GTAGames.nl

Inactief

 • artikelen
  120
 • reacties
  787
 • bezichtigingen
  112755

Over deze blog

Soms niks, dan wel weer wat, maar vooral heel veel niks.

Artikelen in deze blog

Cabyon

LUTJEBROEK - gerald heeft gesolliciteerd naar de functie van Lifestyle moderator. gerald, een lid van de gevestigde orde, denkt dat hij prima in het plaatje past van de functieomschrijving van een moderator die het Lifestyle forum nu nodig heeft. Naast zijn indrukwekkende postcount (0) is hij een actief lid en geeft graag een reactie: "... .... .... .... .... ....," lacht gerald. "... .... .... ... ..., .... .... ...: ....., ...., ... ...." We zullen zien hoe 's forums tweede lid sollicitatie uitpakt, maar hebben goede hoop; gerald is namelijk actiever dan de huidige mods.

Cabyon

Inactief stopt

Na jaren van inactiviteit en activiteit heeft de redactie van Inactief unaniem de beslissing genomen om met Inactief te stoppen.

 

Alle activiteiten zullen worden ontbonden.

 

Condoleances kunnen worden betuigd in de reacties. Dank jullie wel.

Cabyon

Bedankt iedereen!

2016 was een mooi jaar met veel ups en mensen met Down. Vanwege de successen die we behaald hebben heeft de Inactief-redactie bij deze unaniem besloten om iedereen te bedanken voor de fantastische tijd die we op dit forum hebben gehad. We zullen jullie, als trouw publiek, nooit genoeg kunnen bedanken vanwege de rotzooi reacties.

Voor de rest zijn toch wel het absolute hoogtepunt van dit jaar de GTAForum Awards geweest. Traditiegetrouw vielen we weer buiten de prijzen, zoals het echt goede blogs betaamt. De prijs ging naar BBB (niet de cupmaat). Een bericht van ons allen voor Bas: lekker pik! Daarnaast ook weer een bedankje naar de drie mensen op ons hebben gestemd, waaronder ikzelf - haha.

Daarnaast nog een berichtje wat ik eigenlijk vergeten ben: op 23 december 2016 bestond Inactief alweer drie jaar. Volgend jaar op die datum een overzicht van de afgelopen drie jaar, plus dat ene jaar daarbij dat nu eigenlijk aan de gang is. Alas. we moeten onszelf niet te veel druk opleggen, dat begrijp je natuurlijk wel.

Zoals van oudsher prijken de niet-gewonnen awards weer in de zijbalk.

Cabyon

LUTJEBROEK - GTAGames.nl heeft de FrankyFourFingers-award gewonnen. In een spannende verkiezing eindigde het als eerste. Webmaster Joriz had de winst niet aan zien komen. "Na een hele succesvolle GTAForum Awards aan de kant van FrankyFourFingers dachten wij dat het wel in zat, het winnen van deze award, maar onze stoutste dromen worden dus nu waarheid." FrankyFourFingers (FFF) was zelf tevreden met de winnaar. "Ze hebben mij een uitstekend platform gegeven om te excelleren en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Overigens," vervolgt FFF, "geschiedde de trekking op een faire wijze." Dat laatste valt nog te bezien. De adminstrators waren niet bereikbaar voor commentaar: Thundercover liet alleen los dat die 'piña colada's' toch wel lekker smaken en dat-ie ons, in een vermoedelijke toestand, ook uitnodigde voor een potje beachvolleyballen in de Caribische zon. Wordt vervolgd!

Cabyon

Theater van het Sentiment

Ik ben de fusie van twee werelden. Aan de ene kant staat mijn vader, werkzaam als financieel expert en kapitalist in hart en nieren. Liefhebber van boeken en alles wat vier wielen heeft. Mijn vader, die een boek wilt schrijven, maar daar nooit aan toegekomen is omdat hij te druk is met zijn werk. Aan de andere kant staat mijn moeder. Recentelijk bekeerd tot het boeddhisme en voor vier jaar weg van huis, om zich terug te trekken als non in Tibet.

Ik ben de reactor waarin het secularisme en het religieuze in elkaars armen spoelen. Ik genereer energie en verwachtingen; verwachtingen over het nu en later, die conformeren aan wat ik was en wat ik wil worden. Onverschillig of ik met vallen en opstaan de eindlijn haal of in een rechte, stijgende lijn; aan het eind van de rit zal ik ondergaan aan de torenhoge verwachtingen van mijn omgeving. Ofschoon het vanwege het predicaat 'millenial' is die ik op mij heb geplakt maar waar ik nooit om gevraagd heb of het de verandering is die ik teweeg moet brengen die ik faal te volbrengen, ik verlies mijzelf in de alpha der omega. Tomeloze uren staar ik naar het plafond van mijn slaapkamer en heb dromen over mijzelf als voetballer. Licht toucheer ik de bal, slalom ik rond de zestien rond vier verdedigers en trap ik de bal met mijn linkervoet in de dak van het doel. Of ik ben een actieheld, achtervolgende de slechterik in de woestijn, wiens lot ik bezegel met een bazooka, waarna diens stof zich vereenzelvigt met diens grotere broer.

De berg die ik op ga leert me om te klimmen maar niet om te vliegen. Wat als ik val? Wordt ik dan één met de lucht, op weg naar de klap die thans zal gaan gelden als mijn verlossing? Of, in contrast, moet ik mijzelf binden aan het woord van een hogere macht en diens leer, in de hoop dat ik dan met het vallen leven kan? Beiden falen te zien om wie ik ben.

Als ik mijn haren los draag in de wind en ik de kou inadem op een kille winterdag kijk ik omhoog naar de grauwe lucht terwijl ik loop op de dijk. Mijn linkerhand in mijn jaszak, warm. Mijn rechterhand is eveneens warm, maar houd een andere hand vast. Men portretteert liefde als iets idyllisch, als een bloem die groeit in je hand, maar je moet hem zon en water geven. Anders bloeit er helemaal niks en verdort het. Ik geef het water en ik laat het zonnen in deze barre wind en ik zie de bloem bloeien. Het is een windvlaag in de rug die mij de berg ophelpt. Hierdoor vergeet ik niet hetzelfde mee te nemen op mijn tocht; mijzelf. Immers, als je ondanks alle druk en licht de top kunt bereiken met enkel jezelf weet je wat het is om vrij te zijn.

Cabyon

Cultuurverschillen

Hallo. Ten eerste typ ik dit wanneer ik eigenlijk een essay zou moeten typen - ach ach, ja, ach so ach so, ja gut ja gut, het zij nou eenmaal zo. Ik zou graag willen praten over cultuurverschillen in dit artikel. Het is niet echt een in-depth artikel, ik doe geen diepgravend onderzoek. Ik schrijf gewoon mijn ideeën op papier, mijn ervaringen met dit fenomeen.

