Jump to content

De moeilijkste GTA-missies tot dusver


Svenie

Recommended Posts

De GTA-serie bestaat inmiddels uit 12 games. (London '69 en '61 niet meegerekend) Elke GTA kent zijn verzameling aan leuke, minder leuke, makkelijke, maar ook moeilijke missies. Hoewel dit laatste bij de meer recentere GTA's niet het geval is, zitten er in de GTA's die voor GTA IV werden uitgebracht wellicht wel een aantal missies die je niet snel meer zult vergeten. Missies die je moeilijk vond, tientallen keren opnieuw hebt moeten spelen, of waarvoor je zelfs een savegame hebt moeten aanvragen.

Ik heb dit topic aangemaakt om eens te polsen naar wat jullie nu eigenlijk de moeilijkste missies uit de GTA-serie vinden. Het hoeven daarom geen missies te zijn die je nu nog steeds moeilijk vindt. Missies waar je vroeger problemen mee kende zijn uiteraard prima. Om het goede voorbeeld te geven, geef ik hierbij mijn top vijf:

5. Demolition Man

=> Net als een pak andere mensen vond ik dit een moeilijke missie toen ik GTA: Vice City voor de eerste maal speelde. Nu is het een missie die ik met plezier voor anderen haal in het savegame aanvraag topic.

4. The Portland Chainsaw Masquerade

=> Ik kan mij nog goed herinneren dat ik deze missie een vijftal keer opnieuw moest spelen voor ik eindelijk begreep hoe je het best te werk ging.

3. Wrong Side of the Tracks

=> All I had to do was follow the damn train, but I failed over and over again.

2. Espresso-2-Go

=> Vroeger een zeer stresserende missie.

1. Smackdown

=> Een missie die wellicht weinig mensen kennen aangezien het er eentje uit GTA Advance is. Ik denk dat dit de enige GTA-missie is, waar ik de dag van vandaag nog steeds moeite mee heb. Dit maakt het dan ook meteen een erg leuke missie.

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 107
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • ERRWINS

    5

  • Nissan

    5

  • Ezra24rct3

    5

  • Kaitjee98

    5

Mijn top 5

5 Breaking the bank at caligula's, faalde hier vroeger altijd, nu al jaren niet meer gedaan, nu zal ik er vast in 1x doorheen vlammen maarok

4 Death Row, klote lance beetje gaan redden ofzo

3. Domo robot VCS, wat een poep kut missie was dat zeg..

2. GTA 3 final mission (ook jaren geleden gedaan voor laatste keer)

1. Three Leaf Clover

Link to comment
Delen op andere websites

Met Wrong Side of the Tracks had ik ook veel moeite, maar mijn nummer één was altijd Demolition Man. Inmiddels kan ik die gelukkig wel, maar tijdens het voor het eerst spelen van Vice City heb ik daar vele vervloekingen op losgelaten. In mijn herinnering meer dan ooit op WSotT. :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Het afwezig zijn van een ingame map maakt het in III sowieso al wat moeilijker bij sommige missie's. Espresso-2-Go was een verschrikking (hoewel ik hem in 1 keer heb gedaan, met iets van 2 seconden over), naast die was ook The Exchange een geweldig moeilijke missie in III. Messing with the Man uit Vice City mag hier zeker niet ontbreken. Ik weet zelfs nu nog niet eens degelijk hoe ik die missie goed moet doen, originele missie maar haat hem zo hard. In mijn mening een hoopje erger dan Demolition Man. Voor San Andreas moet het dan komen van missie's als Interdiction en Los Desperados. Voor Liberty City Stories vond ik vooral Search and Rescue allesbehalve een pretje, die missie is gemaakt voor de verkeerde engine, hij zou gewéldig zijn geweest in IV, maar in LCS is hij frustrerend. Om dan natuurlijk de Portland Chanisaw Masquerade en The Sicilian Gambit niet te vergeten. In VCS gaat de titel van frustrerende missie ongetwijfeld naar Light My Pyre en een tweede plaats voor Over The Top. IV kent zeker wel zijn moeilijke missie's, het is niet omdat de engine anders is dat de missie's gelijk makkelijk zijn geworden. Catch the Wave is daar een goed voorbeeld van en A Revenger's Tragedy en Out of Commission zijn ook al helemaal geen walk in the parks, dat zijn missie's van een half uur. De missie's in The Lost and Damned hebben wat minder uitschieters, maar ik weet toch dat ik toch last had om te ontsnappen bij Politics. Ten laatste hebben we dan The Ballad of Gay Tony waar Sexy Time toch een vermelding moet krijgen en No.3 kan ook best irritant zijn.

