GTAGames.nl

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1448250

Over deze blog

Oceans Weekly News

Artikelen in deze blog

OWN

Bedankt!

Beste lezer,

Langzamerhand naar een zomer aan het werken, een zomer om voor OWN nooit te vergeten. Een 10 jaar bestaan laat je immers nooit voorbijgaan. Denkend aan vroeger, mijn eerste periode als hoofdredacteur. Ik heb destijds het stokje overgenomen van Kloep terwijl hij het overnam van Thundercover. Gave tijden waren dat. En nu zitten wij in 2016, druk bezig geweest om OWN weer terug naar OWN te maken. Langzaam naar het 10 jaar bestaan toe te werken.

Maar helaas mochten deze toekomstplannen de prullenbak in.. Weg.. Langzaam wij OWN overnamen van 3LLIOT wisten wij wat het was. Gigantisch veel energie moet je erin stoppen wil je er ook maar iets uit krijgen, en dat slechts op een forum. Voor mijn gevoel moest ik het wel. Als je iets doet, doe je het goed is mijn motto altijd. En helaas hebben wij OWN niet tot een goed eind kunnen brengen en hebben wij besloten de stekker eruit te trekken.

Aan de ene kant doet het zeer, aan de andere kant is het mooi geweest denk ik. Wat Dutchy3010 en Jowx bereikt hebben met de forumkrant is een knappe prestatie. Helaas kunnen wij het niet meer voortbrengen.

Jullie bedankt voor alles, iedereen en alles wat voor OWN wat betekend heeft. Bedankt, bedankt voor het lezen. Bedankt voor alle energie die erin is gestopt door eenieder dan ook!

Namens de hoofdredactie,

QzEKItF.png

Een tijd geleden heb ik mij voor het eerst aangemeld bij Oceans Weekly News als crashredacteur en ik was echt enorm trots dat ik mezelf een lid mocht noemen van deze exclusieve groep redacteurs die toch wel wekelijks bezig waren met een bizar groot project. Bijna tien jaar lang hebben crashredacteurs, redacteurs en hoofdredacteurs meegeholpen om dit project te runnen. Oceans Weekly News past eigenlijk dan ook wel in het niveau van The Covesight Community, en ik heb enorm veel respect voor alle mensen die betrokken waren bij deze prachtige forumkrant. Voor mij was Oceans Weekly News met name een van de grote dingen wat ik ooit heb meegemaakt op het forum, ik heb meerdere keren in het geweldige rubriek gestaan van Cabyon genaamd Het Krantje en ik ben ongeveer twee keer lid van de week geworden, voor velen zullen dat gewoon iets doodnormaal zijn maar het betekende toen heel veel voor mij. Ik zat toen in een slechtere periode op het forum en lid van de week worden gaf mij enorm veel motivatie om toch verder te gaan. Het is spijtig dat de volgende generatie forumleden niet dit geweldige project zullen meemaken. Ik wil graag iedereen bedanken die ooit heeft meegewerkt aan Oceans Weekly News. Jullie inzet heeft geholpen om dit project zo ver te laten komen, we hebben het met z'n allen verdomd ver gehaald en we hebben lang meegelopen aan deze marathon, en we bereiken nu het einde. En bedankt, trouwe lezers. Bedankt voor jullie steun in de afgelopen tien jaar.

asphyxiateds1oxr.png

De 10 jaar OWN gaan wij helaas niet bereiken. Dat was een mooi jubileum geweest, maar alle schrijvers kwamen tijd tekort.

Ik heb dingen geleerd, plezier beleeft aan het schrijven. Maar als er elke week artikelen missen, begin je zelf wel langzaam af te vragen: waar doen we het nog voor? Dat punt is iedereen bij OWN weleens tegengekomen. Desondanks schreef ik mijn stuk op de vrijdagavond, wegens tijdgebrek in de rest van de week. Elke week kwam het af, wel of geen zin. Het was een zeer nuttige tijd en het is mijn energie waard geweest. Dit project mag nooit vergeten worden, daar voor heeft het te lang voortgeduurd. Maar helaas komt aan al het goede een einde en dus ook aan OWN

Dan rest mij nog één ding te zeggen: Bedankt iedereen die OWN zover heeft voorgezet, door te schrijven of door te lezen.