Laten we teruggaan naar het begin. De zon kwam op en God zei: 'oké, i'm the fuck outta here'. Nadat ook de toren van Babylon roet in het eten had gegooid (oke thx) ontstonden er cultuurverschillen tussen mensen. Dit betekent dat ze verschillende talen spraken en verschillende gebruiken hadden. Normaal ontstonden culturele dingetjes uit gewoontes. Ik zal je een voorbeeld geven. Neem aan dat lang geleden, voordat men dan ook maar ooit van het concept 'België' had gehoord en toen MegaPilot geen vriendin had, er een stam was waar de leden van de stam na elke jacht de leider het eerste stukje vlees lieten proeven. De eerste keer werd het een voorrecht om de leider van de stam dat te laten proeven, maar na een tijdje werd het een regel. Moreel weliswaar.

Ikzelf doe nu een opleiding in Amsterdam. Intensief doch leuk, maar, belangrijk voor dit artikel: internationaal. 52 nationaliteiten op 200 mensen. De voertaal is Engels, gelukkig, maar er worden allerlei talen gesproken. Ik heb vrienden gemaakt die uit de Arabische wereld komen, Azië, Amerika en Oceanië. Nu, mijn vriendin, die ik ff heb gecatched door middel van mijn uitstekende charmes (lang verhaal) komt uit Peru... maar is Indiaas. Ook een lang verhaal. Ondanks dat zij een tijdje in een ontwikkeld land, Canada, haar middelbare school heeft doorlopen merk ik nog iedere dag dat zij uit een andere cultuur komt. Neem het eten. Ik houd niet zo van kruiden. Zij, daarentegen, eet kruiden. Veel kruiden. Soms denk ik dat een gerecht meer 'Kruiden met X' is dan 'X met kruiden'. Ze was verafschuwd dat ik bijna geen kruiden gebruikte met het eten. Daarnaast zit het ook een beetje in de humor, omgangsvormen, hygiënische dingetjes (uhu aha je weet ja ik oké te intiem nee haha misschien een beetje) en de toetsenborden van laptops. Die is anders (fuck AZERTY).

Maar laat mij je niet deze geweldige blog verlaten zonder te zeggen dat, ondanks cultuurverschillen, ik van iedereen hou. Iedereen moeten worden geapprecieerd zoals hij, zij of het is en dat is maar goed ook, want anders was de wereld tantoe saai, ah matto. Stel je voor dat alle vrouwen op de wereld Dutchy3010's waren. Alle mannen zouden voorgoed maagd zijn, tenzij zij een PhD in fiscale economie hadden en lid waren geweest van de studentenvereniging. Ach so, ach so, ja gut, ja gut, het zij maar weer zo.

Dit was dan mij breiseltje, straight outta my brain, laat mij weten wat je er van vindt. Ik wil overigens wel even zeggen dat we de laatste tijd hier bij Inactief een reeter hebben. Ja, een reeter. Geen rater. Deze reeter rate alles één ster. Beste reeter, stuur me een berichtje wat je dwars zit. Ik wil er graag met je over praten en vervolgens rapporteren aan de forumpolitie. Gelukkig is er overal op de wereld wel politie. Ta tu ta tu

Cabyon

À la recherche du temps perdu II

Je vraagt je misschien af: in godsnaam, Cabyon, waarom publiceer je een artikel? Haha ja, ik weet het ook niet, geef ik eerlijk toe. Of toeval bestaat weet ik niet, maar het feit is wel dat ik een avondje niet veel te doen heb, Netflix het laat afweten (schade) en ik zojuist weer voor het eerst in jaren heb ingelogd op mijn oude YouTube-account.

Als je dat doet kom je dingen tegen van lang geleden – we spreken rond 2009, 2010. Dit zijn tevens de jaren waarin mijn activiteit op dit forum en mijn activiteit op het internet zelf piekte en dat laat zich ook wel een beetje zien: ik ben op meer dan driehonderd kanalen geabonneerd. Ja, nog steeds. Loyale mofo hiero, ik wil het maar even kort benoemen.

Onder mijn abonnementen bevind zich onder andere– naast een oud filmpje van een oud-klasgenoot hoe je spiekbriefjes maakt met een Stabilo-pen - ook het YouTube-kanaal van mijn oude clan op SA:MP, genaamd GhostLegion.

Origineel begonnen als een verzameling ongeregeld groeide GhostLegion snel uit tot een verzameling ongeregeld in clanvorm. Leden hadden namen zoals @thomas1010, @BV_1993, , @Casss, en Hearv94. De laatste heeft het overigens geschopt tot een gewaardeerde moderator hier onder de naam @Phoenyxar. Aan het hoofd stond BanaanDaan, maar van leidden kwam niet echt veel, vond ikzelf toentertijd. Wat ik mij kan herinneren is dat hij vooral erg druk was met zijn vriendin.

Goed, dat terzijde, we waren met GhostLegion een tijdje actief op YouTube, naast dat we natuurlijk op het forum onze vleugels spreidden. Op de YouTube, die dus wonder boven wonder nog steeds online staat, kun je nog steeds genieten van filmpjes gemaakt door clanleden. Waaronder die van mij. Lach je rot bij mijn omschrijving van ‘complication’ (ik bedoelde compilatie) en de amateuristische filmpjes die ik met enorme liefde in elkaar heb gezegd.

En vergeet vooral niet te genieten van het leven. Dat is het allerbelangrijkste. Soms heb je paprikachips en soms heb je salt and vinegarchips. Wees gegroet.

Cabyon

Hey hallo

Hi. We wilden graag weer even bij de meest recente artikelen staan, dus daarom maken we dit bericht. Ondanks de plotselinge influx van een rits aan blogs die allemaal iets pogen te bereiken zijn wij er nog steeds. Ons marktaandeel is echter gedaald en daarom willen we een winstwaarschuwing uitgeven aan allen die ons een warm hart toedragen; onze beurswaarde zal waarschijnlijk kelderen.

Maar we laten het er niet bij zitten. We gaan niet in de kosten snijden, want die hebben we niet (0/0 =... 0). Ondanks dat al onze redacteuren, inclusief ondergetekende, hun middelbare schooldiploma al gehaald hebben en dus wat kosten maken met hun studie, sport en de meisjes, krijgen zij geen vergoeding. Ik trouwens ook niet.

Rest mij niks anders te zeggen dat ik de komende dagen zal rondzwerven in de Stamkroeg, onze versie van Poelenburg. Over een gepaste tijd zal er een artikel volgen over het wel en wee in dat betreffende forum, inclusief een beknopte oplossing van het anti-materie energie probleem en de Navier-Stokes vergelijkingen. Stay tuned!

