GTAGames.nl

WikiGTA

 • artikelen
  39
 • reacties
  257
 • bezichtigingen
  73720

Bijdragers aan deze blog

 • Lantyz 17
 • Joriz 7
 • WikiGTA 6
 • Dutchy3010 2
 • .Timothy 2
 • SummerBase 1
 • Pietje II 1
 • Preddy 1
 • ASPHALT 1
 • Guardian1980 1

Over deze blog

Artikelen in deze blog

Guardian1980

13 jaar WikiGTA

13 jaar WikiGTA. In het geweld rondom 15 jaar GTAForum zou je het bijna vergeten, maar aangezien WikiGTA op de tweede verjaardag van het forum werd gelanceerd, betekent dat dus ook dat WikiGTA vandaag verjaart.

 

Walkthrough.jpg

 

Ik kan je nu van alles vertellen over het ontstaan van WikiGTA en over "Het komt...", maar dat ga ik niet doen. Dat kan je tenslotte allemaal lezen op de WikiGTA-pagina over WikiGTA.

 

Ik kan je hier bombarderen met allerlei feitjes, over het aantal pagina's dat in de loop der jaren is gemaakt, het aantal medewerkers, het aantal medewerkers per pagina, het aantal afbeeldingen per artikel, het aantal wijzigingen per afbeelding... Ga ik niet doen.

 

Nou vooruit, een paar dan, omdat het kan en ik het stiekem wel leuk vind het te delen.

Aantal artikelen 5.254
Artikel met meeste data Bil.mis (132.707 bytes)
Artikel met minste data IFruit (23 bytes)
Aantal pagina's 28.791
Aantal afbeeldingen 18.945
Aantal bewerkingen 144.453
Aantal medewerkers 103
Medewerker met meeste wijzigingen Lantyz (32.862)

Mooi hè, zo'n lijstje met wat getallen. Ik weet zeker dat Phoenyxar er van smult ;)

 

Ergens in het voorjaar van 2009 liep ik ergens vast in GTA IV. Ik had de game nog niet zo lang, en vraag me ook vooral niet welk probleem ik had, dat weet ik echt niet meer, maar ik weet nog wel dat ik op Google op zoek ging naar Walkthrough GTA IV. Een van de eerste hits die ik kreeg voorgeschoteld was een Nederlandstalige, en een klik verder zat ik op WikiGTA. Ik heb de wiki nog vele malen bezocht, zowel om zaken op te zoeken tijdens het spelen van de verschillende GTA's, maar ook om er aan te werken, en nu zojuist nog om wat feitjes op te zoeken.

 

Ik vind het jammer om te zien dat er nog maar een enkeling is die schrijft voor WikiGTA. Hoewel er al heel veel te vinden is, mist er ook nog altijd heel veel. Mocht het je leuk lijken om ook een steentje bij te dragen aan dit mooie project, laat het dan vooral weten door een berichtje naar bijvoorbeeld mij[/werving].

 

Wat zijn jouw herinneringen; hoe ben jij op WikiGTA terecht gekomen, hoe kijk je nu aan tegen WikiGTA? Ik ben wel benieuwd.

 

En vooruit, omdat we toch in een feestmaand zitten waarin er allerlei spelletjes zijn, 25XP voor wie de volgende vraag goed beantwoord: Wat is er zo bijzonder aan onderstaande afbeelding van Jane Hopper?

 

JaneHopper.jpg

 

Tot de volgende,

Guardian1980

WikiGTA

Werkzaamheden december

De maand december is alweer voorbij gevlogen en in die maand zijn uiteraard heel wat werkzaamheden op WikiGTA gebeurd. Alvorens deze verder toe te lichten wensen wij jullie namens alle WikiGTA-medewerkers een voorspoedig 2016 toe. Een jaar hopelijk gevuld met heel wat GTA-spelplezier en aansluitend misschien heel wat vragen waarop onze website vervolgens een antwoord kan bieden.

WikiGTA pagina uitgelicht

Daar waar we vorige keer een medewerker aan het woord lieten, is het in dit maandoverzicht de beurt aan een WikiGTA pagina om even in de schijnwerpers te worden gezet. In navolging van de Italiaanse maffiarangen pagina is er midden december een pagina bijgekomen die de rangen binnen een Outlaw Motorcycle Gang beschrijft. De volledige pagina genaamd Outlaw Motorcycle Gangs Rangen & Patches (afgekort Rangen en Patches) is er gekomen om de werking binnen dergelijke organisaties duidelijk te maken, alsook bezoekers in staat te stellen een game als GTA IV: The Lost and Damned met een ruimere voorkennis te kunnen laten spelen.

President_MC.png

Daarnaast bevat de pagina ook een uiteenzetting over de verschillende patches en wings die op de leren jassen van bikers in de GTA-wereld terug te vinden te zijn. Informatie daaromtrent is gebaseerd op vrijgegeven informatie over de Hell's Angels.

Met dergelijke pagina's hoopt WikiGTA haar bezoekers een unieke soort informatie aan te bieden, de soort die niet op andere GTA-websites terug te vinden is. Gangs zijn en zullen altijd een belangrijke rol in een GTA-game vertolken, het begrijpen van hun werking kan in bepaalde gevallen de beleving van een game alleen maar versterken en daar is het ons, naast het zijn van een walkthrough ook voornamelijk om te doen.

Belangrijkste werkzaamheden

Zoals hierboven reeds werd aangehaald was december een vrij actieve maand op WikiGTA. Kort samengevat waren dit de belangrijkste werkzaamheden:

Er heeft een grote update plaatsgevonden wat betreft de GTA V voertuigenscreenshots. Screenshots die tot voor kort rechtstreeks van de Rockstar Games Social Club kwamen hebben nu eindelijk een eigen unieke WikiGTA screenshot en dat allemaal dankzij Hanneswasco die zowel het maken als het uploaden van deze screenshots voor zijn rekening heeft genomen. Daarnaast ontwikkelde hij ook een script dat ervoor zorgde dat alle voertuigen op eenzelfde (exacte) plaats verschenen, dit alles om een optimale kwaliteit te garanderen.

2l8i5ah.jpgzx5dnn.jpg

We blijven in de voertuigensfeer, want zoals vermeld in de vorige blogpost is besloten om elk automerk van een individuele pagina te voorzien. Tot dusver heeft ongeveer de helft van elk automerk dergelijke pagina, maar tegen het einde van deze maand hopen wij jullie het nieuws te kunnen brengen dat dit 'project' werd beëindigd. Mochten er eventueel foutjes of onvolmaaktheden worden gevonden, aarzel dan niet om deze in het foutjes gevonden topic te vermelden.

