GTAGames.nl

Guard's Blog

  • artikelen
    32
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    40129

Artikelen in deze blog

Guardian1980

Fijne feestdagen

gallery_112354_66_698.jpg

Ik kan hier gaan terugblikken, vooruitkijken, wat al niet meer. Maar daar heb ik nu geen zin in, dus bij deze:

gallery_112354_66_6919.png

~Guardian1980

Guardian1980

Guilty pleasure

gallery_112354_66_698.jpg

Guilty pleasures, iedereen heeft ze wel. De mijne is LEGO. Als klein jongetje was ik al gek op LEGO. Ik had vooral sets uit de Town-serie (de voorloper van City), de Castle-serie en de Pirates-serie. Op latere leeftijd voegde ik daar wat Technic-sets aan toe. Maar toen ik een jaar of 14-15 was verdween alles in grote opbergdozen om enkel bij een verhuizing nog aangeraakt te worden.

Vorig jaar veranderde dat. Mijn oudste dochter kreeg voor haar verjaardag wat DUPLO-achtig spul en vond dat heel leuk. Toen zijn we gaan kijken wat daar nog meer van was. Maar ondertussen begon het bij mij ook te kriebelen, en kocht ik een paar Architecture-sets. Deze staan intussen in een vitrinekast. Maar het was toch niet echt wat ik wilde; ik wilde het gevoel van vroeger, er moest mee gespeeld worden. Toen kwam ik bij de Modular Buildings. Geen goedkope hobby trouwens; ze zijn alleen bij LEGO te koop, en kosten daar zo'n 150 euro. Wanneer ze daar niet meer te koop zijn stijgt de prijs op de tweedehandsmarkt en wordt er zo 1000 euro of meer voor de oudere sets gevraagd.

Desondanks heb ik er inmiddels al een aantal van gekocht en daar heb ik veel plezier van; met de bouw van een set ben ik zeker 6-7 uur bezig, vaak verdeeld over meerdere avonden, en daarna kunnen m'n dochter en ik er zo uren mee spelen. Daarnaast heb ik weer mijn oude LEGO-sets opgebouwd, ook erg leuk om weer eens te doen. Naast dat ik fysiek met LEGO bezig ben vind ik het ook leuk om op YouTube filmpjes te bekijken waarin anderen hun creaties showen. Daar zitten vaak hele mooie dingen tussen, die dan weer ter inspiratie kunnen dienen voor mijn eigen bouwsels.

gallery_112354_66_10093.png

Voor zover mijn coming out als AFOL. Of ik hier nog meer over ga bloggen weet ik niet, de toekomst zal het leren.

~Guardian1980

Guardian1980

Voortgang

gallery_112354_66_698.jpg

Enige tijd geleden kreeg ik indirect het verwijt dat het alweer even geleden is dat ik voor het laatst een blog-item plaatste. Nou ben ik daarin echt niet de enige, maar vooruit dacht ik, laat ik weer eens wat plaatsen. Ik bedoel, waarom niet? Maar toen kwam de tegenhanger; waarom wel? Heb ik iets leuks meegemaakt, iets wat de lezers hier zal interesseren? Tja, eigenlijk kabbelt mijn leven momenteel rustig voort; de kids doen het goed, op m'n werk gebeuren geen opzienbarende dingen (ik werk ook een stukje minder tegenwoordig, ouderschapsverlof is iets fijns ;)), hier op het forum ben ik lekker bezig maar daar hoef ik natuurlijk niks over te vertellen, dat zien jullie zo ook wel.

Is er dan helemaal niks te vertellen? Nou, ik zou een update kunnen geven mbt mijn vorige item. Enige tijd geleden heb ik namelijk het CCENT-examen gedaan. De laatste keer dat ik een examen heb gedaan waar ik serieus wat gespannen voor was was denk ik ergens in de vorige eeuw, maar bij deze had ik het ook. Voor m'n gevoel kende ik de stof goed, maar ik had geen idee hoe het examen er uit zou zien; van verschillende kanten kreeg ik verschillende info. Gedurende het examen ging het op zich wel goed, hoewel ik het af en toe even niet meer wist. Je doet het examen op de computer (duh) en als je een vraag eenmaal beantwoord hebt, kan je niet meer terug. Na het beantwoorden van de laatste vraag sloot ik het examen af en stond het daar ineens, mijn voorlopige score; ruim voldoende. Ik moet zeggen, mijn hart maakte even een vreugdedansje.