Cabyon

NEDERLANDS-BELGISCHE GRENS - Een hevige strijd is uitgebroken tussen Nederlandse en Belgische strijdkrachten op de website GTAForum.nl. Het topic "Olympisch Spelen 2016", dat als doel heeft om de ontwikkelingen omtrent de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te bediscussiëren, is uitgelopen op een enorme veldslag onder leiding van generaal Dutchy3010 en generaal MegaPilot van de, respectievelijk, Nederlandse en Belgische strijdkrachten.

Inzet van het conflict is de overwinning van de Belgische hockeyheren op hun Nederlandse tegenstanders in de halve finale van het Olympisch mannenhockeytoernooi. Na de nederlaag merkte een duidelijk teleurgestelde Dutchy3010 op dat het vanzelfsprekend was dat België door de Nederlandse media als een lagere tegenstander werd beschouwd dan Australië ("de nummer 1 van de wereld en wereldkampioen [van het mannenhockey, red.]") maar dat de Belgische media dat beeld onterecht uitvergrootten.

Niet lang na de opmerking stormde MegaPilot het slagveld op. Er volgde een korte discusie over de status van het Belgische medium Sporza en vervolgens laadde MegaPilot zijn geweer met de wérkelijke locatie van de bediscussieerde opmerking. Die vond hij in een voetnoot in de samenvatting. Verwerpelijk genoeg, besloot hij. De echte kogels werden pas in zijn laatste zin afgevuurd: "Ten derde, als het over België en/of Belgen gaat, dan is de uitspraak "wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok" echt wel op jou van toepassing. Zoveel is weer eens duidelijk.."

Dutchy3010 was er snel bij om de uitspraak te veroordelen. "Trieste persoonlijke aanval op laatst, MegaPilot," schreef Dutchy over het eerdergenoemde citaat van MegaPilot. Vervolgens deelde ze mee dat ze de Belgisch sportteams altijd een warm hart toedroeg, behalve als zij tegen een Nederlandse tegenstander speelden. Ze vuurde ook enkele salvo's terug: "Ben echt helemaal klaar met die Calimero uitspraken van Belgen. Jouw reacties bevestigen eigenlijk alleen maar mijn gevoel," schreef ze, afgesloten met een smiley.

Nadat de Belgen ogenblikken later in de olympische finale van het mannenhockey verloren van Argentinië, richtte Dutchy3010 haar geweer op de Belgische troepen. "Karma," schreef ze. ""Dit is waar sport om draait. Huilende Nederlanders." las ik afgelopen week ergens." Niet lang na deze post sloeg MegaPilot beladen met flink wat ammunitie terug. "Dus jij ergert je eraan dat een enkele uitspraak van een enkele analist wordt vertaald in een generaliserende opmerking?" schreef hij. "Volgens mij doe je net hetzelfde." Vervolgens vliegen de salvo's een onbekende richting op. MegaPilot plaatst twee afbeeldingen die betrekking hebben op het 'huilende Nederlanders' citaat en sluit af met een ferme "Juist, ja."

Daarna richt hij zijn vizier toch wat scherper in de richting van Dutchy3010. HIj quote het deel van haar bericht die de persoonlijk aanval 'triest' noemt. "Beter een persoonlijke aanval die ergens op slaat dan wat veralgemeningen denk ik dan," schrijft de jonge generaal. Op het deel van het bericht van Dutchy3010 dat ze klaar is met die 'Calimero-uitspraken van de Belgen', vuurt hij verder dat hij zich afvraagt "wat voor reacties je verwacht van een Belg als je de ene na de andere veralgemening dropt over Belgen."

Dutchy3010 neemt de laatste twee kogels voor lief en reageert op de afbeelding die MegaPilot plaatst betreffende de generaliserende opmerking over de 'huilende Nederlanders'. Ze lijkt in haar bericht redelijk geagiteerd een zucht te laten en knalt nog eens op MegaPilot: "Helemaal niet, lees aub voor veroordelen. Ik zeg dat het karma is (met een referentie naar jouw eerdere "karma is a bitch"), maar zeg er toch duidelijk achter "jammer van die miljoenen anderen die gewoon blij waren"." Verder wil ze het, blijkbaar voor de mentale toestand waarvan ze denkt dat MegaPilot in verkeert, wel even helder uitleggen: "ben blij dat die leuke journalist niets te juichen heeft, maar vind het sneu voor anderen (en mijzelf, aangezien ik voor Belgie was)," zegt ze. Ze besluit met haar laatste schot: "Graag even goed lezen voordat je gelijk de tegenaanval met ongefundeerde beschuldigingen plaatst..."

We weten niet of het slagveld nog echt bezig is, vanwege de verwarrende berichtgeving. Als de gemoederen alweer wat getemperd zijn, zou je dit bericht het beste kunnen zien als een relaas van de strijd van de afgelopen dagen; als dit niet zo is, houdt onze verslaggever voor het topic nauwlettend in de gaten en doet dan verslag wanneer nodig.

Cabyon

De mods proberen mij te hacken

Ondanks haar zorgvuldig uitgekozen en nastrevende adagium "wees actief inactief" stijgt deze blog tot grote hoogtes. Immers, dames en heren, jullie hebben allemaal wel gezien dat sommige mensen ons bij de belangrijke blogs willen hebben. Onze reactie op dit voorstel, een blogartikel eerder, spreekt mijns inziens boekdelen.

Maar, beste lezers, met faam komen ook haters. Normaal kun je die gewoon negeren, of blocken, zoals men dat heden ten dage doet. Wat als de haat echter vanuit de website zelf komt? Niet iedereen op GTAForum mag ons natuurlijk (en onze gezamenlijke middelvinger als je dat werkelijk vindt), maar zoveel weerstand hadden wij nooit verwacht.

Wat blijkt? Toen ik een paar dagen geleden GTAForum.nl mobiel browsete, kreeg ik de volgende meldingen:

GVsr49S.png

TOXQWOK.png

Ja, en dan denk je van: wow. Gelukkig heb ik de bedreigingen van mij af kunnen slaan. De schrik bekomen bekroop mij eerst een gevoel van medeleven: hopelijk hebben niet meer mensen dit meegemaakt op het forum, want dan zouden onze mooie mobieltjes wel naar de haaien kunnen gaan. Direct daarna bevroedde ik echter dat er meer achter deze melding zat. In het topic wat ik hierboven hebt gelinkt wordt gevraagd om OWN te verwijderen van de belangrijke blogs. Ik probeerde toen lijntjes te trekken om verbanden te zien. Dat leidde tot een schrikbarende conclusie: Thundercover probeerde mij uit te schakelen zodat Inactief niet bij de belangrijke blogs zou worden gezet.

Ga maar na: Thundercover is hier de Michelangelo betreft webdesign e.d., want laten we eerlijk wezen, het enige wat Joriz nu nog doet is teren op die bergen advertentiegeld die hij door middel van dit forum binnensleept. Thundercover is jarenlang verbonden geweest met OWN en draagt die vergane krant thans een warm hart toe. Nog belangrijker: hij kan niet gehackt zijn geweest. De beveiliging op zijn account moet wel zijn aangescherpt na dit incident.