Iedereen kent ondertussen de vrij unieke opmaak van de GTA V missies pagina, waarbij gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen om een specifieke missie duidelijk te maken. Om de consistentie te waarborgen alsook de vrij saaie lay-out van de andere GTA missies pagina's wat aangenamer te maken is besloten deze pagina's van eenzelfde opmaak als die van de GTA V te voorzien. Aanpassingen werden reeds doorgevoerd op de missies pagina's van GTA TLAD, TBOGT en Vice City.

11t989l.png

Laat ons gerust via een reactie op dit blogitem weten wat jij van deze update aan bovenstaande pagina's vind. Vind je het een goed idee of had je liever de oude opmaak? Wij horen hieromtrent graag jullie feedback.

Om dit blogitem af te sluiten vermelden wij nog graag de voltooiing van de GTA V Random Events pagina. Eerdere beschrijvingen werden afgelopen week aangevuld door niemand minder dan PrioX die aldus opnieuw zijn waarde aan het team heeft bewezen.

Wij zien jullie graag volgende maand terug met een nieuwe update.

WikiGTA

Still alive!

Ja, jullie zien het goed, een nieuwe post in de WikiGTA blog. Hoewel deze blog voor zeer lange tijd niet actief is geweest, is dat niet het geval voor WikiGTA zelf. Recent zijn de werkzaamheden daar opnieuw de hoogte ingeschoten en de meer gedetailleerde informatie daaromtrent willen wij jullie niet onthouden.

WikiGTA medewerker aan het woord

Allereerst laten wij graag PrioX aan het woord. De afgelopen dagen en weken was hij zonder twijfel één van de meeste actieve medewerkers, wat onder andere wordt bewezen daar het aantal edits achter zijn naam.

Met bijna 800 bewerkingen de afgelopen 30 dagen ben jij recent de meest bedrijvige WikiGTA medewerker. Kan je ons vertellen wat zoal je werkzaamheden waren de afgelopen dagen en weken en hoeveel tijd je hieraan dagelijks spendeert?

De afgelopen maand heb ik me vooral beziggehouden met het maken en uploaden van screenshots voor de GTA V missies. Deze ontbraken nog en naar een oproep van Svenie voelde ik me wel geroepen om aan een grotere klus te beginnen. Daarnaast heb ik aan verschillende andere pagina's gewerkt die nog meer invulling nodig hadden. Voornamelijk heb ik daar ook screenshots voor gemaakt. Een paar voorbeelden zijn de First-Person-View pagina en de Wildlife Photography pagina

Ik heb sinds een paar weken wat meer vrije tijd en daardoor heb ik zo'n 2 uur per dag aan de Wiki kunnen werken. De meeste tijd heb ik gespendeerd aan het maken en uploaden van de screenshots.

Wat zijn je toekomstplannen op WikiGTA? Aan welke pagina's zie je jezelf werken nadat je de huidige opdracht hebt voltooid?

Als de huidige taken zijn afgerond weet ik nog nog niet precies wat de volgende opdracht wordt. Ik zal misschien proberen de GTA Online sectie uit te breiden. Op dit moment staat er nog een to-do-list klaar voor alle medewerkers en daar kan ik natuurlijk ook nog wat aan doen.

Welke pagina op WikiGTA behoort tot je favorieten?

Moeilijke vraag. Ik heb niet zozeer een favorieten pagina. Ik heb wel een pagina waarop ik een screenshot heb geüpload die ik persoon perfect getimed vond. Dat is de pagina van de GTA V missie The Wrap Up. De screenshot waarop Steve Haines Sanchez door het hoofd schiet is gewoon bruut.

blogentry-55436-0-17253900-1449428886.jpg

Is er nog een boodschap die je kwijt wilt aan onze bezoekers of eventueel geïnteresseerde toekomstige medewerkers?

Voor de bezoekers zou ik zeggen: blijf de site bezoeken. Als we zien dat WikiGTA vaak bezocht wordt geeft ons dat een goed gevoel. Voor toekomstige medewerkers: stuur een sollicitatie in naar Joriz en deel je GTA kennis met de rest. Ik weet zeker dat het team nog gemotiveerde mensen kan gebruiken.

Belangrijkste werkzaamheden

Met de beschrijving van Planning the Big Score werd begin deze maand een einde gemaakt aan de beschrijvingen van de hoofdmissies in GTA V. Een proces dat inderdaad helaas veel langer heeft geduurd dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar het eindresultaat mag er zeker wezen. Meteen hierna ging een enthousiaste PrioX, zoals hierboven reeds te lezen aan de slag met het maken van kwaliteitsvolle screenshots om deze pagina's wat meer vorm te geven. Inmiddels is hij reeds over de helft van alle missies heen, aarzel dus niet om al eens een kijkje te gaan nemen.

blogentry-55436-0-47902800-1449428931.jpgblogentry-55436-0-41703500-1449428957.jpg

Sommige mensen zal het misschien al opgevallen zijn, de hoofdpagina is na lange tijd ook weer eens onder handen genomen. Zeven nieuwe screenshots en citaten vullen sinds vorige week dagelijks je scherm en het uitgelicht tekstje dat tot kort over GTA V ging is vanaf heden gevuld met één van de meest spraakmakende verhalen in de gehele GTA IV verhaallijn, met name die over de diamanten.

Ook werkzaamheden die niet voor bezoekers zichtbaar zijn verdienen hier een vermelding. Dat recent heel wat 'projecten' opnieuw werden hervat is voor een groot deel te danken aan onze eigen Dotz, die voor alle medewerkers een overzichtige tabel samenstelde met daarin de belangrijkste zaken die nog moeten worden uitgevoerd. Een leidraad waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt.

Op de agenda

Wat staat er de komende dagen en weken nog op de agenda vragen jullie zich af. Allereerst wordt hard gewerkt om voor het begin van 2016, 260 nieuwe wist je datjes samen te stellen en online te zetten. De huidige weetjes zijn gedateerd en duidelijk aan vervanging toe. Hierbij kunnen wij nog steeds jullie hulp gebruiken. Heb jij nog een leuk GTA-weetje dat je graag op WikiGTA zou zien verschijnen? Hou het dan niet voor jezelf en laat het ons weten in het suggestie topic.