Vervolgens duurde het enige tijd, maar ineens was daar post vanuit Californië, met daarin het certificaat. Geloof me, het is pas het begin, maar ben er wel trots op. En nee, het hangt niet boven m'n bed, maar zit in een map met andere certificaten.

blogentry-112354-0-87680400-1441393927.g

~Guardian1980

Guardian1980

Iets anders

gallery_112354_66_698.jpg

Een tijd geleden heb ik eens een item geschreven over het feit dat ik ander werk wilde gaan doen. In de 2,5 jaar die sindsdien zijn gepasseerd is er een hoop gebeurd, maar doe ik nog steeds hetzelfde werk. Achteraf gezien kwam het wel goed uit dat mijn werk een stabiele factor is gebleken, want onder andere twee keer vader worden is niet niks.

De opleiding die ik toentertijd deed heb ik afgerond. Met de gehele reorganisatie van de politie bleek echter ook dat er enorm op kantoorfuncties bezuinigd zou worden; functies zijn samengevoegd of gewoon volledig opgeheven, met als gevolg dat er gewoon geen mensen werden gezocht. Toch wilde ik graag bij de politie blijven werken, want het is gewoon een hele goede werkgever. Oké, er zijn af en toe wat strubbelingen, zoals nu met de CAO-onderhandelingen, maar verder is het super geregeld als je er eenmaal werkt. Ik ben eens gaan kijken waar mijn kansen lagen, en er bleek een afdeling te zijn waar nog steeds vacatures waren; de ICT-tak. En dan moet je niet aan internet-gerelateerde criminaliteit denken, maar aan de ICT-tak zoals elk bedrijf die wel heeft; hardware, software, netwerken en alles wat erbij komt kijken om een bedrijf te kunnen laten draaien.

Ik was hier al wel mee bezig, netwerkjes aanleggen en mensen die ik ken adviseren en helpen. Ik ben mij er in gaan verdiepen en eigenlijk leek het mij wel heel leuk om hier ook mijn geld mee te gaan verdienen. Na een paar goede gesprekken (nog geen formele sollicitatie) ben ik zover gekomen dat ik met mijn leidinggevende kwaliteiten op zich wel in aanmerking zou kunnen komen voor de functie van groepschef op de helpdesk. Het is niet spectaculair, maar het is wel een begin.

Echter, ik heb nooit een papiertje gehaald op dat vlak, en dat is toch wel een dingetje. Het plan is nu dat ik een aantal certificaten ga halen, en dat zodra ik die heb gehaald kan ik intern de rest van een volwaardige opleiding doen. Voor de kenners, ik heb ISyF en ITF inmiddels binnen, ben nu bezig met de Cisco certificaten CCENT en CCNA R&S, om tenslotte nog een certificaat van Microsoft en ITIL te halen. Is dat pittig, in combi met een fulltime baan en de opvoeding van twee jonge kinderen? Ja, dat is het zeker. Maar ik ben enorm gemotiveerd, en thuis krijg ik alle medewerking. Ik houd jullie op de hoogte.

~Guardian1980

Guardian1980

Een zusje voor Sam

gallery_112354_66_698.jpg

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik in september 2013 papa ben geworden van dochter Sam. Wanneer je dan de titel van dit blog-item daar bij optelt zal duidelijk zijn waar dit heen gaat; afgelopen week ben ik opnieuw papa geworden. Wederom een dochtertje, en ze heet

Nikkie

Moeder en dochter maken het goed, en ook Sam vindt het, hoewel ze het waarschijnlijk nog niet helemaal beseft, heel leuk dat ze een zusje heeft. Voor mijzelf levert het vooralsnog vooral minder nachtrust op, hoewel ze sinds een paar nachten wel beter slaapt, en ik dus ook. Snappen jullie meteen waarom ik de afgelopen dagen wat minder actief ben; Joriz had mij bijzonder verlof verleend ;)

~Guardian1980

Guardian1980

Guard's Comics - Intro

gallery_112354_66_144788.png

Zo af en toe zal ik, als ik verder niks leuks te vertellen heb in deze blog, een stripje plaatsen zodat jullie op de hoogte blijven van de avonturen die deze superheld beleeft.

~Guardian1980

Guardian1980

Hyves

gallery_112354_66_698.jpg

Hyves trekt de stekker er uit...

Hoewel het al een hele tijd geleden is dat ik voor het laatst inlogde op Hyves, vind ik dit uit nostalgisch oogpunt best wel jammer. Het was eind 2005 dat ik door mijn vrouw op een website werd gewezen waarbij je online contacten kon onderhouden, maar ook foto’s kon delen. Het is haast niet voor te stellen, maar dat was toch iets wat redelijk revolutionair was. Facebook was er nog niet in het Nederlands, en andere netwerken waren vaak wat schimmig. Daarnaast had ik ook niet eerder de behoefte gehad aan een dergelijk netwerk; ik sprak mijn vrienden gewoon wanneer ik dat wilde.

