GTAGames.nl

BBB - Bassieboy's Blog

Log in om dit te volgen  
Volgers 0
  • artikelen
    19
  • reacties
    91
  • bezichtigingen
    3738

Over deze blog

Een kijk in het dagelijks leven van de enige echte Bassie van dit forum.

Artikelen in deze blog

Bassieboy35

Re: Onzekerheid

PYfIAbz.png

 

Waar zal ik beginnen? We zijn inmiddels alweer vier maanden verder na het artikel 'Onzekerheid' dat ik schreef. In de tussentijd is er vrij veel gebeurd. Geen nieuwe verhalen op het gebied van radio, maar wel andere mooie dingen. Laat ik eerst even inhaken op het forum. Afgelopen periode ben ik vrij inactief geweest, waarvoor ik mij enigszins schuldig voel. Aan de andere kant zie ik ook dat de algehele activiteit drastisch verminderd is en dat je het wellicht amper gemerkt zult hebben. De reden waarom ik inactiever was? Nou, eigenlijk heb ik die al in het andere artikel vernoemd.

 

Na het eerste trimester te hebben gehad stond ik er beroerd voor met mijn studie. Ik moet alle 60 studiepunten zien te halen mocht ik verder willen. Daarbij heb ik recht op vier herkansingen in totaal. Eindstand van het eerste trimester; drie herkansingen van de vier al te pakken. Afgelopen periode moest de knop om, om toch een keerzijde te vinden. Gelukkig is dat gebeurd. Ik ben nu zo'n drie weken verder na het tweede trimester en ik kan vrij opgelucht adem halen. Van de vier vakken heb ik er dit keer drie gehaald. Graag had ik gezegd vier, maar helaas moest ik voor die vierde een zure 5.4 voor halen. Achteraf zag ik dat ik één klein dingetje over het hoofd had gezien wat net het verschil tussen een onvoldoende en voldoende was. Jammer, maar niets aan te doen. De rest van de vakken een dikke voldoende dus daar ben ik wel erg blij mee.

 

Betekent het nu dat ik weer alle tijd van de wereld heb? Helaas niet. Nog steeds moet ik mijn best blijven doen om ook het laatste trimester goed af te sluiten. De moed zit er inmiddels goed in en de motivatie is nog steeds aanwezig, dus daar maak ik mij niet zoveel zorgen meer over. Toch moest ik met enige tegenzin mij van de week ook aanmelden aan de Rijksuniversiteit Groningen in geval van 'plan B'. Dat laatste gaat hopelijk niet echt gebeuren. Nee hoor Groningers, ik houd nog steeds van jullie, maar in Rotterdam bevalt het prima. <3

 

Tot zover eigenlijk een update over mij en mij schoolcarrière. Graag zie ik ook dat het forum weer wat opkrabbelt. Dat gebeurt niet vanzelf, dus ik heb weer iets in petto. Als jullie even goed nadenken over de vraag: 'Wat moet er verbetert worden in GTA?', dan kun je binnenkort (hopelijk) je mening vertegenwoordigen...

 

 

 

 

 

Bassieboy35

(Publieke) Radio Ring

PYfIAbz.png

Inmiddels zijn we weer een paar weken verder na het vorige artikel. Daarin had ik beloofd je weer lastig te gaan vallen met radioverhalen. Deze keer weer zo'n artikel over de radio. Het was namelijk de week van de Gouden RadioRing. Voor de mensen die niet weten wat dat precies inhoud; het zijn eigenlijk de publieksprijzen voor de Radio. In Nederland bestaat er ook een versie voor de televisie die wat bekender is. Dit wordt dan ook enkel op 101TV en de radio uitgezonden. In ieder geval mocht ik er dit jaar weer heen, net zoals bij de vorige editie. Het vond dit jaar plaats in Het Gooiland Theater in Hilversum. Een van de radiosteden in Nederland.

Eenmaal aangekomen sloot ik achteraan in de rij van mensen die allemaal nog over de rode loper moesten. Op de rode loper zag ik al aardig wat bekende DJ's aan de mouw worden getrokken om even een praatje te houden. Binnen was het al snel tijd om plaats te nemen in de zaal, want de show en opnames konden ieder moment gaan beginnen. Ik liep achter Jeroen Kijk in de Vegte, die ik als Mol verdenk bij Wie is de Mol?, langs om naar een vrije stoel lopen. De avond begon met het uitreiken voor de Marconi Oeuvre Award, die aan Tineke de Nooij werd uitgereikt. Met haar 75 jaar presenteert ze nog altijd dagelijks op NPO Radio 5 haar eigen programma. Ook werd er nog een prijs uitgereikt voor het Beste Aanstormende Talent en Beste Radiostation. Deze drie prijzen zijn beide uitgekozen door een jury.