Daarnaast is bij het updaten van de automerken pagina beslist om voor elk automerk een individuele pagina aan te maken met daarop onder meer een volledig overzicht van alle modellen die onder het merk vallen. Een voorbeeld hiervan is reeds in (testfase) op de Benefactor pagina terug te vinden. Graag horen wij hieromtrent ook jullie mening via een reactie op dit blogbericht.

Dat was het voor deze nieuwsupdate. De bedoeling is dergelijk blogitem op maandelijkse basis te publiceren om jullie, de bezoekers voldoende geïnformeerd te houden over het reilen en zeilen op de Wiki, ook over die zaken die jullie mogelijks niet kunnen zien.

WikiGTA

GTA V – Wij zijn er klaar voor!

De release van GTA V komt steeds dichterbij, en daarmee samengaand wordt het aantal GTA V pagina’s op WikiGTA steeds groter. Hoewel er, net als op een groot aantal andere websites geen gelekte informatie is verschenen, zijn er de afgelopen weken toch een aantal mooie nieuwe pagina’s bijgekomen.

Denken we hierbij aan de BAWSAQ pagina, waaraan om de zoveel tijd heel wat aandacht wordt gespendeerd, of de oplijsting van de achievements op de achievements en trophies pagina, welke heel kort na het bekend raken van deze achievements online verscheen. Nog zo’n pagina is die van de radiozenders. Mocht GTA Online meer jou ding zijn, dan is onze pagina daarover zeker een bezoekje waard.

Veel van bovenstaande pagina’s worden nog bijna dagelijks aangepast. Uiteraard hoe meer informatie Rockstar ons geeft, hoe meer wij ervan online kunnen zetten. Het WikiGTA team is er in ieder geval klaar voor, en wij hopen jullie kort na de release van GTA V op 17 september dan ook zo snel en zoveel mogelijk informatie ter beschikking te kunnen stellen. Vergeet niet dat jullie ons ook nog steeds een handje kunnen helpen, door gevonden foutjes in het 'Foutje gevonden?' topic te plaatsen.

Joriz

Het is weer tijd voor wat cijfers. Daarom maar weer een top 10 meest bezochte pagina's van 1 januari t/m 30 juni 2013 op de Nederlandse WikiGTA. Niet meegenomen in de top 10 zijn speciale pagina's zoals de zoekmachine en beheer. Het percentage erachter geeft aan hoe veel de pagina uitmaakt van het totaalaantal pagina weergaven.

 1. WikiGTA hoofdpagina - 4,27%
 2. Cheats (GTA San Andreas) - 2,49%
 3. Cheats (GTA Liberty City Stories) - 2,31%
 4. Grand Theft Auto: San Andreas - 2,15%
 5. Cheats (GTA Vice City Stories) - 2,00%
 6. Grand Theft Auto IV - 1,97%
 7. Missieoverzicht (GTA IV) - 1,41%
 8. Grand Theft Auto V - 1,31%
 9. Voertuigen (GTA San Andreas) - 1,31%
 10. Missieoverzicht (GTA San Andreas) - 1,21%

WikiGTA

Werkzaamheden mei

Het is alweer eind mei, het ideale moment dus om jullie op de hoogte te brengen van de meest recente werkzaamheden die op WikiGTA zijn gebeurd.

Het valt niet te ontkennen dat na een blitsstart dit jaar, de werkzaamheden de afgelopen maanden iets minder talrijk waren. Hoewel onze medewerkers er na de drie nieuwe GTA V trailers wel snel bij waren om de wiki van nieuwe informatie te voorzien. Eind april voegden zich tevens drie nieuwe medewerkers aan het team toe. PrioXCoMBo, SpacyColours en thebig werden erbij gehaald met het oog op GTA V, en om opnieuw wat leven in de brouwerij te brengen.

Je zou nu haast gaan denken dat alleen de GTA V sectie op WikiGTA aandacht heeft gekregen, maar dat is absoluut niet het geval. Big Boss is na een kleine pauze weer volop in de weer met het online zetten van screenshots van de Red Balloons in GTA Vice City Stories. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe bedrijvenpagina’s bijgekomen, zoals bijvoorbeeld die over Globe Oil en Terroil. Ook werd nog een nieuwe gang ontdekt in GTA IV en TLAD, die nu in de lijst terug te vinden is. De classic GTA's werden in tegenstelling tot voorgaande maanden deze keer niet vergeten. De missiebeschrijvingen van GTA: London 1961 zijn het begin van de vele werkzaamheden die op de agenda staan omtrent deze GTA’s.

We zitten nu in de laatste rechte lijn naar de release van GTA V. Deze zomer wordt wellicht de periode waarin nog voor een laatste keer volle bak wordt gewerkt aan de verschillende GTA’s, voor de aandacht na 17 september volledig de richting van GTA V uitgaat. Wij hopen namelijk deze keer niet te moeten aanhoren dat onze informatie achterloopt op die van andere GTA-websites.

Graag sluit ik dit bericht af door jullie als trouwe bezoekers nogmaals te bedanken. WikiGTA zou niet de website zijn die ze vandaag is zonder jullie bijdragen in topics als 'Foutje gevonden?. Bij deze: bedankt!

WikiGTA

Werkzaamheden januari

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op. Het was een koude maand, wat enkele WikiGTA-medewerkers ongetwijfeld op het idee bracht om de walkthrough verder te helpen uitbreiden. Hoewel we weinig nieuws over GTA V hebben vernomen, en er op WikiGTA dus ook weinig informatie omtrent deze GTA is bijgekomen, is er wel degelijk heel wat gebeurd.

De grootste werkzaamheden hebben zich deze maand ongetwijfeld afgespeeld binnen de GTA Chinatown Wars sectie van de website. Zowel de ‘Security Cameras’, ‘Unique Stunt Jumps’, ‘Rampages’ en ‘Blue Swirls’ werden voorzien van bijhorende screenshots. Een tijdrovend werk, niet alleen wat betreft het maken van de screenshots, maar ook het uploaden en het in orde stellen van de bijhorende pagina’s. Het werkpaard achter deze actie was niemand minder dan Kloep. Het levert hem dan ook als eerste medewerker de titel van ‘Medewerker van de maand’ op. (zie hiernaast)

Naast Kloep, is ook VWO-er deze maand weer flink aan de slag gegaan. Alle vindplaatsen van GTA IV zijn nu voorzien van een printvriendelijke versie, iets wat voor mensen die onze mapjes graag afprinten uiteraard mooi meegenomen is. Ook is hij verantwoordelijk voor het nieuwe uitgelicht tekstje dat terug te vinden is op de hoofdpagina van WikiGTA.

