GTAGames.nl

Inactief

 • artikelen
  136
 • reacties
  827
 • bezichtigingen
  122469

Bijdragers aan deze blog

 • Cabyon 91
 • Bierbuikje 15
 • MegaPilot 14
 • Phoenyxar 9
 • Foreigner97 5
 • thebig 1
 • Michael 1

Over deze blog

Soms niks, dan wel weer wat, maar vooral heel veel niks.

Artikelen in deze blog

Michael

Inactief-awards 2018

Speciaal voor het GTAForum hebben wij dit jaar onze eigen awards gemaakt, met een onderwerp in de 'spotlights', Opinieblad. Ja, ook jullie verdienen ook om eens in het zonnetje te worden gezet ;)

 

Wij hopen dat jullie deze editie van Inactief-awards 2018 geweldig zullen vinden! 

 

1. De Zeikstraal Award

 

Deze persoon kan werkelijk niks anders doen dan klagen over anderen. Deze persoon weet namelijk alles, altijd beter! In plaats van het forum te helpen, met meetings en evenementen te organiseren, een blog creëren op het forum of andere dingen om de sfeer en activiteit te bevorderen op het forum, doet deze persoon niks anders dan klagen over wat anderen verkeerd doen. Je zou bijna denken dat 't een oude irritante vrouw is die achter de geraniums zit. Gefeliciteerd Opinieblad! Deze award is speciaal voor jou.

 

2. Geen-Ballen-Award

 

Ja ja, deze persoon heeft voor bijna ruim twee jaar zijn identiteit verschuild. Indrukwekkend? Wellicht. Er wordt vaak met lof gesproken over oud-crewleden zoals NandroDavids. Als NandroDavids zo'n groot voorbeeld voor Opinieblad is; neem zijn stunt dan eens als voorbeeld. Anoniem klagen over de crew in je eigen blog, zeggen dat 't een ander is die anoniem wilt blijven, en vervolgens na een hele lange tijd nadat niemand meer geïnteresseerd is, je identiteit onthullen.

 

3. De Ik-Heb-Aandacht-Nodig Award

 

Je zou verwachten dat na bijna twee jaar tijd en 1,371 tweets op het gegeven moment een soort moment van besef komt dat wat je doet, tijdverspilling en nutteloos is, en dat je misschien een nieuwe hobby moet gaan zoeken. Maar nee! Niet voor deze persoon! Deze persoon is na twee jaar tijd nog steeds actief bezig met het zoeken van aandacht. Gelukt? Tsja, na 2 jaar, nog maar 7 volgers? Dat kan beter, hé. In ieder geval gefeliciteerd Opinieblad met deze award! Hulde! Donald Trump is vast jaloers op jullie. ;)

 

4. De Contradictie Award

 

Het ene moment wilt deze persoon regen, het andere moment wilt deze persoon zon. Of toewel; het is nooit goed voor deze persoon. Al had de crew geluisterd naar zijn opmerkingen, dan was het niet goed geweest, want dan moet het weer op een compleet andere manier. Deze award is voor de persoon die sneller van mening verandert dan van ondergoed en sokken. Gefeliciteerd, Opinieblad. Ook deze award is voor jou.


5. De Kontlikker Award

 

Oh oh, deze award is speciaal! Deze award is gemaakt voor de persoon die niks anders doet dan ja-knikken, gefeliciteerd makker, Theo. Je verdient het echt! De trotse gozer mag als een waakhond op dit moment het 'fort' bewaken voor Opinieblad, die op dit moment een welverdiende wintervakantie heeft.

 

Gerelateerd: crew-likken

 

Wij feliciteren iedereen van harte met hun awards!

Cabyon

Inactief bestaat 5 jaar

HOERA! Inactief bestaat vijf jaar!

 

Zo'n lange periode... laten we even teruggaan naar 23 december 2013. Op die datum richtte ik Inactief op. Waarom? Geen idee meer, eigenlijk. Het geeft niet. Omdat Inactief Inactief is, zal ik mijn ongewaardeerde, luie Inactief-medewerkers quoten over wat Inactief voor hen betekende. Met uitzondering van @thebig; hij heeft onze naam én motto zeer serieus genomen en is daarmee een gewaardeerd lid, maar inactief, en heeft dus geen reactie gegeven.

 

We beginnen met een schattige doch uitgebreide samenvatting van @Foreigner97:

 

Citaat

 

Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe het begonnen is. Wel weet ik nog dat Cabyon, Phoenyxar en ik in 2013 de Megaledenawards organiseerden, een awarduitreiking waar alleen de ML+ (oude tijden, en zo) voor in aanmerking kwamen. We hadden awards bedacht als 'meest megalomane Megalid' en 'groentje van het jaar'. Het duurde geloof ik belachelijk lang, iets van een paar maand tot een halfjaar, totdat de uitslag bekend werd gemaakt, omdat Cabyon traag was met het afmaken van de banners.

