GTAGames.nl

The Oceans Blog

 • artikelen
  34
 • reacties
  157
 • bezichtigingen
  25436

Over deze blog

De blog van The Oceans.

Artikelen in deze blog

Dutchy3010

The Oceans - The End

welkomi3up2.png

Waarde lezer,

Tot mijn spijt moet ik jullie informeren dat The Oceans wordt opgeheven. Velen van jullie zullen het wel aan hebben zien komen gezien de inactiviteit van The Oceans sinds de herstructurering. Het is nooit van de grond gekomen na de overgang van een gang naar een project en dat is grotendeels aan mij te wijten. Ik ben ervan overtuigd dat The Oceans als project een goed concept was, wat absoluut niet deze stille dood had hoeven te sterven. Het was goed opgezet, het was goed uitgedacht en het had mijns inziens heel veel potentie. Een gang was The Oceans net niet (hoewel daar wel veel goed ontvangen activiteiten werden georganiseerd!), maar een apart project was een ander verhaal. Helaas is het net als met alles: iemand moet de drijvende kracht zijn van een project. En dat hoort de leader te zijn; ik dus. Maar ik had geen tijd of beter gezegd: het half uurtje vrije tijd dat ik op een doordeweekse dag heb, wilde ik niet aan The Oceans besteden. De motivatie ontbrak.

Ik dacht dat het wel terug zou komen, die motivatie. Als ik eenmaal gewend was aan de veranderingen in mijn leven. Maar helaas, ik kan nu concluderen dat die niet meer terug komt. Hoewel ik in het begin enorm enthousiast en gemotiveerd met het denkproces bezig was, is het organiseren van activiteiten toch een ander verhaal. Heb hier dan ook zelf lering uit getrokken om niet meer zo betrokken te raken bij het organiseren van activiteiten en al helemaal niet meer als leader.

Hierbij wil ik dan ook mijn welgemeende excuus aanbieden aan mijn co-leaders, Venzio en ERRWINS, aan alle leden van The Oceans en ook aan alle overige leden van dit forum die wat van The Oceans verwacht hadden.

Dutchy3010

Leader The Oceans

Dutchy3010

Toekomst van The Oceans

welkomi3up2.png

De kogel is door de kerk. De leiding van The Oceans heeft besloten om zich terug te trekken als corporation. Betekent dit de einde van The Oceans? Zeker niet! Wij hebben, uiteraard met goedkeuring van de GTAForum (top)crew, besloten om af zelfstandig project, dus zonder invloeden van G&C, verder te gaan. Nieuw en origineel. Anders dan anders.

Reden van verandering

Jullie zijn wellicht benieuwd naar de reden voor deze verandering. Die reden is als volgt. Binnen het concept "Gangs & Corporations" wordt een bepaald soort Gang of Corporation verwacht. Op dit moment ligt de nadruk op het "aantal posts", iets waar veel gangs fier op gaan. Een goede gang of corporation is een groep leden die samen veel posten. Daarnaast heeft een goede gang of corporation veel gebieden en moeten andere gangs of corps worden uitgedaagd. Op beiden vlakken past The Oceans er niet in. De leden van The Oceans hebben geen behoefte aan veel posten, en dus wordt over het algemeen The Oceans als "dood" bestempeld. Dat we intussen meer projecten hebben gehad dan de andere gangs bij elkaar, dat wordt dan maar even vergeten. Verder vonden we het prima om een spelletje te doen met de crew, maar de rivaliteit tussen The Oceans en de andere gangs bestond van onze kant niet. Waarschijnlijk -gezien hoeveel we uitgedaagd werden de laatste maanden- wel van de andere gangs naar ons, maar niet vanuit onze kant.

Wij werden door de regels van G&C echter wel een bepaalde hoek in gedreven. We moeten zieltjes winnen voor de komende corporation-verkiezingen, want die zal ongetwijfeld weer wel komen. We moeten veel posten, want dat is één van de makkelijkste en beste manieren om als gang jezelf te profileren om corporation te worden (of blijven). We moeten gebieden veroveren en gebieden beschermen. We moeten allerlei dingen doen waar The Oceans niet voor staat. Het concept van G&C staat als een huis, maar The Oceans past er gewoonweg niet bij.

Ook het principe van G&C dat wanneer je bij gang 1 zit, je niet meer bij gang 2 mag zitten, past niet bij The Oceans. Wij willen leden die een aanwinst zijn voor onze groep. Iemand die The Oceans verder kan helpen en die zelf plezier haalt uit het organiseren van activiteiten met The Oceans. Het maakt ons niet uit of je dan (tevens) bij gang 1 of gang 2 zit. Wij opereren toch op een ander vlak. Natuurlijk kunnen er eventueel raakvlakken ontstaan, maar dan kunnen we daar vast door communicatie wel uitkomen. Tevens werkten enkele leden van gangs ons tegen, waarvan ik zeker weet dat zij een aanwinst zouden zijn voor onze groep. Die werkten tegen vanuit het oogpunt van concurrentie tussen de gangs. Dat vonden wij erg jammer.

In ons nieuwe systeem hoeven we niet veel te posten. In ons nieuwe systeem hoeven we geen gebieden te veroveren of te verdedigen. In ons nieuwe systeem hoeven we geen zieltjes te winnen voor de corporationverkiezingen, omdat we graag ons subforum willen behouden voor het organiseren van onze activiteiten. En boven al: ons nieuwe systeem vraagt niet van leden die actief zijn in G&C om te kiezen voor hun gang of voor The Oceans.

Nieuwe concept

In ons nieuwe systeem wordt ons door de GTAForum crew een subforum ter beschikking gesteld dat totaal los staat van G&C, van C&C of welk ander systeem dan ook. Een los subforum waarin we alles kunnen organiseren zoals wij dat wensen. We hebben besloten om The Oceans op te splitsen in 4 verschillende afdelingen, met elk een eigen leidinggevende. Op dit moment is iemand van de The Oceans Crew nog verantwoordelijk voor de afdeling, maar het is de bedoeling dat later andere leden van The Oceans Crew deze taak op zich nemen. De afdelingen zijn:

gtalogokleinr2jsi.pngnongtalogokleinjljkk.pnghrlogokleinvxkm5.pngblogslogokleintaj33.png

Interesse?

Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten die ons team kunnen versterken. Wij zoeken leden die:

 • Enthousiast zijn en houden van het organiseren van projecten op dit forum;
 • Zich beschouwen als een echte teamspeler;
 • Integer, ambitieus en respectvol zijn;
 • Zichzelf willen blijven ontwikkelen op dit forum en op organisatorisch vlak; en
 • Het lef hebben om te leiden.

Wij bieden:

 • Nieuwe kansen, nieuwe kennissen;
 • Ontwikkelmogelijkheden;
 • Leden die ideeën hebben, maar geen tijd, vinden leden die wel tijd hebben, maar geen ideeën (en vice versa);
 • Mogelijkheid tot leiderschap; en
 • Gezellige sfeer van saamhorigheid en een gemeenschappelijk doel.

Wil je lid worden van The Oceans? Stuur dan een bericht naar @Dutchy3010 met het volgende lijstje:

[b]Gebruikersnaam:[/b]
[b]Echte naam:[/b]
[b]Leeftijd:[/b]
[b]Motivatie om deel te nemen aan het project:[/b]

[b]Heb je al ervaring met het deelnemen aan activiteiten op dit forum? (zo ja, gelieve te specificeren welke)[/b]
[b]Heb je al ervaring met het organiseren van activiteiten op dit forum? (zo ja, gelieve te specificeren welke)[/b]
[b]Heb je ideeën voor The Oceans? (zo ja, gelieve te specificeren welke)[/b]
[b]Welke afdeling zou jij je focus willen leggen?[/b]

Iedereen kan zich aanmelden voor The Oceans. Wij hanteren geen vereiste van minimum aantal posts of minimaal aantal maanden dat iemand lid moet zijn. Al heb je nooit wat op het forum gedaan; als je ons kunt overtuigen door het bovenstaande lijstje is dat voldoende. Uiteraard gaat dat makkelijker als wij al een goede indruk van je hebben gekregen op het forum, maar het is zeker mogelijk. Enthousiaste leden met goede ideeën kunnen wij goed gebruiken, ongeacht aantal posts, rang of leeftijd.

Wij hopen dat iedereen ziet waarom wij voor deze verandering hebben gekozen en wij hopen zeker dat de verandering een groot succes wordt!

-The Oceans Crew-

ERRWINS

[TOP] De Mooiste Goal

logot6pyj.png

Sporten doen we allemaal. De één doet het in real-life, bijvoorbeeld als verdediger, middenvelder of spits bij de lokale voetbalclub. De ander doet het op z'n gemakje vanuit de luie stoel tijdens een potje FIFA. Want of je nu echt beweegt tijdens het uitoefenen van je sport of dat je alleen je vingers over de controller laat dansen: sport is sport!

En tijdens je sportcarrière heb je vast wel eens een mooi doelpunt weten te maken. Dat kan dus een echt doelpunt op een echt voetbalveld zijn, of een virtueel doelpunt in één van de FIFA-, Pro Evolution Soccer of andere voetbalgames. Maar voetbal is niet de enige sport waarin je een doelpunt kunt scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van basketbal, of waterpolo, of handbal, of korfbal? En het begrip 'doelpunt' kun je natuurlijk nog veel breder trekken, zodat een doelpunt meer een punt wordt. Een punt bij tennis bijvoorbeeld, of een punt bij rugby, of een punt bij tafeltennis. Of wat te denken van een punt bij darten? Of zelfs een geweldige zet in je onlangs gespeelde schaakpartij?

In de contest De Mooiste Goal gaat het erom dat je ons - door middel van een filmpje - je allermooiste (doel)punt laat zien. Dat kan dus een echt punt zijn - in real-life - die iemand voor je heeft gefilmd. Of een virtueel punt, die je hebt gemaakt in je favoriete voetbal/basketbal/tennis/dart/schaak-game. Je kunt een sport zo gek niet bedenken, of je kunt er wel een punt in maken die zo legendarisch is dat je hem maar al te graag met de rest van het forum wil delen. Alles is mogelijk, dus laat je fantasie de vrije loop (en hou het uiteraard netjes).

