Jump to content

Covesight Propaganda

  • artikelen
    32
  • reacties
    65
  • bezichtigingen
    29265

Covesight zegt vaarwel


Basssss

1062 bezichtigingen

Covesight_zps556e4b76.png

Zaterdag 7 september 2008, hoe vaak hebben we die datum inmiddels al voorbij horen komen? Het was een dag die mij - en met mij vele anderen - misschien wel voor altijd in het geheugen gegrift zal blijven staan. Op die dag werd een klein eilandje voor de kust van Los Santos ontdekt door @$NeoSyp$ en Pennywise The Clown, en omgebouwd tot een volwaardig en bewoonbaar eiland. Het was het begin van een uniek concept binnen de Gangs&Corporations-subfora en sindsdien heeft het eiland gediend als woonplaats voor meer dan 100(!) leden van het Nederlandse GTAForum. Dat kleine, simpele eilandje, Covesight genaamd, was de basis voor onze prachtige Corporation: The Covesight Community.

Sinds die ene zaterdag in september 2008 hebben alle vrienden, leden en ex-leden van The Covesight Community ervoor gezorgd dat letterlijk elk gebouw op Covesight een mooie en dierbare herinnering met zich meedraagt. Taméria, waar Bert zijn Bierhuis uit de grond stampte. Willshire, waar Willem besloot om zijn Werkplaats te vestigen. Baymore, waar het Stadhuis zijn plek vond. Adelaide, waar de inwoners uren en uren in de mijnen doorbrachten, op zoek naar waardevolle grondstoffen om te verkopen. Mirandão, waar Covesight's eigen strand werd aangelegd en Alfredo zijn pizza's ging verkopen. En tot slot: Rosario, dat een zonnig Mediterraans sfeertje met zich mee bracht. En laten we de oude mysteries zoals het spook van de watertoren en Vladimirs zorgvuldig verstopte onderwatergrot niet vergeten.

Maar Covesight was meer dan een eiland waar inwoners hun huizen betraden, auto's bereden en centjes verdienden. Covesight was een veilige plek, ver weg van alle moeilijkheden die de realiteit zo nu en dan met zich meebracht. Covesight stond symbool voor vriendschap, vrijheid, plezier. Het was een plek waar ontsnappen aan de realiteit enkel en alleen op een positieve manier geïnterpreteerd kan worden. En natuurlijk waren er af en toe meningsverschillen, of lagen twee leden met elkaar in de clinch, maar dat deert ons niet, want wij hebben allemaal dat diepgegronde besef dat de band die wij met zijn allen hebben opgebouwd de meest woeste stormen kan doorstaan.

Bijna zes jaar geleden begonnen wij aan ons avontuur met de lijfspreuk "Bouw mee aan de toekomst!" Er waren enkele downs, maar vooral héél véél ups. Wanneer ik nu het eiland betreed kan ik met heel veel trots zeggen dat wij die lijfspreuk met zijn allen heel veel eer aan hebben gedaan. De jongens die 12 tot 14 jaar oud waren toen zij in 2008 aan dit avontuur begonnen, zijn nu (bijna) volwassen kerels met vaak een druk en veeleisend leven. Op het moment waarop wij onze jeugd achter ons laten, geniet het eiland van zijn rustige oude dag. Het is met tranen in mijn ogen dat ik de woorden moet neerpennen waarvan ik had gehoopt dat ze nooit zouden komen: wij zijn klaar met bouwen. De toekomst ligt in het verleden.

En dat Covesight nu afscheid neemt van het GTAForum en daarmee van haar inwoners, is geen droevig gebeuren. Hoeveel pijn het ook mag doen. Het is het ultieme bewijs dat Covesight iets was waar wij het allemaal mee eens zijn: een heel groot onderdeel van onze jeugd. Covesight heeft ervoor gezorgd dat wij onze moeilijke puberjaren konden doorbrengen op een vertrouwde en veilige plek, en tijdens die puberjaren hebben wij dierzame vriendschappen gesloten die niet waren ontstaan zonder Covesight. Haar taak zit erop.

Wij willen de crew, alle leden van het GTAForum en natuurlijk alle vrienden, leden en ex-leden van onze prachtige Corporation ontzettend bedanken voor zes onvergetelijke jaren. Binnen een paar weken zal de server (officieel) worden gesloten en verdwijnt The Covesight Community van haar betrouwbare plekje op het forum. Over de manier waarop er afscheid wordt genomen volgt later meer.

Gelieve reacties op deze aankondiging hier achter te laten.

ScreenshotCovesightgroot_zps5e1c304f.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...