De andere prijzen, waar het publiek op heeft gestemd zijn de Zilveren Radioster Man en Vrouw en het allerbelangrijkste is de Gouden Radio Ring voor het beste programma. Deze werden later op de avond nog uitgereikt met afwisseling van wat speeches en optredens. Het was overigens wel toevallig dat voor al deze publieksprijzen de genomineerden mensen en programma's bij de publieke omroep zitten. De winnaars waren dan ook Eva Koreman (NPO 3FM), Gerard Ekdom (NPO Radio 2) en Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2). De commerciëlen kwamen dit jaar geen eens in aanmerking. Niets ten nadele van de winnaars en organisatie, maar dat vind ik toch wel een gemiste kans. De commerciëlen lieten dit ook weten door grote afwezigheid naar mijn idee.

Na de uitreiking vond er nog een borrel plaats waar ik een oude bekende tegen kwam. Iemand van de 3FM DJ Talentschool waar twee jaar terug aan mee heb gedaan kwam ik weer eens tegen. Mijn broer had het op gegeven moment al gauw gezien en aangezien we ook nog thuis moesten komen gingen we al vrij vroeg weg. Persoonlijk vond ik dat ook niet zo erg, omdat de sfeer er toch wat minder in leek te zitten dan vorige editie. De locatie was wat minder dan vorig jaar en de commerciëlen waren dus zo goed als afwezig. Hoe dan ook gingen we wel naar huis met een goodiebag met daarin onder andere een boek over David Bowie. :puh:

r0oIPhw.jpg?1

T1EQhul.jpg?1

Bassieboy35

De Forumawards van 2016

PYfIAbz.png

Tja, hoe schrijf je een blog zonder opscheppend over te komen? Lastige vraag, dat kan alleen een lezer goed bepalen. Maar toch, ik vind dat ik mij er aan moet wagen. De hele Forumawards waren voor mij toch een beetje onverwacht. Ik achte de kans klein dat ik een Award ging winnen. Als ik moest kiezen was Wie is de Mol? dan nog de grootste kanshebber in een categorie waar ik in genomineerd was. Dat was uiteindelijk zo, maar om dan nog de Award voor Beste Blog te winnen was toch echt wel raar. Het tijdperk van OWN en MAF ligt achter ons, maar om dan met deze blog met de prijs er van door te gaan is echt apart. Voor mij is het meer een manier om even mijn ei kwijt te kunnen over mijn passies of iets waar ik mee zit. Dat blijft toch ook altijd iets, makkelijker over bepaalde onderwerpen op het internet praten dan in het echt. Toch creëert dat mooie momenten. Kijk bijvoorbeeld naar je eigen forumverleden. Iedereen heeft wel van die dingen die je hier hebt gezegd en denkt van 'Oh was ik toen werkelijk zo?'. Het levert toch grappige situaties op.

Afijn, ik dwaal alweer te veel af. Via deze wijze wil ik iedereen bedanken die op mij heeft gestemd bij de Awards. Nu het toch nog even kan: ook bedankt voor alle felicitaties van mijn verjaardag en promotie. Ik hoop dat 2017 als forum weer wat beter gaat worden dan vorig jaar. Ook kijk ik er naar uit om weer dingen op deze blog te schrijven, dus tot snel!

gallery_13783_45_12716.png

Bassieboy35

Onzekerheid

PYfIAbz.png

In eerdere blogitems heb ik verteld dat ik naar Rotterdam ben verhuist om daar aan de universiteit te beginnen. Mijn keuze ging uit naar Rotterdam omdat daar de kansen wat groter zijn, het mij een leuke uitdaging leek, ik niet weer met dezelfde mensen op wilde trekken (in Groningen) en de stad Rotterdam mij erg aanspreekt. Inmiddels loop ik daar nu een paar maanden rond. Terugkijkend op de afgelopen maanden heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik zit inmiddels al geruime tijd bij een studentenvereniging en mag mij sinds kort ook officieel lid noemen. Dat betekent in principe iedere maandag en woensdagavond naar de sociëteit om met elkaar te lullen over het leven. Allemaal heel leuk natuurlijk. Uiteraard is dat niet het gene waar ik voor gekomen ben, dat is namelijk studeren.

