Jump to content

C shijf loopt vol


super_senne

Recommended Posts

Alle videos, fotos, gamesaves, etc slaat hij daar allemaal op op. Dus als je nu ff al die porno verwijdert is je schijf al weer leeg! Ik zou sowieso allerlei onnodige dingen er vanaf gooien. Mocht je niet zeker zijn of het nodig is voor iets, kan je dat hier altijd vragen. Maak eventueel een back-up ervan op een USB-Stick of op je D schijf. Hoeveel GB heeft je C schijf eigenlijk?

Link to comment
Delen op andere websites

Hoe groot is die schijf en heb je nog andere (al dan niet fysieke) schijven? Het wisselbestand (pagefile.sys) en het sluimerstand bestand (hiberfil.sys) worden doorgaans op de Windows partitie (C: dus) opgeslagen en kunnen wel ettelijke gigabytes in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het RAM geheugen. Deze mag en kan je echter niet zomaar verwijderen omdat deze benodigd zijn voor de goede werking van het systeem.

Gebruik eens een tooltje zoals SpaceSniffer zodat je een visueel overzicht kan maken van wat er nu precies het meeste plaatst in neemt. Daarnaast: heb je schijfopruiming al een keer geprobeerd?

Link to comment
Delen op andere websites

Schijf opruiming is inderdaad iets wat je als eerst doet. Het kan ook zijn dat Windows een back up bijhoudt, zodat je wanneer je PC vast loopt terug kan gaan naar een bepaald punt. Dit kan ook veel GB's opslokken. Heb dit pas nog bij een vriend van mij meegemaakt. (en gefixed)

Bewerkt: door .Sharingan
Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

En wat staat er allemaal op dan? Program Files of niet?

Probeer dit ook eens: Hou Windowstoets ingedrukt en druk op R (Azerty) typ dan %temp% en druk op enter. Dan ctrl+a en delete dat allemaal.

Link to comment
Delen op andere websites

Je kan ook eens proberen met de SpaceSniffer tool. Met deze tool krijg je heel snel een visuele respresentatie van je harde schijf, en kan je zo zien welke mapjes het meeste plaats opnemen. Kijk bv eens in C:\Users\%USERNAME%\Downloads .

Bewerkt: door DaBeast
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...