GTAGames.nl

Idk... It's mine

Log in om dit te volgen  
Volgers 0
  • artikelen
    2
  • reacties
    9
  • bezichtigingen
    1908

Artikelen in deze blog

Niked

Ken je dat? Je zit in de bioscoop te wachten tot Rogue One – A Star Wars Story begint en dan plots hoor je achter je mensen discussiëren over the prequels. Alsof het zo’n duivels woord is: prequels.

Voor wie niet weet wat The prequels zijn (die 0,01% van de wereldbevolking): The Prequels zijn Episode 1,2,3 van de hele Star Wars reeks.

De origine trilogie: IV,V en VI volgen hier vlak achter.

 

The Prequels. De door de meeste Star Wars fans de meeste gehate filmreeks ter wereld. Maar, zijn deze wel zo slecht als de meeste beweren? Als je het mij vraagt brengen ze een prima overzicht van het leven van Anakin en Obi-Wan. Zonder the prequels hadden we nooit zoveel achtergrondinformatie over Darth Vader gehad. Want, hoe je het ook draait of keert, is Darth Vader altijd wel stiekem rebel scum geweest.

Sure, bepaalde dingen konden beter. Ik zeg ook niet dat ze op en top zijn. Maar wat het wel zijn? Volwaardige films. Ze brengen licht op Anakin en zijn tocht richting The Dark Side, hoe hij door Palpatine langzaam aan wordt overgebracht en hoe hij uiteindelijk in z’n fancy zwart pak geraakt.

 

Onlangs heb ik IV terug gezien, en man, wat een film. Als je IV enkele keren gezien hebt, zul je je waarschijnlijk wel nog het eerste gesprek tussen Luke en Obi-Wan herinneren. Obi-Wan verteld hierin tegen Luke hoe zijn vader is vermoord door Darth Vader en hoe de Jedi orde door Darth vernietigd is. Als je tijdens dit gesprek eens the prequels in je achterhoofd houdt, krijg je plots een golf van informatie over je heen. Informatie die de kracht van IV alleen maar versterkt.

 

Akkoord: The Phantom Menace kun je gerust achter je laten. Of je dat deel nu wel of niet ziet, nobody cares. En bovendien heeft het zo goed als geen verdere invloed op het verhaal. Maar, episode 2 en 3: behandel deze met respect. Ze zijn dan misschien wel niet de beste films, maar ze horen in het Star Wars universum om één simpele reden: het ontstaan.

Log in om dit te volgen  
Volgers 0