Helaas gaat dat mij wat minder af dan ik op gehoopt had. Ik heb vorige week mijn eerste van de drie trimesters afgesloten en langzaamaan stromen de eerste cijfers binnen. Op het Erasmus geldt een regeling van 60 van de 60 studiepunten, oftewel je propedeuse in het eerste jaar halen. Helaas ben ik bang dat die regel mij de das om gaat doen. Het probleem is dat de resultaten wat tegenvallen, verslagen zijn geen probleem maar de tentamens zelf vallen vies tegen. Je krijgt hier immers tentamens die (bijna) volledig uit multiplechoicevragen bestaan. Laat ik daar nou net niet een kei instaan. Het onderscheiden van de twee beste antwoorden is niet zo moeilijk, maar de beste van die twee aanvinken is dan nog een tweede. Met een strenge normering heb je met 1 of 2 fouten meer een onvoldoende.

Inmiddels ben ik al wat scenario's aan het uitzetten over wat ik het beste kan doen. Over het gehele jaar heb ik vier herkansingen, maar ik heb nog twee trimesters te gaan. Met maar één of twee herkansingen voor de resterende twee trimesters gaat het pittig worden, aangezien dit nog niet het moeilijkste trimester zou moeten zijn. De vraag die ik mij zelf stel is of ik wel geschikt genoeg voor de universiteit ben. Gooi ik er met de pet na? Nee, naar mijn idee niet. Ik leer veel voor tentamens, ik neem de presentaties door, leer samenvattingen en neem het boek door. Helaas lijkt die techniek niet echt te werken. Wat als het toch niet wat voor me is? Voor 1 februari stoppen betekent dat ik het volgend jaar nog een keer mag proberen bij dezelfde studie. Ga ik door na 1 februari en ik faal, dan mag ik een andere studie kiezen. Of besluit ik weer terug te gaan naar het Oosten en ga daar HBO doen? Ik weet het niet, het blijft erg lastig. Het liefste ga ik door, maar dan moet het natuurlijk wel mee zitten.

Ik hoop op een kerstwonder.

Bassieboy35

Vertraging

PYfIAbz.png

Fin, einde, of hoe je het wil noemen. Het zit erop. Mijn vorige artikel is inmiddels alweer van zo'n vier maanden geleden. (eigenlijk was ik al twee maanden geleden hier aan begonnen, maar had nooit tijd om het af te maken. :clown:) In de tussentijd is er veel veranderd. Afgelopen zomer heb ik mijn vwo diploma gehaald. Natuurlijk leuk om afscheid te kunnen nemen van de middelbare school na al die jaren, maar daarmee kwam er ook meteen een einde aan de vertrouwde omgeving.

Een volgende stap was namelijk een nieuwe uitdaging aangaan op de universiteit aan de andere kant van Nederland, in Rotterdam. Als ik voor Groningen had gekozen dan was de vertrouwde omgeving aardig intact gegebleven, omdat 90% van mijn school die kant op gaat. Sinds augustus heb ik mijn stekkie in Rotterdam gevonden en eens in de zoveel weekenden kom ik weer eens terug in Twente. Helaas te weinig om mijn radiocarrière bij AAFM voor te zetten.

Sinds 1 augustus ben ik na zo'n 2,5 jaar dan ook gestopt met mijn hobby. Een optie is om in Rotterdam verder te gaan, maar momenteel laat de tijd het niet echt toe en vorig jaar is de lokale omroep daar failliet gegaan. Ondanks dat blijf ik gewoon radio luisteren en incidenteel mag ik hier op het forum de plaatjes opuitzoeken.

Wat overigens nog wel leuk is om te vermelden is dat @Tommie59 een van mijn vaste luisteraars was en nog een kaartje stuurde toen ik stopte. Nogmaals bedankt, Tom!

gallery_123064_235_68638.jpggallery_123064_235_24462.jpg

Tot over een paar maanden ofzo.