Naast je ingezonden filmpje is het ook mogelijk om je punt kracht bij te zetten door middel van een kort geschreven verhaaltje. Op die manier plaats je het filmpje in een context. Weet je dat op een goede manier te doen, dan kan het absoluut van meerwaarde zijn voor je inzending. Het verhaaltje is echter optioneel; je mag zelf bepalen of je het filmpje wel of niet van een verhaaltje voorziet.

VOORBEELDEN

Hieronder volgen twee voorbeeld-inzendingen. Het betekent niet dat jouw inzending er precies hetzelfde uit moet zien, maar het geeft een idee van wat we ongeveer bedoelen.

"Ik dacht, wat maakt het ook uit? Via een geweldige steekpass kreeg ik de bal vanaf eigen helft aangespeeld, en ik dacht: 'laat ik eens een sprintje inzetten', niet denkende dat ik ook echt nog bij de bal zou komen. Het liep echter anders, en na een lekkere loopactie kreeg ik toch nog controle over de bal. Wat daarna gebeurde was helemaal magisch: ik zag de keeper op me afkomen, maar met een simpele voetbeweging wist ik 'm te passeren. Vervolgens lag het doel open en kon ik scoren, het vijfde doelpunt tegen de voormalig wereldkampioen. Wat een heerlijk gevoel was dat!"

"De afgelopen week op de training hadden we er nog op geoefend, op die skill-moves. En ik dacht, laat ik er nou even twee uit m'n mouw schudden tijdens de wedstrijd. De eerste was simpel, maar o zo effectief. De tweede was al een voorbereiding op mijn schot, maar ik kapte er ook gelijk mijn tegenstander mee uit. Die bal kwam zo lekker omhoog, en de keeper stond een eindje uit z'n doel... de keuze was snel gemaakt. En of 'ie er lekker in ging, prachtig man!"

INZENDEN

Meedoen aan deze De Mooiste Goal contest is simpel: stuur een PB naar Froodooo met het onderwerp De Mooiste Goal. In het bericht plaats je een linkje naar de video, eventueel vergezeld door een begeleidende tekst (zoals hierboven). Inzenden kan tot en met maandag 10 november, 23:59 uur. Vanaf zondag komen alle inzendingen online te staan en kan er een week lang via een poll worden gestemd. De deelnemer die aan het eind de meeste stemmen heeft, krijgt 2.500 TOC credits. Natuurlijk vergeten we nummertje 2 en 3 niet. Zij krijgen als troostprijs 1.000 TOC credits (voor de tweede plek) en 500 TOC credits (voor de derde plek).

ERRWINS

The Oceans Casino - Bonus week!

bFoStTX.png

Voordelig gokken!

Het casino gaat volgende week (27 oktober tot en met 2 november) weer open en organiseert de bonus-week! Wanneer je begint met spelen, krijg je automatisch, eenmalig, 2.500 TOC-credits cadeau. Zo kunt u optimaal genieten van ons casino en is het spelplezier gegarandeerd. Ook is het niet meer mogelijk om een negatief saldo te krijgen, onze croupiers zullen, voor de zekerheid, de saldo's goed in de gaten houden om dit te voorkomen.

Alle saldo's die in de min stonden, hebben nu een saldo van 1.000 TOC-credits.

Nog niet bekend met het casino? Maak dan volgende week een account aan bij de lokale bank en ontvang 3.500 TOC-credits startkapitaal!

Zodra je een account hebt, kan je gaan gokken in de volgende spellen: Pokeren, Paardenraces, Blackjack, American Roulette en het Rad van Fortuin.

Je verdiende credits kan je ook besteden in de The Oceans Webshop.

top5.png

Wij wensen jullie allemaal wederom heel veel plezier in het casino!

Tot volgende week!

The Oceans Crew & Casino Management

Venzio

Muziekkenners - Deel 2!

muziekkennersukk4b.png

Na daverend succes, deel 2 van Muziekkenners!

Muziek! Wij, van The Oceans, vinden muziek erg belangrijk in het leven. Is het niet op het werk of op school, dan wel bij speciale gebeurtenissen, of zoals bij droevige of juist vrolijke dagen. We proberen er een beetje achter te komen hoe het met jullie muziekkennis gesteld is en hebben daarom een ideale test klaargestoomd. We hebben een aantal raadsels bedacht om te kijken hoeveel jullie weten over muziek. Elke dag van week 43 (maandag 20 oktober tot en met zondag 26 oktober) krijgen jullie een nieuw raadsel om te ontcijferen. Het raadsel is een artiest + titel die zijn verwerkt in een Nederlandse zin.

Voorbeeld: De koningin luistert naar Lady Gaga op de radio. Oplossing: Queen - Radio Gaga.

Natuurlijk is het voorbeeld heel erg simpel, maar de uiteindelijke raadsels zullen een stuk pittiger zijn.

De bedoeling is dat elke dag van week 43 een raadsel in dit topic wordt geplaatst. Elke dag heeft een andere categorie zodat we het lekker afwisselend houden. Zodra je het antwoord denkt te weten, mag je een PB sturen naar Visser23. Zodra de PB is aangemaakt heb je geen kans meer om je inzending te wijzigen. Denk dus goed na over je inzending want het is dus je enige kans voor die dag.

Let op: al je inzendingen mogen in dezelfde PB-conversatie worden gepost, dat is voor zowel de deelnemers als de organisatie het meest overzichtelijk.

De deelnemer die aan het eind het meeste juist heeft, krijgt 2.500 TOC credits. Natuurlijk vergeten we nummertje 2 en 3 niet. Zij krijgen als troostprijs 1.000 TOC credits (voor de tweede plek) en 500 TOC credits (voor de derde plek). Wil je meedoen? Geef je dan op door te reageren in het reactietopic, zodat we je aan de lijst van deelnemers kunnen toevoegen!

Veel succes!

ERRWINS

The Oceans Zomerspelen - Uitslag

qMssEBq.png

The Oceans Casino | The Oceans Blog | The Oceans Crib

Uitslag

Toen de Zomerspelen in juli begonnen, hadden we geen idee dat het zo groots zou uitpakken. Natuurlijk gingen we er vanuit dat er wel een paar leden aan mee zouden doen maar dat de belangstelling zo groot was, hadden we niet kunnen dromen. Graag willen we dan ook alle deelnemers bedanken die deze Zomerspelen tot een waar succes hebben gemaakt. Zonder jullie was er geen Zomerspelen.

Deze spelen heeft 3 mooie maanden geduurd en wat een werk was het om alle scores te berekenen van alle 15 spellen. Gelukkig deden we het met alle plezier en met trots mogen we dan ook zeggen dat er een spannende top 3 uit is gekomen. De scores liggen heel dicht bij elkaar en dat betekent dat deze leden aan elkaar gewaagd waren. Netjes en op tijd hebben deze leden alle scores ingeleverd bij de crew van The Oceans.

Laten we het niet langer spannend houden, de winnaars zijn:

Dexist

Gouden medaille + 10.000 TOC-credits + GTA V op console naar keuze of een Bol.com cadeaubon van €50,-.

Score: 30.508,54

MegaPilot

Zilveren medaille + 5000 TOC-credits + Bol.com cadeaubon van €25,-.

Score: 24.981

Nyltje

Bronzen medaille + 2500 TOC-credits + Bol.com cadeaubon van €10,-.

Score:19.637

Natuurlijk vergeten we de overige deelnemers niet, zij krijgen ieders 500 TOC-credits als blijk van waardering dat jullie hebben mee gedaan!

Uitreiking

Natuurlijk willen wij van The Oceans de winnaars van harte feliciteren met het behalen van deze prijzen, het was een ware strijd om uiteindelijk zo hoog te eindigen. In de aankomende dagen kunnen jullie een privé bericht verwachten met de nodige details van jullie prijs. De gegevens die worden verstrekt blijven uiteraard anoniem en worden niet verstrekt aan derden.

Wij wensen jullie veel plezier met jullie nieuwe aanwinst!

Dutchy3010

Nieuwe co-leader en nieuwe manager

j3gDTa8.png

Nieuwe co-leader

De doorstart van The Oceans is een feit. Inmiddels zijn "we" alweer 4 maandjes bezig en hebben we alweer aardig wat projecten georganiseerd en voornamelijk daardoor de corporation-status verworven. Daar zijn we enorm trots op! Maar we zijn nog niet klaar. We willen bewijzen dat we deze status waard zijn en we willen onze dankbaarheid uiten naar iedereen die op ons gestemd heeft door door te gaan waar wij mee bezig waren. @Jesperkaj heeft echter aangegeven dat hij de tijd mist om zich hier volledig op te storten. Wij respecteren uiteraard deze keuze. We zijn echter wel enorm dankbaar dat hij zich zo heeft ingezet om van The Oceans een succes te maken. Wij vergeten de avonden niet dat wij samen met Jesper tot diep in de nacht hebben gediscussieerd over hoe we het zouden introduceren. We vergeten evenmin hoe we in de groeps-Whatsapp vele dingen bespraken m.b.t. The Oceans, zoals nieuwe activiteiten of nieuwe aanmeldingen. Daarom willen wij Jesper ontzettend bedanken voor zijn hulp en voor zijn creativiteit. Wij hebben dan ook besloten om Jesper de rang "Erelid" te geven, om onze waardering voor hem te uiten.

Dit betekent natuurlijk wel dat we op zoek zijn gegaan naar een co-leader. Vanwege zijn kritische noot, goede ideeën en tomeloze inzet hebben wij @ERRWINS gevraagd om Jesper op te volgen. Wij zijn ervan overtuigd dat ERRWINS een goede opvolger is en dat hij het goed gaat doen. Veel succes, Erwin. :)

Nieuwe Casinomanager/The City Manager

Hanneswasco heeft aangegeven te willen stoppen als casinomanager. Ook hij heeft meegeholpen aan de start van The Oceans en ook hem zijn wij enorm dankbaar voor zijn bewezen diensten. Wij hebben @Asphyxiated gevraagd om Hannes op te volgen. Wij zijn verheugd dat Asphy ja heeft geantwoord op deze vraag.