 

Afijn, vanwege die organisatie was er een Skype-chat tussen ons drieën, 'MLawards', waar we ook tot ver na de awards nog dom zaten te leuten. Op een gegeven moment kwam Cabyon met het idee voor Inactief, en poef, het Inactief Redactiekantoor, een tweede Skype-gesprek tussen ons drieën, was geboren.

 

De meeste artikelen heb ik samen met Lennart op Skype bedacht en uitgevoerd in 5 minuten.

 

 

 

Ja, zo ging het ongeveer wel. Het duitje van @Phoenyxar uit het zakje:

 

Citaat

 

Inactief bestaat al 5 jaar en zo'n mijlpaal dient natuurlijk op de correcte manier te worden behandeld. Al dus zie ik geen betere reflectie op dit heuglijke moment dan een samenvatting van Inactief en diens activiteiten van de afgelopen 5 jaar:

xkexIIK.jpg

 

 

Ook @Asphyxiated. gooide een balletje op over zijn herinneringen:

 

Citaat

Ik moet even kijken, want ik ben nu in Duitsland en ik ben daar ook bezig met andere dingen

 

 

Natuurlijk, onze enfant terrible @MegaPilot kan ook niet ontbreken. Hij deelt beminnelijke inzichten met ons over die lange vijf jaren.

 

Citaat

Ehh, het is niet de bedoeling dat ik terug echt actief word ofzo, sorry. Ik kwam in een dood momentje even piepen, meer niet.

 

 

Volgens mij begreep hij mij niet helemaal. Maar ach, dat geeft niet, ik vond het leuk en we gaan nog járen door, roepende in de woestijn. Om af te sluiten met de altijd poëtische Fries @Bierbuikje:

 

Citaat

Ik ben letterlijk sprakeloos, ik heb geen flauw idee wat ik hier op moet reflecteren. 5 jaar inactiviteit wat voor mij betekende dat ik ook daadwerkelijk niets uitvoerde. Inactief heeft mij naar nieuwe levels van luiheid gebracht. Om consistent te blijven hoeft u als lezer ook de komende 5 jaar geen items van mij te verwachten.

 

Proost op deze mijlpaal!

 

En zo is het: proost! En peace out, op naar 23 december 2023!

Cabyon

15 jaar GTAGames.nl: een overzicht

23 oktober 2003: GTAGames.nl wordt opgericht.

23 oktober 2004: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2005: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2006: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2007: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2008: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2009: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2010: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2011: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2012: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2013: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2014: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2015: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2016: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2017: GTAGames.nl bestaat.

23 oktober 2018: GTAGames.nl bestaat.

 

Gefeliciteerd iedereen, en in het bijzonder @Joriz, met deze mijlpaal.

Cabyon

Gisteren was de verjaardag van MegaPilot

Zie de titel. Omstreeks gisteren, een dik jaar of twintig geleden, zette de mama van @MegaPilot, een zoon op de wereld, te heten "De Schrik van het Forum", "Ons Aller Spamslet", "Pinokkio-in-'t-Echt" en sinds een dikke jaar of dertien (helaas) siert hij op dit forum. 

 

Herinnert u even mee? Naast zijn gewaardeerde inactiviteit op dit blog (op gepaste afstand nummero deux) lijkt hij nu een baken van een rust. Doorspekt met kennis van alles wat technisch is, rebelleert deze ICT'er in het echte leven tegen de onwetende gedachten die verschrokken vijftigers achter hun bureautje hebben. Allerdings hij dit ook op het forum tentoonspreidde. Waarvoor dank. Maar denken we ook aan zijn mindere periodes? Zeer vluchtig komt ons zijn bankoverval voor ogen. Hij veroverde de bank op dezelfde manier als de vrouwen: bedrog en vlijerij. 

 

Onzer allerliefste knuffelbelg heeft wel één ding consistent gedaan: zeuren. @Jowx schreef er járen geleden al over. Als redactie ondervonden we dit vrijwel dagelijks aan den lijve. Onderwijl MP's offline leven de overhand heeft gekregen, denken we met een glas oude port terug aan die vervlogen tijden, maar genoegen we onszelf met de gedachten dat, ergens in Vlaanderen, een Vlaming rondloopt die dingen niet snel kan verkroppen. Een snelfluitende Belgische waterketel. Ofzoiets. We missen je, MegaPiloot. Nog een fijne, verlate verjaardag toegewenst.