Namens,

aron2455shw.png

En namens de rest van OWN,

OsgGoSn.png

30ro6bs.png

yBHDsiq.png

Hier zit ik dan, zaterdagochtend om acht minuten voor één, een stukje te schrijven voor OWN. Niet de eerste keer, maar toch de laatste. Toen ik het te horen kreeg van Boer en Erwin, had ik zo iets van "dit zat er al zo lang aan te komen," maar nu, amper 20 uur voor de laatste publicatie ooit, valt het besef dat het écht gedaan is toch zwaar op de maag.

Ik ben even terug gaan zoeken naar het begin van mijn carrière hier.

Laten we eens kijken wat we deze week voor je hebben.. Aha! We mogen een nieuwe redacteur welkom heten, 3L1077 zal vanaf nu de Opmerkelijk gaan schrijven.

-19 mei 2013

3 jaar en 2 dagen. Ik was toen zo ongelofelijk gelukkig, dat ik als nieuweling van het forum gekozen was om mee te mogen werken aan zo'n belangrijk project! Met vol enthousiasme kon ik elke week over een nieuw onderwerp komen vertellen in Opmerkelijk... Het duurde een jaartje en ik werd hoofdredacteur, samen met Phoenyxar. Wat hebben we daar toen veel tijd in gestoken, wij waren gewoon de baas! Zelf de looks kiezen! Zelf de redacteurs kiezen! Zelfs de rubrieken zelf kiezen! Het kon niet op.

Maar om weer zo'n stom spreekwoord te gebruiken: 'mooie liedjes duren niet lang'. Na enige tijd was de motivatie al weer, bij iedereen, ver te zoeken, en gingen we een tijdelijke stop inlassen. En weer was het enkele maanden later zo ver: vol enthousiasme aan het schrijven. En weer duurde het niet lang.

Het was voor mij geen gemakkelijke beslissing om het stokje over te dragen aan Erwin en BoerTijger. Ik was misschien laf. Ik durfde OWN zelf niet stop te zetten, terwijl ik daar vaak over dacht, maar durfde het ook niet door te geven, omdat ik vreesde dat het dan uiteindelijk stopgezet zou worden. Best laf, om zelf niet die beslissing te durven nemen, misschien...

Ik wil Boer en Erwin bedanken, omdat zij er echt voor hebben gezorgd dat we mooi kunnen afsluiten. Het was een moedige, waarschijnlijk moeilijke beslissing voor hen, maar toch de juiste.

Ik bedank Phoenyxar, alle hoofdredacteurs voor en na ons, en alle redacteurs, voor het ongelofelijke werk dat ze in de afgelopen 10(!) jaar hebben geleverd voor dit prachtige project.

En de lezer, jou wil ik nog het meest van iedereen bedanken.

P1WbN09.png

asphyxiateds1oxr.png

OWN

Editie 456 - Welkom!

GZ3vLOs.png

Lezer! Welkom terug bij editie 456!

Helaas gaat het niet zoals je altijd wil. Vol trots ben ik met enthousiaste mensen OWN weer gaan herstarten. Dat leverde een heel goed gevoel op. Het lukte.

Ja, op vele vlaktes lukt het nog steeds. Ik ben trots op mijn redacteurs dat ze wekelijks hen rubrieken inleveren en maken. Echter kan het niet langer zo en hebben wij echt redacteurs nodig willen wij ons bestaansrecht behouden. Daarom zijn wij erg vlug op zoek naar jouw hulp!

Of zou het niet balen zijn dat zo'n historisch project verloren gaat?

Ondanks alles; Ik wens jullie weer veel lees plezier toe!

MWfTSx9.png

OWN

Editie 456 - Nieuwsflits

nieuwsflits32suk.png

GTAGames bestaat 12,5 jaar!