Asphy heeft ook "ja" gezegd op een andere functie. Aangezien ERRWINS bij de The Oceans crew is gekomen, zochten we iemand die The City voor ons zou managen. Voortaan mogen alle vingers dus naar Asphy wijzen als er iets mis gaat in The City. :puh:

Wij wensen Asphy ook veel succes bij beiden functies, maar zijn er zeker van dat hij het naar tevredenheid zal doen. :)

Venzio & Dutchy3010

Dutchy3010

Jowx, gefeliciteerd!

j3gDTa8.png

Het mooie aan dit forum is dat je leden soms jarenlang kent. Je kent sommige leden beter dan goede IRL vrienden, maakt meer ruzie met ze, maar legt het ook vaker bij. Je vertelt meer over jezelf en over emoties. Je laat je hart meer spreken dan IRL en dus kan je goede relaties (in de brede zin van het woord) opbouwen. Ikzelf heb dat met aardig wat leden opgebouwd, maar één van mijn beste "relaties" is met Jowx. Een echte haat-liefde verhouding. Ofwel "guppie", zoals ik hem ooit gekscherend noemde. Heel eerlijk gezegd weet ik niet eens meer waarom dat zo was, maar goed, dat ter zijde. Jarenlang heb ik Jowx niet of nauwelijks gesproken (zo af en toe eens via Whatsapp), maar toch voelde het weer als vanouds toen Jowx terug kwam. Een heeeeele mooie "bijkomstigheid" van het opstarten van TOC is dat Jowx zijn gezicht weer wat vaker laat zien.

Wat ik alleen heel jammer vind aan het forum is dat je toch veel leden nooit in levende lijven ontmoet. Ik heb aardig wat leden op mijn 18e verjaardag mogen ontmoeten, maar helaas was Jowx daar niet bij. En het vervelende is dus dat ik Jowx nog nooit een hug heb gegeven omdat hij jarig is. Nog nooit een IRL kus heb kunnen geven en hem nooit dronken heb kunnen voeren. Het is altijd bij een "forum-relatie" gebleven.

Vandaag is Jowx jarig. En nee, ook vandaag kan ik hem geen hug of kus geven. Ook vandaag kan ik hem niet dronken voeren. Dus geef ik hem maar wat een goede forum-relatie betaamt: een blogpost. Niet IRL, wel recht uit het hart.

Jowx is nu 25. Ongelooflijk of niet, maar dit is de negende verjaardag van Jowx die ik meemaak. Al 8 keer eerder heb ik hem op deze dag gefeliciteerd; 8 jaar geleden voor de eerste keer. Bij deze Jowx: van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en nog vele jaren! Niet alleen namens mijzelf, maar namens alle TOC leden. Hopelijk blijf je nog een poosje actief op dit forum, blijf je nog wat hangen ivm TOC. Want ik miste je toch wel een beetje. :-(

Oh en Jowx: jij bent, in tegenstelling tot mijzelf, dichter bij de 30 dan bij de 20 nu. ^_^

Namens de The Oceans Crew (waar je nu eens NIET bij zit) en alle andere TOC leden,

Doosje3010

Dutchy3010

College Tour GTAF! - Jowx

z29OmY5.png

24 vragen… 27 leden… 1180 berichten… The Oceans College Tour is van start gegaan!

Op 10 juli werd de allereerste editie van The Oceans College Tour gehouden, met een zeer geëerde gast: Jowx! In de tijd van de College tour is het respectabele aantal van 1180 berichten geplaatst in de chat door 27 verschillende leden in ongeveer 3 uurtjes tijd. Daarbij heeft 1973 er het meest geplaatst - 206. Frappant detail is dat hij in die 206 berichten maar liefst 86 smileys heeft geplaatst, waarvan een groot deel zonder tekst. Verder hebben JustHano (129 berichten) en logischerwijs Jowx (121) veel berichten geplaatst. Ook _Night-Men_, MegaPiot en Dexist hebben zich veelvuldig laten zien.

Dutchy3010: Welkom allemaal bij het eerste deel van de College Tour GTAF! Een bijzonder welkom voor Jowx, onze allereerste gast. Jowx, ARE YOU READY???

Jowx: Bring it on...

Dutchy3010 (vraag 1): In andere interviews wordt vaak gestart met "Waarom ben je ooit geregistreerd". Wij beginnen liever bij het laatste, "Wat is de reden dat je ooit ineens weg bent gegaan?".

Jowx: Er is niet echt een bepaalde reden.. Ik werd overvallen door een drukke periode in mijn echte leventje en liet het forum verwaarlozen.. Het was eerder een gebrek aan een goed overzicht dan aan tijd achteraf gezien... Dagen werden weken, weken werden maanden.. De drempel om weer actief te worden werd alsmaar groter... En er direct definitief een punt achter zetten was erg lastig voor me, dus zo bleef ik een tijdje een admin in winterslaap...

GTAGames.nl afbeelding

Megadreams (vraag 2): Je hebt uiteindelijk wel zelf dat besluit genomen. Wat heeft je dat doen besluiten?

Jowx: Volgens mij heb ik na een goed gesprek met Jet de knoop doorgehakt en mijn vertrek diezelfde avond officieel gemaakt.

"In necessariis unitas, in dubiis libertas, in omnibus caritas"

Organisatie (vraag 3): Je bent lang weg geweest van het forum. Als je nu terugdenkt aan de tijd van toen; wat schiet je dan als eerste te binnen?

Jowx: De start van TOC in de zomer destijds... Hele avonden met een hechte groep aan het kletsen over de meest onzinnige onderwerpen en over hele serieuze zaken in het leven..

Megadreams (vraag 4): Je besloot uiteindelijk om het forum achter je te laten maar zoals we allemaal wel weten is dat helemaal niet gemakkelijk. Wat was nou het moeilijkste om achter je te laten?

Jowx: Wat een kutvraag.. Het is lastig om een specifiek onderdeel van het forum te benoemen.. Ik denk dat het lastig is om ergens afstand van te doen waar je jaren lang tijd en moeite ingestoken hebt.. Je weet dat wanneer je echt vertrekt het weer even duurt voordat je terug bent op dezelfde plaats.. Je sluit echt een deur achter je die je niet zo makkelijk weer open krijgt.. Daarnaast natuurljk de contacten met een aantal leden, maar dat is logisch..

GekkieJ01 (vraag 5): Hoe is de band tussen NandroDavids en Jowx altijd geweest, het lijkt mij dat ze elkaar altijd tegenwerken door altijd de beste te willen zijn, het uiterste kunnen behalen.

Jowx: Nandro en ik hebben niet echt een band gehad, we hebben elkaar nauwelijks gesproken.. Af en toe een aanvaring hier en daar en we hadden beide een sterke eten mening.. Of moet ik dat koppig noemen? Verder heb ik altijd enorm veel respect gehad voor zijn projecten op het forum, hij kan een leuke column schrijven en laat zich door niemand van z'n pad af brengen.. Dat mag ik wel.. Altijd de beste willen zijn en overal het uiterste proberen te halen is wel echt iets wat in me zit, hoe Nandro daarin zit kan ik niet zeggen.. Maar ik denk niet dat dat de reden is geweest waarom wij zo nu en dan een aanvaring hadden..

GekkieJ01: Want jullie hebben wat dat betreft dezelfde eigenschap.

Jowx: Dat weet ik niet.. Nandro had een sterke eigen mening en ik ook.. Soms kan dat botsen, zeker wanneer we allebei te koppig waren om water bij de wijn te doen.. Maar dat heeft niets met de beste willen zijn te maken..

Megadreams (vraag 6): We weten nu waarom je weg bent gegaan, maar nog niet waarom je terug bent gekomen. Ineens kwam je weer boven water, hoe dat zo?

Jowx: Jet had weer eens het achterlijke idee om TOC opnieuw op te starten.. Met pijn in m'n hart moest ik uiteindelijk besluiten om daar niet actief als leider in mee te gaan.. Echter was ik daardoor wel weer even online, en dan merk je hoe leuk het hier soms kan zijn waardoor je min of meer blijft plakken..

ERRWINS (vraag 7): Nu je terug bent en het sfeertje weer hebt geproefd, krijg je dan geen heimwee naar je rode jasje?

Jowx: Uiteraard begint het dan al snel weer te kriebelen.. Maar aan de andere kant besef ik ook dat het een enorme opgave wordt om dat weer te bereiken.. Dat gaat me weer veel tijd kosten die ik op dit moment simpelweg niet heb..

ERRWINS: Als je naar -Matthijs- kijkt, dan is het geen enorme opgave. Maar mocht je wederom tijd hebben voor deze hobby, zal je dan de kans benutten om weer admin te worden?

Jowx: Misschien wel.. Dat hangt er vanaf hoe het forum er op dat moment uit ziet..

skullz-000 (vraag 8 ): Wat vind je van The Oceans nu het terug is ?

Jowx: Tja, beetje een open deur intrappen hè.. Geweldig natuurlijk, oude herinneringen komen weer boven drijven en het is echt waanzinnig om te zien dat er na zoveel tijd nog steeds zoveel leden zijn die zich op een leuke en gezellige manier weten te verbinden, het anderen naar de zin proberen te maken en zich collectief inzetten om G&C weer naar een nieuw niveau te tillen.. Ik ben dan ook erg trots op de leiding, de medewerkers en alle 'gasten' die geholpen hebben om van TOC binnen zo'n korte tijd weer zo'n succes te maken!

(1973: Oceans....Boven Drijven)

"DAAAAAAAAAH!"

Organisatie (vraag 9): Je hebt al vele kleurtjes gehad hier op GTAForum maar de meest opvallende is wel je huidige oranje kleur. Wat ging er door je heen toen je merkte dat je als erelid was benoemd?

Jowx: Uhm.. Ik was vereerd denk ik.. Het is goed dat het forum op deze manier leden in het zonnetje worden gezet die veel voor het forum hebben betekend.. Verder doen rangen en kleuren me nog steeds niet zo veel.. Ik kan bv. niemand warnen.. Dan heb ik ook niets aan die oranje kleur... En buiten het WK om vloekt het ook nog enorm met m'n schoenen..