Phoenyxar

Het Forum

Forum.thumb.png.84f0e9cf84a44c789d9c6dfd545a54b9.png

Spoiler

1. Gang Talk (368,0k)

2. San Andreas (243,9k)

3. Prullenbak c: (184,8k)

4. IV (165,8k)

5. None of the Above (142,5k)

6. Stamkroeg (133,8k)

7. Games:Algemeen (119,3k)

8. Computer Talk (103,4k)

9. III-era Modding (98,4k)

10. Graphics & Fotografie (97,5k)

11. SL-Forum (77,3k)

12. Film & Series (70,1k)

=Phoenyxar (49,7k) Je had toch niet gedacht dat er een blog ging voorbij komen waar ik mezelf niet verheerlijk?

13. Feedback (47,9k)

14. Vice City (46,6k)

15. V:General (34,0k)

=Bierbuikje (26.0k)

16. Opinie (25,7k)

17. Voetbal (24,6k)

18. GTAF Contests (24,5k)

=MegaPilot (21,5k)

19. Online:General (21,4k)

20. Vice City Stories (20,7k)

21. Nieuws: GTA (20,0k)

=Narukami (19,3k)

=GTAGijsso (18,1k)

22. Liberty City Stories (17,3k)

=NickyHendricks (16,7k)

=moechy (16,2k)

23. III (16,1k)

=Dutchy3010 (15.9k)

=TekaLoca (15,6k)

=Dr.Oppai (15,5k)

24. Muziek (14,8k)

25. Online Crews (14,7k)

 

Cabyon

GTA Online: een lijdensweg

Jullie denken, beste meneertjes en mevrouwtjes, dat GTA:O maar leuk is. Dat er mensen altijd chill zijn. Dat je iedereen kan hacken zonder dat papa Rockstar je de nek omdraait. Nee, nee, beste lezers, zo gaat dat niet. Het is kommer en kwel op de online contreien van GTA:O. Gek genoeg ontgaat dit sommige lieden. Daarom besteedt Inactief aandacht aan dit onderbelicht verschijnsel door middel van drie, korte interviews. Elk met schrijnende verhalen.

 

l33t_n0t_hax0r_12yrsold

"Het was een maandagmiddag. Ik was net een uurtje thuis van de peuterspeelzaal en ik had mijn PS4 Pro aangezet. Meteen begon ik met spelen en ik was supergoed. Ik krijste door de microfoon, niemand lette meer op de game, en ik ging er met de winst van door. Daarna werd ik echter geband. Ik had geen idee wat ik fout had gedaan. Hoezo mocht ik niet meer online spelen? Ik stuurde een berichtje naar Rockstar. Zij vertelden me dat ze me al geruime tijd op de korrel had omdat ik aan het hacken was. Ik was stomverbaasd? Hacken? Ik ben niet eens zindelijk, laat staan dat ik het verkeer kan onderscheppen dat in IPvP4-CXHE formaat ongecrypteerd wordt doorverstuurd naar een lokale server, waar het volgens de Maynam-protocollen wordt opgeslagen. Ik ben gewoon geband omdat ik te goed was - dat is het."

 

japie3443

"het was gwn een morge xD ik zat op de bank maar het was koud en ik zo aww en wat moest ik doen niemand vind me leuk heb geen vriendin. ik zeg tegen mama mama mag ik alsjeblieft online spelen zei zegt ja wat online japie dat is toch niet duidelijk nou doe je onderbroek is aan en toen zeurde ik door en toen mocht het wel. toen ik gta online had opgestart moest mama me helpen want ik kon niet lezen. het ging ook niet erg goed ofzo xD xD xD want ik weet niet hoe ik moet rijden maar bn eg niet dom. toen ging mensen me opeens allemaal uitschelden ze noemde me randdebiel en zo. ik snap het niet. ik ben toch normale jongen die houd van dikke tieten hoezo scheld iedereen op me? ik wil gwn online spelen wat maakt me spel nou uit ik schiet iedereen neer net de popo pang pang"
 
ONLINE_PLAYER4FUN
"Het is toch NIET NORMAAL je start GTA:Online op je wordt al bijna in het startscherm helemaal GEDOOD door die KUTHACKERS. Toen ik begon met spelen was het allemaal LEUK maar die KUT ROCKSTAR verprutsen alles. Letterlijk waarom zou ik nog inloggen als ik door die KUTMENSEN wordt gedood? Soms doet het me denken aan Minecraft met al die KUTGRIEFERS ik ben zo boos GODVERDOMME. Nadat ik gehackt ben vertel ik het tegen Rockstar en weet je wat ze dan durven zeggen? Dat ik maar die TYFUS SHARK CARDS moet kopen voor geld. Ben er HELEMAAL KLAAR MEE kutzooi. Kut Rockstar. Ik HAAT ze. Btw als iemand wil spelen voeg me toe ONLINE_PLAYER4FUN (GEEN hackers aub)."
Cabyon