En dat is reden voor een feestje! Een weekend met elke avond een activiteit en een weekend wat vol in het teken van feesten staat. Vanavond staat er een ouderwets gezellige MTA-meeting op het programma, morgenavond een GTA Online meeting en gister werd er afgetrapt met een chat-avond, volledig verzorgd door DJ Bas. Bovendien "is er zondag iets te vinden". Spannuuund...

Proost!

:bier:

(Misschien een chatlog van gisteravond of een dag de oude layout?

:puh:)

200.gif

Votair is back (again?)!

Votair is een raar wezen

:puh: Hij wisselt heel actieve periodes af met periodes waarin je hem opeens 2 maanden niet ziet. Maar na anderhalve maand niks van hem te hebben gehoord is hij dan nu toch weer terug!

Maar hoelang zal het duren totdat Batman weer is verdwenen?

PLChnB.gif

NicolaB heeft een dubbelganger?

Heeft Nicola een dubbelganger? Afgelopen week registreerde NikolaiB zich. Nadat ik even

verward

was, liet hij zien goed bij te dragen aan dit forum. Opent interessante topic en plaatst goede berichten. Keep it up!

:tu:

ezgif-2589148601.gif

30ro6bs.png

OWN

Editie 456 - Uit Den Oude Doosch

uitdenoudedoosch86sd6.png

Welkom bij Uit Den Oude Doosch! OWN bestaat inmiddels al 456 edities en dat zijn er een hoop. Daarom laten wij vandaag een van de aller eerste rubrieken ooit zien!

Het gaat om De MoppenTrommel uit editie 3.

blog-33831-1159184660.jpg

Welkom bij het grappigste gedeelte van dit krantje. Hierin lees je de allerleukste moppen en raadsels. Als je tips, commentaar of zelf een inzending hebt voor deze grappenhap, dan kan je deze altijd sturen naar TheGuardian

MoppenTrommel

Juf: "Alle woorden die met 'on beginnen hebben een negatieve betekenis.

Ik zal jullie wat voorbeelden geven. Onrustig, onraad, ondeugend, onmogelijk.

Wie kan mij nog zo'n woord noemen?"

Na even nadenken zegt Pietje II: "Ik juf! Onderwijs!"

--------

Agent tegen LantyZ: "Wat is uw achternaam?"

LantyZ: "Zshernatskylamp-scymbwwchuck."

"Hoe schrijf je dat?" vraagt de agent.

Waarop Lantyz antwoord: "Met een streepje ertussen."

--------

Summerbase gaat naar een vlaggenwinkel.

"Mag ik een groene Nederlandse vlag?" vraagt Summerbase.

Waarop de verkoper zegt: "Die hebben we niet. We hebben hem wel in rood-wit-blauw."

Zegt Summerbase: "Doe dan maar een blauwe"

--------

"Ik heb gisteren 5 keer geschaakt met mijn hamster," zegt Dutchy3010

"Tjonge!" zegt Mazzeltje. "Wat een slim beest zeg!"

Dutchy3010: "Och, dat valt wel mee hoor, hij heeft vier keer verloren!"

--------

JGunterS werkt als goochelaar op een cruiseschip en doet allerlei trucjes. Alleen heeft hij een papegaai die steeds zegt hoe de trucs in elkaar zitten. "De kaart zit in de broekzak! Dat konijn kwam uit die doos!"

Maar op een dag vergaat het schip en JGunterS en zijn papegaai drijven daarna op een stuk hout.

Nadat de papegaai een paar uur stil is geweest zegt hij: "Oke, ik geef het op. Waar heb je het schip gelaten?"

--------

Leraar: "Ik snap er niets van ,Jorge_f, voor het eerst had je alle rekensommen goed. Hoe kan dat?"

Jorge_f: "Mijn vader had deze keer geen tijd om me te helpen meneer!"

Ra..Ra..Raadsels:

Deze week hebben we er jammer genoeg geen..

Hoewel, we hebben er 1 ingezonden gekregen van Jon-asses, kijk gauw hieronder bij inzendingen :)

Inzendingen

Vraag: Wanneer is een soep "mannensoep?

Antwoord:

Als er balletjes inzitten!