Mijn volledige lijstje van frustrerend moeilijke missie's.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vond The Exchange in de PS2 versie van GTA III echt niet te doen in eerste instantie (de PS2 versies van III en Vice City hadden op de assault rifles geen auto aim), dus daar rende je dan een beetje sprayend met je Uzi terwijl er Colombianen met M16's (die geweldig overpowered was in III) op je staan te schieten. Geweldig :7. Hoe tryhard het ook mag klinken, in geen enkele GTA heb ik verder ooit echt "moeilijke" missies gevonden. Ik ben gewoon te goed :7

Link to comment
Delen op andere websites

Vreemd genoeg heb ik met een aantal veel genoemde missies in deze categorie totaal geen moeite, ook nooit gehad eigenlijk. Demolition Man en The Portland Chainsaw Masquerade? Geen enkel probleem.

Maar goed, een aantal andere missies die ik wél echt moeilijk vind:

Kingdom Come (III). Volgens mij was ik een jaar of 12 toen ik deze missie voor het eerst speelde, en ik weet nog dat die exploderende SPANK-verslaafden me volledig deden panikeren. Ik wist niet welke kant ik op moest of hoe ik het 't beste aan kon pakken. De eerste 10 pogingen voor die missie ben ik geloof ik gewoon keer op keer simpel opgeblazen... traantjes.gif

Death Row (Vice City). Nog altijd heb ik geen garantie op succes als ik deze missie speel: een waterdichte tactiek heb ik nog steeds niet. Gewoon met de Sentinel ontsnappen, met een Maverick naar Lance toe vliegen en zo makkelijk ontsnappen: het werkt lang niet altijd. Altijd als ik Vice City speel, laat ik deze missie graag nog even liggen als het kan.

Liberty City Stories is de meest recente GTA die ik heb gespeeld, en met IV de enige die ik (tot nu toe) slechts één keer heb uitgespeeld. Wellicht dat ik de handigheid mis, maar in ieder geval zijn er 2 missies die ik heel wat keren heb moeten proberen, en die ik zonder WikiGTA te raadplegen wellicht niet eens gehaald had :$

False Idols (LCS). Ik had in deze missie wel meteen de goede keus gemaakt door richting het zuiden te rijden en daar op een kruispunt 2 van de 3 doelwitten vlak na elkaar uit te schakelen met een Rocket Launcher. Maar die derde, in de helikopter...dat wilde maar niet lukken. In eerste instantie omdat ik niet wist op welke plek ik precies moest staan om die helikopter uit de lucht te knallen. En wist ik dat wel, dan had ik vaak al politie achter me aan door die eerste 2 aanslagen, en kon ik dus niet rustig uitstappen en richten op de helikopter.

Cash In Kazuki's Chips (LCS). Dit vond ik vooral een lastige missie door de vele vijanden die op je af kwamen. Eerst al in die snelle Yakuza's, waarbij je met één stuurfoutje je auto total loss hebt en vol wordt aangevallen door je achtervolgers. En bij het casino duurde het even voordat ik doorhad dat ik beter van een afstandje met een sniper kon beginnen, dan me iets stoerder een weg naar binnen te schieten.

Link to comment
Delen op andere websites

The Exchange uit Vice City Stories heb ik aardig wat last mee gehad, snipen met zo'n kleine analoge stick is erg onnatuurlijk en ben ik nooit goed in geweest. :puh:

Verder heb ik, zoals velen, honderden keren Demolition Man geprobeerd zonder succes. Nu doe ik die met m'n ogen dicht. :7

Link to comment
Delen op andere websites

Is het wel toegestaan om hier ook een missie uit London te posten aangezien die niet meegerekend worden? Of moeten ik en alle andere trouwe London-fans een eigen topic openen in het subforum? :@

Je kan hier natuurlijk ook missies over de London-uitbreidingen kwijt. Svenie rekent ze in zijn openingszin echter niet mee als losstaande games, aangezien ze afhankelijk zijn van een ander spel.

Link to comment
Delen op andere websites

Vreemd genoeg heb ik met een aantal veel genoemde missies in deze categorie totaal geen moeite, ook nooit gehad eigenlijk. Demolition Man en The Portland Chainsaw Masquerade? Geen enkel probleem.

Same. The Portland Chainsaw Masquerade was zelfs één van de eerste missies die ik deed in LCS (savegame-aanvraag).