Uiteraard zijn er naast deze grotere werkzaamheden ook verschillende kleine ingrepen gebeurd, die ondanks dat ze hier niet worden vermeld, ook hebben bijgedragen aan de verdere uitbreiding van onze walkthrough.

.Timothy

Eindelijk, het is zo ver... (en nog meer)

Al sinds de release van GTA IV in 2008 verschenen er in het WikiGTA forum regelmatig klachtentopics met betrekking tot het ontbreken van de locaties van de GTA IV voertuigen. De medewerkers waren steeds genoodzaakt om zich te excuseren en vroegen aan deze leden om het nodige geduld op te brengen. Achter de schermen waren wij echter druk bezig met het in kaart brengen van deze locaties, maar dit was lang niet zo eenvoudig als bij de voorgaande GTA’s. Het resultaat was dat deze werkzaamheid samen met een hoop andere werkzaamheden op de lange baan werd geschoven. In 2010 verscheen er een tijdelijke vindplaatsen map met een beperkt aantal locaties om onze bezoekers toch iets aan te kunnen bieden, maar dit stemde ons uiteraard ook niet tevreden.

Het was voor veel mensen, inclusief de medewerkers een doorn in het oog, maar eindelijk is het dan zover: de locaties van de GTA IV voertuigen staan online! Alle voertuigen die enigszins een locatie hebben zijn zowel op de centrale vindplaatsen map als op een individuele vindplaatsen map (per voertuig) terug te vinden. Wij weten dat het laat is, maar wij hopen dat onze bezoekers er toch nog iets aan hebben. Een speciaal dankwoordje gaat uit naar VWO-er en ASPHALT, die veel werk in dit ‘project’ hebben gestopt. Knap werk jongens!

Wij hopen bij GTA V sneller de voertuiglocaties online te kunnen zetten, en wij beloven ook ons uiterste best daarvoor te doen. Naast de voertuiglocaties zijn er ook een hoop nieuwe bezienswaardigheden bijgekomen, welke terug te vinden zijn op de pagina over Liberty City.

Veel leesplezier toegewenst en tot de volgende update!

Door: Svenie

.Timothy

7 jaar WikiGTA

Vandaag, exact 7 jaar geleden werd WikiGTA aan het grote publiek voorgesteld. Mede dankzij een aantal gemotiveerde medewerkers is deze GTA-walkthrough in de loop der jaren flink uitgebreid. WikiGTA bevat vandaag de dag maar liefst 21,705 pagina’s, waarvan 4155 effectief volwaardige pagina’s zijn. Mensen die het pagina aantal de afgelopen periode hebben gevolgd, is het wellicht opgevallen dat er op een maand tijd bijna 100 pagina’s zijn bijgekomen. Een hele prestatie, welke in het verdere verloop van dit blogartikel verder zal worden toegelicht.

Allereest willen wij als WikiGTA medewerkers het grote publiek danken voor hun onrechtstreekse bijdragen aan de website en voor het geduld dat zij het afgelopen jaar hebben kunnen opbrengen. Enkele rode links op de website veroorzaakten vanzelfsprekend irritaties bij sommige bezoekers/leden en dit begrijpen we. Wij hopen dat deze kleine inhaalbeweging aan jullie bewijst dat we wel degelijk werk maken van de zaken die wij jullie beloven. Vergeet niet dat jullie ons nog steeds kunnen helpen door foutjes in het 'foutje gevonden topic' te melden.

Nu goed, wat is er zoal bijgekomen vragen jullie zich af. Aan de hand van een indeling naar gta-era geven wij jullie een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden die werden voltooid.

IV-era

Vanzelfsprekend waren de werkzaamheden binnen de GTA’s van dit era het grootst. De twee rode links in de template van GTA IV: The Lost and Damned, zijnde Races en Minigames werden na een lange tijd eindelijk afgewerkt. Ook de rode links die nog op de personagepagina van deze GTA te vinden waren, werden weggewerkt. Tevens kwamen er ook twee nieuwe pagina’s bij, met name die over Convoy Riding, één van de unieke features in The Lost and Damned en die over Friendships. Bij GTA IV dan werden alle rode links op de bedrijvenpagina voorzien van gedetailleerde beschrijvingen. Deze namen uiteraard de nodige tijd in beslag op het gebied van research en samenstelling. De voertuigafbeeldingen van alle voertuigen werden vervangen, en ook de locaties van de wagens die je moet stelen in Stevie’s Car Thefts werden voorzien van een screenshot. GTA Chinatown Wars kreeg er nieuwe pagina’s over de Peking Duck Hunt challenge en een minigames pagina bij en The Ballad of Gay Tony kreeg er tenslotte de langverwachte missieoverzicht pagina bij.

III-era

De Trilogy GTA’s, welke reeds over een groot aantal volledig afgewerkte pagina’s beschikte, kende ook een aantal nieuwigheden. De wapenlocaties in GTA Vice City werden eindelijk voorzien van screenshots, wat het voor onze bezoekers nog eenvoudiger maakt om bepaalde wapens op te sporen. Ook werden hier een aantal nieuwe pagina’s met betrekking tot de Hidden Interiors aangemaakt. Bij GTA San Andreas dan werden een aantal pagina’s omtrent de overheidsbedrijven (politiebureaus, ziekenhuizen etc…) nagekeken en opnieuw geordend waardoor ze dus weer helemaal up to date zijn. Bij de Stories ten slotte werden de eerste 30 Red Balloons in GTA Vice City Stories van screenshots voorzien. Een werkzaamheid die in de nabije toekomst zonder twijfel verder zal worden afgewerkt.

Naast bovenstaande pagina’s, werden er ook een aantal nieuwe wapenpagina’s aangemaakt, zoals die over de Assault SMG en de Advanced sniper. Ook de tripskip pagina is zeker een bezoekje waard.

Zoals jullie kunnen zien is er de afgelopen periode enorm veel werk verricht. Wat staat er nu nog zoal op het programma vragen jullie zich af. Wel, de prioriteit ligt bij het aanmaken van nieuwe en het updaten van reeds bestaande personagepagina’s. Wij zijn er ons van bewust dat we op dat gebied nog flink achterlopen op sommige andere GTA-websites. Daarnaast mogen jullie zich ook verwachten aan meer speciale voertuigen pagina’s en uiteraard blijven we het nieuws omtrent GTA V op de voet volgen.

