Jump to content

GTA 5 - Mystery & Secrets Hunt (SPOILERS)


KoningJesper

Recommended Posts

GEVONDEN:

Mount Chiliad

1. De Mural

Hetgene waar dit hele mysterie omdraait. De "mural". Deze bevindt zich in het kabelhuisje op de top van Mount Chilliad. Het lijkt op één grote tekening, met houtskool gemaakt, op de muur.

1-mt+chiliad+mural.jpg

Zoals ze je ziet, heeft het heel veel weg van een berg. Of dit een figuurlijke berg is, of een berg, bestaande in "real-life" of GTA is niet bekend. Veel mensen zeggen dat je het over Mount Chiliad moet leggen en dat de X'en dan de "matchen" met de glyphs die op Mount Chiliad zijn getekend. Dit match redelijk en dit zal ik zo laten zien aan de hand van een plaatje. Al deze boxes met X'en er in worden met lijnen verbonden en onderaan zijn drie grotere boxen met daar in een UFO, een Alien(?)-ei en een man met een jetpack. Het grootste deel van de mensen denkt dat deze drie figuren "prijzen" zijn die je na het oplossen van het mysterie krijgt. De UFO is al gevonden (4 zelfs), het ei is gevonden in de files en de jetpacj is waar het bijna allemaal om gaat en waar nog geen fysiek spoor van is gevonden.

Naast deze tekening is een paar metalen deuren. Deze zijn dicht en het is ook nog niet gelukt om deze te openen. Wat wel opmerkelijk is, is dat aan de overkant van deze deuren, precies zo een stel deuren zit. Deze zijn wel open en daardoor denken veel mensen dat de anderen ook open kunnen.

16055302ua.jpg

Ik heb de meest gedachte theorieen van de mural verzameld:

1. De Mural is een "overlay" van de zijkant van Mt. Chiliad en de lijnen zijn tunnels, die leiden naar de "prijzen".

2. De UFO staat voor de UFO gevonden bij het Hippy Camp (daar staat een auto met een vergelijkbare UFO(1)), de jetpack voor de UFO gevonden bij de militaire basis (hier werd in GTA SA de jetpack gevonden), het ei voor de gezonken UFO (deze ligt vlakbij Paleto Bay, een plek die heel veel aanwijzing heeft, die te maken hebben met eieren) en het oog bovenaan voor de UFO bij Mt. Chiliad.

3. De UFO staat voor Micheal (letterlijk opgenomen door een UFO in "Did Somebody Say Yoga?", figuurlijk door de FBI in het getuigenbeschermprogramma), het ei voor Franklin (de "rookie", de nieuweling) en de jetpack voor Trevor (de gestoorde). De lijnen zouden dan staan voor de voortgang in het verhaal en de X'en voor belangrijke keuzes die het verhaal beïnvloeden. Het oog helemaal boven aan voor het ultime einde. Deze theorie zou best wel eens waar kunnen zijn en iets wat daar opwijst is de lijn die Michal (UFO) en Trevor (Jetpack) verbindt. Micheal en Trevor kende elkaar al en later kwamen ze Franklin tegen. Deze lijnen vertonen verdacht veel overeenkomsten met het GTA 5 verhaal.(1)

(1): 0_0.jpg

(2): tBYKLzc.png

(Er komen nog meer theorieen aan)

UFOs:

1. Mt. Chiliad UFO:

Als je 100% hebt gehaald, het dondert en 3 uur 's nachts is, verschijnt deze UFO boven Mount Chiliad. Deze UFO heeft, naar het schijnt, FIB op zijkant staan en verdwijnt als je dichterbij komt. Wat er dus op wijst dat dit een hologram is. Het is (nog) niet duidelijk waarvandaan het dan wordt geprojecteerd.

http://www.ign.com/videos/2013/10/18/gta

2. Hippy Camp UFO:

Ook deze UFO verschijnt alleen maar bij 100, boven het "Hippie Camp" in Sandy Shores. Bij deze zijn alleen geen bepaalde weersomstandigheden noodzakelijk. Ook op deze UFO staat "FIB", maar het is geen hologram. Wel lijk het "man-made".

http://www.ign.com/videos/2013/10/18/gta-5-sandy-shores-ufo-gameplay-clip

3. Fort Zancudo UFO:

Deze UFO is de derde en laatste UFO die alleen kan worden gezien bij volledige voltooiing van de game boven Fort Zancudo. Net zoals bij de vorige UFO kan je hem zien bij elke tijd en bij elk weer. Deze UFO vliegt bijna op de height limit van GTA 5. Het lijkt heel erg op een stealth bomber, hoogst waarschijnlijk gemaakt door het leger dus, wat dus ook de plaats verklaart. De UFO maakt hele rare geluiden, het scherm kan wazig worden, het schakelt (meestal) je helikopter uit en als je erop parachuteert val je er bijna meteen weer af. Tussen 3 en 4 AM komt er een vreemd, groen licht uit de onderkant van de UFO, die schijnt op de bunker met de lift.