Het lijkt ons dus duidelijk dat hier schimmige zaakjes gaande zijn. Spreek je uit Thuco (en Joriz), waarom willen jullie mij hacken? Waarom is Inactief zo belangrijk?

Bierbuikje

Reactie op het willen stickyen van onze blog

Naar aanleiding van het topic Haal OWN uit de belangrijke blogs door Narukami komt de Inactief redactie met een officiële reactie.

Cabyon: Maar schrijf die blogpost nou!!

Als hoofdredacteur beveel ik oe

Bierbuikje: Nee man

Goed, dan ontneem ik je blogrechten

Oke

Dag

Moet je het nog steeds zelf schrijven

Ja maar jij kunt dan alleen maar reaguren

Ik ben geen reaguurder

Ik ben een kijker

Jawel

Je bent een vrijwillige inactieveling

Inactiviteit kan NIET worden afgedwongen

Inactiviteit zit in me

Blijkbaar niet want anders schreef je wel je wel ff een artikeltje

Dat noem ik actief deelnemen

Nee jij bent actief inactief

je moet juist inactief actief zijn

Ik ben een inactief deelnemer

Nee

Kijk, die Belgen hiero kan ik nog wel verdragen, die zijn er enkel uit medelijden vanuit mijn kant dat ze in zo'n gefaald land leven

Maar Friezen Bierbuikje, afstammelingen van Grutte Pier, die moeten toch wel aan de redelijke eisen van 'inactief actief' kunnen voldoen?

Ik probeer zoveel mogelijk alles te benaderen vanuit de inactieve gedachte

Stop met deze marketingpraat

En post dit gesprek op onze blog

Met de titel: 'Reactie op het willen stickyen van onze blog'

Is goud

Eerst nog ff winnen op fifaa

Sta 3 - 0 voor

Untitled-3_zpsnln2lriv.png

Cabyon

Maak het af

Er heerst een slopende ziekte bij mij thuis. Nee, nee, raak niet in paniek, dit is geen aankondiging van persoonlijk onheil. Of, toch wel, maar op een andere manier. Ik heb het over dingen niet afmaken. Uitstellen, procastination, hoe je het ook wilt noemen. Het is een gegeven dat heel erg vaak wordt gevonden bij personen die... dingen niet afmaken. Ja. Ik bedoel 'slopend' trouwens tweeledig. Het sloopt an sich letterlijk iets, namelijk wat je aan het doen bent (en niet afmaakt) en dat je je er op een gegeven moment ook echt goed aan gaat irriteren.

Tenminste, dat heb ik dan. Kijk, dit artikel voor Inactief krijg ik dan - ironisch genoeg - wel weer af. Daar heb je motivatie voor. Maar als je - ik noem maar een dwarsstraat - een post wil plaatsen in het Moddingforum, dan denk je wel even goed na. Ik bedoel, de meeste gebruikers die nog hier rondlopen die daar kennis van hebben zijn net klaar met het aanvragen van hun ouderenpas en hebben het druk met hun kleinkinderen. Dan kun je er wel vanuit gaan dat je weinig respons krijgt op je posts. Dat is een reden om af te haken.

Ten zeerste, zou ik zeggen. Het is natuurlijk wel een atypisch voorbeeld. Het kan niet anders dat je denkt 'waarom lees ik tot hier door, heb ik geen andere dingen te doen?' en je dit artikel weggeklikt, waardoor je dat niet afmaakt, maar misschien toch ook weer wel; we weten immers allemaal hoe inactief het forum is heden ten dage. Potverdorie, ik had niet gewild dat het gehele forum ons blog gingen na-apen. Maar dit terzijde.

Point being, afhaken heeft met veel factoren te maken. Ik gooi nu weer wat clichéruitjes in, maar ik vind mijzelf steeds vaker een positie dat ik afhaak. Vaak vanwege verminderde concentratie. Denken dat ik er toch niets mee bereik is echter ook een andere grote factor. 'Voor wie bereik ik nu wat als ik dit nou uitvoer? Mijzelf? Ja, tsss. Laat dan maar.' enzovoort. Ik kan het ook niet laten dat ik, terwijl ik er zelf aan lijd, andere betrap en hoon die het nog erger hebben dan ik. Een slechte eigenschap. Anyways, dit artikel heeft totaal geen rode draad en diepgang, maar ik maak het toch af.

Waarom? Ja, waarom. Nu begint een nieuwe alinea. Zal ik jullie eens een leuk verhaaltje vertellen? Ik sprak ooit eens met een meisje. Ja, ik durfde gewoon mijn bek open te trekken. Superbrutaal, oh my gosh! In ieder geval, ze had zo'n schattig truitje van een van de huizen van Harry Potter aan, Griffoendor. Dus we raakten daarover aan de praat, aangezien ik gewoon een dikke nerd ben qua Harry Potter, haha weetje, maargoed, op een gegeven moment zei ik: "Ik vind Harry Potter wel leuk, maar mensen die shirtjes daarvan aan hebben zijn echt mongooltjes;" waarna mij een weerzinwekkende gedachte meteen te binnen schoot: 'kut, kut, kut, ik heb dit verpest, kut, kut, kut.' Gelukkig kon ze er wel om lachen en blokkeerde ze me op Whatsapp, Instagram, Facebook en Snapchat.

Whatsappen met dames is wel erg jongens, ik meen het gewoon, het is gewoon een enorm mijnenveld en iEDERE letter die je typt kan je gewoon fataal zijn. Ik chillde 'm laatst met een chimi en we zouden gwn wat gaan wandelen weet je wel, lekker door het bos. Maar ik wilde het wel doen als het licht was, want ja, dan zie je de paden, en ik ben bang in het donker. Dus ik appte die chick: "We doen het wel overdag." Je wilt niet weten hoe snel mijn reactiesnelheid is om dat te corrigeren G, wollah, ik was Usain Bolt op een Google toetsenbord, ahmahoellah. Uiteindelijk wel goed gekomen, ze gaf me dit voor haar verjaardag.

Dus, in conclusie, maak dingen af man, hoe kut ze ook kunnen worden. Kijk naar dit artikel, dan. Ik ben er gewoon enorm trots op, zo'n enorme berg schijt in een paar alinea's. Dat vult mijn ogen gewoon met water, en aceton, want mijn make-up moet eraf. Shout-out naar mijn mede-Inactievers die allemaal zo inactief zijn als de pest, liefde voor jullie. Trouwens, nog een goede openingszin voor als je een chimi gaat fixen: "Hee, zitten er muizen in jouw maag?" "Nee?" "Dan heb jij vast een goed poesje!" blij.gif Laters.