Bassieboy35

Spierpijn, muggenbulten en ghillie suits

Daar ben ik weer eens, hoe is het met je? Vorige week heb ik een unieke ervaring gehad bij het leger, vandaag dus geen radio gerelateerde dingen in deze blog. Of wacht, eigenlijk toch wel. Dat leg ik je later nog wel even uit... In ieder geval op dinsdag 10 en woensdag 11 mei waren de Landmachtdagen. Van kinds af aan ging ik daar al meerdere keren heen. Toen was het nog op de legerbasissen zelf. Dit jaar was het anders en kwam het leger naar verschillende steden verspreid over Nederland. Als burger krijg je dan een indruk hoe het leger in elkaar zit. Daarnaast waren er ook prijzen te vergeven. Ik zelf won een van de prijzen door een quiz te doen via de app. Een sniper experience was het gevolg.

En afgelopen woensdag was dus die experience. Ik werd uitgenodigd om met iemand naar de 13 Lichte Brigade in Oirschot te komen. Een leuk feitje: dit is de enige brigade die in 1944 bij de landingen in Nederland heeft meegeholpen. Uiteraard doe ik voor dit soort dingen altijd wat research om een beeld te krijgen wat mij te wachten staat. Een van de filmpjes die ik tegen kwam was de uitzending van Alberto Stegeman. Voor de Belgen; een televisiepresentator die bepaalde zaken aan de tand voelt. In April dit jaar nog werd ook deze kazerne aan de tand gevoeld omdat de beveiliging erg belabberd zou zijn. Voor het gemak heb ik de uitzending hieronder even neergezet. Het komt er in ieder geval op neer dat de slagbomen zo lang openstonden dat je zonder pasje ongezien naar binnen kan en in dit geval nam hij nog een legerjeep van het terrein mee. Het leger is de afgelopen jaren vrij veel in opspraak omdat er veel wordt bezuinigd en volgens mensen zijn dit soort zaken het gevolg.

In ieder geval kwamen wij daar woensdagmiddag aan en ja die beveiliging was flink aangescherpt. We zouden eigenlijk ook een overnachting doen en donderdagochtend klaar zijn, maar het programma werd ingekort tot een uur of 11 's avonds. Toen we de kapitein zagen die ons kwam opvangen, kwam opeens Rick van Velthuysen van Veronica aanrijden. Ik kreeg echt even een gedachte van 'Wtf doet hij hier? :7'. Eigenlijk zou Jeroen van Inkel er ook zijn, want hij was degene die door het leger 'op missie werd gestuurd'. Op de pagina van Radio Veronica's YouTube kun je alle filmpjes zien die Jeroen heeft gemaakt toen hij bij het leger was als je iets naar beneden scrollt. Hij werd zelfs persoonlijk door Minister Hennis naar een legerbasis in Mali gestuurd en deed vanaf daar zijn show. Afijn, hij was er niet, dus die Rick kwam voor twee uurtjes om te 'vloggen' voor Veronica.

We liepen naar de barakken en ontmoetten daar de brigade. In totaal waren er vier soldaten, een hoofd en onder sergeant en tot slot een generaal die ons die dag zouden begeleiden. Wij werden beiden gekoppeld aan een van de soldaten en kregen de uitrusting voor de dag. We gingen met twee jeeps en een busje over de snelweg (8)) naar een oefenterrein. Daar deden we onze uitrusting aan en dan merk je meteen al iets waar je aan moet wennen. Een bepakking van 30 kilo, niet iets wat je dagelijks draagt. In praktijk kan de uitrusting van de soldaat zelfs op lopen tot zo'n 60 kilo... Respect. We kregen een kaart en coördinaten die een plek op de kaart aangaf. Aan ons de taak om al deze punten te vinden en daarheen te lopen. Zo'n drie kilometer verder kwamen we weer bij de sergeant die ons een liftje met de jeep gaf en ons vervolgens dropte in een ander gebied. Ik kreeg een ghillie suit (camoflourend pak van bladeren etc. die snipers dragen) aan en moest zicht zien te krijgen op een heuvel waar wat soldaten stonden. Met mijn vizier moest ik dan letters lezen en deze aan mijn buddy doorgeven. In totaal kreeg ik daar 30 minuten voor. Dan denk je bij jezelf 'oh dat is wel lang', maar dat valt vies tegen. Eenmaal gesetteld moet je een kwartier zien stil te zetten en te richten op die heuvel. Ongetraind krijg je al gauw kramp, maar je moet bedenken dat in werkelijkheid dit soort missies wel tot een dag kunnen duren. Respect.