(Door Jon-Asses)

--------

Pietje II komt bij Jowx om zijn huis te schilderen

Als Pietje II bezig is met schilderen ziet Jowx tot zijn schrik dat Pietje II verschrikkelijk lekt !!

Jowx vraagt aan Pietje II of hij een krant nodig heeft om op te staan.

Dan zegt Pietje II: Nee bedankt, ik kan er zo ook wel bij!

(Door Daan007)

MWfTSx9.png

OWN

Editie 456 - Feedback

sbe3OmL.png

Binnen OWN zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar verbeterpunten waarin wij ons zelf kunnen verbeteren voor u als lezer.

Klik op de onderstaande knop, en lever (verbeterbaar) kritiek/feedback!

otfFpau.png?1

Klik om naar feedback te gaan!

OWN

Editie 456 - Knutselhokje

knutselhoekjebys8f.png

Intro

Welkom terug, dames en heren, bij een gloednieuwe editie van Knutselhoekje. **applaus**

Vorige week bespraken we vette wins in GTA V, maar mensen hebben ook laten zien dat ze dit in het echt kunnen. Goed, dit kunnen wins zijn, maar sommigen zullen idioot zeggen. Benieuwd? Let's go!

5 meest absolute, knotsgekke mensen met ballen:

1

Zou dit werken in de kroeg? "Kom mee naar het dak, dan til ik je net over het randje."

giphy.gif

2

Hoge mensen vangen veel wind.

giphy.gif

3

Wil je graag dood, dan moet je dit proberen. :)

giphy.gif

4

Joah, dit durf ik ook nog wel.

giphy.gif

5

Oké, hier heb ik geen woorden voor.

giphy.gif

b3c413b50bf694be293dee0u92.png

OWN

Editie 456 - Lid van de Week

lidwloskt.png

FrankyFoursFingers haalde de titel van Lid voor de Week binnen met helaas maar twee stemmen.

30ct3k7.png

Deze week vier genomineerden:

Joriz

Thundercover

Dutchy3010

Guardian1080

Vier genomineerden? Ja, je ziet het goed, dit natuurlijk speciaal ter gelegenheid van het 12,5- jaar bestaan

Allemaal admins(en de eigenaar Joriz) deze week, waarom? In de afgelopen 12,5 jaar is wel gebleken hoe belangrijk deze functie is. In het 12,5-jaar bestaan heeft Joriz zich al ingezet voor dit forum, in de volgende jaren volgde steeds meer van deze mensen, zoals Thundercover, Dutchy3010 en later ook Guardian1080. Herinneringen aan het forum, dingen die je leert en kan gebruiken in real-life, zonder Joriz waren deze er waarschijnlijk nooit geweest. Zonder de andere admins zou het forum er anders uitzien Daarom worden jullie alle vier genomineerd.

OWN

Editie 456 - Rebus

NRBQn8f.png

OJgaHGW.png

De oplossing van de rebus vind je volgende week!

Los de rebus op en stuur je antwoord naar @OWN !

De oplossing van de rebus van vorige week was: "Bohmermann"

Je hebt één week de tijd om je antwoord op te sturen (als de nieuwe OWN er is ben je te laat)

Je kan maar één antwoord per week opsturen. Zorg dat je antwoord géén spelfouten bevat, anders is het fout!

In de kolom links kan je de tussenstand vinden!

P1WbN09.png

OWN

Editie 455 - Welkom

GZ3vLOs.png

Lezer! Welkom terug bij editie 455!

Langzaamderhand lopen we naar een mooie periode toe. Een zomer waarin OWN 10 jaar bestaat. Een prestatie waar in mijn ogen we zeker even bij stil moeten staan.

Hoewel het alweer wat lekkerder weer wordt, het langer licht blijft en de zon zich af en toe laat zien duurt het toch nog eventjes en daarom hebben wij vandaag editie 455 voor u.

Echter zijn wij binnen onze redactie altijd op zoek naar nieuwe redacteurs. Heb je altijd wat extra's willen doen? Schroom niet en meldt je aan d.m.v. een pb naar ERRWINS of BoerTijger.