Bierbuikje

BeaT Bierbuikje #1 Zomer editie

Untitled-1_zps9xfv5u31.png

Niet op vakantie dit jaar? Alleen maar regen buiten of hou jij helemaal niet van zon? Geen probleem! Met de zomereditie van BeaT Bierbuikje ben jij deze zomer helemaal in je nopjes. Hoe win je? Nou dat is simpel. Je verdient 3 punten als je de hoogste score hebt van alle deelnemers, 2 punten als je meer punten hebt dan mij en 1 punt als je dezelfde score hebt als mij. Diegene met de meeste punten na de zomer is de echte winnaar en maakt kans op een prachtig prijzenpakket! (Wat dat is weet ik ook nog niet, heb niet al te hoge verwachtingen.)

Het eerste spel

We beginnen met ninja's verslaan met een Ninja ster in het spel Retro Ninja Star. De score om te verslaan is 6540!

bb1_zpslpme1xcg.gif

Meedoen? Post een screen met jouw high-score in de reacties.

Ranglijst

 1. Bierbuikje 1 (op eenzame hoogte)

Cabyon

Inactief bestat 2,5 jaar!

... en een beetje. Om eerlijk te zijn, niemand weet precies hoe lang het nu is. Ik hep wel VWO gedaan, maar weetjûûh, dat hoofdrekenûh is tog niet me sterkste vak weetjûh. We zijn begonnen op 23 december 2013, toen Groot-Brittanië nog niet verdeeld was en het nationalisme in de Europese landen nog enigszins in toom was.

Maar nu, ongeveer tweeënhalf jaar later, is alles anders. Eén ding is hetzelfde: ik heb nog steeds geen vriendin. Daarnaast zijn wij er nog steeds: Inactief. Ja, dames en heren. WIJ zijn er nog steeds. Het is natuurlijk zeer bevooroordeeld van mij om dit aan jullie te zeggen, om jullie hiervan te overtuigen, maar Inactief heeft alle verwachtingen waargemaakt. Want wat zei ik de eerste keer? "Net zoals Anders, Everybody Loves Joey, Thundertje's Blog, Speryatal Fantasy en Jesperkaj's Inactieve.. uhh Onafhankelijke Blogposts posten wij zelden artikelen. Maar indien dit gebeurt, zal dat op een willekeurig tijdstip geschieden en zal het artikel geen zinnige inhoud bevatten." De genoemde blogs zijn inmiddels allemaal een stille dood gestorven. Alleen de échte bikkels blijven over. Zoals wij. Wij, die onze verwachtingen waarmaken. Wij, de redacteuren, die sinds de oprichting van dit blad zijn opgeklommen tot de hoogste regionen der rankings (((((((Foreigner97))))))) waarmee het bewijs is geleverd dat vriendjespolitiek op dit forum hoogtij viert.

Ik dwaal af. Ik wilde mijzelf even feliciteren met dit jubileum, maar ook jullie, onze lezers, onze afsnauwers, onze toejuichers en onze fans. Ter ere van de algemene duidelijkheid heb ik een overzichtelijke grafiek gemaakt van de afgelopen 2,5 jaar Inactief (en dingetjes die daarbij horen; vet duidelijk, dat is 't allemaal, jaja).

jwkjn.png

Op de linker as moet onderaan eigenlijk 'vet weinig' en bovenaan 'vet veel' staan, maar dat is niet gebeurd, helaas. Ondermaats, ik weet het, maar dat is ook ons niveau. Datzelfde niveau zullen wij blijven leveren in de toekomst. Vergeet Trump, Wilders, Johnson.. denk aan ons. Wij zorgen voor continuïteit hier. Laat mij afsluiten met te zeggen dat Inactief ook niet had kunnen bestaan zonder mijn lieftallige redacteuren, mijn Inactievelingen in nood (in willekeurige volgorde): Phoenyxar, Bierbuikje, MegaPilot, thebig en Foreigner97.

Graag wil ik jullie uitnodigen om te komen chatten in de reacties. Je kunt ook al je vragen stellen over de blog en aan alle redacteuren. Ik weet zeker dat ze zeer openhartig zullen zijn over hun privéleven en ze jou zullen vertellen hoeveel lulletjes ze nou precies gezogen hebben om in de positie te komen waar ze nu zijn.

(Spellingsfouten voorbehouden, maar dat lijkt me duidelijk nadat ik mijn allereerste artikel 'Welkomsdwoord' noemde)

PS. Aan alle mensen die we hebben beledigd de afgelopen jaren - grow some balls

Cabyon

Klik op de titel van dit artikel om de peiling te zien. Ik heb hier vanavond een discussie over gehad met wat andere intellectuelen en ik wil graag jullie meningen horen. Ja of nee? Graag hoor ik ook argumenten (voor beide kanten) die ik kan gebruiken of counteren. Ikzelf vind dat het kan. Ik heb het gedaan, maar sommige mensen maken er gewoon een té big issue van.

Overigens, doe die vijf sterretjes op dit artikeltje, dames en heren! Dan krijg ik weer wat approval van mijn mede-Inactievers.

Cabyon

Ver[slaaf]d

Ik loop wel eens met een vriend. We lopen over paadjes, gras, modder en asfalt door weer en wind. We zwijgen allesbehalve; we vertellen ditjes en datjes, koetjes en kalfjes over het zo-gaat-het-hier en ik-heb-gehoord-dat. Laatste vertelde hij me dat hij zijn Snapchat verwijderd had. Ik vroeg uitleg. "Wat anderen mensen doen boeit me gewoon niet meer. Wat kan het mij schelen dat je je wasabi salade zit te eten in het Vondelpark in Amsterdam? Helemaal niks." Daar had hij een punt. Hij verwijderde een gebruikersprofiel op de sociale media met een goede reden. Hij maakt tevens aanstalten om meer sociale media in de prullenbak te gooien.

Ikzelf weet nog niet hoe ik zo ver moet gaan. Wel merk ik meer en meer dat social media verstikkend wordt. Als ik opsta zet ik vaak meteen mijn telefoon aan en vul ik mij met dingetjes die de bits en bytes op het internet mij toespelen. Heb ik nog wat gemist op Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, Snapchat of m'n mail? Zoja, dan check ik bij, als dat een woord is. Zo niet, eh, ja, dan ga ik toch nog even door met browsen. Hier komt de aloude (...jonge) regel van het internet om de hoek kijken: als je maar vaak genoeg scrollt en klikt kom je vanzelf wel bij iets uit dat je nog niet gezien hebt... en dan nog iets. Het is een eindige cirkel, die je gerust een regressie mag noemen.