Cijfers

Om dit blogbericht af te sluiten geven wij jullie graag nog wat cijfers mee. Dit is een top 20 met daarin de meest bezochte pagina’s in 2012 (de periode van januari tot eind september)

[table=header]#|Paginatitel|Paginaweergaves

1|Main Page|444.717

2|Grand Theft Auto: San Andreas|247.247

3|Cheats (GTA San Andreas)|242.416

4|Grand Theft Auto IV|213.962

5|Cheats (GTA Liberty City Stories)|202.241

6|Voertuigen (GTA San Andreas)|185.247

7|Missieoverzicht (GTA IV)|154.517

8|Cheats (GTA Vice City Stories)|149.697

9|Missieoverzicht (GTA San Andreas)|131.560

10|Grand Theft Auto V|129.784

11|Voertuigen (GTA IV)|110.990

12|Cheats (GTA IV)|108.812

13|Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony|70.051

14|Missies (GTA San Andreas)|66.151

15|Grand Theft Auto: Vice City|63.572

16|Missies (GTA IV)|53.517

17|Cheats (GTA Vice City)|51.282

18|Grand Theft Auto: Vice City Stories|50.184

19|Grand Theft Auto: Liberty City Stories|49.804

20|Grand Theft Auto III|45.933

[/table]

Door: Svenie

Dutchy3010

Beter laat dan nooit...

Onder het motto "Beter laat dan nooit" worden er nog dagelijks dingen aangepast. Zo staan inmiddels screens bij alle "normale" missies van GTA Chinatown Wars. Ook is de verhaallijn van diezelfde GTA eindelijk online. Er worden regelmatig toevoegingen gemaakt aan speciale pagina's, zoals de pagina over speciale voertuigen in TBoGT. Men klaagt vaak dat de Wiki achterloopt; wij zouden dat ook graag anders zien. De Wiki is echter nog steeds aan het groeien en de medewerkers doen hard hun best om dat achterlopen te minimaliseren.

gallery_33831_25_70968.png

gallery_33831_25_25631.png

gallery_33831_25_109889.png

Ondertussen blijven uiteraard updates uitgevoerd worden die niet onder het motto "beter laat dan nooit" vallen. Zo wordt continue de Grand Theft Auto V pagina en diens subpagina's ge-update. Benieuwd wat er allemaal voor voertuigen al bekend zijn? Dan kan je terecht op de Voertuigenpagina van GTA V. Ook zijn er al een aantal Easter Eggs gevonden.

Maar terug naar het onderwerp van dit blog-item: beter laat dan nooit. Heb jij ideeën voor de Wiki? Weet jij dingen die nog missen op de Wiki? Schroom dan niet om op dit artikel te reageren. Wij zouden jullie dankbaar zijn als we door jullie worden gewezen op belangrijke dingen die nog missen! Alvast bedankt! :)

Lantyz

Main Page 4

Afgelopen nacht is de hoofdpagina van WikiGTA weer uitgebreid. Het opvallenste verschil is het inhoudsblok rechtsboven, op de plek waar eerst "Uitgelicht" te vinden was. In dit blok vind je een flink aantal belangrijke categorieën en verzamelpagina's van WikiGTA, die voorheen niet zo op de voorgrond stonden en daardoor niet bij iedereen bekend waren.Icon_characters.pngIcon_gangs.pngIcon_WikiGTA.pngIcon_GTA.pngIcon_vehicles.pngIcon_images.pngIcon_maps.pngIcon_modding.png

Wist je dat WikiGTA alle voertuigen ook sorteert in sportwagens, tweewielers, luchtvoertuigen en meer? En dat zo'n beetje alle release dates terug te vinden zijn? Altijd al afgevraagd welke personages er nu eigenlijk allemaal het loodje leggen? Wel 'ns geneusd in de galerij van WikiGTA? En wist je dat diverse modding tutorials van het forum ook al enige tijd te vinden zijn in de moddingsectie van WikiGTA, die geleidelijk aan steeds verder uitgebreid wordt?

Moet je toch nog erg wennen aan de nieuwe indeling? Dan kun je de oude hoofdpagina's hier, hier en hier nog bekijken.

Joriz

Het is weer eens tijd voor een update. Het is dus weer eens tijd voor cijfers. Daarom een top 10 meest bezochte pagina's in de van 2009 op de Nederlandse WikiGTA. Niet meegenomen in de top 10 zijn speciale pagina's zoals de zoekmachine en beheer.

[table=header]#|Paginatitel|Paginaweergaves

1|Main Page|1.238.752

2|Grand Theft Auto: San Andreas|988.635

3|Grand Theft Auto IV|862.830

4|Voertuigen (GTA IV)|806.544

5|Cheats (GTA San Andreas)|642.506

6|Voertuigen (GTA IV)|612.290

7|Missieoverzicht (GTA IV)|460.605

8|Missieoverzicht (GTA San Andreas)|458.329

9|Missies (GTA IV)|295.015

10|Vice City|244.586[/table]

Joriz

Top 10 populairste pagina's januari 2009

Het is lang stil geweest in deze blog. Dat betekent niet dat WikiGTA stil staat, want WikiGTA gaat dankzij heleboel medewerkers gewoon door.

Nu is het dus weer eens tijd voor cijfers. Daarom een top 10 meest bezochte pagina's in de maand januari 2009 op de Nederlandse WikiGTA. Niet meegenomen in de top 10 zijn speciale pagina's zoals de zoekmachine en beheer.

[table=header]#|Paginatitel|Paginaweergaves|Unieke paginaweergaves

1|Main Page|118.310|93.690

2|Grand Theft Auto IV|106.760|66.676

3|Grand Theft Auto: San Andreas|97.254|60.800

4|Voertuigen (GTA IV)|80.196|11.234

5|Voertuigen (GTA San Andreas)|77.243|14.154

6|Cheats (GTA San Andreas)|66.536|37.366

7|Missieoverzicht (GTA IV)|56.245|18.816

8|Missieoverzicht (GTA San Andreas)|43.510|15.457

9|Missies (GTA IV)|35.589|13.543

10|Grand Theft Auto: Vice City|25.240|16.521[/table]

Joriz

In deze korte blog post laat ik zien welke pagina's het populairst zijn na de release van GTA4 (30 mei. 2008 t/m 30 jul. 2008). Goed is te zien dat GTA4 al aardig populair is, maar dat GTA San Andreas nog steeds een heel groot aandeel heeft onder de bezoekers. Opvallend is ook dat sommige pagina's veel vaker worden bekeken door dezelfde persoon. Bijvoorbeeld de Cheats (GTA Liberty City Stories) pagina heeft in verhouding veel meer unieke bezoekers dan de Voertuigen (GTA Liberty City Stories) die meer dezelfde bezoekers heeft.