Ook bij deze editie wensen wij jullie weer veel leesplezier toe.

MWfTSx9.png

OWN

Editie 455 - Knutselhoekje

knutselhoekjebys8f.png

Intro

Welkom terug, dames en heren, bij een gloednieuwe editie van Knutselhoekje. **applaus**

Vandaag bespreken we de kunst van BMX. In het echt is het al moeilijk, maar in GTA V is het ook knap pittig. Het is dan ook bijzonder wat deze mensen kunnen, laten we beginnen. Let's go!

5 meest zieke skills op een BMX in GTA V:

1

Netjes, netjes!

giphy.gif

2

"you spin my head right round."

giphy.gif

3

In een spel kan gelukkig alles. Zelfs zwaartekracht voor de gek houden.

giphy.gif

4

Waar je kont wel niet goed voor is.

giphy.gif

5

Evenwichtig genoeg!

giphy.gif

b3c413b50bf694be293dee0u92.png

OWN

Editie 455 - GTArtikel

gtartikelo5sj0.png

Werken bij Rockstar Games een levende hel?

Vandaag schrijf ik niet over Grand Theft Auto zelf, maar de bekende maker van het spel. Namelijk Rockstar Games! Ik heb een website doorgenomen genaamd Glassdoor. Daar worden reviews gegeven over het werk bij bepaalde bedrijven. Er zijn ook een aantal reviews over Rockstar Games te vinden en ik zal dat in deze editie met jullie doornemen. Er zijn negatieve maar ook positieve dingen te horen over het werk bij Rockstar Games.

tumblr_static_rockstar_games-563x195.png

Een werknemer uit Rockstar Games New York schrijft dat deze werkplek je gezondheid, zelfverzekerdheid en persoonlijke leven enorm omlaag trekt. Hij schrijft dat het leuk kan zijn als je graag bezig bent met een uitdagende doel maar dat je jezelf moet voorbereiden dat je gaat haten wat je eigenlijk eerst geweldig vond om te doen. Ook schrijft hij dat alle chat gesprekken worden nagelezen door personeel en management die live meekijken via computers. Er wordt geschreven dat er veel camera's zijn om alles te filmen en dat de management bekend is om alles te misbruiken. Medewerkers die er full time werken moeten ongeveer vijftig of tachtig uur werken wekelijks en medewerkers beginnen te roken, dik te worden en hun haar al te verliezen na twee maanden wanneer ze beginnen te werken bij Rockstar Games. Hun plek is enorm stressvol.

Ook zijn er goede reviews uit Groot Brittannië, maar ook weer negatieve reviews uit Edinburgh. De pluspunten uit een van deze reviews waren dat de hoofdkantoor gevestigd is in de hart van Schotland, wat het interessant maakt om met de pauze even naar buiten te gaan. Ook is er gratis drinken de hele dag en er worden maaltijden gebracht wanneer je moet overwerken. Ook schrijft hij dat je werkt met producten dat door de hele wereld bekend zijn, dus dat het goed lijkt op je CV. Hij schrijft dat als je verslaafd bent aan werk dat je genoeg tijd hebt bij Rockstar Games om te werken. Maar er zijn meer minpunten in deze review dan positieve dingen, ik vermeld er deze keer drie. Hij vertelt dat de medewerkers alsof doen dat hun aardig zijn maar dat ze meteen een mes in je rug steken zonder erbij na te denken als hun een volledige contract worden aangeboden. Het werk is monotoon en dat de tijden die je moet werken anti sociaal zijn, hij schrijft dat het niks uitmaakt dat je in de hart van Edinburgh bent omdat je toch twaalf uur per dag werkt.

Het is enorm interessant om meer te horen achter het bedrijf die jaren lang miljoenen dollars heeft verdiend aan hun enorm bekende spellen. Door deze reviews kunnen wij zien dat het leven als medewerker bij Rockstar Games moeilijk kan zijn en dat het niet bepaald leuk is. Voor veel mensen is het een droom om te werken bij Rockstar Games, voor anderen een grote nachtmerrie..

asphyxiateds1oxr.png

OWN

Editie 455 - Nieuwsflits

nieuwsflits32suk.png

Een ver vooruit gepland plan, of een samenloop van omstandigheden?

