Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70843

[Maandboek Februari] Gangs & Corporations


Visser23

1084 bezichtigingen

gangscorporationsq5k0p.png

Geschreven door Visser23

In de sectie van gangs en corporations is de afgelopen vier weken zeker wel wat gebeurd. Battles, nieuwe gangs, en daarnaast natuurlijk de actieve gangs en hun blogs. Het gaat redelijk de goede kant op met G&C. Althans… Dat lijkt zo.

De afgelopen vier weken vonden er “maar” vier battles plaats. Op het eerste gezicht lijkt dit erg weinig, maar ja. Er zijn natuurlijk ook niet heel erg veel gangs & corporations meer over. De activiteit in de gangscene was sowieso al erg matig naar mijn mening. Hier kwam nog een schepje bovenop toen The Oceans besloot om niet meer actief te zijn in G&C. Natuurlijk zijn The Oceans altijd al bezig geweest met projecten voor het forum, maar hebben zij altijd besloten om toch onderdeel te blijven van Gangs and Corporations. Hier kwam eind januari een einde aan. The Oceans werd op 25 januari jongstleden namelijk een echt “Project” op GTAForum. Een logische keuze natuurlijk, maar echter wel een strop voor de gangscene.

1. De eerste battle van de maand was de strijd tussen De Wilde Ganzen en Sans Scrupules. Er werd niet heel goed nagedacht door SS bij deze battle, aangezien dezelfde sudoku elke keer opnieuw kan worden gespeeld. Wanneer je de antwoorden wist, kon je het de opeenvolgende keer gewoon direct invullen. Op een nieuw voorstel van SS werd niet ingegaan. Het gebied kwam uiteraard simpel in handen van Sans Scrupules.

2. De tweede battle werd gewonnen door een nieuwe gang, genaamd The Hood. The Hood streeds tegen de politie, waar laatstgenoemde werd verslagen in een spelletje Raft Wars.

3. Op 15 februari is opnieuw een battle tegen de politie aangegaan door The Hood. Hierin wordt het spelletje Penalty Schieten gespeeld. De politie heeft nog niets van zich laten horen.

4. De laatste battle, ook geplaatst op 15 februari, was de strijd van Sans Scrupules tegen De Wilde Ganzen. Laatstgenoemde heeft ook nog niet gereageerd op deze battle. Het is dan ook nog maar de vraag of dat ook wel gaat gebeuren.

gwdwg_zpsc6ujsrr4.gif

Battles vind ik maar niks. Het enige wat er in deze battles gebeurt, is dat er een online spelletje wordt gespeeld. Nooit is een battle GTA-gerelateerd. Het zou toch mooier zijn als er een soort van mini-photocontest aan wordt gekoppeld? Een originele battle die volgens mij nog nooit eerder in de gangscene gedaan is. Gewoon één mooie foto, van beide gangs, van een speciaal thema, waar vervolgens op gestemd moet worden. Er valt zoveel meer te verzinnen, maar ik kom helaas alleen maar online spelletjes tegen. Gewoon, zoals hierboven staat vermeld. Zonde.

Ook de nieuwe gangs redden het maar niet in de gangscene. Een voorbeeld hiervan is de gang van bountyskull_000. United Blood Nation was de naam van de nieuwe gang van bountyskull. Het leek op het eerste gezicht prima verzorgd, maar het blijkt echter dat er alweer een slotje op zit. Het mooie is dan ook zeker de eerste zin uit de onderstaande quote (van bountskull).

Dit idee is ontstaan nadat er veel Gangs de stekker eruit trokken, en dat vind ik (persoonlijk) erg jammer. De United Blood Nation probeert een leuke groep op te bouwen, waarbij leden behulpzaam voor elkaar zijn. Verder zal de Gang (in oprichting) veel deelnemen aan projecten en andere gerelateerde zaken.

Op 30 januari kwam Votair met een nieuwe gang, genaamd The Hood. Deze werd zonet ook al genoemd in de battles, wat betekent dat The Hood zich al een officiele gang mag noemen. Een bijzonder geval is dat Bountyskull_000 hier lid van is. Dit lid had namelijk net bovengenoemde gang opgericht, maar besloot toch maar aan te sluiten bij The Hood. Apart.