Lutjebroek - GTAForum is in rep en roer en slaap, maar wat écht belangrijk is ontbreekt: een update voor GTAForum. We werden dit jaar al ontzettend verwend met allerlei updates in GTA Online, waar Rockstar onze uurtjes en zuurverdiende centjes wil aan ontrekken, wat redelijkerwijs lukt. In de recente After Hours update kan je bijvoorbeeld een Loser-cocktail bestellen, die bestaat uit tijd, geld en alleen te drinken is wanneer je IQ onder een bepaald, laag niveau is.

 

Kom je daarvoor niet in aanmerking? Niet getreurd, er is heel veel leuks te beleven in GTA Online en er komt nog heel veel aan. Maar GTAForum blijft achter. Ooit een baken in de Nederlandse/Vlaamse GTA-community, maar het is nu verworden tot een andere baken in de ooit zo fleurige scène. Ingewijden roepen al jaren dat ze bier en tieten willen zien op het forum, maar dat gaat niet gebeuren. Stemmen gaan nu op om GTAForum om te toveren tot een netwerk, mét clans, mét een forum, maar vooral héél véél bier, en erg veel tieten.


Gaat dat ooit gebeuren? Wij weten het niet. Wat weten wij wel? Dat het erg lang gaat duren voortdat het er komt. Ooit komt.

Cabyon

Het Antwoord op al Uw GTA Vragen

Omdat we hier vaak vragen over GTA (V, bijvoorbeeld) langs zien komen en het forum overduidelijk NIET bedoeld is voor vragen zet Inactief antwoorden voor je op een rijtje. Lekker handig en zo hoef je nooit meer in andere fora te komen dan GTA: Online of de discussietopics in Lifestyle.

 

Mijn GTA doet het niet!

Kut voor je.

 

GTA V geeft een foutmelding tijdens het installeren. Wat moet ik doen?

Zet je PC uit, koop een vliegticket naar Barbados en zuip je helemaal te pletter.

 

Wil je me gang joinen?

Nee, houd je bek & leer normaal Nederlands schrijven. Het is 'mijn gang' en niet 'me gang'. Godverdomme.

 

Jij bent de in de quiz!

Nee, dat klopt niet. Pietje was, want Henk zei tegen Janneke dat Peter dat zei tegen David. Dus.

 

LOL! Ik heb net een easter egg met een piemel gevonden in Vespucci Beach in GTA V.. Iemand die ook gezien?

Al láng, sukkeltje. GTA V is dan ook al vijf jaar uit.

 

GTA: Online is kut, wie is het met me eens?

Bijna iedereen.

 

Mijn GTA:Online doet het niet? Mijn account is gehackt?

Ja, en dus? Moet je maar niet het spelen proberen te hacken. We zijn een forum, geen GTAForum, we hebben echt geen antwoord op je vragen.

 

 

Cabyon

LUTJEBROEK - Grootmeester des forum en wijlen actieveling @Joriz heeft in een exclusief, verzonnen interview met Inactief laten weten dat de opzet van de GTAForum Awards voor volgend jaar vernieuwd wordt. De awards worden op de schop gegooid en gaan de GTAchhhwatjammer..-Awards heten. Joriz: 'Gezien het huidige vluchtelingen- en vestigingsklimaat op GTAForum moeten we maatregelen nemen wat betreft de Awards. Deze nam spreekt ons het meest aan. We hadden ook voor de naam 'GTAhWTFIkHebNiemandOmTeNomineren-Awards' kunnen gaan, maar dat leek ons iets te realistisch.' Hij schaterlacht. 'Je weet hoe we zijn: altijd op cloud nine,' aldus de webmaster van GTAForum terwijl hij zijn tweede jonko opsteekt.

 

Bovendien introduceert Joriz een wekelijkse nominatieronde. 'Zo heb ik uiteindelijk echt helemaal geen flauw benul wat er zich nou op het forum afspeelt. Nu is dat wel nog het geval,' proest hij, 'ach, ja, soms.'

 

Sowieso staat het forum voor grote veranderingen. 'Maar wat weten we nog niet. Zo gaat dat. Is er een nieuwe crew? Oh, dat wist ik niet.' Desgevraagd of hij onze lezers niet ietwat beter kan inlichten, lacht Joriz. 'We zijn volop bezig met onze Facebook te voorzien van kwalitatieve posts, dus wat dat betreft maak ik me geen zorgen,' zegt hij terwijl hij het peace-sign maakt. 'Fock de haters.'