http://www.ign.com/videos/2013/10/18/gta-5-fort-zancudo-ufo-gameplay-clip

4. De sunken UFO:

Dit is de eerste en enige UFO die op elk moment in het spel kan worden gezien. Deze UFO lijkt ook echt van Aliens te zijn geweest en vermoedelijk is de techniek uit deze UFO gebruikt voor de andere 2/3 UFOs.

http://www.ign.com/videos/2013/10/18/gta-5-underwater-ufo-gameplay-clip

5. "Did Somebody Say Yoga" UFO:

Dit is de enige UFO die alleen in een missie voorkomt, namelijk in de missie "Did Somebody Say Yoga". In deze missie wordt Micheal "opgenomen" door een UFO, nadat ie "drugged" is door zijn zoon. Na deze droom komt Micheal in een "skydive" terecht. In eerste instantie leek dit niet interessant, omdat Micheal drugs op had, maar sinds een recente post van een reddit'er is er iets verrassends aan het licht gekomen(1). In deze post zegt hij dat volgens de game-files de UFO uit die droom boven het FIB gebouw hangt. Dit kan je ook zien als je op pause drukt.

http://www.ign.com/videos/2013/09/17/gta-5-walkthrough-part-26-did-somebody-say-yoga

Locaties van de UFO's:

PLOkTzk.png

References:

(1): http://www.reddit.co...duced_abduction

Dit topic wordt nog veel meer uitgebreid en wordt uiteindelijk een overzicht voor alles wat gevonden, onkracht, bevestigd etc. is. Dit is pas een begin.

Fouten voorbehouden

Bewerkt: door KoningJesper
Link to comment
Delen op andere websites

(...)

Op de radio wordt ook melding gemaakt van een duiker, die "een ongelukkig ongeluk had gehad met een submarine". Dit kan wijzen op het opduiken van delen van de UFO.

(...)

Dat ongeluk kwam waarschijnlijk door sabotage aan de onderzeeër die hij aan het testen was waardoor de hele onderzeeër uit elkaar viel.

Link to comment
Delen op andere websites

(...)

Op de radio wordt ook melding gemaakt van een duiker, die "een ongelukkig ongeluk had gehad met een submarine". Dit kan wijzen op het opduiken van delen van de UFO.

(...)

Dat ongeluk kwam waarschijnlijk door sabotage aan de onderzeeër die hij aan het testen was waardoor de hele onderzeeër uit elkaar viel.

Ah sorry, aangepast

Link to comment
Delen op andere websites

Dat weet ik, maar ik probeer een Nederlands overzicht te maken van alles, gerelateerd aan "het mysterie", wat tot nu toe gevonden is. Dit is pas een begin.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 maanden later...

Ik ben van plan om elke week een stukje te posten die samenvat wat er die week is gebeurd op Reddit en gtaforums.com. Plus nog meer dingen in dat wekelijkse stukje :)

Ook ben ik van plan om het regelmatig uit te breiden en te bewerken :)

Bewerkt: door KoningJesper
Link to comment
Delen op andere websites

Afgelopen week:

Bliksem bij Mount Chiliad:

/u/SubsonicDust heeft iets heel interessants gevonden toen hij 's nachts met een helikopter richting Mt. Chiliad vloog. In deze post laat hij zien dat er op het moment dat hij boven Mt. Chiliad vloog en het bliksemde, steeds dezelfde plekken oplichtte. Het leek heel regelmatig.

UNqB7aG.jpg

Veel mensen denken hier meteen aan de bliksemschichten op de Mural en de 5 X'en.

Telefoonnummer met uitroepteken:

Nadat /u/andrewjmaxx met een mod de datum had veranderd naar de huidige datum (16-8-2015) en hij op zijn telefoon keek in GTA, zag hij opeens een telefoonnummer erin staan, wat hij nog nooit had gezien. Het vreemde was dat er naast het nummer een uitroepteken stond. Dit laat hij met een afbeelding zien in deze post. Een commenter had tijdens één van de Story missions, ook zo een uitroepteken naast een contact staan. Deze stond naast "Tracey", net op het moment dat hij in een sidemission van Tracey zat. Het lijkte r dus op, dat zo een uitroepteken betekent, dat je in een missie zit.

UFO verschijnt op andere tijd:

/u/simpleavaster speelde GTA op en ging met Franklin naar de militaire haven en plaatste daar C4. Hierna ging hij meteen naar Mt Chiliad. Dit was de eerste keer dat hij in die save Mt Chiliad opkwam en hij merkte iets vreemd op. De Mt. Chilliad UFO hing boven de berg, maar om een rare tijd. Het was namelijk 9.40, terwijl de UFO normaal pas om 3.00 spawnt. De UFO verdween pas om 23.34, zo meldt hij in deze post. Zo een bericht is al eerder geplaatst, door iemand die op de xBox speelde, een jaar geleden. Toen werd het afgedaan als glitch, maar niemand kon dat echt "confirmen." Deze man heeft ook zijn savegame geplaatst zodat je het zelf kan checken:

Download

Bewerkt: door KoningJesper
Link to comment
Delen op andere websites

  • 4 maanden later...

ik ben een paar keer in het gebouw geglitched, in de mural. het is een jaar geleden maar het was een ruimte met iets erin. Ik weet niet meer wat het precies was omdat het niet veel voorstelde. en het was op de playstation 3

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...