Ook opvallend is dat de hoofdpagina niet het populairst is en dat twee andere pagina's (waarschijnlijk ook via zoekmachines) veel vaker worden bekeken.

Ook de Zoekfunctie is populair. Die wordt in de komende tijd nog verbeterd via Google intergratie al kan je ook al zoeken via Search.WikiGTA.org

[table=header]

Paginatitel|Paginaweergaves|Unieke paginaweergaves

Voertuigen (GTA San Andreas)|253750|35583

Grand Theft Auto: San Andreas|228366|142179

Main Page|225456|177015

Voertuigen (GTA IV)|218229|26535

Grand Theft Auto IV|179730|111776

Missies (GTA IV)|121518|42158

Missieoverzicht (GTA San Andreas)|115575|38130

Cheats (GTA San Andreas)|113259|86656

Personages (GTA IV)|59152|14430

Grand Theft Auto: Vice City|56107|37081

Grand Theft Auto: Vice City Stories|55787|33934

Voertuigen (GTA Vice City Stories)|53298|6931

Zoekresultaten|49907|38601

Grand Theft Auto: Liberty City Stories|45930|28870

Category:Voertuigen|44009|18415

Missies (GTA San Andreas)|41768|19879

Wapens (GTA San Andreas)|38038|12342

Cheats (GTA Vice City Stories)|35416|25254

Voertuigen (GTA Liberty City Stories)|35228|5075

Easter eggs (GTA San Andreas)|34702|6985

Cheats (GTA Liberty City Stories)|34682|25089

Voertuigen (GTA Vice City)|32374|6053

Import/Export (GTA San Andreas)|28407|8979

Winkels (GTA San Andreas)|27676|7529

Verhaallijn Keuzes (GTA IV)|27042|15217

[/table]

Dutchy3010

Update vordering GTA IV-sectie

Het werk in de GTA IV-sectie is erg opgeschoten sinds de start van de zomervakantie. Tot dusver zijn de

Personage's, Achievements, Safe houses en Gangs pagina zo goed als voltooid. Eventuele updates staan wel nog op het programma.

De grootste en mooiste voltooiing is echter die van de missies pagina. Samenhangend heeft WikiGTA ook een 100% checklist online gezet. Snap je na het voltooien van alle missies de storyline nog niet echt, dan is de Verhaallijn pagina een echte aanrader om te lezen. Een gedetailleerd overzicht van de hele verhaallijn.

Het meeste commentaar kreeg de wiki echter op haar voertuigenpagina. Hieraan hebben drie personen meteen hun aandacht gevestigd en zijn er van alle voertuigen verzorgde en kwaliteitsvolle screens gemaakt.

blogentry-33831-1216117878.jpg

Aan de zijmissies wordt nu gewerkt. Stevie's Car Theft en de Assassinations zijn al klaar. Daarnaast wordt er gewerkt aan de winkels, waarvan het assortiment van de kledingwinkels inmiddels online staat. Tot slot zijn er enkele kaartjes bijgekomen voor GTA IV, zoals bijvoorbeeld de Random Characters.

Natuurlijk is de Gta IV sectie alles behalve af, maar wij doen ons uiterste best om zo snel en zo goed mogelijk de GTA IV informatie online te zetten.

ASPHALT

GTA IV sectie vordert flink

De Grand Theft Auto IV sectie van WikiGTA gaat hard vooruit. Verschillende medewerkers zijn bezig met de GTA IV sectie van WikiGTA. Natuurlijk zijn ze bezig met het beschrijven van alle hoofdmissies, wat een van de belangrijkste dingen is van WikiGTA. Maar ook zijn er al kaartjes te vinden van de locaties waar je dingen kunt vinden in Liberty City. Zo zijn er al kaartjes met locaties van body armor, first aid kits, wapens en natuurlijk mogen de tweehonderd "Flying Rats" ook niet ontbreken. Naast de kaartjes en de hoofdmissies gaan de features ook vooruit. Zo zijn er enkele personages al uitgebreid beschreven en de playlists van alle radiozenders zijn ook al te bewonderen. Buiten dat er veel mensen al dingen beschrijven, mogen we ook zeker enkele andere mensen niet vergeten een complimentje te geven. Door de haast van de schrijvers wil er namelijk nog wel eens een spellingsfoutje doorheen glippen, en alle pagina's worden daarom dubbel gecheckt op eventuele fouten.

Stevie's Car Theft

Ook mag ik met trots vermelden dat Stevie's Car Theft al helemaal beschreven is. Ik heb enkele middagen heel Liberty City doorkruist om alle voertuigen te stelen die Stevie wil hebben. Zo kun je nu in een nette tabel vinden welke beloning je voor elk voertuig maximaal kunt krijgen en waar hij geparkeerd staat. Stevie kan nogal vaag zijn over de locatie van bepaalde voertuigen, en dus kun je de precieze locatie opzoeken op het kaartje. Door op een bolletje te gaan staan kun je zien welk voertuig daar staat geparkeerd. Om het zoeken nog wat makkelijker te maken zoek je jouw voertuig op in de tabel en kijk je in welk stadsdeel hij staat. Nu kun je veel gemakkelijker en gerichter zoeken, en hoef je niet over elk bolletje te gaan om te kijken waar jouw voertuig staat. Je kunt zelfs nog gerichter zoeken, want de wijk waarin het voertuig staat kun je ook in de tabel vinden. Wanneer je het stadsdeel hebt opgezocht kun je ook meteen de wijk erbij pakken. Pak de kaart die je bij het spel krijgt erbij, of druk op start in GTA IV zelf. Ga naar het stadsdeel en zoek vervolgens de wijk op. Nu zul je nog maar één of twee bolletjes over hebben, en dus is er geen kunst meer aan de exacte locatie te zoeken.

Lantyz

Update voertuigenpagina's

Zojuist zijn de hoofdpagina's van de voertuigen geüpdate.

sort_down.gifsort_none.gifsort_up.gif

Vanaf heden staan alle voertuigen per GTA in een grote tabel. In deze tabel staat van ieder voertuig zijn naam en type, en waar bekend zijn topsnelheid en broertje in real life. Bovenin de tabel vind je de bovenstaande knoppen waarmee je de kolom van de tabel kunt sorteren, om voertuigen eenvoudig te vinden en te vergelijken. Zo is het mogelijk om uit te vinden hoeveel sportwagens een GTA bevat, wat het snelste voertuig is en hoeveel voertuigen er op een Chevrolet gebaseerd zijn. Deze sorteerbare tabel is toegepast op iedere GTA (op GTA IV na), en kun je ook terugvinden op een aantal andere pagina's waar grote tabellen gebruikt zijn.