Niet dat het je per se in een neerwaartse spiraal meeneemt. Je moet altijd in je koppie denken dat wat mensen op social media zetten is wat ze erop wíllen zetten. Die lelijke selfie zetten ze niet op Instagram. Dat beruchte filmpje toen ze dronken het gras lagen na dat ene feestje komt niet op Facebook. Maar jij weet dat niet. Jij ziet een selfie vanuit de Côte d'Azur, de hemel op de foto stralend blauw, net zoals de glimlach op het gezicht van de desbetreffende persoon.

Het kan een reden zijn om je Facebook-profiel aan gort te gooien. Maar social media is nu zijn verweven geraakt met het offline leven dat het daar ook direct invloed op heeft. Uitnodigingen voor feestjes gaan vaak via Facebook. Kamers zoek je makkelijk. Je favoriete artiest? Laat hem/haar nou net een leuke Facebook-pagina hebben. Zo blijf je eraan kleven, de sociale media als een eeuwig stroop aan je online leven. Maar wat dan nog - wat is het alternatief? Elke dag GTAForum.nl?... Nou, liever niet, zeg. Maar voor wie wel elke dag op internet wil verblijven en iets te doen wil hebben dat anders is dan sociale media: volgens een urban legend bestaat 40% van het internet uit porno. I rest my case..

Cabyon

Uitslag Eindejaarsenquête 2015

U heeft er even op moeten wachten en dat is terecht. Maar toch heb ik de onnoemelijke eer om jullie de resultaten van de Inactief Eindejaarsenquête 2015 te presenteren. Tien vragen gemaakt door het geniaalste lid van GTAForum, die als een kaasconnassieur de wijntjes selecteert de leukste vragen heeft gesteld die je jezelf laten afvragen: "Wie ben ik?, "Wat is de betekenis van het leven?" en "Hoe kan ik mijn account deactiveren op GTAForum? Ik heb na deze blogpost genoeg gez.." eh, ja, dat zijn dus echt van die essentiële vragen in het leven die belangrijk voor je zijn. Nu krijg je daar antwoord op. Wat een openbaring. Haha! Volgens mijn eigen berekening zijn het vet veel uren (kan een wiskunde dat even uitrekenen?) die je dus hebt moeten wachten. Ik ga er vanuit dat je in die tijd nuttige dingen hebt gedaan, zoals het verkrijgen van een vriendin, studiepunten halen voor je studie en naarstig zoeken naar - tóch - een manier om je waardeloze GTAF-account naar de gruzelementen te krijgen. Anyways, de enquête had 43 respondenten. Dit zijn de antwoorden, voorzien van deskundig commentaar.

vhJBiVp.png

Thundercover was net voor het uitkomen van de enquête gehackt en veel mensen vonden daar wat van.

4IiPUPQ.png

Ben je bang voor ERRWINS op het forum? Niet getreurd, dat is niemand, kijk maar hoe het merendeel het flink op de hak neemt. Echt zo'n vies mes in de rug van allerlei anonieme forumleden op ERRWINS.

4vOjM3p.png

Veel accepteerden het aftreden van Dutchy gelaten. Helaas is ze inmiddels weer aan de macht. U moet dus uit noodzaak uw willie-willie in uw broek houden en geen beledigende opmerkingen maken over korfbal, The Oceans en het feminisme.

VSiBqcX.png

Gefeliciteerd Modding met deze twijfelachtige eer! Wow, wat een overtuigende overwinning. 42% van de stemmen van 43 respondenten, dat is 43*0,42 = 18,06 is ongeveer 18 respondenten die op jullie gestemd hebben! Geef ze een bloemetje, want die 18 respondenten is een verbazingwekkende (18,06/43)*100 = 42% van de stemmen! Terecht een 'wow' waard.

eq98WpD.png

De meningen zijn hier verdeeld, in tegenstelling tot de awards. Vriendjespolitiek en het 'mwah-mwah, 't hangt er vanaf'-gevoel overheersen. Hebben die iets met elkaar te maken? Het lijkt er wel op. Verdacht... niet?

6fvbJrn.png

Close call, maar laten we allemaal naar de dierenpolitie gaan om aangifte te doen tegen ERRWINS wegens dierenmishandeling. Het is duidelijk dat de respondenten van deze enquête vinden dat hij het heeft gedaan.

5Cp2OyJ.png

Wanneer houden die bedroom-locked boys eens op met deze misdaden tegen de menselijkheid? traantjes.giftraantjes.giftraantjes.gif

9zbD0Ro.png

Een overweldigende meerderheid haat vergeet-me-nietjes en wil deze verbannen naar Azakban. Opmerkelijk, want in Azkaban ga je ook vergeten. Wel op de manier dat je ziel uit lichaam wordt gezogen, volgens mij. Lekker.

NtKFXHb.png

De respondenten hebben begrip voor mijn fuck-up bij de vorige vraag. Dank daarvoor. Wel maken ze oneerbiedig gebruik van deze gelegenheid om hun Harry Potter kennis te tonen. Schoften.

IU8ZPar.png

ONGELOOFLIJK! WAT EEN BREAKTHROUGH! HEB IK ZOJUIST MET DEZE ENQUÊTE GTAFORUM NUTTELOOS GEMAAKT? HET LIJKT ER WEL OP. 51% VAN DE RESPONDENTEN SPEELT GEEN GTA MEER TEGENWOORDIG. MIND = BLOWN. CHECKMATE, GTAFORUM.NL!!!!


Dank voor het lezen. Dit is de eerste blogpost sinds 3 mei op GTAForum. Tot de volgende keer!

Cabyon

Hoe los jij dit op?

Stel, je bent schooldirecteur. Op een dag komt Quincy naar je toe. Hij is te laat gekomen in de klas en moet zich bij je melden. Je vindt hem een sympathieke jongen, maar Quincy is een jongen die heel vaak te laat komt. Dit is al de zovéélste keer dat hij dit kunstje flikt. Quincy geeft desondanks aan dat hij een reden heeft waarom hij te laat is. Hij verhaalt met een glimlach op zijn gezicht over dat hij de tram pakte, maar dat er iets met de bovenleiding bleek te zijn, waardoor de tram vertraagd was. Toen hij wilde instappen, werkte het kaartsysteem ook al niet goed. Tijdens de tramrit stond de brug open en vaarden er vier schepen voorbij, wat de vertraging alleen maar groter maakte. Tot overmaat van ramp sloeg de tramchauffeur één halte nodig. Die halte moest Quincy nou net hebben.

Je hoort zijn verhaal aan en zegt even bedenktijd nodig te hebben. Tijdens die bedenktijd komt Sascha binnen. Zij is ook naar je toegestuurd omdat ze te laat was. Je kent Sascha. Ze is een goede leerling, één van de beste van haar jaar en komt zelden te laat. Ook zij heeft een reden voor haar te laat komen. Ze vertelt je over de tram die ze altijd pakt als ze naar school gaat. Deze was al wat laat door - dacht ze - een defect aan de bovenleiding. Maar toen ze wilde instappen, werkte het kaartsysteem niet goed. Vervolgens stond de brug open en kwamen er wel vier schepen voorbij varen. Hierdoor raakte ze helemaal van de leg: nu kwam ze al helemaal te laat voor haar les. Ze besluit haar verhaal met een passage dat op het laatst, en dat kon er ook nog wel bij, de tramchauffeur een halte oversloeg. Die halte die zij nou nét moest hebben.

