Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70880

Editie 8 - OB Nieuws


ERRWINS

1786 bezichtigingen

obnieuwssduxq.png

Geschreven door Visser23

HOOGTEPUNTEN

Teleurstellingen over GTA V!

Waar iedereen erg tevreden en enthousiast over Grand Theft Auto V praat, weet criticus NandroDavids toch zijn irritatiepuntjes te vinden. Dit niet zomaar zonder reden, want zelfs ik vind dat hij een uitstekend punt naar voren brengt.

Grand Theft Auto V zit boordevol met prachtige natuur, geweldige auto's en leuke missies. Echter heeft het natuurlijk ook haar minpunten. Hackers nemen het online gedeelte over en daarnaast is het soms de vraag of de missies niet iets té makkelijk zijn. Want kom op, zelfs mijn vriendin haalt de ene missie na de andere. Naast dit alles wist NandroDavids een goed punt naar voren te brengen.

Sinds eind vorig jaar heb ik GTA V voor de PS4, en zo af en toe speel ik 's een uurtje. Mede doordat ik het vrij weinig speel zit ik er nog niet echt lekker in, en heb ik meer het idee dat ik me door het spel moet worstelen dan dat ik echt GTA zit te spelen. Nu was daar gisteravond het dieptepunt: een zijmissie waarin ik aliens moest neerknallen met een minigun. Belachelijke missie natuurlijk, en iets waar ik totaal niet op zit te wachten. Zit er meer van dit soort ongein in, of is het verder wel een normale GTA die ik met plezier kan spelen?

Bovenstaande quote was de openingspost van Nandro. Het leverde direct een leuke discussie op. De meesten waren het dan ook volledig met Nandro eens, maar daarnaast vindt het grooste gedeelte ook dat dit soort missies het niveau van Grand Theft Auto V onderuit halen. "De missie die jij opnoemt is inderdaad een ietwat non-GTA missie, maar voor mij is het spel niet opeens een flop. Het is maar een van de weinige matige zijmissies, vind ik", aldus _Night-Men_.

Ik moet zeggen dat ik zelf ook schrok van dit soort missies en ik vind het dan ook oprecht erg jammer dat dit in deze GTA zit. Het haalt bij mij het GTA gevoel totaal weg. Doe mij maar gewoon missies zoals elke andere. Deze onzin hoeft er voor mij absoluut niet in. Ik speel dan ook met tegenzin die missies en bewaar ze totdat ik geen andere keuze meer heb.

UITGELICHT

OWN pakt redacteurs aan

Vorige week was via de statusupdates te lezen dat Oceans Weekly News door interne redenen niet gepubliceerd kon worden. Dit was een directe sneer naar de redacteurs.

Rond kwart over negen 's zondagavond plaatste het lid OWN de volgende status.

Door sommige redacteurs die hun werk niet gedaan hebben kunnen we jullie deze zondag geen OWN bieden. Onze oprechte excuses daarvoor.

Voor de normale gebruiker was dit een schokkend bericht. Het was namelijk niet gewoon een afmelding, maar de directe reden werd naar buiten gebracht. Dit kwam toch een beetje over als een sneer naar de redacteurs van het online weekblad. Daarnaast geeft het een raar beeld van het beleid bij OWN. Het kan natuurlijk eens gebeuren dat een redacteur zijn of haar rubriek inlevert, maar daarvoor zijn er ongetwijfeld andere redacteurs die dit over kunnen nemen. Daarnaast is het niet gebruikelijk om zo'n statusupdate te publiceren, aangezien het imago hierdoor zeker geschaad kan worden. Een rare manier van werken, maar dat is natuurlijk mijn mening. Wat vindt de lezer hiervan?

POPULAIRE TOPIC(S)

FIFA Ultimate Team

In dit opinieblad hebben we het al een paar keer over de gamesfora gehad. Mijn mening is namelijk dat het forum veel actiever kan zijn. Echter, de afgelopen tijd is er toch een topic dat boven de rest uitspringt; FIFA Ultimate Team.

Ultimate Team is een gamemode die in FIFA 15 geïmplementeerd zit. Het is een beetje te vergelijken met een normale carrière, maar dan in combinatie met soort Pokemon pakjes. Hier vergelijk ik het dan mee. Je kan namelijk gewoon FIFA wedstrijden spelen, een seizoen voltooien en toernooi winnen. Echter, je moet natuurlijk wel een goed team samenstellen. Hier is dan ook de transfermarkt voor bedoeld. Het is echter ook mogelijk om pakjes te kopen, waar onder andere spelers, contracten, managers en stadions in zitten. Het creëert een beetje het Pokemon gevoel; je hebt een beetje spanning over wat er in het pakje zal zitten. Zijn de spelers veel of weinig waard? Het blijft altijd een vraag die ik van te voren aan mezelf stel.

Het topic is bedoeld om te discussiëren over deze gamemode, maar daarnaast kan iedereen ook zijn of haar team aan elkaar laten zien. Daarnaast kan iedereen mededelen wat hij of zij uit pakjes hebben gehaald. Toevallig konden we vorige week nog over de frustraties van MegaPilot lezen, maar dit is zeker bij meer leden het geval. Ik zelf heb er uiteraard ook last van. Zo kan ik een half miljoen coins uitgeven zonder dat ik een normale speler krijg. De afgelopen twee weken heb ik echter zoveel mazzel gehad dat ik goede, waardevolle spelers uit pakjes kreeg. Dit bracht echter wel teleurstelling bij de leden die niks kregen.

