Jump to content

Pim Fortuyn


Wesley

Recommended Posts

De meeste mensen kennen deze hoog begaafde man nog wel, degene die Nederland op z'n kop heeft gezet. Een persoon die extreem goed was in debatteren. Pim Fortuyn stond bekend om zijn eerlijkheid in zijn homoseksualiteit, zijn geschiedenis, familie enzovoort. Ik werd altijd heel erg geïnspireerd door deze man en ik vond het ook heel erg verschrikkelijk toen hij werd vermoord.

3622-445-317.jpg

Wat mij zo inspireert is dat hij zo extreem bekend werd met zijn plannen, terwijl hij eigenlijk zo'n speciaal leven heeft. Pim was namelijk een eenzame man die om aandacht vroeg en altijd in discussies ging. Hij was ook gewoon 100% zichzelf(ook gewoon in een debat), daar zouden heel veel politici een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik heb hieronder wat filmpjes van deze man:







En zo heb je nog talloze andere filmpjes van deze man.

Ik weet toevallig dat er ooit in 2006/2007 ooit een topic over hem geopend is op het forum, ik ga daar niet in verder. Ik begin gewoon met een schone lei in een nieuwe topic.

Waar ik nou zo benieuwd na ben is wat de mensen nou van hem vonden? Sommige luitjes zijn daar nog te jong voor en hebben hem amper meegemaakt. Maar ik weet ook zeker dat er veel mensen zijn die hem maar al te goed hebben gekend gezien de politieke strijd in die tijd.

Ben benieuwd naar de reacties.

Bewerkt: door Wesley_GTA
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 109
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • BiglifeRPG

    33

  • Wesley

    17

  • Tha-Ran

    8

  • Cheers.

    8

Toen hij werd vermoord was ik pas 10 jaar, maar toch haatte ik hem.

Vooral om zijn kritiek op de Islam.

Fortuyn had een kritische kijk op de islam en meer in het bijzonder op de islamisering die hij in de Nederlandse samenleving meende waar te nemen. Daarnaast was Fortuyn een tegenstander van religieus fundamentalisme in het algemeen.

Standbeeld van Fortuyn bij zijn voormalige woning in Rotterdam

Anti-Fortuyn poster van de Internationale Socialisten met de slogan Stop de Hollandse Haider vlakbij de woning van Fortuyn in Rotterdam op 6 mei 2002

In augustus 2001 citeerde het Rotterdams Dagblad hem onder andere als volgt: "Ik ben ook voor een 'koude oorlog' met de islam. De islam zie ik als een buitengewone bedreiging, als een ons vijandige samenleving." Verschillende organisaties dienden vanwege deze uitspraak een aanklacht tegen hem in op grond van Nederlandse anti-discriminatiewetten. Op 1 september werd uit zijn mond opgetekend: "Je moet de moskeeën zien als mantelorganisaties..in de moskeeën worden martelaars gefokt" [13] en in een kersttoespraak sprak hij uit: "Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zij[n] de onnozelen van geest." [14] Op 3 februari 2002 zei hij nog: "Christelijke inwoners in Nederland, zoals op de Veluwe, hebben moreel meer rechten dan islamitische nieuwkomers" [15]

Op 9 februari 2002 zei hij in een interview in de Volkskrant[10] over de islam onder andere: "Ik haat de islam niet. Ik vind het een achterlijke cultuur", "Overal waar de islam de baas is, is het gewoon verschrikkelijk" en: "Als ik het juridisch rond zou kunnen krijgen, dan zou ik gewoon zeggen: er komt geen islamiet meer binnen". Ook zei hij dat hij af wilde van "dat rare Grondwetsartikel: gij zult niet discrimineren", "als dat [artikel] betekent dat mensen geen discriminerende opmerkingen meer mogen maken". Deze uitlating sloot aan bij zijn veelvuldige hekeling van het politiek-correcte multiculturalisme, dat toen in politiek en media overheersend was.