GTA5BOY (vraag 10): Hoe beleefde je je tijd op het forum toen jij er was?

Jowx: Leuk! Het was erg gezellig, veel behulpzame leden en veel hechte vriendengroepen!

MegaPilot (vraag 11): Wat vind je van de huidige sfeer op het forum? Snak je ook terug naar vroeger zoals andere oude rotten?

GTAGames.nl afbeelding
GTAGames.nl afbeelding

Jowx: De sfeer is anders dan vroeger, de leden zijn anders dan vroeger en de hele wereld is anders dan vroeger.. Ik ben niet echt actief op het forum, ik kan weinig zeggen over de echte sfeer die er hangt.. Maar ik snak zeker niet terug naar die tijd.. Het was een onvergetelijke tijd en als je daar aan terug denkt haal je vaak de positieve punten naar boven.. Ik denk dat het het beste is om vroeger te laten voor wat het is.. Zo zullen er over 5 jaar de huidige leden terug kijken op 2014 en zeggen dat toen alles beter was.. Voor zover ik kan beoordelen zijn er nog steeds veel behulpzame leden, vriendengroepen en een crew die het beste met het forum voor heeft. Dus dan zal de sfeer ook wel goed zijn denk ik.. Niet beter dan vroeger, niet slechter dan vroeger.. Maar anders. Verder ben ik niet lang genoeg "terug" om te oordelen over leden die ik niet ken uit m'n vorige forumleven...

Dutchy3010 (vraag 12): Wie vind jij het meest ondergewaardeerde lid van dit forum?

Jowx: Jeetje, wat een vraag... Ik kan op dit moment niet iemand aanwijzen vrees ik.. Wel zijn er leden die ondanks dat ze beloond zijn met een rang, lang niet de waardering ontvangen die ze verdienen.. Waar jij, Jet, er imho ook een van bent..

Megadreams (vraag 13): Iedereen doet wel dingen waar ze trots op zijn... maar ook dingen waar ze dan weer niet trots op kunnen zijn. Op wat in jou forumverleden ben je het minste trots?

Jowx: Achteraf gezien had ik liever op een nette manier afscheid genomen.. Helaas is het op een minder nette manier verlopen.. Daar ben ik zeker niet trots op..

ERRWINS: Hoe heb je dat (je afscheid, red.) gedaan?

Jowx: Een hele lange periode van inactiviteit, geen communicatie, etc...

ERRWINS (vraag 14): Iedereen heeft wel eens van Jowx gehoord. Oude leden kennen je en nieuwe leden zien je vooral in het erelid sectie. Maar wie gaat er schuil achter dat konijntje?

Jowx: Die konijn kwam bij het uitkomen van dat spel in een aantal hilarische filmpjes voorbij.. Sindsdien is het min of meer blijven hangen en was DAAAAAAAAAH ook nog eens de uitspraak van het jaar geworden.. Verder heb ik niets met konijnen.. Ze smaken btw naar kip.. Hmmm.. Kip..

ERRWINS: Ik vroeg WIE zit er achter dat konijn, niet wat…

Jowx: Wie er achter Jowx zit bedoel je? Ik heet Joris, 25 jaar, gek op voetbal, lekker eten, mountainbiken.. Vaste relatie met een onwijs leuke meid.. Woon samen, geen kinderen.. Leuk salaris en een brakke auto...

ERRWINS: Brakke auto bij een leuk salaris?

Jowx: Ja, zo lang dat ding me brengt waar ik moet zijn heb ik er vrede mee... Hecht geen waarde aan die dingen en besteed er daarom ook vrij weinig geld aan...

GekkieJ01 (vraag 15): Jowx, ik hoorde uit betrouwbare bron dat je een sixpack hebt, klopt dat?

Jowx: Ja, dat klopt.. Alleen ik heb er zelf al 5 op.. Wil jij de laatste?

Jesperkaj (vraag 16): Je hebt een hele lange tijd deel uitgemaakt van de crew, waar je het zelfs tot Admin geschopt hebt. Wat vind je van de huidige generatie crewleden? Zie jij i.t.t. vorige generaties gelijkenissen of juist verschillen in de houding en werkwijze van de crew?

Jowx: Er zijn een aantal crewleden waarbij ik mijn twijfels heb.. Maar ook die ken ik niet goed genoeg om daar echt een oordeel over te hebben.. Misschien zijn ze wel geweldig, afgestemd op de huidige doelgroep.. Maar het valt me op dat die groep zich vaak negatief uitlaat over leuke dingen op het forum.. Vroeger wist elk crewlid dat hij overal een voorbeeldfunctie heeft en niet alleen in zijn forum.. Nu lijkt het soms alsof crewleden buiten hun eigen gebied zich gedragen als idioten omdat ze daar geen rechten hebben om te modereren en soms zelfs in G&C de regels overtreden of onderdeel uitmaken van een gang die regelmatig maling heeft aan de regels.

n6dy1HH.png

Megadreams (vraag 17): Je kent niet alle moderators, maar wel alle GM+. Wat vind je van hen?

Jowx: De GM groep is een degelijke groep.. In het kamp van de Admins is het jammer dat er veel niet echt actief zijn...

Dutchy3010 (vraag 18): Wat vind je van de huidige gangscene op dit forum?

Jowx: Het kan wel weer wat leven gebruiken, nieuwe corps, vers bloed en nieuwe concepten.. Het concept van The City ofzo is erg leuk, alleen zie ik weinig gebeuren op dit moment... Wellicht dat TOC daar als ze weer corp. zijn iets aan kan veranderen..

MegaPilot (vraag 19): Je bent terug Administrator en mag zonder overleg 1 wijziging doorvoeren op het forum. Welke maatregel zou je doen?

Jowx: Ik zou een verplichte IQ test inbouwen bij het registreren.. Onder een bepaalde score heb je automatisch een IP-ban..

"Zolang ik hier mod ben, ben jij mijn bitch en niet omgekeerd."

gallery_536_30_31852.pngUitspraak_van_het_jaar_2009.png

Dutchy3010 (vraag 20): Wat vind je van de huidige super- en megaleden, Jowx?

Jowx: Kan weinig zeggen over de huidige SL en ML... Ken ik ze niet goed genoeg voor...

Organisatie (vraag 21): Wat is de moeilijkste beslissing ooit geweest als crewlid?

Jowx: Stoppen, uiteraard... Daarbuiten, uhm.. Geen idee.. Heb weinig beslissingen genomen die echt een grote impact hadden...

Dutchy3010 (vraag 22): We hebben het er daarstraks al even over gehad... Over de zegswijze "vroeger was alles beter". Uiteraard is dat een subjectieve uitspraak, maar objectief kan je dat enigszins staven aangezien het totaal aantal posts per dag redelijk is gedaald. Hoe denk jij dat dit komt?

Jowx: De postcount is niet meer zichtbaar, dus minder spam...

Megadreams (vraag 23): Jij bent ooit gestart met OWN, samen met TOC leden destijds. Wat vind je er nu van?

Jowx: Ik vind het fantastisch om te zien dat OWN nog steeds zo'n mooi project is waar veel leden met passie en plezier aan werken.. Maakt me erg trots!

Dutchy3010 (vraag 24, slotvraag): Tijd voor de laatste vraag, voor mij in ieder geval de belangrijkste... Jowx, ben je van plan te blijven? Wat zijn je toekomstplannen?

Jowx: Weet ik echt niet, ik zie wel waar het schip tegen de rotsen vaart... Ik heb de goede/slechte eigenschap om niets te plannen... Dus wie weet wat de toekomst brengt...

MLfWfQo.png

Namens iedereen willen wij Jowx bedanken dat hij het proefkonijn wilde zijn voor dit project! Wij vonden het een geslaagde avond, zeker een goede "trial"! Willen jullie nog zo'n college tour meemaken? En wie willen jullie dan geïnterviewd zien, aan wie willen jullie dan je kritische vragen stellen? Geef nu jouw mening in de reacties!

Jesperkaj

The Oceans for Corporation!

5n5ZB9c.png

piu7Ru2.pngGxz2V0z.pngO0H3bIp.png

KlxMeqd.pnghkkGqUh.pngUnqmq6B.png

eFzDwYY.png

Waarom verdienen wij het om corporation te worden? The Oceans is een gang die zich inzet voor het forum, wij willen het forum leuke projecten bieden waar iedereen (ongeacht of ze lid zijn van The Oceans) aan kan deelnemen. Als gang zijn de mogelijkheden daarin echter beperkt, zoals ook het verleden heeft uitgewezen. Toen The Oceans in het verleden tot corporation werd benoemd begon het feest pas echt. De projecten werden groter, leuker en diverser. Wij verdienen het om corporation te worden omdat....

EVqTX3R.png

Meer mogelijkheden voor nieuwe en grotere projecten;

EVqTX3R.png

Initiatiefnemer van verschillende openbare projecten;

EVqTX3R.png

Iedereen is welkom bij The Oceans, als lid en als deelnemer bij onze initiatieven;

EVqTX3R.png

The Oceans is met 21 leden de grootste gang op het forum;

EVqTX3R.png

Wij gaan uit van eigen kwaliteit, andere gangs kraken wij niet af;

EVqTX3R.png

Wij willen G&C nieuw leven in blazen, als corporation hebben wij hier meer mogelijkheden;

Uiteraard zijn wij er trots op dat we met 21 leden de grootste gang zijn. Echter, zoals in het verleden, gaat het ons meer om de kwaliteit dan om de aantallen. Met een ijzersterk team aan leden kan The Oceans nu en in de toekomst het verschil maken op het forum! Wij vinden het niet nodig om andere gangs af te kraken, moedigen initiatieven van anderen juist toe en hopen ook in de toekomst samen met alle gangs en corps het gehele concept weer nieuw leven in te blazen. Als corporation hebben we daarin veel meer mogelijkheden, daarom rekenen wij op jullie stem! Een stem op The Oceans betaald zich terug in leuke projecten en nieuwe initiatieven! Neem nog even een kijkje naar de projecten die momenteel bezig zijn of geweest zijn! Het zou toch fantastisch zijn als we die lijn voort kunnen trekken als corporation? The Oceans is terug en verdient het om corporation te zijn!