StingerGTA2.png

Bij de voertuigpagina's van de classics is ook een afbeelding van ieder voertuig aan de tabel toegevoegd. De oude jpeg-afbeeldingen zijn vervangen door png-afbeeldingen van veel betere kwaliteit. IE6-gebruikers wier browser problemen heeft met deze afbeeldingen: upgrade naar Internet Explorer 7 of get Firefox!

De wijzigingen kun je achter de links hieronder vinden:

Update @ 14 maart: De tabellen zijn uitgebreid met een kolom met links naar de vindplaatsen van de voertuigen. Ook zijn de nieuwe tabellen inmiddels op de Engelse WikiGTA gezet.

Lantyz

Uitbreiding hoofdpagina

Er is zojuist een aantal uitbreidingen en verbeteringen aan de hoofdpagina van de Nederlandse WikiGTA aangebracht. Om de vertrouwde look te behouden zijn deze veranderingen in de stijl eind 2006 is geïntroduceerd gebleven.

Nieuws & Citaat

De meest opvallende veranderingen zijn de nieuwe blokken "Nieuws" en "Citaat van vandaag". Onder nieuws vind je de laatste 10 nieuwsartikelen over GTA die op GTAGames.nl zijn verschenen. Bij "Citaat van vandaag" staat een van de vele gevatte opmerkingen die in, rond of over GTA gemaakt is.

Meer afwisseling

Meerdere malen is er terecht opgemerkt dat een screenshot of tekst in een van de blokken op de hoofdpagina wel erg lang hetzelfde bleef. Om dit probleem op te lossen zijn "Wist je dat?", "Screen van vandaag" en "Citaat van vandaag" gedeeltelijk geautomatiseerd. "Wist je dat?" zal vanaf nu iedere week veranderen (reden te meer om jouw ideeën in te sturen!). "Citaat- en Screen van de week" hebben beide iedere dag van de week een andere inhoud. De zeven mogelijkheden per week zullen met regelmaat vervangen worden.

Verder zijn er nog wat kleinigheden aan de opmaak veranderd, zoals het toevoegen van icoontjes en het wegwerken van lege vlakken die soms optraden bij bepaalde resoluties of groot uitgevallen inhoudsblokken.

Wij zijn erg tevreden over de aanpassingen en, naar we hopen, jullie ook!

Update @ 14 maart: De nieuwe Main Page is inmiddels ook op de Engelse WikiGTA ingevoerd. En de nostalgici onder ons kunnen de oude hoofdpagina's terugvinden onderaan het archief.

Preddy

GTA Advance Verhaallijn

In navolging van de GTA Vice City Stories verhaallijn is vandaag een tweede verhaallijn uitgebracht, ditmaal van GTA Advance. De aartsmoeilijke weg die Mike voor én na de dood van partner Vinnie moet doorkruisen wordt prima in beeld gebracht en is erg interessant om eens te lezen. Met deze verhaallijn hopen we de mening van vele mensen op deze toch wel als minder beschouwde GTA te veranderen.

Klik

hier om naar de pagina op WikiGTA te gaan!

Freedom_Flies_6.jpg

Ook aan de overige verhaallijnen wordt hard gewerkt, deze worden zo gauw mogelijk gepubliceerd wanneer ze afgewerkt zijn. Met het oog op GTA IV en de drukte die daarmee zal komen willen we nog even er extra hard aan trekken om zulke pagina's online te hebben.

Joriz

Design update

Zoals sommige vast al is opgemerkt is er het een en ander veranderd aan het Wiki design.

Het begon allemaal een hele tijd geleden met het volgende idee waarmee het duidelijker was dat je tussen de secties van GTAForum.nl en WikiGTA kon switchen.

blogentry-1-1196635180_thumb.jpg

Er is natuurlijk ook gedacht aan een nieuw ontwerp of het toepassen van het GTAForum.nl ontwerp op WikiGTA. Echter is WikiGTA al zo lang online dat daarbij de herkenbare identiteit verloren zou gaan en behalve dat, het te ingewikkeld was om dit zomaar te doen.

Nu kwam ik een aantal dagen terug met het idee dat het duidelijkste was dat je tussen de websites kon switchen als de grijze balk van GTAForum.nl kon worden gebruikt in WikiGTA.

Nu bleek het aanpassen van het MediaWiki systeem helaas niet zo makkelijk te zijn aangezien het ontwerp raar en ingewikkeld in elkaar steekt. Gelukkig kwam PatrickW te hulp (met een klein beetje hulp van Firebug) en heeft hij na een paar uur nachtwerk het gewenste resultaat voor elkaar gekregen:

blogentry-1-1196635184_thumb.jpg

Zoals sommige ook al is opgevallen is daarbij ook het reclame blok van Google verplaatst.

Door de kelderende dollar koers (waar Google in uitbetaald) en de stijgende

kosten (stroomprijs door duurdere olie en stijgende domein kosten) moest daar helaas ook wat aan veranderen.

Nogmaals heel veel dank aan PatrickW voor zijn hulp en natuurlijk ook dank naar alle mensen die meewerken aan de fantastische inhoud (zoals oa. te lezen in het blog bericht hieronder).

Pietje II

Verhaallijnen in beeld gebracht!

WikiGTA, de Nederlandse Grand Theft Auto-walkthrough, komt met iets nieuws: de complete verhaallijnen van alle GTA's in boekstijl uitgewerkt! De verhaallijn van GTA Vice City Stories is hierin de eerste die gepubliceerd wordt. De verhaallijnen van andere GTA's, zoals GTA San Andreas en GTA Vice City, komen ook zo spoedig mogelijk online.

Soldier0-2.jpg

Het uitwerken van de verhaallijnen is bedoeld om de GTA-speler beter de verhaallijn van het spel te laten begrijpen, aangezien er wel eens over ontwikkelingen heengekeken wordt of dingen niet goed begrepen worden.

Daarnaast is het werk bij de Vice City Stories-sectie hervat en zijn de hoofdmissies allmaal voltooid! Tevens wordt er aan Empire Building gewerkt!

Joriz

Cijfers en Grafieken

De volgende grafieken en statistieken zijn van de Nederlandse WikiGTA en lopen van 2 oktober 2006 tot 2 oktober 2007 (Dus het hele jaar waarin WikiGTA 1 jaar was).