In datzelfde interview zei hij verder dat Nederland met zestien miljoen inwoners vol was, en dat er wat hem betreft geen enkele ("nul") asielzoeker meer toegelaten werd. Op de opmerking van de interviewer dat Fortuyn dat niet mocht zeggen van zijn partij, reageerde Fortuyn met "Nou, daar moest ik me maar eens niet zoveel meer van aantrekken". Dat ene zinnetje was de aanleiding voor de breuk met Leefbaar Nederland.[6] Tijdens de bijeenkomst waarin die breuk plaats vond, riep Fortuyn geëmotioneerd uit: "We hebben godverdomme hier gewoon een vijfde colonne! Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen." [16] Enkele dagen later richtte hij zijn eigen politieke beweging op, de Lijst Pim Fortuyn.

De vergelijkingen met de politici Haider en Le Pen werden in Nederland geïntroduceerd door de buitenlandse media. Vervolgens werd hieraan veelvuldig gerefereerd door Nederlandse journalisten en politici. Een expliciete vergelijking met Le Pen werd bijvoorbeeld gemaakt door Ad Melkert, toenmalig lijsttrekker van de PvdA, die in Emmen op 24 april 2002 zei: "Als je flirt met Fortuyn, dan gebeurt er in Nederland straks hetzelfde als in Frankrijk. Daar zijn ze wakker geworden met Le Pen, straks worden wij wakker met Fortuyn."[17] Op 5 mei, de dag voor de moord, voerde Fortuyn een debat met Melkert voor het Algemeen Dagblad over de demonisering van zijn persoon. Daarin vertelde de LPF-lijsttrekker dat hij vele journalisten heeft moeten uitleggen dat het beeld dat geschapen werd niet klopte.[18] En columnist Jan Blokker schreef: "Na lezing (...) was ik er eens te meer van overtuigd dat Professor Pim wel degelijk de Jean-Marie Le Pen, de Filip Dewinter, de Jörg Haider en de nieuwe Hans Janmaat van Nederland mag heten."[19]

Fortuyn zei echter zichzelf niet te zien als een extreem-rechts politicus, evenmin als een libertarische populist en hij verzette zich tegen deze vergelijkingen. Hij zei bijvoorbeeld dat hij niet zoals Le Pen de Holocaust zou bagatelliseren en evenmin buitenlanders gedwongen het land zou willen uitzetten. Hij voegde daaraan toe dat hij een algemeen pardon voor alle circa 5000 [bron?] toenmalige asielzoekers in Nederland voorstond. Volgens hem zou iedereen die al in Nederland was, ook in Nederland moeten kunnen blijven, met uitzondering van illegale immigranten uit de Nederlandse Antillen.

Uit het interview blijkt dat Fortuyn niet altijd even nauwkeurig was: Antillianen waren Nederlanders en waar hij zei: "Het zijn onze Marokkaanse rotjongens, daar kunnen we koning Hassan niet mee opschepen" verwees hij naar de Marokkaanse koning Hassan II, die echter reeds in 1999 was overleden.

Hoewel Fortuyn veel publiciteit kreeg en ook veel aanhang zou verwerven door het aan de orde stellen van de problematiek rond het vreemdelingenbeleid,[20] bleek hij tevens een sterke motor voor het idee van een generaal pardon voor asielzoekers die nog onder de oude vreemdelingenwet vielen. Eerder hadden marginaal opererende omstreden politici als Joop Glimmerveen (Nederlandse Volks-Unie) en Hans Janmaat (Centrumpartij, later Centrumdemocraten) openlijk een massale uitzetting bepleit van "ongewenste buitenlanders": een "enkele reis terug".

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2002 maakte Pim Fortuyn deze problematiek tot een van de speerpunten in zijn programma. In het genoemde veel ophef veroorzakende interview in de Volkskrant in februari 2002 trachtte hij zijn standpunt ten opzichte van Janmaat te nuanceren.

Gevraagd naar het verschil tussen hem en Janmaat, antwoordde Fortuyn:

Ik zeg: iedereen die hier binnen is, blijft hier binnen. Janmaat ging wel een stapje verder. Die wilde bevorderen dat mensen een enkele reis terug kregen. Dat zult u bij mij niet zien. Wat ik wel zeg, is dat het nu afgelopen moet zijn. En dat we er genoeg hebben. Veertigduizend per jaar, dat is in vier jaar tijd een stad van een omvang van Groningen. Dat moeten mensen zich eens even goed realiseren. En dan veelal: enkele reis onderklasse. Nou dat zie ik niet zo zitten. Daar moeten we maar eens even mee stoppen.

