Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70842

Editie 8 - Tijdboek der GTAForum


ERRWINS

1269 bezichtigingen

14ya6qg.jpg

Geschreven door Gta Ripper

Voor deze week ga ik, Gta Ripper, terug in de tijd met jullie. Dit doe ik door een aantal stellingen voor te leggen aan een oud gediende van het forum. Ik praat hier over .Sharingan. Sharingan was vroeger bekend als .WhoopDiDoo. en .Tales, en is al sinds 2005 lid van het GTAForum. Ik heb een aantal stellingen voor hem geformuleerd terugkijkend op de periode 2005-2008. Ik ben in dezelfde periode als .Sharingan op het forum gekomen, en ik zal dus zelf ook mijn mening geven.

photo-2883.jpg?_r=1419633539

Het super en-megalidschap was vroeger meer waard dan het nu is.

Sharingan:

Waar. Vroeger was het, vooral het jaar dat San Andreas gereleased werd, veel en veel drukker op het forum en was het moeilijker om op te vallen tussen alle andere goede leden. Tegenwoordig zijn er ook veel leden maar het is, naar mijn mening, eens stuk minder. Je vliegt dus sneller op de radar van andere SL+. Maar het ligt er ook aan hoeveel waarde je zelf hecht aan een titel. Neem mijzelf als voorbeeld; vroeger wilde heel graag promotie maken en ging er dus ook echt voor, op mijn eigen manier natuurlijk. Ik was ook in de 'zevende hemel' toen ik dan eindelijk een promotiePM van PatrickW had ontvangen. Met mijn promotie afgelopen zomer was dat gevoel er niet. Ik was wel blij en verrast maar het gevoel van toen kreeg ik niet. En het ligt er tenslotte ook aan hoe oud je bent wanneer je promoveert. Wanneer je 12 bent is het iets cool's en als je 22 bent is het ook cool maar toch niet zó cool.

Gta Ripper:

Ik ben het in dit geval deels eens met de stelling, het was inderdaad vroeger moeilijker om Superlid of Megalidschap te halen. Zoals jij zelf al had gezegd, het was drukker op het forum destijds, wat het een stuk moeilijker maakte om op te vallen. Het was in mijn ogen een prestigieus iets om gepromoveerd te worden. Echter, dit kan inderdaad ook aan mijn leeftijd destijds hebben gelegen. Ik was natuurlijk maar een mannetje van 10-13, en dan zijn promoties als het superlidmaatschap je toch een stukje meer waard dan dat ze op 20-jarige leeftijd zijn. Ik moet wel zeggen, echter, dat het nog steeds best cool was toen ik superlid werd op latere leeftijd. Omdat je als klein kind toch wel erg opkeek naar de leden die zo'n mooi kleurtje over hun naam heen hadden.

Contests zijn tegenwoordig beter uitgedacht dan vroeger.

.Sharingan:

Dit klopt. Maar dat komt onder andere omdat er tegenwoordig meer mogelijkheden voor zijn (Bijv het Contest subforum) en iedereen een contest mag organiseren. Vroeger leek het alsof alleen de Crew of een grote gang het recht had om een contest uit de grond te stampen.

Gta Ripper:

Er is inderdaad meer vrijheid binnen de contests op het forum, en iedereen mag er dus een organiseren. Het contests subforum geeft de leden van het forum meer impuls om zelf te gaan organiseren. Ik ben het er echter niet mee eens dat de crew en grote gangs/corporations er in dit geval een monopolie op hadden. Sterker nog, ik kan mij herinneren dat het werd aangemoedigd om als ''normaal lid'' een contest te organiseren. Men durfde dit volgens mij alleen niet. Wat mij wel opvalt aan tegenwoordig is het feit dat er minder mensen meedoen aan veel contests, omdat er meer van zijn en iedere contest spreekt weer een andere doelgroep aan. Vroeger spraken contests meer leden aan, omdat ze zo gemaakt waren dat iedereen er eigenlijk wel interesse in had.

Terugkomend op de stelling: ik vind contest wel beter uitgedacht tegenwoordig. Dit is puur om het feit dat er in mijn optiek originelere ideeën worden uitgepoept tegenwoordig. Dat zal vast te danken zijn aan de hoeveelheid leden die nu trachten contests te organiseren. Er is meer ruimte voor deze creativiteit, zogezegd.

Moderators zijn volwassener en besluitvaardiger dan vroeger.

.Sharingan:

Nee, in de bijna 10 jaar dat ik hier op het forum heb rondgehangen gedroeg iedere moderator zich netjes en volwassen en neemt zijn/haar taken uiterst serieus. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Er waren vroeger wel soms wat jongere moderators dan nu (Need my speed en Silverwing bijvoorbeeld, waren destijds 13/14 meen ik).

Gta Ripper:

Ik sluit me hierbij aan. Need my speed en Silverwing waren echter een uitzondering qua leeftijd inderdaad, maar zij gedroegen zich net zo volwassen als de rest. Silverwing was als ik het mij goed herinner zelfs 10 of 11 jaar oud destijds, dus nog een beetje jonger dan 13/14. Het volwassen reageren op problemen is sowieso een vereiste als moderator, en dat staat zowel vroeger als nu hoog in het vaandel. Ik zie daarom ook weinig verschil met vroeger.

De kwaliteit van de posts van tegenwoordig ligt hoger.

.Sharingan:

Ik ben niet genoeg 'overal op het forum' aanwezig om hier een antwoord op te geven.

Gta Ripper:

Ikzelf neem wel letterlijk overal op het forum wel een kijkje eigenlijk. Ik post alleen niet overal. Wat mij opvalt als je met deze bril op vroeger en nu vergelijkt, is dat de harde kern van het forum zeker een stuk netter ABN post met goede interpunctie en dergelijken tegenwoordig. Vroeger zag ik nog vaak posts waar bijvoorbeeld geen hoofdletters werden gebruikt, zelfs door een aantal superleden en hogere rangen. Ook zag ik vaak dat men na elke zin op enter drukte, waardoor iedere zin op een aparte regel stond. Tegenwoordig zie ik dit soort posts eigenlijk alleen nog maar bij de wat nieuwere en jongere leden van het forum. Waarom veel nieuwere leden niet wat nettere posts maken begrijp ik zelf ook eigenlijk niet. Ik denk dat dit komt omdat nieuwere leden vaak maar snel één vraag komen stellen en dan weer weg gaan, dus wordt er geen aandacht besteed aan een goede spelling/opmaak etc.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...