Dutchy3010

Muziekkenners

Muziek! Wij, van The Oceans, vinden muziek erg belangrijk in het leven. Is het niet op het werk of op school, dan wel bij speciale gebeurtenissen, of zoals bij droevige of juist vrolijke dagen. We proberen er een beetje achter te komen hoe het met jullie muziekkennis gesteld is en hebben daarom een ideale test klaargestoomd. We hebben een aantal raadsels bedacht om te kijken hoeveel jullie weten over muziek. Elke dag van week 29 (maandag 14 juli tot en met zondag 20 juli) krijgen jullie een nieuw raadsel om te ontcijferen. Het raadsel is een artiest + titel die zijn verwerkt in een Nederlandse zin.

Voorbeeld: De koningin luistert naar Lady Gaga op de radio. Oplossing: Queen - Radio Gaga.

Natuurlijk is het voorbeeld heel erg simpel, maar de uiteindelijke raadsels zullen een stuk pittiger zijn.

De bedoeling is dat elke dag van week 29 een raadsel in dit topic wordt geplaatst. Elke dag heeft een andere categorie zodat we het lekker afwisselend houden. Zodra je het antwoord denkt te weten, mag je een PB sturen naar @Silverbyte. Zodra de PB is aangemaakt heb je geen kans meer om je inzending te wijzigen. Denk dus goed na over je inzending want het is dus je enige kans voor die dag.

Let op: al je inzendingen mogen in dezelfde PB-conversatie worden gepost, dat is voor zowel de deelnemers als de organisatie het meest overzichtelijk.

De deelnemer die aan het eind het meeste juist heeft, krijgt 2.500 TOC credits. Natuurlijk vergeten we nummertje 2 en 3 niet. Zij krijgen als troostprijs 1.000 TOC credits (voor de tweede plek) en 500 TOC credits (voor de derde plek). Wil je meedoen? Geef je dan op door te reageren in het reactietopic, zodat we je aan de lijst van deelnemers kunnen toevoegen!

Veel succes!

Dutchy3010

College tour GTAF!

z29OmY5.png

The Oceans presents...

...College tour GTAF!

Wat is College tour?

College tour is een televisieprogramma op Nederland 3. In dit programma kunnen studenten vragen stellen aan de gasten van het programma. Deze gasten zijn allemaal erg intrigerend op hun manier, of het nu gaat om Minister-president Rutte, om zanger Robbie Williams of om voetbalcoach Louis van Gaal. Het idee komt van het fenomeen van de town hall meeting in de States. In zo'n publieke meeting mag iedereen vragen stellen, waardoor niemand beïnvloed wordt door de kwaliteit en subjectiviteit van de media.

College tour GTAF

Het houden van interviews op dit forum is niet bepaald origineel. Het overgrote deel van de leden heeft echter nog geen interview gehouden, terwijl zij toch vaak met de meest kritische vragen zitten! Met zijn allen een interview houden is, uiteraard mits goed georganiseerd, ons inziens een stuk interessanter!

Het evenement zal in de chat plaatsvinden en bestaat uit twee onderdelen. Wij nodigen een gast uit in de chat, waarbij ook alle andere leden van harte welkom zijn om in de chat te zitten. Wel wordt gevraagd om rustig/stil te zijn in de periodes van het interview, als je bij de IRL College tour zit ga je ook niet overal doorheen praten. In het eerste onderdeel gaat de organisatie vragen stellen aan de gast. Dit geeft jullie wellicht inspiratie om verder door te vragen op enkele antwoorden van de gast. In het tweede deel mogen jullie de gast het vuur aan de schenen leggen. Eerst vraag je via een privé bericht in de chat aan de organisatie of je een vraag mag stellen en wat die vraag dan is. Wij keuren die vraag goed of af. Wij kunnen een vraag bijvoorbeeld afkeuren omdat het teveel privé is, omdat hij al een keer gesteld is, enzovoorts. Als wij hem goedkeuren, kom je op de lijst. Wij zullen vervolgens in het gesprek ook leden aanwijzen die de vraag mogen stellen. Op deze manier voorkomen we dat het een kippenhok wordt waar iedereen door elkaar praat en waar de gast niet meer weet waar hij op moet reageren!

Ik kan er niet bij zijn... :cry:

Heb je vragen voor de gast, maar kan je er niet bij zijn? Niet getreurd! Stuur je vraag via PM naar @Dutchy3010 en de vraag zal door de organisatie gesteld worden.

Verslag in de blog

Uiteraard verschijnt na afloop van het evenement een verslag in de blog. Zo kan iedereen de vragen nog even rustig nalezen en kunnen ook de mensen die er niet bij konden zijn alsnog lezen wat er allemaal besproken is!

Eerste gast

Wij zijn vereerd om onze eerste gast aan te kondigen:

photo-3251.png?_r=1353366135

@Jowx

Jowx durft het aan om op donderdag 10 juli vanaf 19.00u (tijdstip kan nog gewijzigd worden!) in de chat aanwezig te zijn. Ben jij ook aanwezig? Heb jij nog wel vragen die je graag aan Jowx wil stellen? Bijvoorbeeld waarom hij ons in de steek heeft gelaten? sad2.gif Hoe hij aan zijn konijnen-obsessie komt? Wat hij denkt van de terugkomst van The Oceans? Waarom hij soms zo ontzettend koppig is? Kom dan naar de chat!

Zoals gezegd; kan je niet aanwezig zijn, maar wil je toch Jowx het hemd van het lijf vragen? Stuur dan een PM naar Dutchy3010!

Pilot

Deze week is een pilot. Dit houdt in dat wij gaan kijken in hoeverre er animo is voor dit project. Mocht er genoeg animo zijn, dan zullen wij dit met enige regelmaat gaan organiseren.

Organisatie

Dit project wordt georganiseerd door The Oceans. Hoofdverantwoordelijk voor dit project zijn @BoerTijger, @Megadreams en @Dutchy3010.

Wij hopen jullie allemaal a.s. donderdag te mogen verwelkomen. Zullen we gezamenlijk er eens voor gaan zorgen dat Jowx spijt krijgt dat hij toegezegd heeft om onze eerste gast te zijn. :eten:

Dutchy3010

The Oceans Zomerspelen - Win GTA V!

qMssEBq.png

The Oceans Casino | The Oceans Blog | The Oceans Crib

Inleiding

Het is een heerlijke (sport)zomer in Nederland en zo ook op het forum. Voor de mensen die niet op vakantie gaan, hebben we een leuk alternatief. En voor de mensen die wél op vakantie gaan, hebben we een leuke aanvulling! The Oceans lanceert namelijk de The Oceans Zomerspelen! De komende zes weken (week 28 tot en met week week 33) worden op woensdag en zaterdag diverse wedstrijden (spellen) georganiseerd. Daarnaast zijn er twee extra wedstrijdjes die je ten alle tijde kunt doen.

De wedstrijden

Uiteraard bestaan de olympische spelen uit veel verschillende disciplines. Zo gaan de spellen die wij organiseren ook divers zijn. Zo zal jullie hand-oog coördinatie op verschillende manieren worden getest, wordt gekeken hoe jullie tactisch en technisch inzicht is en soms geeft grote inzet de doorslag. De spellen zullen een afwisseling zijn van verschillende soorten spellen, bijvoorbeeld forumspellen en spellen die je kunt vinden op spelletjes sites. Zoals gezegd zijn er ook twee spellen die kunnen worden gespeeld wanneer jullie willen zonder enige tijdsdruk, dus als een soort "joker" als je niet altijd online bent geweest.

De aankondigingen van de wedstrijd vinden allemaal plaats in het The Oceans Zomerspelen-subforum (deze is ter voorbereiding nu nog gesloten maar zal uiteraard worden geopend voordat de eerste wedstrijd van start gaat).

Puntentelling

Bij elke wedstrijd zijn punten te verdienen. Wij houden er ook rekening mee dat sommige leden op vakantie gaan en het soms even druk hebben. In totaal zijn er dus 14 spellen/wedstrijden. Voor elke wedstrijd kan je een bepaald aantal punten halen. Van de 14 spellen zijn er 10 spellen die meetellen in het eindklassement, uiteraard jouw 10 beste spellen. Op deze manier mag je er dus 4 missen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, maar je mag ze ook gewoon allemaal doen om een zo'n hoog mogelijke score te behalen.

Prijzen

Uiteraard worden de winnaars goed beloond! Buiten eeuwige roem, zijn de volgende prijzen te verdienen:

Nummer 1: Gouden medaille + 10.000 TOC-credits + GTA V op console naar keuze.

Nummer 2: Zilveren medaille + 5000 TOC- credits + Bol.com cadeaubon van €25,-.

Nummer 3: Bronzen medaille + 2500 TOC-credits + Bol.com cadeaubon van €10,-.

Heb je al een versie van GTA V? Of heb je geen PC die GTA V aan kan? Dan kan je ook kiezen voor een Bol.com cadeaubon van €50,-!

De Bol.com cadeaubon kan met toestemming van de TOC-crew ook worden ingeruild voor een andere cadeaubon naar keuze.

Alle andere deelnemers krijgen 500 TOC-credits.

Tot slot...

Doe jij mee? Uiteraard is het ook mogelijk om op een later tijdstip nog deel te nemen, als de Spelen al begonnen zijn. Maar hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer kans op een goed resultaat en hoe meer kans op de fantastische prijzen hierboven!

Dus doe mee en win GTA V!

Hoogachtend,

The Oceans

Dutchy3010

The Oceans Casino geopend - Week 2

bFoStTX.png

Het casino is weer geopend! De casino crew en de casino medewerkers zullen deze week weer hun uiterste best gaan doen om het succes van de eerste week te evenaren!

Heb je de eerste week niet meegedaan? Vraag dan nu gelijk een account aan bij de Bank. Uiteraard is dit niet nodig als je al in het bezit bent van een bankrekening.

Zodra je een account hebt, kan je gaan gokken in de volgende spellen: Pokeren, Paardenraces, Blackjack, American Roulette en het Rad van Fortuin.

open3cj7j.png

(Klik op het plaatje om direct naar het casino te gaan!)

Je verdiende credits kan je ook besteden in de The Oceans Webshop.