Meer dan duizend krabbels, tikken en privéberichten verder heb ik een flink aantal “vrienden” opgebouwd, waaronder vele mensen die ik ken van vroeger en al lang uit het oog verloren was. Maar helaas gaat Hyves nu ter ziele. Velen zagen het al aankomen; het grotere Facebook heeft eindelijk ook Nederland verovert, terwijl het jarenlang achter liep op Hyves. Als ik er op terug kijk, vind ik Hyves gebruiksvriendelijker dan Facebook. Toch is Hyves langzaam uit m’n systeem verdwenen en is Facebook volledig geïntegreerd.

Dit bericht was voor mij wel de reden om weer eens in te loggen en weer eens te neuzen tussen alle krabbels, foto’s en blogs die ik ooit geplaatst heb. En dan zie ik dat het allemaal toch wel leuk was. Hyves geeft de mogelijkheid om alle content die je hebt geplaatst te downloaden, en zo te bewaren. Ik ga hier zeker gebruik van maken.

Wat zijn jullie herinneringen aan Hyves? Was je een dagelijks gebruiker, kwam je er amper of heb je geen idee waar ik het over heb? Ik ben wel benieuwd.

~Guardian1980

Guardian1980

Klein geluk

gallery_112354_66_698.jpg

Geluk zit in kleine dingen. Het kan een doosje zijn met een computerspelletje zijn, een toegangskaartje voor een concert of een engeltje op je schouder bij een ongeluk. Maar afgelopen week was er in mijn leven toch een andere vorm van geluk.

Afgelopen woensdagavond is namelijk onze dochter geboren. Na een zware ochtend en middag, mijn vrouw had best wel zware weeën, was er uiteindelijk een hele snelle bevalling. Ik zal jullie niet vervelen met de details, want dan ben ik morgen nog aan het tikken. Helaas moest m'n vrouw daarna nog wel even naar de O.K., maar toen zij weer terug was begon het grote genieten. Inmiddels zijn we alweer een paar dagen thuis, en gaat het hartstikke goed met de kleine.

Sam

En dat is dus haar naam. Wellicht niet een naam die je zo gauw aan een meisje geeft, maar wij vinden het een mooie, stoere naam.

En dan zou ik nu graag nog veel meer vertellen, maar er komt iets tussendoor wat ik met veel plezier ga doen; een luier verschonen en haar laten drinken. Hoe zoiets kleins zoveel geluk kan brengen...

~Guardian1980

Guardian1980

Het wordt spannend...

gallery_112354_66_698.jpg

Nog maar een paar weken, dan is het zover. De voorbereidingen zijn getroffen, ik ben er helemaal klaar voor; De kamer is geverfd, alle spulletjes zijn gekocht, van kleding tot de kinderwagen toe.

Haha, wie dacht dat ik het hier over GTA V zou gaan hebben, die zal bij die laatste zin toch enigszins de wenkbrauwen hebben gefronst. Dit item is namelijk een vervolg op mijn vorige, Goeie dingen. Het verlof van mijn vrouw is begonnen, wat betekent dat we nog zes weken hebben tot de uitgerekende datum. Weken van spanning, want het kan geboren worden, van fysiek ongemak, want die buik is nu toch wel heel groot, van genieten, want het kindje beweegt zo lekker in de buik, en hopelijk ook van geluk. En in het ziekenhuis is men tevreden; het kindje is gezond en op lengte. Maar uiteraard hopen we dat ze nog even in de buik blijft zitten en nog even doorgroeit.

Voor velen van jullie lezers zal het een ver-van-mijn-bed show zijn, aangezien jullie voorlopig nog niet aan kinderen denken (verwacht ik in elk geval). Maar ik kan je vertellen, het vertedert, het beeld van een klein mensje op een (pret)echo. Grappig om te zien hoe het op ons lijkt; ik kan uren naar die printjes kijken. De vaders op het forum zullen er over mee kunnen praten, het is een hele mooie tijd.

Uiteraard heb ik een pre-order geplaatst voor GTA V. Maar wanneer ik daarmee aan de slag ga, dat weet ik nog niet. Aan de ene kant heb ik er ontzettend veel zin in, want het lijkt een geweldige game te worden, maar aan de andere kant ben ik er helemaal niet mee bezig. Maar we gaan het zien. Ik houd jullie op de hoogte, en veel plezier met aftellen.

~Guardian1980

Guardian1980

Goeie dingen.

gallery_112354_66_698.jpg

Eens in de zoveel tijd gebeurt er iets, waar je heel blij van wordt...

Zoals bijvoorbeeld die 25e oktober 2011, toen Joriz dit bericht plaatste: Grand Theft Auto V komt er aan! Een klein berichtje, waar ik toen heel blij van werd. Inmiddels zijn we bijna 1,5 jaar verder en weten we dat we over een paar maanden GTA V kunnen gaan spelen. En zo af en toe laat Rockstar ons iets nieuws zien van de game, die steeds groter en mooier lijkt te worden.