The twisted road to Auschwitz

Over enorm veel onderwerpen in de geschiedenis zijn uitgebreide discussies. Zo ook over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Een discussie die historici al tientallen jaren bezighoudt is die over de vraag of Hitler al ruim van tevoren van plan was alle Joden uit te roeien of dat het uiteindelijk "onvermijdelijk" was.

Dit debat gaat tussen de functionalisten en de intentionalisten. Zoals de woorden eigenlijk al zeggen, zijn de functionalisten ervan overtuigd dat de Holocaust een van de onderdelen van een groot plan van Hitler was, terwijl de intentionalisten zeggen dat de Holocaust altijd al de intentie is geweest van der Füher.

Ik denk dat de Holocaust niet al ver vante voren was gepland en ben hierdoor dus een functionalist. Ik baseer dit op het feit dat eerdere plannen van Hitler waren dat alle Joden moesten worden gedeporteerd naar Madagaskar. Dit plan kon geen doorgang vinden, omdat Groot-Britannië de zeeën beheerste en dit dus te veel risico was.

Plan B was om alle Joden te deporteren naar Rusland. Dit viel door de mislukking van Operatie Barbarossa

in het water.

Het laatste plan, plan C was om uiteindelijk de Joden systematisch uit te moorden. Dit is in ieder geval mijn kijk op deze discussie. Dit wordt versterkt door het feit dat kampen die later zijn gebruikt voor het vergassen, eerst in gebruik waren als werkkampen.

Wat is jullie kijk op deze histografische vraagstelling?

30ro6bs.png

OWN

Editie 455 - Lid van de Week

lidwloskt.png

Het kleurrijkste lid van vorige week bleek SpacyColours, deze week zijn er weer drie nieuwe mensen geselecteerd. Ik heb besloten om voorlopig dit concept te behouden.

2cawk6.jpg

De drie genomineerden van deze week zijn:

-Danger_dog_guy_7

-Platypus

-FFF

Ik heb voor Danger_dog_guy_7 en Platypus gekozen, omdat zij samen een meeting gaan organiseren, iets wat maar weinig voorkomt. Het gebeurt wel met GTA-crews. Dit keer is het een andere game, The Last of US(PS4).

Als derde en als laatste is FFF verkozen voor deze Lid van de Week, omdat hij bijna overal wel te vinden is, momenteel één van de actiefste leden van het forum is. Mensen als FFF zorgen voor de sfeer en dat mag in mijn ogen beloond worden.

Open het volledige artikel om te kunnen stemmen op één van de drie deelnemers die deze week kans maken om Lid van de Week te worden!

aron2455shw.png

OWN

Editie 455 - OWN sprak met...

MHB4gPu.png

schrijf-1301.jpg

Een interview is afhankelijk van de interviewers en de geïnterviewde. Helaas kon de geïnterviewde niet meer deze week en was er te weinig tijd om nog iets te kunnen regelen. Natuurlijk proberen wij een vervangend rubriek te schrijven, alleen zijn wij reëel en eerlijk naar onze lezers. Wij hebben dit niet kunnen redden in deze drukke periode. Volgende week staat er natuurlijk weer een krachtig interview voor jullie klaar!

OWN

Editie 455 - Feedback

sbe3OmL.png

Binnen OWN zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar verbeterpunten waarin wij ons zelf kunnen verbeteren voor u als lezer.

Klik op de onderstaande knop, en lever (verbeterbaar) kritiek/feedback!

otfFpau.png?1

Klik om naar feedback te gaan!

OWN

Editie 455 - Column

columnvuucd.png

Dieet - Die eet

Het begint altijd met goede voornemens, maar eindigt altijd in de ijskast. Een dieet. Ook ik ben schuldig aan dit fenomeen, alleen ben niet erg standvastig. Een sportschool bezoekje hier en een salade daar. Mijn probleem is dat ik al het slechte eten te lekker vindt. Zo graai ik regelmatig in de snoepjespot op stage, geniet ik regelmatig van een pilsje en mag ik graag uiteten gaan. Dat is natuurlijk geen ideale combinatie als je je gewicht op peil wilt houden of als je af wilt vallen.