Wiens verhaal geloof je? Wat doe je om ervoor te zorgen dat je ze beiden of een enkele gepast straft (als je ze überhaupt besluit te straffen)?

Cabyon

Nemaye spasybi

Idiotie is nooit ver weg. Je hoeft enkel in de spiegel te kijken. Soms laat het zich echter zien op plekken die je niet verwacht. Of, ik moet mijzelf even corrigeren, plekken die je wel verwacht, alleen hoop je in al je naïviteit dat er het er eens lekker niet is, terwijl je in je hoofd weet dat het onvermijdelijk is. Zo'n soort stompzinnigheid vond plaats bij het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Geloof me, ik ben absoluut niet van de hamer en de sikkel, maar dit is toch belachelijk? 40 miljoen euro aan kosten voor dit referendum. 40 miljoen! Om het even in PVV-taal uit te drukken: 40 miljoen euro aan belastinggeld.

Gelukkig werd enkele uitgedeelde subsidies goed besteed. Alles om ervoor te zorgen dat de, zo dacht men, welwillende burger een rondje rood zou kleuren van zijn of haar keuze - maar welk rondje, daar dacht het nee- en ja-kamp natuurlijk verschillend over. Zoals de aarde de hemel echter scheidt van de hel, zo scheidde het neutrale kamp de ja-knikkertjes van de nee-schuddertjes. De opkomstpercentages liegen niet over de grote winnaar van deze sof, of moet ik zeggen: verliezers. Voor wie had gedacht strategisch te stemmen moet het een teleurstelling zijn geweest. Als één van de dik 8,5 miljoen stemgerechtigden thuisblijven en vervolgens de 'tegenpartij' te zien winnen - congratulations, you played yourself. Of juist niet natuurlijk: het ligt er maar net aan wat je voorkeur is en was.

Zelf heb ik wel gestemd. Een beetje onwennig was het, stemmen, maar het is mij gelukt. Uiteindelijk heb ik een beslissing kunnen maken. Achteraf dacht ik: had ik nou maar niet gestemd. Was ik maar lekker thuisgebleven, sippend aan mijn Jägermeister, Chileense wijn of Amstel Radler (het is maar in welke sociale klasse je mij voorstelt), kijkend naar de avondzon wiens stralen neerschenen op het wandelende wolkendek. Natuurlijk keek ik met een schuin (blauw) oog naar NPO 1 en zag het nee-kamp winnen. Diep van binnen, in het plekje wat men altijd bezingt, hoopte ik dat het nee-kamp de mond werd gesnoerd met een overwinning van het ja-kamp. Onmogelijk, zo dacht ik vooraf, zo bleek het achteraf. Al wilt iedereen toch €40 miljoen betalen om kakelende kippetjes neer te zien gaan die het rondje wat je moest inkleuren steevast een "hokje" noemden? Wat een geluk dat ze überhaupt in staat waren om met het rode potlood te friemelen, want, zoals iedereen weet, één kilo zaagsel weegt minder dan één kilo hersenen.

Weken voor het referendum vervloekte ik nog iedereen die niet zei te gaan stemmen voor het referendum - we leven in een democratie, 't is je goed recht om te gaan stemmen, en als je niet stemt moet je vooral je mond dicht houden. Maar anderzijds krijg ik steeds meer het gevoel dat het een test was. Een test voor de democratie. Moeten we dit nou op regelmatige basis willen? Het zal toch niet zou zijn dat dit referendum een (hele bittere) aperitief lijkt voor wat er in de toekomst komen gaat? Want als dik 8,5 miljoen stemgerechtigden thuis blijven, dit hele referendum 40 miljoen euro kost, er zich dubieuze subsidies en -praktijken voordoen en ik op NPO 1 (nog steeds met een schuin, blauw oog) Thierry Baudet zie roepen dat deze referendumuitslag een "overwinning voor de democratie" is en iedereen aan de bar uitnodigt, denk ik: OK man, maybe you just played yourself. Maar enkel voor deze ene keer.

Cabyon

À la recherche du temps perdu

Ergens of ooit hier op het forum liet het lid DieHard ooit eens ontvallen dat het forum hem toch wel veel goed heeft gedaan. Hij deed ervaringen op die hij later gebruikte in het echte leven, zei hij. Het forum was als het ware een simulatie van het 'echte' leven. Het echte leven wat hij nog maar amper kende waarschijnlijk en op dat moment zelf aan het ontdekken was.

Ikzelf sta nu op de rand van die periode. Na zeven jaar zal ik eindelijk het middelbaar onderwijs achter mij laten om een trek te maken naar de grote stad om te gaan studeren. In mijn eentje, op twee uur afstand van mijn ouders. Een grote beslissing, waarvan ik nu de gevolgen én 'belangrijkheidheid' zal onderschatten. Dat weet ik zeker. 't Is een nieuwe periode in je leven, het leven gaat dan maar door en ik zal als student dan ook gaan studeren, zoals een dichter ook gedichtjes schrijft.

Het is jullie misschien opgevallen dat ik amper meer actief ben. Ik ben dan nog groengedrukt, maar mijn activiteit is tot het nulpunt gedaald. Dat vind ik niet erg. Jullie waarschijnlijk ook niet. Vandaag werd ik echter weer een beetje geconfronteerd met wat ik hier allemaal heb meegemaakt. Dan word ik een beetje melancholisch. Godverdomme, denk ik dan. Waarom ga je in godsnaam zo denken over een internetforum? Een onstoffelijk beetje bits en bytes omhuld in de smaken oranje en GTA?

'k Heb het forum bijna altijd als een speelplaats beschouwd, waar ik met het rammen van mijn toetsenbord mijn gram uit kon halen. Voldaanheid. Het is leuk als mensen je berichtjes leuk vinden, of reageren op je blogberichten zoals hier op Inactief. Of dat je signatures gedragen worden. Of dat je gepromoveerd word. Natuurlijk. In de korte periode dat ik hier zit ben ik wel een aantal keer doorgeslagen. Ik registreerde me in 2007, toen zat ik nog niet eens in groep 8. Ik weet nog dat mijn ouders afwijzend reageerden toen ik ze vertelden dat ik op een forum zat. Of toen ze naar mijn postcount keken. "1000?" zeiden ze. "1000? Dat is toch teveel. Duizend berichten op een internetforum." Ach, ach, zij wisten niks en zijn nu nog onwetend, browsend met enkel hun wijsvingers, ringvingers of pinken (zo doen oudere mensen dat) en zijn voor het aanspreken van bedrijven via Twitter (dodelijk effectief) aangewezen op de jongere generatie, à la me, à la wat er nog meer in mijn huis rondloopt (liep) dat als nageslacht van mijn ouders kan worden beschouwd. Wij, de jongere generatie, als internetzeevaarders, nieuwe mogelijkheden in kaart brengend. Natuurlijk zonk er wel eens eentje. Hoewel we op een gegeven moment allemaal wel een keertje schipbreuk zullen leiden.