Een klein blauw streepje... en nog een blauw streepje! Meer was er niet nodig om afgelopen januari twee mensen heel gelukkig te maken. Soms lijken sommige dingen vanzelf te gebeuren, maar soms moet je er voor vechten. En als het na jaren vechten eindelijk lukt, dan kan je wereld niet meer stuk. Bij elke controle is het weer een beetje groter en mooier, langzaam zien we het groeien en weten we dat het in september gaat gebeuren; als alles goed gaat word ik papa.

Groot geluk, klein geluk; september wordt een mooie maand. Er gebeuren goeie dingen.

~Guardian1980

Guardian1980

Op een fantastisch 2013!

gallery_112354_66_698.jpg

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen een hele fijne jaarwisseling toe te wensen. Heel veel plezier maar wees voorzichtig; met tien vingertjes game je nog altijd het gemakkelijkst.

Laten we hopen dat 2013 een mooi jaar wordt, met voorspoed voor iedereen.

Zo, ga ik nu weer een heerlijk zelfgebakken oliebolletje eten.

~Guardian1980

Guardian1980

Fijne kerstdagen

med_gallery_112354_66_698.jpg

Lieve GTAForumvrienden,

Bij deze wil ik jullie hele fijne kerstdagen wensen. Maak er een mooi feest van, met vrienden, familie, met wie je maar wilt.

~Guardian1980

bannerkerst.jpg

Guardian1980

Het zware leven van een moderator

med_gallery_112354_66_698.jpg

Op het forum heerst het misverstand dat het modereren maar een kleine dingetje is. Iets wat sommige leden er wel even bij doen, maar wat amper een naam mag hebben. Ik wil jullie eens laten zien hoe mijn werkdag als moderator er uit ziet, en op deze manier hoop ik dit misverstand uit de wereld te helpen.


07:00 De wekker gaat. Ik moet vroeg opstaan, want het wordt een lange dag met vele werkzaamheden. Nadat ik gedoucht en aangekleed ben zet ik mijn computer aan, zodat ik na het smeren van een paar boterhammen meteen aan de slag kan.

08:00 Ik open het forum, en uiteraard ben ik meteen ingelogd. Het eerste wat ik doe is het checken van nieuwe PB’s. Dit keer slechts vier leden die vragen waarom ik een topic heb gesloten, dat valt mee. Drie leden wijs ik op de regels, zoals ik ook al in de betreffende topics heb gedaan, en ik vraag me serieus af waarom ze het nou weer niet snappen. Het vierde lid heeft wel een punt, maar is in de tussentijd geband en daarom laat ik het erbij. Verder zijn er nog wat PB’s van mede-crewleden, wat daarin besproken wordt is vertrouwelijk en kan ik hier dus niet bespreken.

08:45 Ik ga naar het GTA IV-forum. Zo op het oog is het rustig geweest sinds ik er voor het laatst was, maar volgens mij broeit er iets. Ik maak er wat aantekeningen over voor mijn komende overleg met Hanneswasco. Verder hoef ik nu eens geen slotjes te plaatsen en warns uit te delen. Dat is ook wel eens fijn. Tijd voor de derde bak koffie.

09:30 Ik bekijk gauw even Nieuws en Mededelingen. Ik zie dat er weer wat leden zijn ge-unbanned en vraag me af wat ze zullen toevoegen aan het forum. Is unbannen trouwens een echt bestaand werkwoord, of iets wat is gegroeid op fora? Straks maar even opzoeken.

office.jpg

10:00 Tijd om te vertrekken naar het hoofdkantoor van GTAGames. Want hoewel thuiswerk wordt gepromoot binnen de organisatie, is het wel wenselijk om je gezicht af en toe te laten zien aan de hogere legerleiding. Eenmaal op kantoor blijkt dat er maar weinig crew-leden aanwezig zijn. Op zich niet vreemd, aangezien de meesten de ochtend vooral gebruiken om bij te komen van MTA-avondjes. In de kantine schuif ik aan bij Kloep, die mij op zijn mobiele telefoon de applicatie laat zien die hij binnenkort in zijn blog wil bespreken.

11:00 Werkoverleg met Hanneswasco. Aangezien die vandaag enkel vanuit huis werkt gebruik ik hier MSN voor. Er zijn voldoende computers in het kantoor, dus ik zoek er eentje uit die wat afgelegen ligt, zodat ik in alle rust kan werken. Zodra ook Hanneswasco online is, beluister ik eerst even zijn laatste creatie op de piano. Wat kan die gozer lekker pianospelen zeg. Vervolgens hebben we het over de gesloten topics, de warns die we hebben uitgedeeld en de ontvangen PB’s. Dit neemt gelukkig niet zoveel tijd in beslag, want over het algemeen zijn we het wel eens over alles.