Toch probeer ik het wel. Elke week naar de sportschool om mijn gewicht te compenseren met al het ongezonde wat ik in het weekend naar binnen werk. Nu het mooie weer eraan komt, stof ik de fiets weer af en komen mijn hardloopschoenen weer voor de dag. Nu nog even de motivatie zien te vinden om ze te gaan gebruiken.

b3c413b50bf694be293dee0u92.png

OWN

Editie 455 - Rebus

NRBQn8f.png

BbBZLM3.png

De oplossing van de rebus vind je volgende week!

Los de rebus op en stuur je antwoord naar @OWN !

De oplossing van de rebus van vorige week was: "Panama Papers"

Je hebt één week de tijd om je antwoord op te sturen (als de nieuwe OWN er is ben je te laat)

Je kan maar één antwoord per week opsturen. Zorg dat je antwoord géén spelfouten bevat, anders is het fout!

In de kolom links kan je de tussenstand vinden!

P1WbN09.png

OWN

Editie 454 - Welkom

GZ3vLOs.png

Welkom bij editie 454, en dit keer heb ik weer de leiding over de publicatie en krijg je dus vanuit mij een korte inleiding voor editie nummero 454!

OWN, het gaat redelijk lekker. We kunnen kwalitatieve rubrieken leveren, de situatie is onder controle maar altijd ben je op zoek naar meer, en nog meer, en veel meer. Daarom zijn we stiekem toch ook wel een beetje op zoek naar redacteurs. Voel jij je aangesproken of wil je graag voor OWN schrijven? Stuur even een simpel privéberichtje naar ERRWINS of BoerTijger en wij regelen het voor u!

Terug naar 454. Een bomvolle editie met weer genoeg te vertellen. Ik zou zeggen:

Veel leesplezier!

MWfTSx9.png

OWN

Editie 454 - Nieuwsflits

nieuwsflits32suk.png

Wat brengt jongeren tot het plegen van aanslagen?

OJ-AC811A_eLION_P_20151122233635.jpg

Volgens sommige mensen kom terroristisch geweld steeds dichterbij in de westerse wereld. Het komt steeds dichterbij met aanslagen in Brussel en Parijs. Deze aanslagen worden gepleegd door jonge mannen, die door verschillende oorzaken extreem gevoelig zijn voor de propaganda van jihadrondelaars. Maar wat zijn nou precies de oorzaken van deze radicalisering, die zulke dramatische dingen tot gevolg kan hebben?

Radicalisering. In de puurste zin van het woord betekent het “het extremer worden van bepaalde opvattingen”. De laatste tijd wordt het steeds vaker in verband gebracht met de islam en met terrorisme. In die context betekent het dat iemand, die in dit geval de islam aanhangt, steeds extremer wordt in zijn gedachtes tegen de niet-islamitische maatschappij en dit in sommige gevallen wil bestrijden met geweld, oftewel aanslagen. De oorzaken hiervan liggen op verschillende niveaus.

Doordat de oorzaken op verschillende niveaus liggen, die elkaar allemaal beïnvloeden, krijg je een reeks van oorzaken en gevolgen. Aan de basis van deze reeks ligt meestal het verschijnsel sociale integratie, of beter gezegd: het mislukken hiervan. Allochtone jongeren (20-30 jaar) hebben het vaak lastig om zich in de westerse maatschappij te nestelen. Maar wat is hier de oorzaak van? islamitische jongeren hebben een hele andere cultuur dan de cultuur die hier in Nederland wordt gevoerd. Hier worden vrouwen gelijk behandeld, homoseksuelen geaccepteerd en is er vrijheid van meningsuiting over religie. Dit verschil in cultuur zet een hele kettingreactie in werking. Zo krijgen deze jongeren minder makkelijk een baan of worden sneller ontslagen, vanwege conflicten tussen deze 2 culturen op de werkvloer. De armoede stapelt zich op en verzamelt zich in buitenwijken als Molenbeek, wat de situatie zeker niet verbeterd en waardoor ze zich nog meer afscheiden van de rest. De jongeren van islamitische afkomst worden mentaal steeds zwakker en hebben behoefte aan een vaderfiguur, die zich om hen ontfermt. Dit is wanneer de volgende fase in werking treedt.