Tijdens de kabinetsformatie van mei 2002 zou zijn partij de LPF het voorstel inbrengen om de groep asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland verbleef een generaal pardon te verlenen, echter gecombineerd met een volledige immigratiestop. Begin 2003 stelde LPF-minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Nawijn een specifiek pardon voor, de Eenmalige Regeling 2003.

Als je hier niet tegen kunt deze spoiler niet openen.

Hij heeft het verdiend om vermoord te worden.

Link to comment
Delen op andere websites

Sorry dat ik het zeg, maar als je 10 jaar bent weet je denk ik nog niet eens hoe dat allemaal in elkaar steekt. Ik denk dat jou haat gewoon door je ouders kwam, die hebben toen jij klein was tegen jou gezegd dat dat een slechte man was. Het enige wat ik wil zeggen is dat je als 10-jarige nog niet eens weet wat hij allemaal deed en wat zijn standpunten waren.

Link to comment
Delen op andere websites

Sorry dat ik het zeg, maar als je 10 jaar bent weet je denk ik nog niet eens hoe dat allemaal in elkaar steekt. Ik denk dat jou haat gewoon door je ouders kwam, die hebben toen jij klein was tegen jou gezegd dat dat een slechte man was. Het enige wat ik wil zeggen is dat je als 10-jarige nog niet eens weet wat hij allemaal deed en wat zijn standpunten waren.

Ja ok, daar heb je een punt. Maar alsnog, als je leest wat hij allemaal zei over de islam (Wat allemaal dikke onzin is) kan ik daar toch best boos om worden.

Link to comment
Delen op andere websites

Een man die vermoord is om zijn mening, hoe diep kan iemand zinken.. En dat nog wel in Nederland. Verder heb ik hem niet meegemaakt, van de filmpjes denk ik dat je met hem wel een leuk praatje kon hebben. Een echte heer met goede manieren.

Link to comment
Delen op andere websites

Een man die vermoord is om zijn mening, hoe diep kan iemand zinken.. En dat nog wel in Nederland. Verder heb ik hem niet meegemaakt, van de filmpjes denk ik dat je met hem wel een leuk praatje kon hebben. Een echte heer met goede manieren.

En zeggen dat iemand het verdiend om te sterven omdat ie tegen je schenen aanstampt, nog triester...

Sorry Biglife, ik vond je al een mafkees maar met deze opmerking heb je het nog erger verknald, niet dat je het moet aantrekken hoor ;)

Dat je iets verdedigd, ok, maar als je de 'vijand' liever dood ziet, dan ben je extremistisch bezig, en niet in een goeie manier.

En om het nog erger te zeggen, mensen die dit steunen, zijn erger, die zijn echt een grote hoop stront*.

*Dit alles, is mijn mening, vermoord mij nu niet graag.

Link to comment
Delen op andere websites

Die man heeft een mening, die moet jij respecteren, je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar iemand dood wensen... :-(

Ik ben het niet eens met zijn uitspraken, en zijn ideeën die die toen had, maar we moeten er maar mee dealen, dat soort mensen zijn er, maar die moet ji ook respecteren zolang ze jou respecteren.

Link to comment
Delen op andere websites

Een man die vermoord is om zijn mening, hoe diep kan iemand zinken.. En dat nog wel in Nederland. Verder heb ik hem niet meegemaakt, van de filmpjes denk ik dat je met hem wel een leuk praatje kon hebben. Een echte heer met goede manieren.

En zeggen dat iemand het verdiend om te sterven omdat ie tegen je schenen aanstampt, nog triester...

Sorry Biglife, ik vond je al een mafkees maar met deze opmerking heb je het nog erger verknald, niet dat je het moet aantrekken hoor ;)

Dat je iets verdedigd, ok, maar als je de 'vijand' liever dood ziet, dan ben je extremistisch bezig, en niet in een goeie manier.

En om het nog erger te zeggen, mensen die dit steunen, zijn erger, die zijn echt een grote hoop stront*.

*Dit alles, is mijn mening, vermoord mij nu niet graag.

Ik trek me er niks van aan hoor. ;), dat je mij een mafkees vind ook niet. (Het is maar internet)

Ik geef ff een voorbeeld:

Jij gelooft bijvoorbeeld in: Jantje (In dit geval dus bvb een geloof)

Ik ga vervolgens dat hele geloof zwart maken. Wat zal jij daar van vinden?

