Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579894

OWN 428 - World Of Games


OWN

641 bezichtigingen

iLb92WK.png

Editie 5 van World of Games komt deze week met Burnout. De bekende race serie waar het draait om vette bakken en een boel destructie. Vorige week hebben wij kunnen lezen hoe LEGO en de games tot stand zijn gekomen. Deze editie kun je terug vinden in de vorige OWN.

Burnout

De eerste game verscheen op 1 november 2001. De game is ontwikkeld door Criterion Games. De racegame waarin uiteraard het doel was om races te winnen had enkele modi verschillend tussen: Championship races met daarin een aantal evenementen en races. Time Attack waar je de tijdscore moest verbreken. Survival mode waarin je zolang mogelijk op hoge snelheid moet doorrijden zonder ergens tegenaan te botsen, zodra je botst is het spel ten einde. Tot slot heb je nog single race. Dat is een gamemode waar je een enkele race moet voltooien en natuurlijk de Multiplayer. De allereerste Burnout kwam uit voor Playstation 2 en pas in april/mei 2002 uit voor GameCube en Xbox. Games als Burnout werden vaak ook gespeeld in de Arcade hallen, waar nog steeds veel games vergelijkbaar met Burnout kunnen worden gespeeld. Burnout 2: Point of Impact verscheen in de herfst van 2002 en voor de GameCube en Xbox in 2003. Het spel heeft veel weg van het voorgaande deel, echter is er een grote verandering. Rijden in Europa is niet meer mogelijk. Je kan alleen nog het asfalt van de Verenigde Staten berijden. In Burnout 3: Takedown begonnen de Road Rages. De bekende Takedown mode zorgde voor veel sensatie en explosies. In Burnout 3 heb je 173 offline races die je kan doen en waarbij je 67 speciale voertuigen kan vrijspelen. De groep van de achterban en fans van Burnout groeide snel sinds Burnout 2, maar na Burnout 3 stegen de verkoopcijfers.

bjemnl.jpg

Gameplay screen van Burnout uit 2001

Mijn Paradise City

Enige jaren later verscheen Burnout Paradise. Dit was mijn eerste Burnout en tevens ook mijn eerste game voor de Xbox360. De game heeft een hele bekende tune, namelijk Paradise City van Guns 'N Roses. Deze game heeft weer een aantal (nieuwe) evenementen namelijk: Road Rage, Marked Man, Stunt Run en Burning Route naast de gewone standaard Burnout Races. Ik ben persoonlijk niet zo van de racegames, maar toen ik eenmaal deze had gespeeld vond ik de hele setting wel gaaf. Ik was natuurlijk fan van explosies en destructie. De Road Rage races heb ik ook allemaal gedaan en de meesten zelfs vaker. Burnout Paradise was niet mijn eerste racegame (dat was Need for Speed: Hot Pursuit PC). Ik kon daarnaast uren rond rijden in de open wereld van Paradise City. Honderden keren langs dezelfde flitspaal rijden om zo snel mogelijk voorbij te rijden was ook een van mijn grootste bezigheden.

Wat zijn jouw herinneringen aan de Burnout-serie?

niUH9rM.png

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...