Cabyon

Normaal lid is online!

LUTJEBROEK - Een heugelijke gebeurtenis op het altijd gezellige GTAForum. Gisteravond, ik schat zo rond een uurtje of acht, was er een normaal lid online. Voor het eerst in maanden is het een lid van de normale garde gelukt om door het moeras te kruipen wat inactiviteit heet. Vervolgens is het in dit fantastische, god zegene zijn ziel, lid opgekomen om rond te dwalen op het forum.

 

Alle SL+ waren in rep en roer - er was iemand die het Superledenforum niet kon zien. ROFL! Wat een pleb. Het is dan ook goed voor te stellen dat SL+ niet wist hoe ze zich moesten gedragen. 

 

Maargoed, eind goed al goed; het lid is nu in geen velden of wegen te bekennen. Rest ons onszelf weer te verdiepen in de 'inactiviteit'-circlejerk en te komen met talloze hulpeloze en rare voorstellen. Oja, niet te vergeten: we moeten ook nog even gaan dubbelposten bij het leven. Waar je vroeger makkelijk een waarschuwing aan je broek zou hebben gekregen is nu volkomen legaal. Over tolerantie gesproken.

Cabyon

Troonrede van Cabyon

Besnedenen van de Staten-Allemaal,

Op Prinsjesdag zijn alle ogen traditioneel gericht op je moeder. Maar vandaag zijn ons hart en onze gedachten in de eerste plaats bij de leden van GTAForum, die zo zwaar getroffen zijn door de verwoestende kracht van een passieve, inspiratieloze crew. Ik leef intens mee. Juist in deze moeilijke omstandigheden wordt de (fictieve) onderlinge verbondenheid op GTAForum nauwelijks zichtbaar, want niemand is online. Van vele kanten is er geen steun uitgesproken en wordt er geen hulp geboden. De crew zal nalaten wat in haar vermogen ligt om het forum weer levend te krijgen. Een dikke middelvinger namens hun voor jullie allemaal.

Kijkend naar GTAForum zien we aan de herfst van dit jaar weinig positieve ontwikkelingen. Veel mensen zeuren. Dutchy3010 is nog steeds admin. aron24 heeft nog steeds geen postverbod. En we zien na makkelijke jaren een stervend forum en veel gefaalde projecten. Iedereen merkt de inactiviteit. Het is daarom belangrijk dat we helemaal niets doen zodat onze veertienjarige erfenis naar de tering gaat.

Daarnaast zien we dat er om ons heen veel aan de hand is. Denk aan alle beloftes die niet ingelost worden.

Mede dankzij de deconstructieve opstelling van veel partijen in  GTAForum is het fundament onder het forum ernstig verzwakt. Ons forum is deaud, kiddo's. Dat is het resultaat van de Joriz die het allemaal niets interesseert, een innovatievermogen van minus twintig duizend en de admins.

Samen bidden wij om snel een einde te maken aan onze gezamelijke lijdensweg.

 

 

Cabyon

Game the fuck out of Cabyon

tubi_copy.png

 

INZENDEN TOT 1 JUNI!

 

Woohoo! Inactief pompt leven in deze vergeten tent. We gaan een contest doen, quasi of zo. In ieder geval, je moet mij verslaan met kekke webspelletjes. Disclaimer: ik ben goed. Disclaimer nr. #2: doe niet cheaten. Dankjewel. Welkom bij Game the fuck out of Cabyon.

 

Jullie zijn bekend met het concept door Beat Bierbuikje. Deze zomer ben ik het die het voortouw neemt; Bierbuikje is bezig met zijn eeuwigdurende tochten langs alle bruine kroegen van het hoge Noorden. 

 

Deze zomereditie zal kaulo spang worden, madderfakkers. We spelen, ten eerste, het spelletje "Dolfijn Springen 1" op www.spele.nl. Cool of niet dan, G? Dat dacht ik. Nu even de spelregels, en ja, dat wil ik aankondigen met een zin ('t niveau van begrijpend lezen is dramatisch laag heden ten dage). Niet cheaten, loser. Dat mag enkel MegaPilot, en die heeft een vriendin. Verder gewoon een screenshot plaatsen met je forumnaam en score zichtbaar in je beeldscherm, dus incl. tabbrowsers en datum!