Wij wensen jullie allemaal wederom heel veel plezier in het casino!

The Oceans Crew & Casino Management

Dutchy3010

The Oceans - Eerste jubileum!

j3gDTa8.png

De doorstart van The Oceans heeft vandaag precies één maand geleden plaatsgevonden. Het is dus de hoogste tijd om de balans op te maken! Voor ons gevoel is The Oceans trouwens al veel langer gelden teruggekeerd. Een goed teken, lijkt ons, dat het nu al allemaal zo oud en vertrouwd aanvoelt!

The Oceans heeft inmiddels 20 leden. Van deze 20 leden zijn een groot aantal leden ook lid geweest van The Oceans voordat de gang werd opgeheven: Visser23, Hanneswasco, Wesley(_GTA), Silverbyte, Kloep, Jesperkaj, HA5H en natuurlijk Jowx en mijzelf. Zelfs een "ghost from the past", Froodooo, werd tot ons grote genoegen lid van The Oceans. De heroprichting van The Oceans geeft voor ons een super gevoel van nostalgie: alle neuzen staan nog altijd dezelfde kant op, iedereen kan nog steeds even goed met elkaar opschieten en iedereen krijgt ook echt het oude The Oceans gevoel terug!

Deze "oude vertrouwde leden" zijn aangevuld met -naar onze mening- enorm grote talenten. Leden die het ontzettend leuk vinden om samen met de The Oceans Crew (Jesperkaj, Venzio en Dutchy3010) en de andere leden van The Oceans evenementen te organiseren voor andere leden. Die het leuk vinden om ons motto, "Fun 4 everyone", ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. Geen woorden, maar daden! Leden die ook graag contact willen onderhouden met de andere leden, die lekker actief zijn in ons Skype-gesprek en in het gangtalk, en altijd klaarstaan als er wat moet gebeuren.

We hebben inmiddels aardig wat projecten opgezet. Ons grootste project, het "The Oceans Casino", is -zoals de meeste van jullie wel weten- een poosje terug voor de eerste week open geweest. In die eerste week zijn 321 spelletjes in het casino gespeeld: 109x werd het Rad van Fortuin gedraaid, 85 potjes Blackjack werden gespeeld, het balletje van de Roulettetafel belandde 70x op een vakje, 39 keer werd een paard kampioen en 18x werd er gepokerd. Over poker gesproken: Visser23 heeft namens The Oceans een volledig pokertoernooi opgestart in het contest-forum. Dat gaf toch iets meer mogelijkheden dan een snelle pokersessie in de blog! De Casino Crew (bestaande uit Visser23 (Casino Supervisor), Crypteq en Hanneswasco (beiden Casino Managers)) heeft hard gewerkt om de website op tijd klaar te hebben en om vervolgens het casino goed te laten verlopen. Hiermee hebben ze een grote last van de schouders van de The Oceans Crew gehaald, dus ze verdienen het om extra in het zonnetje te worden gezet!

Naast de spelletjes in het casino zijn TOC-credits verdiend met twee andere projecten, hierover zo meer. Dexist is op dit moment de nummer 1 van de ranglijst, gevolgd door Venzio en Thundercover. Volgende week: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het casino zal volgende week namelijk weer open gaan, zodat iedereen weer een gokje kan wagen!

In de The Oceans Webshop kan je al je verdiende TOC-credits uitgeven aan zowel RL als forumgerelateerde prijzen. Leden konden ook TOC-credits verdienen met De Gestolen Beker en de WK Pubquiz. De Gestolen Beker was een queeste, waarbij door middel van zeven kleine puzzeltjes/opdrachtjes de code moest worden achterhaald waarmee de beker gevonden kon worden. Thundercover vond de beker gelukkig pijlsnel na het online zetten van de laatste hint en heeft daarmee het WK gered! Venzio heeft in de WK Pubquiz laten blijken dat hij enorm veel weet van het WK. Was je er niet bij? Niet getreurd! Je kunt alle vragen en de antwoorden op deze vragen lezen in de op deze quiz betrekking hebbende blogpost.

Ook in The City is The Oceans actief. Niet verbazingwekkend heeft The Oceans gekozen voor het "The Ocean View Hotel" als safe house. ERRWINS heeft de taken als "The City Manager" op zich genomen. Hij heeft inmiddels twee gangwars gestart, waarvan The Oceans er 1 gewonnen heeft. Wie wil er nou niet zijn eigen strand? Dus ons eerste doel was het verkrijgen van Ocean Beach! Gelukkig is dat doel behaald. De uitkomst van de andere gangwar is ten tijde van het schrijven van dit artikel nog onbekend.

En hoe verder...?

Dat is natuurlijk een belangrijke vraag! De kop is eraf en ik vind dat we mogen spreken van een (tot nu toe) geslaagde comeback. Maar wij willen natuurlijk doorgaan! Daarom hebben wij nog twee projecten in het verschiet. Silverbyte gaat namens The Oceans (in samenwerking met ERRWINS) Muziekkenners organiseren. Deze contest zal worden gehouden van 14 juli tot en met 21 juli en test hoeveel kennis jullie hebben van allerlei soorten muziek. En ook al heb je niet veel kennis van muziek zelf, dan wordt het toch fantastisch om al die liedjes te luisteren!

Maar dat is nog niet alles... The Oceans gaat ook een groot evenement organiseren en de prijzen hiervoor zijn niet mis! Buiten de TOC-credits kan je namelijk ook fantastische "Real-life" prijzen winnen! De nummer 1, de nummer 2 en de nummer 3 krijgen een extra mooie prijs. De nummer drie ontvangt een cadeaubon van Bol.com van 10 euro, de nummer twee een cadeaubon van Bol.com ter waarde van 25 euro. Je kunt zelf kiezen of je dit uit wilt geven aan games, boeken, DVD's of iets van de andere 8.000.000 (volgens Bol.com zelf) artikelen. De nummer 1 krijgt (een preorder van) GTA V voor een console naar keuze (PS4, PS3, Xbox One, Xbox360 of PC)! Deze fantastische prijs wil je uiteraard niet missen. Mocht je om één of andere reden niet warm lopen voor GTA V (bijvoorbeeld omdat je hem al hebt of PS3/Xbox360 of omdat je PC niet goed genoeg is), dan kan je ook kiezen voor een Cadeaubon ter waarde van 50 euro. Hoe je dit kunt winnen en wat dit evenement inhoudt? Daarover zal spoedig meer informatie volgen!

Ondanks sommige onvriendelijke reacties, zijn wij als The Oceans crew enorm blij dat we de stap gezet hebben om The Oceans weer te reanimeren. Wij willen dan ook iedereen bedanken die zijn enthousiasme heeft getoond voor dit project (ongeacht of zij lid zijn geworden) en gaan ons uiterste best doen om jullie niet teleur te stellen en onze belofte na te komen: FUN 4 EVERYONE!

The Oceans Crew

Dutchy3010

De beker is gevonden!

f9Lac0P.png

De Beker is gevonden!

Drie leden hebben ieder afzonderlijk de beker weten te vinden, tijd voor een feestje! :dans: Blatter is jullie erg dankbaar en daarom is hij erg gul met het uitdelen van TOC-credits.

De uitslag:

1. Thundercover - 10.000 TOC-credits. Hij heeft de beker al gevonden om 02:22, slechts een uur na het posten van de laatste hint. Mijn complimenten!

2. Thebig - 5.000 TOC-credits.

3. Dexist - 2.500 TOC-credits.

Aangezien wij vernomen hebben dat nummer 2 en nummer 3 een beetje hebben samengewerkt, hebben wij besloten om nummer 4 ook het aantal credits van plaats 3 (2.500) te geven. Gefeliciteerd,

Nyltje!

Aangezien sommige leden de puzzel niet opgelost kregen, hebben wij hieronder de antwoorden gezet. Leuke geschiedenislesjes, toch?

Opdracht 1 - Raad het lid

Het lid dat werd gezocht was @Kai-ShockWave. Het cijfer dat je bij een goed antwoord kreeg van ERRWINS was een 4. Het laatste nummer van het lidnummer van Kai is een 6. Dit antwoord is dus een 2.

Opdracht 2 - Speurtocht

1. In het topic dat meerdere keren de award voor "Beste Topic" won staat een post waarin een cadeaubon van 5 euro wordt aangeboden. Post in Quote van de maand.

2. Vanaf nu is het mogelijk om respect te tonen. De introductie van de respect-list.

3. Weet u het nog: begonnen in een topic, nu een blog? Het topic van Oceans Weekly News.

4. Deze gang was het thuishonk van SL+ in de openbare fora. Club Elmo.

5. Dit project geeft groen licht. The Green Light District.

6. De GTA Juggernaut showde een signature met "Your crewlick-targets" op het forum. PatrickW showde twee GM+-signatures.

7. Deze contest is voor waaghalzen en pronkers. De San Andreas Stunt Challenge.

8. Dit is de laatste post. Het getal dat je zoekt is een "0".

Opdracht 3 - Covesight Sightseeing

Na een rondje Covesight kreeg je het cijfer "4" te zien.

Opdracht 4 - Hoger/lager

Het cijfer dat kon worden verkregen in deze opdracht is een "1".

Opdracht 5 - Rebus

negenennegentig - zevenenennegentig = 2

Opdracht 6 - Quiz

Vraag 1: Wat is de naam van het allereerste lid op het forum? (Na Joriz)

D: Gerald (+4)

Vraag 2: Wanneer is The Oceans (voor het eerst) opgericht?

A: 7 januari 2006 (+1)

Vraag 3: Wie is geen moderator geweest van het GTA IV forum?

C: .Timothy (+3)

Vraag 4: Wie bedacht ooit de naam "Oceans Weekly News"?

C: SummerBase (+3)

Vraag 5: Hoe lang is de functie Global Moderators weg geweest?

A: 3,5 jaar (+1)

Vraag 6: Welke van de volgende gangs heeft nooit bestaan?

B: Caligula's Casino (-2)

Vraag 7: Welk crewlid is een fanatieke kitesurfer?

C: .Levi. (-3)

Vraag 8: Welk lid heeft het vaakst de Award Badge mogen ontwerpen voor de GTAForum awards?

