Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285320

MAF 018 - Voorpret


NandroDavids

1963 bezichtigingen

4g2asi.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Jesperkaj

Vorige week heeft @Die Hard de blueprints van Los Santos uitgelicht. Verder weten we door verschillend beeldmateriaal hoe Los Santos er uit gaat zien. Wat weet je eigenlijk verder over Los Santos? Er is veel entertainment, er is veel volk, er zijn veel snelwegen, er is veel armoede en ga zo maar door. In deze editie ga ik jullie van alles vertellen over de stad waarop Los Santos gebaseerd op is:

Los Angeles

A5pPkhJ.png

Downtown LA

We beginnen natuurlijk in hartje Los Angeles. Nou ja, in het hartje... Downtown ligt in het noordoosten van de stad. Dit stadsdeel is het zakelijk centrum van de stad, maar ook voor een groot deel van SoCal. Er is dus veel werkgelegenheid te vinden in Downtown. Verder staan er vele wolkenkrabbers in Downtown. Niet zo veel als in New York en Chicago, maar toch een redelijk aantal. De hoogste wolkenkrabber is de 310 meter hoge U.S. Bank Tower.

San Fernando Valley

De San Fernando Valley is een suburban gebied ten noorden van Downtown Los Angeles. Het gebied was vroeger grotendeels een ruraal gebied, maar na de Tweede Wereldoorlog zijn onder andere de auto- en filmindustrie van de stad hier gevestigd. Ook was de periode na de Tweede Wereldoorlog een periode waarin veel migranten naar Los Angeles trokken en zich vestigden in de vele suburbs, waaronder in de San Fernando Valley.

bOGNsvF.png

Rondom Downtown

In het gebied rondom Downtown LA wonen veel mensen, wat natuurlijk ook logisch is. Ten oosten van Downtown liggen vele etnische enclaves als Koreatown, Little Tokyo en Filipinotown. In het noorden tussen de San Fernando Valley en Downtown in ligt het rijke gedeelte van de stad, met natuurlijk Hollywood als bekendste stadsdeel. Ook wonen hier de bekendste film- en muzieksterren en daarom gaan veel toeristen hier op sterrenjacht. Dit kan soms vies tegenvallen. Ten westen van Downtown zijn de stranden en de middenklasse-wijken van de stad te vinden, met onder andere de bekende Santa Monica Pier en de Griffith Observatory. In het zuiden van het westelijk deel is overigens Los Angeles International Airport (LAX) te vinden, één van de drukste luchthavens ter wereld.

RjHsTLu.png

South Los Angeles

Het meest beruchte deel van de stad is South Los Angeles, voorheen bekend als South Central LA. De naamsverandering is gedaan om van de slechte reputatie af te komen die dit stadsdeel zo bekend maakt. Er heerst veel armoede onder de bevolking, die voornamelijk latino of zwart is. Door de slechte kansen komen velen in de criminaliteit terecht, wat dit stadsdeel zo berucht maakt. Hoort Ganton ook bij South LA? Nee, dat is de stad Compton, die nog iets beruchter is dan heel South LA bij elkaar.

Harbor Area

Wat voor beroepsopleiding je ook gedaan hebt, in Los Angeles vind je alle soorten werk wat er zo’n beetje is. Zo heeft de stad ook een eigen zeehaven naast de haven van Long Beach en is deze gezamenlijke haven een belangrijk doorvoerpunt van handelswaar naar en van Azië. Dit stadsdeel is overigens gewoon ‘verbonden’ met de rest van Los Angeles, doordat de stad vroeger grondgebied heeft geannexeerd rond de Harbor Freeway (Interstate 110), de snelweg tussen Downtown LA en de Harbor Area. De bekende Vincent Thomas Bridge is hier ook te vinden, welke verschillende havengebieden met elkaar verbindt.

Nu is jullie kennis over Los Angeles weer een beetje vergroot. Als het goed is zouden deze stadsdelen op dezelfde plekken moeten zijn in Los Santos in GTA V. Ik kan je vertellen dat Los Angeles nog maar het begin is, want er zijn nog genoeg steden en gebieden rondom Los Angeles waar nog genoeg over te vertellen is.

1 reactie


Recommended Comments

i love LA<3 prachtige stad, die in mijn opzicht iets 'vrijer' is als de andere amerikaanse grote steden. Daar lijkt alles een beetje een ''haast haast haast'' mentaliteit te hebben, terwijl Los Angeles mij een heel relaxt no worries mentalteit lijkt te hebben. Zou er graag eens op vakantie gaan, maar ik neem voorlopig genoeg met LA's tegenhanger Los Santos. Daar lijkt mij ook genoeg te beleven, kan niet wachten tot 17 september.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...