 

Het doel van het spel is zo hoog mogelijke scores halen. Dit doe je d.m.v. combo's. Je gebruikt rechts en links op naar links en rechts te gaan en maakt koprollen boven water. Met elke goede landing en buikrol (d.m.v. pijltje naar beneden of -boven) verhoog je je snelheid en kom je hoger, waardoor je combo hoger wordt (en je dus uiteindelijk een hogere score krijgt). De visjes in het water kunnen je, als je ze te pakken krijgt, zorgen voor een hogere snelheid. (Nota bene: zo hoog gaan dat je off the map bent is vrijwel vereist om een hoge score te halen.)

 

Link naar het spelletje is hier. De score die jullie moeten verslaan is staat hieronder.

duk.png

 

INZENDEN TOT 1 JUNI!

Cabyon

LUTJEBROEK - gerald heeft gesolliciteerd naar de functie van Lifestyle moderator. gerald, een lid van de gevestigde orde, denkt dat hij prima in het plaatje past van de functieomschrijving van een moderator die het Lifestyle forum nu nodig heeft. Naast zijn indrukwekkende postcount (0) is hij een actief lid en geeft graag een reactie: "... .... .... .... .... ....," lacht gerald. "... .... .... ... ..., .... .... ...: ....., ...., ... ...." We zullen zien hoe 's forums tweede lid sollicitatie uitpakt, maar hebben goede hoop; gerald is namelijk actiever dan de huidige mods.

Cabyon

Inactief stopt

Na jaren van inactiviteit en activiteit heeft de redactie van Inactief unaniem de beslissing genomen om met Inactief te stoppen.

 

Alle activiteiten zullen worden ontbonden.

 

Condoleances kunnen worden betuigd in de reacties. Dank jullie wel.

Cabyon

Bedankt iedereen!

2016 was een mooi jaar met veel ups en mensen met Down. Vanwege de successen die we behaald hebben heeft de Inactief-redactie bij deze unaniem besloten om iedereen te bedanken voor de fantastische tijd die we op dit forum hebben gehad. We zullen jullie, als trouw publiek, nooit genoeg kunnen bedanken vanwege de rotzooi reacties.

Voor de rest zijn toch wel het absolute hoogtepunt van dit jaar de GTAForum Awards geweest. Traditiegetrouw vielen we weer buiten de prijzen, zoals het echt goede blogs betaamt. De prijs ging naar BBB (niet de cupmaat). Een bericht van ons allen voor Bas: lekker pik! Daarnaast ook weer een bedankje naar de drie mensen op ons hebben gestemd, waaronder ikzelf - haha.

Daarnaast nog een berichtje wat ik eigenlijk vergeten ben: op 23 december 2016 bestond Inactief alweer drie jaar. Volgend jaar op die datum een overzicht van de afgelopen drie jaar, plus dat ene jaar daarbij dat nu eigenlijk aan de gang is. Alas. we moeten onszelf niet te veel druk opleggen, dat begrijp je natuurlijk wel.

Zoals van oudsher prijken de niet-gewonnen awards weer in de zijbalk.

Cabyon

LUTJEBROEK - GTAGames.nl heeft de FrankyFourFingers-award gewonnen. In een spannende verkiezing eindigde het als eerste. Webmaster Joriz had de winst niet aan zien komen. "Na een hele succesvolle GTAForum Awards aan de kant van FrankyFourFingers dachten wij dat het wel in zat, het winnen van deze award, maar onze stoutste dromen worden dus nu waarheid." FrankyFourFingers (FFF) was zelf tevreden met de winnaar. "Ze hebben mij een uitstekend platform gegeven om te excelleren en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Overigens," vervolgt FFF, "geschiedde de trekking op een faire wijze." Dat laatste valt nog te bezien. De adminstrators waren niet bereikbaar voor commentaar: Thundercover liet alleen los dat die 'piña colada's' toch wel lekker smaken en dat-ie ons, in een vermoedelijke toestand, ook uitnodigde voor een potje beachvolleyballen in de Caribische zon. Wordt vervolgd!

Cabyon

Theater van het Sentiment

Ik ben de fusie van twee werelden. Aan de ene kant staat mijn vader, werkzaam als financieel expert en kapitalist in hart en nieren. Liefhebber van boeken en alles wat vier wielen heeft. Mijn vader, die een boek wilt schrijven, maar daar nooit aan toegekomen is omdat hij te druk is met zijn werk. Aan de andere kant staat mijn moeder. Recentelijk bekeerd tot het boeddhisme en voor vier jaar weg van huis, om zich terug te trekken als non in Tibet.