Vervolgens moesten afstanden raden we aan de hand van drie methoden; schatten, calculeren en waarnemen. We kregen een heerlijke avondmaaltijd uit een zak aangeboden. In principe zag ik daar een beetje tegenop, maar het viel reuze mee. Na het eten was het tijd om verder te gaan. We kregen dit keer een wat rustige opdracht. De vier soldaten kregen dit keer het pak aan en kregen vijf minuten om zich te verstoppen tussen de 150 en 250 meter van ons. Na vijf minuten moesten we dan hun met de verrekijker zien te spotten. Met het blote oog zie je weinig, maar met een vizier is het ook niet een hele makkelijke taak. Twee waren vrij snel gezien, maar drie en vier zagen we pas na aanwijzingen van de sergeant.

Tot slot werden de rollen nog even omgedraaid; we kregen weer het ghillie suit aan en werden gedropt net buiten het bos. Onze opdracht? Wederom zicht zien te krijgen op een post, maar dit keer iets serieuzer en 60 minuten de tijd. Het leuke is dat je wel een idee hebt waar je moet zijn, maar niet precies. Mijn tactiek was in ieder geval om te verkennen, rennen, even rusten en verkennen en daarna het riedeltje weer opnieuw doen. Ik kwam best ver, om precies te zijn tot minder dan 100 meter voor de post. Mijn vriend was ondertussen al vijf keer gezien. (:7) Ik zat echt op het punt waar ik mijn sniper wou gaan richtten maar niet precies wist waar de post zat. Ik stak mijn hoofd even uit om een goed zicht te krijgen. De post zag ik, maar zij mij ook had ik al gauw genoeg door. Ik mocht het gelukkig nog een keer overdoen. Ik kwam op een plek terecht, iets verder in het bos, waar ze mij niet zagen, maar ik zij wel. Zo'n opdracht geeft echt wel een soort kick en adrealine boost. Daarna was het tijd om terug te gaan naar de kazerne.

We deden een debriefing en praatten nog wat na over het legen in het algemeen. En ik kan je vertellen, ik had al veel respect voor deze mensen maar na deze dag nog zoveel meer. Je krijgt ook een helderder beeld van wat soldaten nou eigenlijk doen. Dat is in ieder geval niet stilzitten of maar een beetje de wapens gebruiken zoals dat altijd zo prachtig in films wordt uitgebeeld. Er zit veel voorbereiding, training, onderhoud etc. bij. Ik heb in ieder geval een unieke ervaring gehad, omdat er eigenlijk nooit burgers zo dichtbij het werk van het leger zijn geweest. Als ze dit een tweede keer doen is nog maar de vraag. Sowieso heeft de uitzending van Alberto daar voor heel wat opschudding gezorgd. Het kost voor hen erg veel tijd, het is een verstoring van de dagelijkse routine en het is vrij gevoelige informatie waar je zicht op krijgt. Natuurlijk is dat wel een beetje beperkt voor ons, maar toch. Het is een lange blog geworden, bedankt voor het lezen. Ohja, ik heb ook nog wat kiekjes:

CjxJ1TN.jpg

RY2zPX3.jpg

C3WsmAL.jpg

tqDPUVY.jpg

i9YfgLH.jpg

Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze gerust!

Bassieboy35

Mijn eerste CD

PYfIAbz.png

Ja, OWN is weg. Geen wekelijks blogs meer en daarmee moet het blog gedeelte het hebben van persoonlijke blogs of Inactief. Reden genoeg om voor mij eens weer ergens over te schrijven. Zoals jullie misschien wel weten ben ik een erge muziek liefhebber en dat is ergens begonnen...

Als ik zo terugkijk is het voor mij nog helemaal niet zo lang geleden dat ik mij echt in muziek ging interesseren. Naja eigenlijk ook weer wel. Voor 25 juni 2009 luisterde ik nooit bewust muziek, ik zette het nooit uit mijzelf op. Tot die dag, 25 juni 2009, ik had die ochtend voor de verandering eens de tv aangezet en ging naar het nieuws kijken. Iets wat ik normaal dus nooit deed. Laat het nou net die dag zijn geweest dat The King of Pop, Michael Jackson overleed. Wie was Michael Jackson? Ik als toen nog 12 jarige had er wel eens van gehoord, maar had mij nooit in de man verdiept.