Een relaas over wat dit forum mij heeft gebracht volstaat niet, dus daarom maar een opsomming: een gratis PS3. Daarnaast heeft het mij dingen geleerd over leiderschap, organiseren, boos worden op mensen, hoe te schrijven, deadlines (bedankt OWN), hoe om te gaan met dingen die je als twaalfjarige minder leuk vind (warns), hoe te discussiëren (Opinie), hoe om te gaan met mensen soms zich opwinden over alles en nog wat en boos op je worden (MegaPilot met name) en mensen die je oppeppen terwijl ze niet je kennen. Geef mensen een masker en ze spreken de waarheid. Of doen alsof. Je weet het natuurlijk nooit. Het is en blijft het internet. Een wonderlijke en angstaanjagende plek, waar mensen mij nu regelrecht in hun gezicht lachen omdat ze denken: godverdomme, wat is dat toch een sul. Melancholisch doen over je forumperiode. Ik kijk naar jou ThunderDuck, met je scherpe tong. Maar jij mag het. Andere mensen ook. Tevens wil ik enkel wat respect hier uitdrukken aan de mensen die toch in een zekere zin de kalmte te bewaren hier op- en over het forum en het belangrijkste: over zichzelf. Ik heb mij soms afgevraagd: zijn zij zo volwassen of ik zo kinderachtig. Vaak was het laatstgenoemde het geval. In ieder geval kan ik jullie verzekeren dat ik - 'zélfs ik' - toch een beetje ben opgegroeid. Een beetje.

Nostalgie is de weg weten op een plek die niet meer bestaat. Dat is niet van toepassing op een forum, maar alsnog. Ik wil hierbij wat oud spul dumpen wat anders snel zal vergaan. Niet dat het nu nog veel waarde geeft, maar het is misschien wel leuk. De downloads die ik noem zijn veilig trouwens, het is geen rotzooi. Vertrouw mij, ik was ooit moderator hier. icon_rolleyes.gif

 • Achteraf het meest lachwekkende stukje wat ik ooit aangelegd heb is De zaak Commando. Het is onvoltooid en was in eerste instantie bedoelt om ooit hier (Inactief) gepubliceerd te worden. Dat wordt het dus toch nog! Ik wilde -MessiaX- en NicolaB ontmaskeren als het lid commando, die een zekere reputatie (icon_cab.gif) had in Opinie. Ik heb het niet afgemaakt omdat ik weer naar school moest (begon ermee op een saaie dag in de vakantie) en niet lang daarna werd -MessiaX- gebanned, NicolaB ook - maar toch niet. Onkruid vergaat niet, zullen we maar zeggen.
 • Ik heb ooit een mailtje gestuurd naar PETA (dierenorganisatie) omdat MegaPilot blij was dat een ree dood was. Het was bedoelt als ironie, sarcasme maar het werd niet zo goed opgepikt - men was eerder zo van: heb je dit serieus gestuurd? Je bent gek. Achteraf was het een rare actie van mij, moet ik zeggen. Hoewel ik het stiekem een beetje grappig vind. Ik ben overigens MegaPilot nog duizend verontschuldigingen verontschuldigd en die lopen uiteen voor het belachelijk maken van zijn (toenmalige (?)) woonplaats tot het obessief hem toevoegen als vriend op Facebook. Beetje kinderachtig allemaal. Screenshot hier.
 • Er waren ook leuke momenten die ik dan screenschotte. Zie hier en hier. Of deze avatar van Dutchy3010 die ik maakte voor de 1 april grap (wanneer weet ik niet meer) waar ML+ andere, sarcastische gebruikersnamen kregen. Ik wilde mijzelf Kitchy3010 noemen volgens mij, zoiets zal het wel zijn geweest. Had de avatar gemaakt, gepost, maar uiteindelijk blokkeerde men van 'bovenop' de doorgang van dit - toen door mij gezien als - geniale plan.
 • Een tijdje was ik actief op PCMFocus, een forum voor het spel PCM (Pro Cycling Manager) maar daarnaast eigenlijk een plek voor veel quatsch en wielrennen in het algemeen. Heb toen GTAForum tenuetjes laten maken voor een wielerteam waarmee ik speelde. Je mag hem - natuurlijk - gebruiken als je dit spel speelt, alhoewel het wel voor een oude versie van PCM gemaakt was (2011?) Template hier.
 • De eerste keer dat hier een editie van Wie is de Mol? (WIDM) werd georganiseerd, deed ik mee. Als Mol. Ik hoefde helemaal geen test af te leggen (was heerlijk) en hoefde in principe geen molboekje te schrijven, zoals anderen deden. Ik hield voor mijzelf echter een zelf een boekje bij, dat ik later, als het spel afgelopen was, zou publiceren. Dat heb ik nooit gedaan. Ik heb het molboekje ook nooit volgeschreven. Alleen de eerste drie weken, volgens mij. PDF
 • Het is erg jammer dat ik het niet kan uploaden, maar er is ooit een GTAVisie Songfestival gehouden in Contests hier en ik had daar een radio-uitzending van gemaakt. Echt een volle uitzending, 111 minuten en een beetje aan die lijst (26 nummers geloof ik) met mij pratende er tussendoor. Als iemand nog een idee heeft hoe ik 264 MB ergens kan uploaden hoor ik het graag. Soundcloud pakt 'm niet vanwege copyright.

Met deze lijst besluit ik mijn relaas over het verleden en keer weer terug naar het heden, naar de inactiviteit, het motto van deze blog. Ik baan mij een weg in het moeras van inactiviteitheid en bedank jou, als lezer, voor je aandacht. Dag.

Phoenyxar

Le Forum

Er zijn menig dagen waarop het Inactief-hoofdkantoor zijn intelligente blik richt op de schepsels onder ons. Vol onbegrip kijken we toe hoe zij hun dagelijkse taken voltrekken, hoe zij keer op keer de moed vinden om weer op te staan en de wereld te tarten. Een ware inspiratie voor ons, nagenoeg goddelijke wezens. Maar genoeg over vrijdagochtend met Cabyon, Foreigner97 maakte vandaag een terechte opmerking en die bezorgde ons volgende situatie:

2i222kn.jpg

Wat ons enkel kan brengen tot volgend besluit:

"Le forum, c'est moi!"