Ik ben de reactor waarin het secularisme en het religieuze in elkaars armen spoelen. Ik genereer energie en verwachtingen; verwachtingen over het nu en later, die conformeren aan wat ik was en wat ik wil worden. Onverschillig of ik met vallen en opstaan de eindlijn haal of in een rechte, stijgende lijn; aan het eind van de rit zal ik ondergaan aan de torenhoge verwachtingen van mijn omgeving. Ofschoon het vanwege het predicaat 'millenial' is die ik op mij heb geplakt maar waar ik nooit om gevraagd heb of het de verandering is die ik teweeg moet brengen die ik faal te volbrengen, ik verlies mijzelf in de alpha der omega. Tomeloze uren staar ik naar het plafond van mijn slaapkamer en heb dromen over mijzelf als voetballer. Licht toucheer ik de bal, slalom ik rond de zestien rond vier verdedigers en trap ik de bal met mijn linkervoet in de dak van het doel. Of ik ben een actieheld, achtervolgende de slechterik in de woestijn, wiens lot ik bezegel met een bazooka, waarna diens stof zich vereenzelvigt met diens grotere broer.

De berg die ik op ga leert me om te klimmen maar niet om te vliegen. Wat als ik val? Wordt ik dan één met de lucht, op weg naar de klap die thans zal gaan gelden als mijn verlossing? Of, in contrast, moet ik mijzelf binden aan het woord van een hogere macht en diens leer, in de hoop dat ik dan met het vallen leven kan? Beiden falen te zien om wie ik ben.

Als ik mijn haren los draag in de wind en ik de kou inadem op een kille winterdag kijk ik omhoog naar de grauwe lucht terwijl ik loop op de dijk. Mijn linkerhand in mijn jaszak, warm. Mijn rechterhand is eveneens warm, maar houd een andere hand vast. Men portretteert liefde als iets idyllisch, als een bloem die groeit in je hand, maar je moet hem zon en water geven. Anders bloeit er helemaal niks en verdort het. Ik geef het water en ik laat het zonnen in deze barre wind en ik zie de bloem bloeien. Het is een windvlaag in de rug die mij de berg ophelpt. Hierdoor vergeet ik niet hetzelfde mee te nemen op mijn tocht; mijzelf. Immers, als je ondanks alle druk en licht de top kunt bereiken met enkel jezelf weet je wat het is om vrij te zijn.

Cabyon

Cultuurverschillen

Hallo. Ten eerste typ ik dit wanneer ik eigenlijk een essay zou moeten typen - ach ach, ja, ach so ach so, ja gut ja gut, het zij nou eenmaal zo. Ik zou graag willen praten over cultuurverschillen in dit artikel. Het is niet echt een in-depth artikel, ik doe geen diepgravend onderzoek. Ik schrijf gewoon mijn ideeën op papier, mijn ervaringen met dit fenomeen.

Laten we teruggaan naar het begin. De zon kwam op en God zei: 'oké, i'm the fuck outta here'. Nadat ook de toren van Babylon roet in het eten had gegooid (oke thx) ontstonden er cultuurverschillen tussen mensen. Dit betekent dat ze verschillende talen spraken en verschillende gebruiken hadden. Normaal ontstonden culturele dingetjes uit gewoontes. Ik zal je een voorbeeld geven. Neem aan dat lang geleden, voordat men dan ook maar ooit van het concept 'België' had gehoord en toen MegaPilot geen vriendin had, er een stam was waar de leden van de stam na elke jacht de leider het eerste stukje vlees lieten proeven. De eerste keer werd het een voorrecht om de leider van de stam dat te laten proeven, maar na een tijdje werd het een regel. Moreel weliswaar.

Ikzelf doe nu een opleiding in Amsterdam. Intensief doch leuk, maar, belangrijk voor dit artikel: internationaal. 52 nationaliteiten op 200 mensen. De voertaal is Engels, gelukkig, maar er worden allerlei talen gesproken. Ik heb vrienden gemaakt die uit de Arabische wereld komen, Azië, Amerika en Oceanië. Nu, mijn vriendin, die ik ff heb gecatched door middel van mijn uitstekende charmes (lang verhaal) komt uit Peru... maar is Indiaas. Ook een lang verhaal. Ondanks dat zij een tijdje in een ontwikkeld land, Canada, haar middelbare school heeft doorlopen merk ik nog iedere dag dat zij uit een andere cultuur komt. Neem het eten. Ik houd niet zo van kruiden. Zij, daarentegen, eet kruiden. Veel kruiden. Soms denk ik dat een gerecht meer 'Kruiden met X' is dan 'X met kruiden'. Ze was verafschuwd dat ik bijna geen kruiden gebruikte met het eten. Daarnaast zit het ook een beetje in de humor, omgangsvormen, hygiënische dingetjes (uhu aha je weet ja ik oké te intiem nee haha misschien een beetje) en de toetsenborden van laptops. Die is anders (fuck AZERTY).