12:30 Tijd voor de lunch. In de kantine is het wat drukker geworden. De meesten praten nog wat na over de MTA-meeting van de vorige avond. Met name Megadreams heeft het hoogste woord, aangezien hij iedereen er weer uit heeft gereden bij Race. Qua lunch ga ik dit keer maar eens een beetje ongezond doen; ik neem een Bleeder met een glas Sprunk.

13:15 Na de lunch is er werkoverleg met de Administrators, Global Moderators en de Moderators van de verschillende GTA-fora. Er worden diverse zaken besproken waar ik hier helaas niets over mag vertellen. Dutchy3010 is het meest aan het woord, maar dat schijnt een vrouwen-ding te zijn.

gallery_112354_66_12876.gif

15:00 Tijd voor een break. Kan ik mooi even de rest van het forum bekijken. In Opinie post ik een paar ideeën, met name in topics waarin de overheid aan de kaak wordt gesteld. Tussendoor spreekt Thundercover me nog even aan en hebben we het over de laatste editie van OWN.

15:30 Na de pauze schuiven er nog enkele WikiGTA-medewerkers die zelf niet tot de forum-crew behoren aan. Zij komen zelden naar het hoofdkantoor, maar voor Wiki-zaken zijn ze altijd wel te porren. Svenie neemt het woord en hij heeft het vooral over de hoge kwaliteit van hetgeen er geplaatst wordt. Ikzelf mag nog even uitleggen waarom ik een aantal artikelen die ik zou herschrijven nog niet heb gedaan. Ik benoem de enorme werkdruk, ook die van mijn RL-baan, en daar heeft iedereen wel begrip voor.

16:30 Ik ga weer op huis aan. Omdat ik weinig tijd heb om te koken bestel ik onderweg naar huis alvast een pizza bij de Well Stacked Pizza Co., zodat de pizza vlak na mijn thuiskomst wordt bezorgd.

18:30 Nadat ik heb gegeten duik ik het forum weer op. Het is nu even tijd voor ontspanning dus bezoek ik even de diverse ledenfora en ga ik daarna door naar de Gangs en Corporations. Ik bekijk even hoe de strijd gaat tussen The Underground en de Wilde Ganzen, waarna ik bij BeaT DowN langs ga om nog wat te posten.

20:00 ’s Avonds is het tijd voor Death Incorporated, de clan waar ik een van de coördinatoren ben. Zoals gebruikelijk gaat ook deze bespreking via MSN. Nadat LXZ-76 mij heeft geholpen met de instellingen van mijn nieuwe modem hebben we het nog wat over de evenementen die we in de feestmaand december willen organiseren. Maar zoals vaker loopt het gesprek op weinig uit en besluiten we de avond af te sluiten met een potje racen in The Ballad of Gay Tony.

23:00 Ik bezoek nog even het forum, om de mogelijkheid te hebben nog even te kunnen posten in de Latenight Lounge!

01:00 Tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag weer vroeg op. Er dient namelijk weer gewerkt te worden aan een nieuwe editie van de OWN, en de Wiki heeft ook wat aandacht nodig.


Je ziet het, het leven van een moderator is geen kattenpis. Toewijding en doorzettingsvermogen zijn sleutelwoorden. En voor wie me niet gelooft, so be it.

Ps. Unbannen is geen bestaand woord, volgens Van Dale.

~Guardian1980

Guardian1980

Verandering van spijs...

med_gallery_112354_66_698.jpg

Zo af en toe is het goed om met iets nieuws te beginnen. Het kan zijn dat je iets doet wat je heel leuk vindt, maar dat er geen uitdaging meer is, of dat je iets doet wat je niet meer leuk vind. Bij mij is er nu sprake van het eerste.

De meeste forumleden leven nog niet het leven met een vaste baan. Sterker, velen denken hier waarschijnlijk nog niet eens concreet over na. Na mijn schooltijd heb ik eerst een paar jaar in de beveiliging gewerkt, waarna ik ben overgestapt naar de politie. Het was toch wel een jongensdroom, dat werken bij de politie. En ik doe het inmiddels alweer bijna tien jaar met veel plezier. Ik heb verschillende dingen gedaan, gewoon in blauw door de wijk surveilleren tot het verhoor en dossier-vorming. Op welke afdeling ik nu werk ga ik niet vertellen, er bestaat nog altijd een kans dat ik iemand van de lezers tegenkom. Maar er is een sleur ingetreden; Ervaring is leuk, maar het nadeel is dat je vaak nog maar beperkt wordt ingezet. Chef van dienst of coördinatie, meer variatie is er amper. Af en toe een cursusdag of sport, maar dat is incidenteel. En wat inmiddels ook niet meer zo leuk is, is de onregelmatigheid. Vroeg-laat-nacht, en dat flink gemixt.

