Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70882

Editie 8 - De Mening Van...


ERRWINS

1083 bezichtigingen

2zsmss7.jpg

Geschreven door Dippie

Thundercover

photo-13783.png

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van 'De mening van...'. Dit keer vragen we Thundercover over zijn taak als moderator in het Gangs & Corporations-subforum en ontdekken wij wat hij vind over de kwaliteit, activiteit en meer binnen het subforum. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

Veel leesplezier!

Dippie: Thundercover, van harte welkom bij een nieuwe editie van 'Een mening van...'.‏

Thundercover: Dank je

Dippie: Ik wil het vandaag gaan hebben over de gangs en corporations. Jij bent daar de moderator. Hoe lang doe je dat al?‏

Thundercover: Pfoe, daar vraag je mij wat. Ik gok dat ik daar moderator ben sinds 2011. Even spieken...‏

Jep, mei 2011

Dippie: Dat is dus bijna 4 jaar, een hele tijd. Welke verschillen tussen toen en nu zie je binnen het Gangs&Corps-gebied?‏

Thundercover: Moeilijke vraag. De verschillen zijn niet zo duidelijk aanwezig als met de tijd toen ik nog zelf in een gang zat (2007-2009), want toen hadden de gangs veel meer een eigen imago en stijl. In 2011 hadden een aantal dat ook nog wel (Covesight, Beat Down), maar nu is dat bijna niet meer zo. Alleen Illuminatie vind ik er nu als concept uitspringen, terwijl een gang als Sans Scrupules wel de potentie heeft, maar in mijn ogen nog niet volledig weet te benutten. En De Wilde Ganzen zijn natuurlijk altijd De Wilde Ganzen gebleven.‏

Dippie: Illuminati heeft natuurlijk iets vernieuwends, iets fris. Maar wat heeft Sans Scrupules wat Illuminati niet heeft, en welke potentie mag SanScru waarmaken?

Thundercover: Sans Scrupules heeft een potentieel concept waar ze meer mee kunnen dan Illuminatie; ze hebben de potentie om een mafia-gerelateerd team met naar buiten toe een mafia-sfeer neer te zetten. Ze hebben de grafische elementen al en ook bijpassende missies in hun blog voor de promotie naar buiten. Alleen komen die missies net iets te weinig uit en mis ik een beetje de kleine details, zoals bijpassende lidmaatschapsrangen.

Dippie: Met andere woorden: Sans Scrupules is op de goede weg, maar moet nog even wat gas bij geven.

Thundercover: Op sommige vlakken wel, maar met gang wars loopt het daarentegen wel meer dan uitstekend daar.

Dippie: Daar kan ik het niet mee oneens zijn.

Aansluitend de vraag wat je van de kwaliteit van de gangs vindt.

Thundercover: Ik sta niet te springen, maar over het algemeen oké. Over het algemeen zijn ze actief en bezorgen ze me meer dan genoeg posts om door te nemen, zonder al te veel problemen te veroorzaken. Alleen de gang wars mogen best iets origineler dan flash games, dus daar is de kwaliteit zwaar ondermaats. :angel:

Dippie: Wat denk je dat de toekomst gaat brengen, en waar hoop je op?

Thundercover: Met betrekking tot G&C?

Dippie: Ja.

Thundercover: Ik denk dat de toekomst een Corporation Verkiezing brengt, en ik hoop op meer gangs, zodat we weer terug kunnen naar drie corporations, met allemaal een origineel (rpg) concept.

Dippie: Wat bedoel je precies met een rpg-concept?

Thundercover: *role playing, dus niet alleen maar posten om het posten, maar ondertussen ook een beetje een rollenspel.

Dippie: Zodat je weer een maffia-sfeertje terugkrijgt binnen de G&C, en je de spanning tussen de gangs kunt voelen?

Thundercover:

Wel gezonde spanning en strijd, want het moet wel gezellig blijven. Maar gangs met elk een concept als mafia, drugskartels, gangsterhoods, clubs en casino's kunnen met elkaar wel wat moois naar boven brengen.

Dippie:

Dat lijkt mij ook een mooi concept. Leuk om te horen wat een moderator te zeggen heeft over het gebied waar hij de orde houdt. :)

Laatste (hoofd)vraag: Noem eens een hoogte- en dieptepunt die je als moderator van Gangs & Corporations hebt meegemaakt.

Thundercover: Hoogtepunt voor mij is het enthousiasme waarmee The City werd ontvangen. Dieptepunt was toen The Oceans recentelijk besloot te stoppen, waardoor er nog maar drie teams waren. Toen ik hun plannen zag vreesde ik voor G&C en was ik al begonnen aan het opstellen van aanpassingen om de sectie te redden, maar gelukkig zijn er twee nieuwe gangs bijgekomen waardoor dat allemaal niet nodig bleek te zijn.

Dippie: Dat zullen The Hood en Illuminatie zijn. Aan wat voor aanpassingen zat je te denken, mocht de activiteit, of in ieder geval een leuk aantal gangs wegvallen?

"Er waren plannen voor een lager ledenmaximum per gang"

Thundercover: De aanpassingen waar ik naar gekeken heb zijn de ledenaantallen, dus het minimum en het maximum aantal leden per gang. Die zouden dan beide omlaag kunnen gaan om het oprichten van een gang te stimuleren: de drempel is lager doordat er minder andere leden nodig zijn en er is minder plek beschikbaar zodat gangs kritischer naar hun leden moeten kijken, met als mogelijk resultaat dat leden actiever zijn binnen een gang om te bewijzen dat ze er nog steeds bij mogen horen (en daarmee meer activiteit binnen G&C). Maar helemaal omlijnd en goed afgewogen zijn deze ideeën dus niet.

Dippie: Dat zijn interessante ideeën. Ik ben heel benieuwd of dit ooit in de toekomst nog gaat gebeuren. Ik vind de regels zoals ze nu zijn prima.

Thundercover. Mag ik je ontzettend bedanken voor je tijd en moeite? Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe, en het ging me volgens mij prima af :)

Thundercover: Eerste keer pas? Ik had het gevoel dat er een ervaren interviewer tegenover mij zat, afgezien van de af en toe bibberende handen. :engel:

Dippie: Ja, je moet altijd professioneel overkomen is mij verteld, dus dat heb ik maar gedaan :puh:

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...