A: Kai-Shockwave (-1)

Vraag 9: Welk lid van dit forum maakte de BC7-mod?

D: Crypteq (-4)

Vraag 10: Welk dier heeft op het forum geen symbool gestaan voor een bepaald lid?

A: Slang (-1)

Antwoord: 1

Opdracht 7 - Verhaal

Oranje - +15

Juni - -21

Sin City - +9

WikiGTA - +9

Gunslingers - -14

Moderator - +13

Chatbox - -3

Crewgeschillen - -7

Twitter - +9

Generaal pardon - +5

Ereleden - -12

Antwoord: 3

Opdracht 3.4 - Rad van Fortuin

Antwoord: Covesight neemt afscheid

Cijfer: 4

Dit alles brengt ons naar de volgende post:

Totaal: 2041213

Post.

346px-Fifa_world_cup_org.png

Namens dhr. Blatter wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie hulp!

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 3.2

f9Lac0P.png

Welkom bij het derde ezelsbruggetje (als vervanger voor mensen die geen SA-MP hebben) waarbij je wederom een cijfer kunt bemachtigen. Onze getuige heeft in het verleden mee gedaan aan het wereldberoemde 'Rad van Fortuin' en dacht: dat is makkelijk te onthouden. Nu heeft hij alles voorbereid en klaar gezet alleen is hij vergeten wat er onder de vakjes stond. Niet zo slim natuurlijk. Kun jij hem helpen?

Uitleg:

Het is de bedoeling dat je raadt welke zin onder de oranje vlakjes staat. De hint, waar de zin over gaat, staat onder het bord (let op: het is wel GTAForum gerelateerd).

Wederom is de lettercode te vinden m.b.v. A=1, B=2, C=3, enzovoorts.

De volgende berekening levert het juiste getal op:

Derde letter van het eerste woord minus de eerste letter van het tweede woord minus de achtste letter van het derde woord.

Het bord:

rvf.png

Succes!

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 7

f9Lac0P.png

Ontbrekende woorden

In deze opdracht moet u de ontbrekende woorden in de onderstaande tekst invullen. Achter het woord staat tussen haakjes een getal. Dit getal zegt welke letter je moet hebben van het woord dat je invult. Daarnaast staat er een rekenkundig teken (+ of -). Het is de bedoeling dat je de letter omrekent naar een getal op de manier van A = 1, B = 2, C = 3, enzovoorts. Vervolgens geeft het rekenkundige teken aan wat je met dat getal moet doen. Een voorbeeldje ter verduidelijking:

Nederland won afgelopen vrijdag van ... (3, +). Daarbij scoorden Robin van Persie en Arjen ... (3, +) beiden twee keer en De Vrij eenmalig. Nederland kwam nog wel op achterstand door een makkelijk gegeven ... (4, -).

De antwoorden zijn respectievelijk Spanje, Robben en penalty. De derde letter van Spanje is een "a", wat gelijk staat aan 1. De derde letter van Robben is een "b", wat het cijfer 2 oplevert. De vierde letter van Penalty is een a, ofwel het cijfer 1. Gezien de rekenkundige tekens is het 1 + 2 - 1, ofwel het antwoord is 2. Deze systematiek is bij het onderstaande verhaaltje ook toegepast, waardoor je het cijfer kunt vinden.

Let op, er zijn 11 ontbrekende woorden in totaal. Veel succes!


De geschiedenis van GTA Forum

2003 was het jaar waarin het allemaal begon. In januari kreeg @Joriz het idee om GTAGames.nl op te zetten en hij gaat aan de slag met het concept. Tot aan augustus is hij druk bezig en dan weet hij het zeker: het domein GTAGames.nl wordt geregistreerd. Toen kwam er druk op Joriz om de website online te gooien. Dit gebeurde uiteindelijk in oktober, 22 oktober 2003 om precies te zijn. Nog in datzelfde jaar, in december, krijgt de website zijn inmiddels beroemde ... (1, +) kleur.

Joriz laat er geen gras over groeien, want in april 2004 komt er al een Engelstalige versie van het forum online. Om het zichzelf gemakkelijker te maken en om de afstand tussen het forum en slechte leden te vergroten, verlaagt hij de norm van 10 waarschuwingen naar 5. Het gaat goed met de website, want in mei van 2004 erkende Rockstar Games het forum als een GTA-fansite. Leden werden destijds nog gepromoveerd tot Superlid wanneer ze 100 berichten bereikten, dit werd in ... (2, -) 2004 afgeschaft. De groep Megaleden wordt in september gelanceerd en om megalid te worden, moet je als Superlid 1000 posts hebben bereikt. In oktober bestaat het forum alweer 1 jaar en heeft het 1.000 leden.

2005 begint ongelukkig met een server crash van een paar dagen. Er wordt een tijdelijk forum opgezet die helemaal vol gespamt wordt. Nog in diezelfde maand verdubbelde het leden aantal naar 2.000 en wordt de 1.000 berichten regel van Megaleden afgeschaft. Megaleden worden nu verkozen in hun eigen forum. In april maakt de jaarlijkse 1 april zijn intrede. De versie van 2005 was de aankondiging van GTA ... (2, +), wat door veel leden en andere fansites heel erg serieus wordt genomen. We zijn nu halverwege 2005 en het forum telt op dit moment 10.000 leden. Dat is 5x het aantal van het begin van het jaar. De gebruikersgroepen krijgen nu hun eigen kleurtje en is het mogelijk om je gebruikerstitel aan te passen. Een maand later stijgt het leden aantal met 50% en bedraagt het aantal leden nu 15.000 leden. De release van GTA San Andreas voor de PC heeft een enorme boost aan het ledenaantal gegeven. In oktober wordt ... (2, +) gepresenteerd. Om dit te promoten wordt het account @Jim aangemaakt om het forum nerveus te maken met de boodschap: 'Het komt'. In november worden de eerste forum awards aangekondigd en hier wordt heel positief op gereageerd, waardoor het zich jaarlijks zal gaan herhalen. December van 2005 staat in het teken van Club Elmo. Dit resulteert uiteindelijk in de Gangs & Corporations sectie.

Zoals ik al zei, wordt in januari 2006 het Gangs & Corporations opgericht naar aanleiding van Club Elmo. Tevens heeft het forum op dit moment 25.000 leden, waarna het forum de respectlist introduceert. Maart 2006, The ... (3, -) worden de eerste corporation van het forum. Maandje 4 van 2006 en het forum telt alweer 30.000 leden en het stijgt op zijn dooie gemak verder. Ook in 2006 is er een 1 april grap. Bij deze versie worden alle postcounts op 0 gezet, wat resulteerde in 50 PB's bij de administrators. In de warme zomer van 2006 wordt Oceans Weekly News gelanceerd, het forum heeft vanaf nu een eigen forum krant die elke week zal verschijnen. In het begin van de herfst, september, telt het forum 40.000 leden en maar liefst 500.000 posts. In oktober 2006 worden GTAGames en het forum geïntegreerd en bestaat het forum alweer 3 jaartjes. De blog-sectie wordt geïntroduceerd.

2007 begint direct goed met een nieuw record bij het aantal bezoekers online, namelijk 426. Daarnaast krijgt het profiel een flinke update, waardoor je nu reacties kunt achterlaten en vrienden kunt toevoegen. Het is maart en het is nog geen twee maanden geleden dat het record van het bezoekersaantal werd verbroken of het wordt opnieuw verbroken met een aantal van 778 bezoekers. 2007 kent misschien wel één van de beste april grappen uit de geschiedenis van het forum. De crew lanceert een sollicitatie knop voor de functie van ... (1, +). Alleen brengt de knop je naar het leden profiel van 1 april waarbij een signature zichtbaar is met: Ongeschikt. Superleden en Megaleden worden niet langer in hun eigen forum gekozen maar in het Moderator forum, om zo de kwaliteit meer te kunnen garanderen. Halverwege het jaar 2007 ziet de Engelse WikiGTA het levenslicht met maar liefst 1294 pagina's, die tot op de dag van vandaag steeds wordt uitgebreid. In oktober bestaat het forum alweer 4 jaar en om dat te vieren, wordt een groene lay-out gelanceerd met de naam: KiwiGTA.

Ook 2008 kent weer een 1 april grap, alleen werd die niet zo goed ontvangen door de leden. Het forum introduceerde een leeftijdscontrole en aangezien er veel jeugdige leden zijn, werden zij van veel rechten gestript wat leidde tot boze reacties. De ... (1, -) zou eigenlijk maar tijdelijk zijn om GTA IV te bespreken, maar aangezien het zo goed is bevallen, is het nu een vast onderdeel van het forum geworden. In oktober bestaat het forum 5 jaar en telt het maar liefst 1.000.000 berichten. Een mijlpaal om trots op te zijn!

2009 is op zich een rustig jaar, want er zijn vooral veel crew verschuivingen geweest. Natuurlijk ga ik dat niet allemaal opnoemen, maar nu ik toch het onderwerp crew heb aangesneden: het ... (5, -) forum wordt in 2009 gelanceerd. Dit forum helpt je problemen met een crewlid op te lossen als dit via PB niet lukt. Overigens bestaat het forum nu 6 jaar en wordt er een reputatie systeem gelanceerd waarbij leden posts kunnen waarderen met een cijfer.

Helaas werd in januari van 2010 het reputatie systeem alweer verwijderd omdat het niet aansloeg. Ook GTAGames gaat met de tijd mee en maakt daarbij een ... (3, +) account aan om zo nieuwe leden aan te trekken en zich bewust te maken van WikiGTA en de gezelligheid op het forum. De grap van het jaar, 1 april, is in 2010; GTA Amsterdam. Helaas hebben leden het al snel door, door de datum waarop het gepost wordt en aangezien er geen bronnen worden vermeld, iets wat Joriz normaal gesproken altijd doet. Gangs & Corporations wordt vernieuwd naar de versie zoals we het nu kennen. Het forum bestaat nu inmiddels alweer 7 jaar.