De één na laatste gang die zich oprichtte, en tevens sloot, in de afgelopen vier weken was “The Survivors”. Ik moet eerlijk zeggen dat ze beter voor een andere naam hadden kunnen kiezen. De gang bleef namelijk niet lang bestaan. Er zit inmiddels alweer een slotje op. Ook dit lid (iRico) is lid geworden van The Hood.

logokleinwdul2.png

Illuminati deed het beter. 27 januari maakte ERRWINS deze gang aan en het bleek meteen erg populair. Iedereen behalve de leden weten niet wat zich afspeelt binnen de gang. In korte tijd haalde deze groep dan ook al ruim meer dan twintig leden. Helaas moeten ze het na een aantal afvallers doen met zestien. Natuurlijk nog steeds meer dan mening gang. Het gaat lekker!

Wat me overigens opvalt is dat er nauwelijks een gang overeind blijft staan. In de afgelopen vier weken werden namelijk ook twee van de vier gangs het slachtoffer van een slechte voorbereiding. Leden merken niet dat voorbereiding erg belangrijk is bij het opstarten van een gang. Ik weet nog wel dat ik minimaal een maand voorbereiding trof voordat ik een gang online zette. Deze gangs hebben dan ook langer bestaan dan een paar dagen. Gelukkig hebben The Hood (acht leden) en Illuminati (zestien leden) hier beter over nagedacht. Ga zo door, beide!

6 reacties


Recommended Comments

Er zijn al enkele GTA-gerelateerde voorstellen geweest in wars, maar die worden zelden geaccepteerd. Voornamelijk omdat ze of een bepaalde game vereisen of te veel tijd innemen etc. Daarom dat de meeste gangs de moeite niet meer doen om zo'n war op te zetten.

Link to comment
De activiteit in de gangscene was sowieso al erg matig naar mijn mening. Hier kwam nog een schepje bovenop toen The Oceans besloot om niet meer actief te zijn in G&C.

Ik denk dat er met het verdwijnen van TOC niet veel activiteit verloren is gegaan in de gangscene. In de maanden voor hun opheffen is er niets georganiseerd en bleek de gang niet actief genoeg om aan een gangwar deel te nemen.

De eerste battle van de maand was de strijd tussen De Wilde Ganzen en Sans Scrupules. Er werd niet heel goed nagedacht door SS bij deze battle, aangezien dezelfde sudoku elke keer opnieuw kan worden gespeeld.

Dat was een knipoog naar ERRWINS' tegenvoorstel in de eerdergenoemde gangwar. ;)

Link to comment
Battles vind ik maar niks. Het enige wat er in deze battles gebeurt, is dat er een online spelletje wordt gespeeld. Nooit is een battle GTA-gerelateerd. Het zou toch mooier zijn als er een soort van mini-photocontest aan wordt gekoppeld? Een originele battle die volgens mij nog nooit eerder in de gangscene gedaan is. Gewoon één mooie foto, van beide gangs, van een speciaal thema, waar vervolgens op gestemd moet worden. Er valt zoveel meer te verzinnen, maar ik kom helaas alleen maar online spelletjes tegen. Gewoon, zoals hierboven staat vermeld. Zonde.

Er zijn vaak genoeg battles geweest waarbij geen online spelletje werd gespeeld. Kan me nog wel herinneren dat DWG/Sans (geen idee welke) ooit een kleurplaatwedstrijd tegen De Politie deed. Leuke alternatieven, maar vaak worden ze door andere gangs niet eens geaccepteerd, omdat dat al teveel moeite is.

En daarnaast hoeft een online spelletje nog niet eens zo gek te zijn. Vooral spelletjes waarin je het écht tegen elkaar opneemt zijn leuk voor battles (zie bijv. WarLight), maar die worden vaak ook niet geaccepteerd. Doodzonde.

Link to comment
Illuminati deed het beter. 27 januari maakte ERRWINS deze gang aan en het bleek meteen erg populair. Iedereen behalve de leden weten wat zich afspeelt binnen de gang.

En voor zover het mysterieuze.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...