Wel merkte ik dat het een big thing was, dus later die dag ging ik op YouTube op zoek naar zijn muziek. Vraag mij niet waarom, maar ik luisterde het zo zacht dat niemand het kon horen. Uit schaamte denk ik. De muziek vond ik nog eens leuk ook! Ik kende eigenlijk best wel wat nummers, maar wist nooit dat Michael Jackson de uitvoerende artiest was. Daarna heb ik vrijwel een Michael Jackson verslaving eraan over gehouden dat ik dag in dag uit niets anders luisterde dan Michael Jackson voor ongeveer anderhalf jaar. Toen was het opeens gedaan. Uiteraard luister ik nog steeds wel naar zijn muziek, maar wel in mindere mate. Neemt niet weg dat hij eigenlijk mijn basis is geweest voor de muziekwereld en het mijn favoriete artiest is. Ja, ik weet het, mosterd na de maaltijd.

Waarom begin ik over Michael Jackson? Nou, het eerste nummer van mijn eerste CD was jawel, Michael Jackson - Rock With You. In die tijd (2004) had ik net een stereo-installatie gekregen en kon ik daardoor die CD wel eens luisteren. Om een beeld te geven, de CD is eigenlijk geript en kreeg ik van een kennis. Er staat vrijwel alleen maar disco muziek uit de jaren 70 en 80 op. Als daar mijn voorliefde voor muziek uit deze decennia komt weet ik niet. Ik klikte altijd meteen door naar mijn favoriete nummers van de CD. Rock With You was er daar een van. Verder staan er ook nog andere geweldige nummers op die je nooit op de radio zult horen, maar zeker het luisteren waard zijn naar mijn idee. Een tijdje terug kwam ik de CD eens weer tegen en kon ik weer herinneringen ophalen. Om van te gaan watertanden en dat deed ik ook zeker toen ik al die geweldige nummers weer eens hoorde. Veel nummers kon ik skippen. Een paar pikte ik eruit en noteerde ik even zoals ik dat bij veel muziek doe, zodat ik die niet vergeet. Er staan ook wel wat bekende nummers op zoals

, Chake Khan - Ain't Nobody of een groot gedeelte van het repertoire van
.

De onbekendere, maar ook leuke kant daarentegen, komt van het genre Italodisco. Een genre dat voor mij nog best onbekend was. Na wat onderzoek blijkt het eigenlijk een soort voorloper te zijn op de populaire disco muziek uit de jaren 80. Een paar singletjes die onder andere tot dit genre behoren heb ik eruit gepikt en wou ik graag met jullie delen. Veel klinkt erg futuristisch en kenmerkt zich erg voor muziek uit die tijd. Er zitten ook wel wat foute nummers tussen. :$

Ken jij deze nummers? Wat vind je ervan? Wat was jouw eerste CD?

Bassieboy35

Zes jaar Bassieboy35

PYfIAbz.png

Vandaag zit ik 6 jaar op het forum en ik kwam op het idee om eens terug te kijken op mijn forumgeschiedenis. Waarom ik dit niet bij 5 jaar heb gedaan of wacht tot de 10 jaar? Geen idee. Uiteraard ga ik veel dingen vergeten, maar toch pak ik een paar mooie momenten die me zijn bijgebleven. Niet alles was even rooskleurig en dat ga ik ook absoluut niet verbergen.


The Golden Guys Clan

Hier begon eindelijk een beetje mijn forumperiode. Vlak daarvoor was ik eigenlijk actief geworden op het forum (begin 2011) en had toen de The Golden Guys Clan opgericht. Hier op het forum was de clan best wel een flop, de activiteit viel best tegen. Daarnaast was ik ook nog niet volwassen. Buiten het forum en voordat de clan op het forum bestond was het een grote vriendengroep waar wij als kleine jochies iedere dag uren per dag op GTA IV versleten. Ik was helemaal weg van het spel en zo is mijn liefde voor GTA dan ook ontstaan.

Ik kwam met het idee om de clan ook op het internet te zetten om 'm groter te maken, wat positieve maar ook veel negatieve reacties opleverde. Alleen ik was niet bekend met een forum. Ik wist amper wat erop te vinden was en wat de mensen deden. Vandaar dat het 'schaamgehalte' voor mijn posts van toentertijd ook erg hoog is. Hierdoor had ik bij de rest van het forum ook een slechte reputatie opgebouwd denk ik. Ik ben wat posts tegengekomen, dat wil je niet weten... clown.gif Maar goed, toch nog een waardig afscheid met onder andere een mooi filmproject.

Andere filmpjes voor de liefhebbers:

en de
.