Ik kan 2011/2012/2013 het beste in 1 alinea beschrijven want er is namelijk niet veel gebeurt in de genoemde jaartallen. In december van 2011 telt het forum alweer 10.000 leden en bestaat het 8 jaar. Een jaartje later, november 2012 wordt een ... (2, +) gelanceerd voor gebande leden. Ze krijgen een paar maanden om zich weer aan te melden op het forum en om zo weer gezellig mee te kunnen praten over GTA en andere willekeurige onderwerpen.

Ook de 1-april grap van 2013 is komisch en trekt hier en daar rare gezichten. De groepen Megaleden en Superleden zouden verdwijnen. Een nieuwe update onder je avatar, wat aantoont hoeveel awards je hebt gewonnen. Leuk dingetje als je wilt pronken met je awards. In oktober bestaat het forum alweer 10 jaar en lanceert een speciale contest waarbij je een PS3 en GTA V kunt winnen. De groep ... (4, -) wordt opgericht voor ex-Globale Moderators en Administrators. Administrator @Dutchy3010 behaalde de legendarische postcount van 10.000 en kreeg 100 pips cadeau en een bijpassende nieuwe naam, namelijk Spamslet10000. Natuurlijk kon Joriz ook niet achter blijven met de hype en maakte hij daarom ook nog even een Facebook account aan voor GTAGames.nl.

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 6

f9Lac0P.png

Welkom bij het zesde ezelsbruggetje. Bij dit bruggetje heeft onze getuige een paar vragen onthouden om het wat gemakkelijker te maken, alleen was het niet zo gemakkelijk als hij dacht. Achter de multiple choice antwoorden, zie je een cijfer staan. Tel ze allemaal bij elkaar op (een negatief getal moet je dus eigenlijk aftrekken!) en je vindt het cijfer dat je zoekt!

Vraag 1:

Wat is de naam van het allereerste lid op het forum? (Na @Joriz)

A: Lantyz (+1)

B: Marius (+2)

C: Tim (+3)

D: Gerald (+4)

Vraag 2:

Wanneer is The Oceans (voor het eerst) opgericht?

A: 7 januari 2006 (+1)

B: 5 maart 2006 (+2)

C: 10 juni 2006 (+3)

D: 18 juli 2006 (+4)

Vraag 3:

Wie is geen moderator geweest van het GTA IV forum?

A: Mazzeltje (+1)

B: Matiscus (+2)

C: .Timothy (+3)

D: SummerBase (+4)

Vraag 4:

Wie bedacht ooit de naam "Oceans Weekly News"?

A: Jowx (+1)

B: Dutchy3010 (+2)

C: SummerBase (+3)

D: Pietje II (+4)

Vraag 5:

Hoe lang is de functie Global Moderators weg geweest?

A: 3,5 jaar (+1)

B: 4,5 jaar (+2)

C: 5,5 jaar (+3)

D: 6,5 jaar (+4)

Vraag 6:

Welke van de volgende gangs heeft nooit bestaan?

A: De GTA-Sheep Fan Gang (-1)

B: Caligula's Casino (-2)

C: Vision (-3)

D: De Runescape Fan Gang (-4)

Vraag 7:

Welk crewlid is een fanatieke kitesurfer?

A: Crypteq (-1)

B: Thundercover (-2)

C: .Levi. (-3)

D: Hanneswasco (-4)

Vraag 8:

Welk lid heeft het vaakst de Award Badge mogen ontwerpen voor de GTAForum awards?

A: Kai-Shockwave (-1)

B: Arjen (-2)

C: PatrickW (-3)

D: .Levi. (-4)

Vraag 9

Welk lid van dit forum maakte de BC7-mod?

A: Apple-Mac (-1)

B: PatrickW (-2)

C: BC7 (-3)

D: Crypteq (-4)

Vraag 10

Welk dier heeft op het forum geen symbool gestaan voor een bepaald lid?

A: Slang (-1)

B: Konijn (-2)

C: Eekhoorn (-3)

D: Koe (-4)

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 5

f9Lac0P.png

Rebus

Welkom bij het vijfde ezelsbruggetje voor een cijfer. Ditmaal heeft onze getuige een kleine rebus ontwikkeld om het cijfer te onthouden. Kan jij hem oplossen?

brain.png+robin-nest_32.png+teepee_32.png+IG

h=n -st t=g

rs=g

-

brain.png+NE+toxic.png

h=z if=en

rs=v

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 4

f9Lac0P.png

Welkom bij de vierde opdracht. Een aloud spelletje: hoger of lager. We beginnen in deze post met een kaart. Op basis van deze kaart dienen de deelnemers hoger of lager te posten. Je moet altijd reageren op de laatste kaart. Na 5x goed te hebben geantwoord, krijg je een groen cijfer. Na 4x goed te hebben geantwoord, krijg je een oranje cijfer. Bij alles onder de 4x, krijg je een rood cijfer. Je mag te allen tijde opnieuw beginnen om toch de 5x te behalen maar als je wilt stoppen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Begin kaart:

s9.png

Volgende kaarten:

d5.pngs8.pngh5.pngcj.pngc10.png

ck.pngc8.pnghq.pngc6.pngd9.png

s10.png

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 3

f9Lac0P.png

Opdracht 3 - Covesight Sightseeing

Zoals eerder aangekondigd werken The Oceans en The Covesight Community eenmalig samen! Helaas gaat The Covesight Community stoppen. Wij van The Oceans wilden toch graag nog 1x samen met hen iets organiseren. Zo'n mooi onderdeel van de geschiedenis van dit forum mag best nog extra belicht worden!

De getuige heeft het cijfer verstopt in de server van Covesight, zodat het goed verborgen is en, mocht er iets met de getuige zelf gebeuren of mocht hij het cijfer vergeten zijn, anderen het cijfer ook konden vinden. De SA-MP server is morgen, 15 juni, van 14.00u tot 18.00u geopend (via de server play.thecovesightcommunity.com).

In de server is een Sightseeing tocht opgezet. Je wordt van plaats naar plaats gestuurd in de server, zodat je alle mooie facetten van Covesight ziet. De eerste plaats waar je heen moet:

Vers gevangen vis aan de horizon. In de wijk waar het allemaal begon.

Ga op zoek naar de Vice City Hidden Packages in Covesight!

HiddenPackage.JPG

Als je geen toegang hebt tot de server; niet getreurd. Het is jammer dat je deze enorm leuke opdracht moet missen, maar onze getuige heeft voor de zekerheid ook een tweede ezelsbruggetje gemaakt. Deze moet hij helaas wel even opzoeken, dus het duurt wat langer voordat deze online komt!

Veel succes!

PS: vergeet allemaal niet de afscheidsmeeting van The Covesight Community bij te wonen!

ERRWINS

De Gestolen Beker - Opdracht 2

f9Lac0P.png

Opdracht 2 - Speurtocht

Welkom bij het tweede ezelsbruggetje van onze getuige. Hij heeft het cijfer verstopt in een post hier op het forum en heeft een speurtocht uitgezet! De hints die je in posts kunt vinden, zijn natuurlijk in onze herkenbare blauwe The Oceans kleur. Een hint bevindt zich onderaan een post (tenzij het een grote post is, dan bovenaan) en heeft een nummer vooraan de zin wat aangeeft bij welke hint je zit. Zou jij onze getuige kunnen helpen om het tweede cijfer van de post waarin de beker verstopt zit te achterhalen?

Starthint:

In het topic dat meerdere keren de award voor "Beste Topic" won staat een post waarin een cadeaubon van 5 euro wordt aangeboden.

Daarnaast nog een kleine hint cadeau: de zoekfunctie is heel handig. En niet alleen om letterlijk de inhoud van posts te zoeken.

Tot slot is het mogelijk om een "passe-partout" te kopen. In ruil voor TOC-credits kan je aan de spelleiding, @Dutchy3010, via PB vragen om het antwoord op de hint. Dit kan maximaal twee keer worden ingezet: de eerste keer kost het 1000 TOC-credits, de tweede keer 2000.

Veel succes!

Dutchy3010

De Gestolen Beker - Opdracht 1

f9Lac0P.png

Opdracht 1 - Raad het lid

Welkom bij de eerste opdracht van onze zoektocht. Bij dit ezelsbruggetje heeft de getuige een lid in gedachte gehad. Maar wie was het ook alweer? Hieronder enkele hints om erachter te komen wie het lid is.

Feitje nummer 1:

Binnen 2 jaar werd de persoon in kwestie Superlid.

Feitje nummer 2:

In de jaren dat hij op het forum was, heeft hij meerdere awards gewonnen.

Feitje nummer 3:

In zijn carrière op het forum heeft hij meegeholpen aan 7 projecten.

Feitje nummer 4:

Deze persoon was nieuwsschrijver op het forum.

Stuur het lid dat je gevonden hebt op naar @ERRWINS. Het getal dat je zoekt is het laatste getal van het lidnummer minus een getal dat je krijgt van ERRWINS bij het inzenden. Heb je het in één keer goed en heb je geen extra hints nodig gehad? Dan verdien je een groen cijfer. Dit groene cijfer is precies het getal dat je van het laatste getal van het lidnummer moet aftrekken. Heb je het na twee keer goed of in één keer goed maar heb je een extra hint gevraagd? Dan verdien je een oranje cijfer. Een oranje cijfer kan één cijfer naast het goede cijfer zitten. Stel het is nummer 3, dan kan een oranje getal 2, 3 of 4 hebben. Heb je meer dan drie keer nodig om het te raden of twee of meer keer nodig met een hint, dan krijg je helaas een rood cijfer.

Dutchy3010

TOP - De Gestolen Beker!

f9Lac0P.png

Helaas is de beker nog steeds weg en is jouw hulp nog steeds hard nodig! Zoals

eerder aangekondigd hebben we dit weekend (dus 14 en 15 juni) een zoektocht naar de WK Beker georganiseerd! Hierbij alvast kort wat informatie over deze speurtocht.

Zoals gezegd bestaat de vindplaats van de WK Beker uit 7 cijfers: het totaalcijfer van een post. Elk cijfer kan worden gevonden met behulp van een opdracht. Deze verschillende opdrachten zullen gedurende het weekend gepost worden. Stuur zo snel mogelijk het nummer van de post waar de beker in te vinden is naar @Dutchy3010.

De eerste opdracht zal morgenochtend om 10.00 uur online komen.