Het heeft zeker z'n voordelen; als anderen aan het werk zijn loop ik door een hele rustige supermarkt en als mensen 's ochtends vroeg naar hun werk rijden ga ik lekker naar huis om te slapen. Maar het kan ook killing zijn voor een relatie. Als ik een week lang late diensten heb, moet ik me weer opnieuw voorstellen aan mijn vrouw, omdat we elkaar alleen slapend zagen. Bovendien zijn mensen helemaal niet gemaakt voor nachtdiensten. Vanuit de nachtdienst weer in het dag/nacht-ritme komen is net als jet-lag. En als je dat drie keer per vier weken hebt, word je daar niet vrolijk van.

Inmiddels weet ik dat ik wat anders wil gaan doen. En na het bruisende leven van de jacht op boeven en het handhaven van de openbare orde is het misschien heel saai, maar ik denk er over voor een management-functie te gaan. Ik ben bijna klaar met een middle management opleiding, en daarna wil ik een HBO-studie gaan doen. Het probleem is dat ik eigenlijk niet weet welke kant ik op wil, want ik vind heel veel interessant. Personeelsmanagement, facilitair management, financieel management, zelfs de ICT heeft mijn interesse. Dus de komende tijd ga ik mij maar eens goed oriënteren, want het is wel een keuze die ergens op gebaseerd moet zijn.

Verandering van spijs doet eten; ik heb er zin in om met iets nieuws te beginnen. Ik houd jullie op de hoogte.

~Guardian1980

Guardian1980

Bloggen, omdat het kan.

med_gallery_112354_66_698.jpg

Je kent het gevoel wel; je wordt gepromoveerd tot megalid. Een onverwachte PB van een administrator, felicitaties op je profiel en op het forum openbaren zich nieuwe opties. Zo loop je er ineens als een kikker bij, is je brievenbus een stuk groter dan de dag ervoor en kun je je eigen topics op slot gooien. Trouwens, nu ik er zo over nadenk, de meesten van jullie zullen dat gevoel wel niet kennen..., maar dat terzijde.

Een andere optie die er bij komt is het starten van een eigen blog. Nou vind ik blogs hartstikke leuk, maar vooral die van anderen. Vanaf het moment dat ik een actief lid werd (eind 2009) las ik de OWN; Een geweldig project waarvan ik het nog steeds verbazingwekkend vind dat het de redactie toch elke week weer lukt iets neer te zetten, en dat al enkele jaren lang.

Verder bekeek ik nog wel eens de blogs van andere leden, met name die van Fiegel5 heb ik met veel interesse gelezen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn komende stuk. Ook Crewlife las ik altijd, gewoon omdat het wel leuk was om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Maar toen kreeg ik ineens de optie om een blog te starten. Ik heb er een tijdje mee gewacht, omdat ik me afvroeg of het wel iets voor mij was. Want ja, een blog is leuk, maar wat wil je er mee? Dat is redelijk essentieel, anders is de blog bij geboorte al ten dode opgeschreven. Maar ja, een eigen stukje op het forum waar ik mijn wel en wee aan de andere leden kwijt zou kunnen is natuurlijk wel heel leuk. Dus besloot ik deze blog te starten. Zonder een duidelijk plan, gewoon gaan met die banaan en we zien wel waar het strandt. En dat gebeurt dan natuurlijk ook, de boel strandt. In het begin is het leuk en heb je constant wel iets wat je op het www kwijt wil, maar na verloop van tijd wordt ook dat minder. Ik zag het ook bij andere blogs die werden gestart; men wil wel, maar het wordt minder.

Maar ineens is het daar, de wil om er toch mee verder te gaan. Want stiekem is het toch wel leuk hoor, een eigen stukje op dit mooie forum. Dus ik ga er weer voor, jullie gaan meer van mij horen.

~Guardian1980

Guardian1980

Verhuizen (deel 2) Open huis.

med_gallery_112354_66_698.jpg

Enige tijd geleden kregen we de vraag van de makelaar of we mee wilden doen met de Nationale Open Huizen route van de NVM. Voor een klein bedrag (je huis verkopen is bepaald niet gratis) zou dat dan worden aangekondigd op diverse websites, zouden we reclamemateriaal krijgen, en ook nog wat attenties voor mogelijke bezoekers. Wij hebben toen besloten om dat dan maar te doen, een beetje extra reclame kan tenslotte geen kwaad.