Link to comment
Delen op andere websites

Begrijp je zelf überhaupt wel hoe menselijke psychologie werkt?

Als jullie steeds mensen doodmaken zoals Pim Fortuyn, zal de wereld neerkijkend op jullie neerkijken, en zullen er anderen opstaan die tegen jullie zijn, zoals Geert Wilders. Vind je dat zelf heel gek? Jullie voeren geen discussies aan, maken geen politieke partij aan, weet ik het wat, nee, jullie gaan gewoon vrolijk mensen dood maken die jullie niet leuk vinden. Wat, en dat moeten wij wél pikken?

Link to comment
Delen op andere websites

Een man die vermoord is om zijn mening, hoe diep kan iemand zinken.. En dat nog wel in Nederland. Verder heb ik hem niet meegemaakt, van de filmpjes denk ik dat je met hem wel een leuk praatje kon hebben. Een echte heer met goede manieren.

En zeggen dat iemand het verdiend om te sterven omdat ie tegen je schenen aanstampt, nog triester...

Sorry Biglife, ik vond je al een mafkees maar met deze opmerking heb je het nog erger verknald, niet dat je het moet aantrekken hoor ;)

Dat je iets verdedigd, ok, maar als je de 'vijand' liever dood ziet, dan ben je extremistisch bezig, en niet in een goeie manier.

En om het nog erger te zeggen, mensen die dit steunen, zijn erger, die zijn echt een grote hoop stront*.

*Dit alles, is mijn mening, vermoord mij nu niet graag.

Ik trek me er niks van aan hoor. ;), dat je mij een mafkees vind ook niet. (Het is maar internet)

Ik geef ff een voorbeeld:

Jij gelooft bijvoorbeeld in: Jantje (In dit geval dus bvb een geloof)

Ik ga vervolgens dat hele geloof zwart maken. Wat zal jij daar van vinden?

Ik zou je een respectloos persoon vinden, maar ik zou je niet doodschieten om je mening.

Link to comment
Delen op andere websites

Begrijp je zelf überhaupt wel hoe menselijke psychologie werkt?

Als jullie steeds mensen doodmaken zoals Pim Fortuyn, zal de wereld neerkijkend op jullie neerkijken, en zullen er anderen opstaan die tegen jullie zijn, zoals Geert Wilders. Vind je dat zelf heel gek? Jullie voeren geen discussies aan, maken geen politieke partij aan, weet ik het wat, nee, jullie gaan gewoon vrolijk mensen dood maken die jullie niet leuk vinden. Wat, en dat moeten wij wél pikken?

Het was nog geneens een moslim die Pim vermoord had. :7

Bewerkt: door BiglifeRPG
Link to comment
Delen op andere websites

Een man die vermoord is om zijn mening, hoe diep kan iemand zinken.. En dat nog wel in Nederland. Verder heb ik hem niet meegemaakt, van de filmpjes denk ik dat je met hem wel een leuk praatje kon hebben. Een echte heer met goede manieren.

En zeggen dat iemand het verdiend om te sterven omdat ie tegen je schenen aanstampt, nog triester...

Sorry Biglife, ik vond je al een mafkees maar met deze opmerking heb je het nog erger verknald, niet dat je het moet aantrekken hoor ;)

Dat je iets verdedigd, ok, maar als je de 'vijand' liever dood ziet, dan ben je extremistisch bezig, en niet in een goeie manier.

En om het nog erger te zeggen, mensen die dit steunen, zijn erger, die zijn echt een grote hoop stront*.

*Dit alles, is mijn mening, vermoord mij nu niet graag.

Groot gelijk G60, hoe respectloos om zo te zeggen dat iemand het verdient om vermoord te worden. Ik kan begrijpen dat het niet de meest geliefde man was in de Islam, maar als moslims hem dood wensen dan zijn ze geen haar beter dan hem vanuit jullie standpunt.

@Bierbuikje, ik ben dan nog te jong om hem echt in de politiek te hebben gezien, maar het lijkt me inderdaad wel een heer om een leuk praatje mee te hebben

Link to comment
Delen op andere websites

Deze dood kan ik me nog wel herinneren al was ik toen al wel heel klein. Ik dacht in mezelf gisteren nog over dat die vermoord was.

Ik weet alleen niets van zijn politieke standpunt dus daar kan ik niet over oordelen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...