Maar laat mij je niet deze geweldige blog verlaten zonder te zeggen dat, ondanks cultuurverschillen, ik van iedereen hou. Iedereen moeten worden geapprecieerd zoals hij, zij of het is en dat is maar goed ook, want anders was de wereld tantoe saai, ah matto. Stel je voor dat alle vrouwen op de wereld Dutchy3010's waren. Alle mannen zouden voorgoed maagd zijn, tenzij zij een PhD in fiscale economie hadden en lid waren geweest van de studentenvereniging. Ach so, ach so, ja gut, ja gut, het zij maar weer zo.

Dit was dan mij breiseltje, straight outta my brain, laat mij weten wat je er van vindt. Ik wil overigens wel even zeggen dat we de laatste tijd hier bij Inactief een reeter hebben. Ja, een reeter. Geen rater. Deze reeter rate alles één ster. Beste reeter, stuur me een berichtje wat je dwars zit. Ik wil er graag met je over praten en vervolgens rapporteren aan de forumpolitie. Gelukkig is er overal op de wereld wel politie. Ta tu ta tu

Cabyon

À la recherche du temps perdu II

Je vraagt je misschien af: in godsnaam, Cabyon, waarom publiceer je een artikel? Haha ja, ik weet het ook niet, geef ik eerlijk toe. Of toeval bestaat weet ik niet, maar het feit is wel dat ik een avondje niet veel te doen heb, Netflix het laat afweten (schade) en ik zojuist weer voor het eerst in jaren heb ingelogd op mijn oude YouTube-account.

Als je dat doet kom je dingen tegen van lang geleden – we spreken rond 2009, 2010. Dit zijn tevens de jaren waarin mijn activiteit op dit forum en mijn activiteit op het internet zelf piekte en dat laat zich ook wel een beetje zien: ik ben op meer dan driehonderd kanalen geabonneerd. Ja, nog steeds. Loyale mofo hiero, ik wil het maar even kort benoemen.

Onder mijn abonnementen bevind zich onder andere– naast een oud filmpje van een oud-klasgenoot hoe je spiekbriefjes maakt met een Stabilo-pen - ook het YouTube-kanaal van mijn oude clan op SA:MP, genaamd GhostLegion.

Origineel begonnen als een verzameling ongeregeld groeide GhostLegion snel uit tot een verzameling ongeregeld in clanvorm. Leden hadden namen zoals @thomas1010, @BV_1993, , @Casss, en Hearv94. De laatste heeft het overigens geschopt tot een gewaardeerde moderator hier onder de naam @Phoenyxar. Aan het hoofd stond BanaanDaan, maar van leidden kwam niet echt veel, vond ikzelf toentertijd. Wat ik mij kan herinneren is dat hij vooral erg druk was met zijn vriendin.

Goed, dat terzijde, we waren met GhostLegion een tijdje actief op YouTube, naast dat we natuurlijk op het forum onze vleugels spreidden. Op de YouTube, die dus wonder boven wonder nog steeds online staat, kun je nog steeds genieten van filmpjes gemaakt door clanleden. Waaronder die van mij. Lach je rot bij mijn omschrijving van ‘complication’ (ik bedoelde compilatie) en de amateuristische filmpjes die ik met enorme liefde in elkaar heb gezegd.

En vergeet vooral niet te genieten van het leven. Dat is het allerbelangrijkste. Soms heb je paprikachips en soms heb je salt and vinegarchips. Wees gegroet.

Cabyon

Hey hallo

Hi. We wilden graag weer even bij de meest recente artikelen staan, dus daarom maken we dit bericht. Ondanks de plotselinge influx van een rits aan blogs die allemaal iets pogen te bereiken zijn wij er nog steeds. Ons marktaandeel is echter gedaald en daarom willen we een winstwaarschuwing uitgeven aan allen die ons een warm hart toedragen; onze beurswaarde zal waarschijnlijk kelderen.

Maar we laten het er niet bij zitten. We gaan niet in de kosten snijden, want die hebben we niet (0/0 =... 0). Ondanks dat al onze redacteuren, inclusief ondergetekende, hun middelbare schooldiploma al gehaald hebben en dus wat kosten maken met hun studie, sport en de meisjes, krijgen zij geen vergoeding. Ik trouwens ook niet.

Rest mij niks anders te zeggen dat ik de komende dagen zal rondzwerven in de Stamkroeg, onze versie van Poelenburg. Over een gepaste tijd zal er een artikel volgen over het wel en wee in dat betreffende forum, inclusief een beknopte oplossing van het anti-materie energie probleem en de Navier-Stokes vergelijkingen. Stay tuned!