redacteur van dienst lijkt het alsof die geïnterviewd wordt. Ik had dus zien staan 'OWN sprak met Guardian1980'. Beetje verwarrend.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...