Zodra ze zich mentaal zwakker beginnen te voelen, krijgen ze dus behoefte aan iemand die zich bezig wil houden met hen. Ze voelen zich onrechtvaardig behandeld en zoeken naar rechtvaardigheid. In islamitisch-extremistische (terroristische) groepen kunnen de jongeren vrienden, waardering en bescherming vinden. Ze kunnen hier hun frustraties uitten en woede ventileren. Dit is wanneer de ronselaars ingrijpen. Ze proberen in te spelen op deze gevoelens van de jongeren en proberen hen te overtuigen met propaganda.

Ook de bemoeienis van de westerse landen tegenover de islamitische landen en terroristische groepering speelt een rol. De stap tussen het aansluiten bij een extremistische radicale groep en het daadwerkelijk plegen van een aanslag blijft heel groot. De luchtaanvallen en de militaire acties van verschillende (westerse) landen in de islamitische landen verkleint deze stap en brengt leden van extremistische groepen dichter bij het plegen van een aanslag. Volgens hen rechtvaardigen deze acties de aanslagen in het westen. Zelfs aanslagen op burgers worden hiermee gerechtvaardigd. “De burgers hebben de regering gekozen die tot deze militaire interventies heeft besloten” wordt er vaak gezegd in propagandafilmpjes van bijvoorbeeld IS.

Kortom, de mislukte sociale integratie van allochtone jongeren, maakt hen mentaal zwakker, waardoor ze gevoeliger worden voor de propaganda van ronselaars. Hierdoor voegen ze zich makkelijker bij een terroristische organisatie. De militaire acties van het westen zou dingen als aanslagen rechtvaardigen.

30ro6bs.png

OWN

Editie 454 - Column

columnvuucd.png

Ik ben best Extreem.

Drie jaar geleden heb ik mij voor het geregistreerd op het forum. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik onder ander een vraag had voor een missie in Grand Theft Auto San Andreas. Nadat mijn vraag goed werd behandeld ben ik eigenlijk maar wat blijven rondhangen op het forum, en god, wat heb ik nu al een rit achter de rug. Maar drie jaar geleden had ik echt niet verwacht dat ik meer dan drie duizend berichten op het forum zou plaatsen, genomineerd worden bij de awards, meerdere gangs beheren en sluiten, superlid worden, twee keer redacteur worden bij een forumkrantje, schrijven voor het jaarboek en medewerker worden op een van de grootste walkthroughs van Grand Theft Auto in Nederland.

Wat ik graag wil zeggen is dat ik hoop en graag wil dat iedereen geniet van de tijd die hij of zij heeft. Je zal later op momenten terugkijken en denken, waarom deed ik toen niet even normaal tegen die persoon of waarom was ik zo naar tegen die jongen op het forum? Er zijn dingen zijn die totaal irrelevant zijn om constant over door te disscuseren. Als voorbeeld, het kan heel leuk zijn dat iemand zijn avatar elke maand veranderd maar dat hoort jou niet te boeien. Maar goed, ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar aanwezigheid op het forum. Er zijn mensen op het forum geweest waar ik enorm om moest lachen. Leuke herinneringen op The Covesight Community waar ik door een hele groep mensen over het eiland werd rondgeleid en die tijd dat ik uren geld probeerde te verdienen met Woody omdat ik zo graag een huisje wou hebben op het eiland, of dat ik geld zat te verdienen in de server omdat ik vast zat op het eiland Adelaide en geen geld had om terug te komen. Die dingen zal ik nooit meer vergeten tijdens mijn tijd op het forum. Maar alsjeblieft, geniet van de tijd die je hebt en probeer van de kleine dingen te genieten in je leven.

asphyxiateds1oxr.png