Afijn, alle reclamespul opgehangen zodat duidelijk was dat we meededen aan Open Huis, op zaterdag in de vroege ochtend m'n schoonmoeder laten invliegen om nog even te helpen met schoonmaken en opruimen, en toen om 11:00 alles aan kant was en zij weer richting huis was, begon het lange wachten.

med_gallery_112354_66_24875.jpg

Open Huis was van 11:00 tot 15:00, oftwel 4 uur lang wachten in de hoop dat er iemand komt die je huis de moeite waard vindt om te bezoeken. Wat ga je doen? Krantje lezen, beetje tv kijken, zaken waarbij je geen troep maakt en waar je meteen mee kan stoppen als er gebeld wordt.

Van de 56.000 deelnemende huizen werden er 16.000 überhaupt niet bezocht. Daar hoorden wij gelukkig niet bij, wij werden door één koppel bezocht. Nog steeds niet veel, maar gelukkig niet alle moeite voor niks gedaan. Ik heb ze door het huis geleid, wel een beetje onwennig, ik ben tenslotte geen professional. En toen zij weer weggingen hebben we hoopvol gewacht, maar helaas bleef het daarbij.

Toen het eenmaal 15:00 was hebben we als een razende alles opgeruimd, het reclamemateriaal weggehaald en vervolgens zijn we weggegaan. Het huis hadden we tenslotte wel weer lang genoeg gezien op onze vrije dag. Later kregen we bericht van de makelaar dat onze bezoekers bij hen hadden aangegeven dat het huis zeker bepaalde pluspunten had, maar dat het niet naar hun smaak was. Hebben we het nu voor niks gedaan? Waarschijnlijk wel, maar ja, nooit geschoten is altijd mis hè. Nu maar hopen dat er gauw weer andere geïnteresseerden komen.

~Guardian1980

Guardian1980

Guard aan de Fotosoep

med_gallery_112354_66_698.jpg

Ik had vanmiddag zo'n periode dat ik mij een beetje verveelde. Toen ben ik uit nieuwsgierigheid maar eens gaan kijken welke programma's ik zoal op mijn PC heb, en kwam ik Photoshop Elements 6.0 tegen. Ik wist wel dat ik het had, want in het verleden heb ik het wel eens gebruikt om screenshots te maken. Nou is mij wel bekend dat je heel veel mogelijkheden hebt met dit programma, maar als je je er niet in verdiept kom je er niet hè.

Vervolgens in de Graphicshoek rondgeneusd, om inspiratie op te doen. En uiteindelijk ben ik tot het volgende resultaat gekomen:

med_gallery_112354_66_26505.jpg

Hoewel het natuurlijk nogal basic is, en nog erg kaal, moet ik zeggen dat ik er eigenlijk best tevreden over ben, het was ook redelijk snel gedaan (ik had ook niet zoveel tijd). Nou maar eens kijken wat ik er nog meer mee kan, want ik moet zeggen dat het op zich best geinig is om te doen. Dus nog maar een paar tutorials bekijken en kijken wat er op internet te vinden is, en wie weet krijgen jullie nog meer kunstwerkjes van me te zien.

~Guardian1980

Guardian1980

Verhuizen (deel 1) Te koop.

med_gallery_112354_66_698.jpg

Een half jaar geleden begon het te kriebelen. We wonen op een mooie locatie, aan de rand van Utrecht; vlakbij de uitvalswegen en de Plassen, maar ook op slechts 15 minuten fietsen van de binnenstad. Verder geen last van overlast, en bovendien geen auto's in de straat. Maar toch willen we weg. Komt het omdat m'n schoonfamilie slechts vier straten verderop woont, of dat m'n vrouw het niet meer naar haar zin heeft op het werk? Inderdaad, allemaal factoren die meespelen. En verder willen we heel graag groter wonen voor minder geld.

Toen we afgelopen oktober de knoop hebben doorgehakt, besloten we dat het huis wel eerst verkocht moest zijn, voordat we een nieuw huis gaan kopen. En aangezien een huis verkopen nog altijd het makkelijkste gaat via de makelaar, zijn we naar het makelaarskantoor gegaan waar we het huis ook gekocht hebben. Een makelaar kwam langs en heeft de woning bekeken. Ook kregen we een map met allerlei info en formulieren die we moesten invullen.

Vervolgens is door omstandigheden de verkoop even op een zijspoor gezet.