Wrong Side of the Tracks - Geen idee waarom ik hier altijd zoveel moeite mee gehad heb. _KoE_Mzungu gaf me de tip om net naast het spoor te rijden en sindsdien heb ik er geen problemen meer mee gehad. Kennelijk heb ik altijd veel te dicht op de trein gereden.

Bomb da base act II - 8-ball liep altijd veel te snel de boot op. Wat ik op den duur maar deed was hem klem zetten tussen drie auto's, zodat ik op m'n dooie gemaakt alle Colombians uit kon schakelen. Overigens heeft het ook een tijdje geduurd voordat ik er doodleuk achter kwam dat het de bedoeling was dat je op een afstandje met een sniper ging staan.

The Pick-up - Of ik nu met of zonder een auto het steegje in ging, ik kon er nooit op tijd weg komen. Uiteindelijk blokkeerde ik elke steeg maar met een auto, zodat er niemand meer langs kon.

Quarry missie 7 - En altijd maar weer met Dumper en al het water in donderen. sad2.gif

Link to comment
Delen op andere websites

Een paar van mijn moeilijkste missies,

(Gta LCS) The Portland Chainsaw Masquerade, Na een paar keer proberen toch gelukt maar heeft me toch even bezig gehouden.

(Gta VCS) Jive Drive, Leek een geweldige missie zeker het auto gedeelte maar het gedeelte daarna is zo verschrikkelijk.

(Gta SA) Vertical Bird, Heeft me echt boos gemaakt maar nu ik San Andreas op de PC speel is het een stuk gemakkelijker.

(Gta VC) Death Row, Het heeft dagen van me genomen om deze missie te voltooien.

(Gta VCS) Money for Nothing, Echt de verschrikkelijkste missie van heel de Gta-serie.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik raak eigenlijk best snel gefrustreerd als ik een missie niet in één keer haal, dus ik bestempel missies waarbij ik 3 pogingen of meer nodig heb gehad, al snel als moeilijk.

Interdiction (SA): Eigenlijk haal ik 'm meestal wel in één of twee pogingen, maar ik kijk altijd erg op tegen deze missie. Er wil namelijk nog wel eens een helikopter nét naast je vallen en exploderen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast gaat de helikopter die je moet beschermen vrij snel neer, als je even niet oplet.

Cop Wheels (SA): Best leuk scenario: vier politiemotoren stelen in heel Las Venturas. Maar met het tijdslimiet en een bijna automatisch wanted level van plusminus 3 sterren, wordt deze missie toch nog vrij pittig.

Vertical Bird (SA): Ik ben een ramp met het vliegen in een Hydra, dus reden genoeg om deze missie als moeilijk te beschouwen.

Learning to Fly (SA): Ik kan prima vliegen in SA (als het maar bij normale vliegtuigen blijft), maar schieten en vliegen tegelijk met een Hunter is voor mij moeilijk tot onmogelijk. Bij Destroying Targets loop ik dan ook altijd vast, vandaar ik Learning to Fly algeheel als moeilijk beschouw.

The Snow Storm (IV): Prima te doen, tot de politie op het toneel verschijnt, en je zo snel mogelijk het pand moet verlaten. Met de Bobcat (?) die dan klaar staat is het lastig om de drie sterren wanted level kwijt te raken, maar met de boot die klaar ligt valt het nog wel mee.

Wrong Side of the Tracks - Geen idee waarom ik hier altijd zoveel moeite mee gehad heb. _KoE_Mzungu gaf me de tip om net naast het spoor te rijden en sindsdien heb ik er geen problemen meer mee gehad. Kennelijk heb ik altijd veel te dicht op de trein gereden.

Ik heb zo ongeveer hetzelfde ervaren: Wrong Side of the Tracks was altijd een punt waar ik vastliep. totdat ik de tip kreeg om naast het spoor te rijden. Sindsdien altijd binnen één keer gehaald. :)

Link to comment
Delen op andere websites

Bij Vice City vooral Demolition man, wat een klotemissie :puh: Daarnaast had ik bij Vice City nogal moeite met Death Row, nog zo'n vreselijke missie. Of Lance ging altijd dood, of Tommy ging dood, was altijd wel wat :puh:

SA vond ik vrij goed te doen, behalve de bekende Wrong Side of the Tracks. 'All you had to do was follow the damn train!' Man, leer schieten ;)

IV had ik nogal moeite met The Snow Storm ;)

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...