Ik ben blij om te zien dat dit mooie topic lekker actief is. We gaan er lekker mee door!

10 reacties


Recommended Comments

In mijn ogen heeft jullie blog genoeg talent en amusementswaarde om op eigen benen te kunnen staan. Doe dat dan ook en maak jezelf niet steeds compleet belachelijk met dat arrogante gejammer over wat OWN allemaal fout heeft gedaan.

Natuurlijk is een beetje concurrentie nooit verkeerd, maar zorg wel dat het leuk blijft. Maar OWN compleet afkraken in de nieuwsrubriek zorgt ervoor dat ik eigenlijk niet meer verder hoef te lezen.

Link to comment

Ik moet zeggen dat zeker niet te spreken was op de manier waarop sommige OB-redacteuren reageerden op de statusupdate (en ik stond trouwens ook niet achter sommige dingen die OWN-redacteuren zeiden), maar hier zie ik gewoon een neutrale mening. Dus vind ik zeker niet dat er hier wordt afgekraakt.

Om op de vraag te antwoorden: je zou het inderdaad als een onorthodoxe manier van werken kunnen bestempelen, maar soms is er geen andere uitweg om redacteurs wakker te schudden. Dit doet zeker niet af aan OWN, integendeel.

Link to comment

Ik vond Grass Roots best een amusante reeks zijmissies. Ik kan begrijpen dat niet iedereen het wat vindt, maar verpest dat een GTA? Dan had Are You Going to San Fierro ook San Andreas kapotgemaakt.

- - -

En verder is de aandacht die OWN van de OB-redacteurs krijgt een compliment. Als jullie in elke mindere moment van onze kant een mogelijkheid tot eigen verheerlijking zien kan ik daar enkel van genieten.

Maar verder natuurlijk succes met jullie blog. Het is niet omdat jullie ons graag zien falen dat het omgekeerde ook opgaat.

Link to comment

Laat wel duidelijk zijn dat ik niet alle meningen vlekkeloos deel. Het is dan ook een opinieblad waar een ieder zijn eigen mening verwoordt. De heisa om OWN kan mij niet veel schelen. Het kan ons ook gebeuren dat er een editie niet geleverd kan woorden door te weinig ingeleverde items. Wat mij betreft blijven OWN en OB lekker hun eigen gang gaan, zonder elkaar op te fokken.

Link to comment

(...) maar hier zie ik gewoon een neutrale mening.

Ik niet, ik zie een nieuwsbericht dat zo begint:

"UITGELICHT

OWN pakt redacteurs aan

Vorige week was via de statusupdates te lezen dat Oceans Weekly News door interne redenen niet gepubliceerd kon worden. Dit was een directe sneer naar de redacteurs."

Misschien ben ik de enige, maar ik stoor me er ontzettend aan om op deze manier jullie mening te lezen. Vooral als het in een blog verschijnt die ook nog de rubrieken "Opinie" en "De mening van..." kent, zet het dan daar neer zou ik zeggen en maak duidelijk dat het jouw mening is, Visser23 in dit geval.

Maar het wordt hier gewoon tussen de nieuwtjes gegooid, alsof het een feit is, terwijl het duidelijk om jouw (Visser's) opvatting van het hele gebeuren gaat. En ik vind dat nogal respectloos. Óf dien je klacht in bij OWN zelf als feedback, óf schrijf het in een column, maar dit is gewoon openlijk roddelen.

Link to comment

Het is natuurlijk geen objectief nieuws, maar ik denk dat de naam 'Opinieblad' toch ook al duidelijk aangeeft dat dat niet het doel is. Daarbij geven ze elke week wel netjes aan dat dit gewoon allemaal meningen zijn.

In het begin vond ik dat wat wennen, om subjectieve nieuwsberichten te lezen en de ene mening na de andere tegen je hoofd geslingerd te krijgen, maar dat is gewoon wat OB doet.

Link to comment

Als dat de insteek is zou ik graag zien dat die wat duidelijker wordt toegepast. Als ik dit artikel lees krijg ik namelijk het idee dat het steeds van objectief naar subjectief switcht en weer terug, wat nogal verwarrend is. Het is lastig te bepalen wat een feit is ("Vorige week was via de statusupdates te lezen dat Oceans Weekly News door interne redenen niet gepubliceerd kon worden.") en wat een mening is ("Dit was een directe sneer naar de redacteurs.") Als je het zo opschrijft lijkt het alsof jullie uitgebreid onderzoek hebben gedaan waaruit blijkt dat die statusupdates inderdaad sneren waren naar OWN-redacteurs.

Overigens kan die hele OWN/OB-discussie mij niet boeien, daarom wil ik er als lezer ook niet mee geconfronteerd worden, tenzij ik duidelijk zie dat het iemand's mening is. Maar nu heb ik zoiets van "daar gáán ze weer...". ;)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...