Maar twee weken geleden was alles zover dat we verder konden met de verkoop. Een bevriende fotograaf heeft gratis hele mooie foto's van onze woning gemaakt, en vervolgens ben ik met een usb-stick met die foto's en alle ingevulde papieren naar de makelaar gegaan. Daar hebben we de foto's bekeken en de goede uitgezocht. Vervolgens kregen we vorige week de brochure in de mailbox, en nadat wij onze goedkeuring er voor gaven, was het een kwestie van wachten.

med_gallery_112354_66_3795.jpg

En drie dagen later was het zover: We stonden op Funda! Toch heel apart om je eigen huis zo op het internet te zien. Het bed waar ik 's nachts slaap, de douche waar ik elke dag onder sta en de keuken waar ik m'n brood smeer; alles is door iedereen te bewonderen. Tevens hangt er nu zo'n bord met "Te koop" aan de voorzijde van het huis. En op onze Facebook- en Hyvespagina hebben we een link geplaatst. Nu maar hopen dat het allemaal werkt, en nieuwsgierige mensen komen kijken.

Maar de huizenmarkt is heel rustig momenteel, dus we weten dat het zomaar heel lang kan duren voordat de woning verkocht is. Gelukkig is het niet zo dat we weg moeten, we hebben de tijd. Wordt vervolgd...

~Guardian1980

Guardian1980

Hooligan: voetbalfan of crimineel?

med_gallery_112354_66_698.jpg

Vanuit mijn werk bij de politie ben ik momenteel redelijk direct betrokken bij het onderzoek dat de politie Utrecht uitvoert naar aanleiding van de rellen rondom de voetbalwedstrijd FC Utrecht – FC Twente van 4 december. Tientallen hooligans gingen, vermomd achter sjaals en capuchons en gewapend met alles wat voor handen was, enkele agenten te lijf.

Ik ga er van uit dat de betrokken supporters toen zij die ochtend opstonden nog niet de gedachte hadden te gaan rellen. Helemaal blanco gingen ze waarschijnlijk niet naar de wedstrijd, aangezien bij de vorige confrontatie tussen beide ploegen enkele spelers van FC Utrecht in elkaar waren geslagen door Twente-fans.

Op het moment dat er een stuk vuurwerk vanuit het Uit-vak in een familievak wordt gegooid en afknalt, ontploft het hele stadion. Tientallen mensen die er zaten als voetbalfans, transformeren tot hooligans. Dit pikken ze niet, ze willen wraak. Grote groepen proberen bij de Twente-fans te komen, maar op dat moment kunnen de stewards dat voorkomen.

De wedstrijd wordt uitgespeeld en FC Utrecht wordt vernederd: FC Twente wint met 2-6 en de Utrecht-fans zijn woest. Buiten het stadion proberen ze alles om de fans van FC Twente wat aan te doen. De politieagenten die dit proberen te voorkomen, worden in het nauw gedrongen en belaagd door de Utrecht-hooligans, op wie de blauwe uniformen werken als een rode lap op een stier. Er wordt met vanalles gegooid, en de agenten lossen waarschuwingsschoten. Nadat de menigte door de ME wordt weggejaagd, wordt het snel rustig rondom stadion Galgenwaard.

Het openbaar ministerie besluit de betrokken fans te gaan vervolgen. Omdat er ter plaatse niemand is aangehouden, weet de politie niet veel meer dan wat ze droegen. Tijdens de rellen waren ze onherkenbaar door de capuchons en sjaals die ze droegen. Maar tijdens de wedstrijd droegen ze die niet. Dus besluit het OM dat de camerabeelden vanuit het stadion gebruik mogen worden voor de opsporing. Pas zodra de politie van iemand zeker weet dat hij schuldig is, wordt zijn foto gebruikt. Eerst wordt de foto getoond op het interne netwerk van de politie Utrecht, zodra niemand daar op reageert wordt de foto getoond in de landelijke media. En zo wordt iemand die de dag begint als voetbalfan ineens een crimineel.

med_gallery_112354_66_4003.jpg

Ik persoonlijk vind dit een uitstekende aanpak. De supporters willen nu een klacht indienen tegen de politie omdat ze het opsporingsmiddels te zwaar vinden. Ik denk dat de politie geen andere mogelijkheid heeft. Het enige wat van de hooligans bekend is, is wat ze aanhadden tijdens de rellen. Dit droegen ze ook tijdens de wedstrijd, en toen waren hun gezichten wel zichtbaar. Mensen die weten dat ze bij de rellen aanwezig waren, en dus kunnen weten dat ze gezocht worden, hadden zich kunnen melden voor hun foto in de media verscheen.

Het artikel over de fans die een klacht willen indienen vind je hier.

Ik ben wel benieuwd wat jullie, de lezers van dit artikel, vinden over het gebruik van foto’s in de media als opsporingsmiddel.

~Guardian1980


Deze tekst heb ik op persoonlijke titel geschreven en staat los van het standpunt van het OM en de politie Utrecht. Tevens staan in dit artikel geen zaken genoemd die niet eerder al in de media verschenen.