Helaas is de eerste conclusie dat behalve ik ook andere mensen Windows gebruiken en dat Microsoft alle andere besturingssystemen ver achter zich laat. Wel opvallend is dat WikiGTA bezoekers ook al op hun PSP, Playstation 3 en Nintendo Wii op de Nederlandse WikiGTA kijken! ^_^

gallery_1_5_32235.jpg

Ook met Internet browsers leidt Microsoft nog steeds de markt. Er blijken bij WikiGTA bezoekers nog weinig bezoekers te zijn overgestapt op Firefox.

gallery_1_5_1717.jpg

Van gamers verwachtte ik dat iedereen zijn scherm op een zeer hoge resolutie heeft staan. Toch blijkt dit niet helemaal waar te zijn aangezien de meeste beeldschermen nog op het oude vertrouwde 1024 X 768 hebben staan.

gallery_1_5_1118.jpg

Nederland is natuurlijk het land met zo goed als de hoogste breedbandinternet dichtheid. Meeste bezoekers hebben dus ook (A)DSL of kabel internet.

gallery_1_5_16961.jpg

Natuurlijk komen bij de Nederlandse WikiGTA de meeste bezoekers ook uit Nederland met maar liefst 1.393.489 bezoeken. De Belgische bezoekers volgen met 323.763 bezoeken erachteraan. Meneer Ukoeboeku uit The Democratic Republic of the Congo is helaas maar 1 keer langs geweest.

Op de stipjes op de kaart van Nederland en België hier onder is goed te zien uit welke plaatsen de meeste bezoekers komen (plaatsen met te weinig bezoekers hebben helaas geen stipje).

med_gallery_1_5_13494.jpg

Lantyz

WikiGTA, MMV - MMVII

Vandaag bestaat WikiGTA exact twee jaar! De Nederlandse WikiGTA werd op 2 oktober 2005 in stilte opgezet, waarna er een kleine drie weken hard aan gewerkt werd om vervolgens de lancering op 22 oktober bekend te maken.

tn_gallery_536_22_142732.jpg

Hoofdpagina van WikiGTA bij de lancering

In de afgelopen twee jaar heeft WikiGTA onder andere:

 • 4.793 Nederlandse en Engelse pagina's aangemaakt (6 1/2 per dag)
 • 48 medewerkers verwelkomd (2 per maand)
 • 8.964 afbeeldingen geüploadt (1 per 2 uur)
 • 1.206.487 bezoekers op de hoofdpagina's gehad (11 per minuut)
 • 38.574.009 paginabezichtigingen op beide wiki's gehad (2 per seconde)
 • 1 bezoeker uit Congo gehad (1 per 2 jaar)
 • 53.159 bewerkingen gemaakt (73 per dag)
 • 2 GTA's zien uitkomen (1 per jaar)
 • 743 voertuigen beschreven (1 per dag)
 • 184 easter eggs gevonden (7 1/2 per maand)

Als Rockstar Games 10 jaar van 'proper digital entertainment' kan vieren, dan viert WikiGTA twee jaar van 'proper GTA documentation'. Op naar de volgende twee jaar!

Lantyz

Opkomst Engelse WikiGTA

Ik weet dat er geen blogitem over de lancering van de Engelse WikiGTA is gemaakt; dat leek met het nieuwsbericht op de frontpage niet heel erg zinvol. De Engelse wiki is nu al een tijdje beschikbaar voor het grote publiek, dus nu is een mooi moment om eens te kijken naar de opkomst en ontvangst van de wiki.

Allereerst is een bedankje aan de websites die de wiki hebben gepromote wel op zijn plaats. Zo plaatste onder andere het Engelse Planet Grand Theft Auto, het Zweedse GTA Nytt en het Poolse GTA Cartel een nieuwsbericht op de voorpagina. Verder komen er ook bezoekers binnen via Wikipedia en de WikiIndex.

Bezoekers per landblogentry-536-1182876198.jpg

De afgelopen maand kwamen werd de en.wiki het vaakst bezocht vanuit de Verenigde Staten, met meer dan 2.000 bezoekers. Daarachter komen Nederland met 1.500 bezoekers, het Verenigd Koninkrijk met bijna 1.000 bezoekers en Australië met zo'n 400 bezoekers. Onze trouwe Congonees heeft de Engelse WikiGTA nog niet bezocht, maar daar staat tegenover dat er wel 10 bezoekers vanuit Honolulu langsgekomen zijn. Aloha!

De Engelse WikiGTA schommelt momenteel zo tussen de 200 en 250 bezoekers per dag, in een golvende beweging met een piek rond ieder weekeinde. Dat is nog niets vergeleken met de 5.000 bezoekers die de Nederlandse wiki op één dag kan trekken, maar die is tenslotte ook zo klein begonnen. Momenteel komen de meeste bezoekers nog binnen via links die ze op andere sites vinden, maar dit wordt langzaam maar zeker overgenomen door hits op zoekmachines en bezoekers die de directe link invoeren.

Lantyz

Populariteit en verdeling

In de onderstaande grafiek vind je de verhouding van het aantal bezichtigingen van de GTA-hoofdpagina's op WikiGTA. GTA San Andreas springt er overduidelijk uit met ongeveer een derde van het totaal, met daarachter GTA Liberty City Stories en GTA Vice City. De vrij onbekende uitbreiding GTA London 1961 steekt erg schraal tegen zijn tien broertjes af, terwijl GTA IV nu al vaker bekeken is dan GTA III of de GTA's daarvoor.

Denk er wel aan dat niet alle GTA's al evenlang op WikiGTA staan, en dat recente GTA's dus een achterstand hebben ten opzichte van de oudere GTA's.

Bezoekers per GTAblogentry-536-1175880066.png

Daarnaast heb ik ook een grafiek gemaakt waarin de verdeling van het aantal pagina's te zien is. WikiGTA telt op dit ogenblik ongeveer 3200 pagina's. In de grafiek is te zien dat de hoofdonderwerpen van WikiGTA (de missies, voertuigen, personages, etc) niet eens de helft van de totale wiki in beslag nemen. De voertuigen zijn goed voor bijna een kwart van het aantal pagina's en de eigenlijke missie-walkthrough voor bijna een zesde. Het overgrote deel van de wiki wordt echter in beslag genomen door onderwerpen als locaties, cheats, easter eggs, submissions, verzamelpagina's en overige informatie.

Pagina's per onderwerpblogentry-536-1175879758.png