Top Gear GTA IV

Ik had door dat ik wel op dit forum wilde blijven, het sprak mij aan. Dus ik moest mijn reputatie verbeteren en was inmiddels ook tegengekomen dat er wat rangen bestonden. Mijn doelen waren gezet. Hoe moest ik dat veranderen? Nou, ik had best veel tijd, Top Gear keek ik veel en ik speelde nog steeds GTA IV. Wat ontstond uit deze combinatie? Juist, Top Gear GTA IV. Helaas ben ik wel bang dat die link niet werkt, gezien het topic in het archief/prullenbak staat. Ik had in ieder geval een mooi circuit opgezocht en ging op zoek naar content. Ik merkte dat mensen wel waardering voor het project hadden; er kwamen veel positieve reacties van de kijkers. Ook @Jacky-2007 had waardering voor het project, die later ook nog veel voor mij heeft betekent op het forum. Er waren gasten met de reasonably priced car:

1. Mythbuster tijd: 00:57,3

2. Msigamer08 tijd: 00:57,7

3. Big Boss tijd: 00:59,3

4. BiglifeRPG tijd: 01:00,6

Zoals je ziet bleef het wel bij

, het project was erg tijdrovend, maar super leuk was het als er weer een aflevering klaar was. Hier begon ook langzaamaan mijn interesse in het dagelijks GTA IV spelen te stoppen .

Gangs

Ook ik heb aardig wat gangs versleten. Mijn eerste deelname was bij Algonquin Hustlers, hier leerde ik de eerste mensen van het forum goed kennen. Met Myron.b heb ik tot de dag van de vandaag nog steeds dagelijks contact. Het was meer een gang voor het praten, maar zocht eigenlijk ook weer wat meer. The Covesight Community bood een oplossing met een externe SA:MP server. Man, wat was dat een mooi project. Af en toe zoek ik nog de blog op en kijk ik naar de afscheid video's. Jammer dat zoiets niet meer bestaat. Er zijn nog zoveel gangs die ik hier kan gaan noemen, maar voor hier houd ik het een beetje voor het gezien. Gangs zijn eigenlijk nooit echt mijn ding geweest, ik zocht vaak al gauw weer wat anders.

526d9240459b5-Logotekst.png

Promoties

Ja, wat gebeurde er toen? Eigenlijk was ik dat zelf ook voor een groot gedeelte vergeten. Ik had het volgens mij wel een beetje mijn ideeën gebruikt wat betreft grote projecten en had het Games Forum gevonden. Aldus de moderators van toen was ik daar 'behulpzaam' en verdiende ik daardoor een zwart laagje in juni 2012. Die had ik eigenlijk al een beetje uit het oog verloren, omdat ik niet meer met projecten bezig was. Dat was mijn redenering om hogerop (jaja, daar is de uitspraak weer) te komen. Natuurlijk was ik daar erg blij mee en vond het eigenlijk wel voldoende qua rang. Nietsvermoedend was ik zo'n vijf maanden later klaar voor een groen laagje. Waar ik dat aan te danken had? Geen idee eigenlijk. Hoewel ik dat jaar niet als beste ervaar gaf het wel een boost in motivatie. De Awards van dat jaar waren geweest en kreeg de eer om op mijn verjaardag (7 januari 2013) voor de eerste keer Moderator te worden. Ik weet nog wel hoe ik flink in de zeik werd genomen die avond ervoor, maar dat was het waard haha.

SCM Masterclass

Vijf dagen later begon een project dat mij ook erg is bijgebleven. Dutchy3010 en PatrickW kwamen met het idee om hun kennis te gebruiken om andere mensen aan het scripten te zetten onder de noemer SCM Masterclass. Het programma bestond uit drie weken waarin we als deelnemers huiswerk meekregen. Drie weken later kwam ik met een, al zeg ik het zelf, mooi resultaat. Ik ben daarna nog wat verder gaan prutsen, maar dat heeft niet erg lang stand gehouden. Echter, nogmaals dank voor die mogelijkheid!

5RQE4mE.png?1

Contests

Naast mijn eerste moderatieacties had ik inmiddels ook het Contests forum gevonden. Ik had al meerdere malen meegedaan aan contests, zo had ik onder andere de GTAGames Photo Contest gewonnen. Als ik nu weer terug kijk hoeveel mensen er toen nog aan Contests deelnamen, wat een verschil met nu. Maar goed, die is inmiddels nu ook weer opgepakt. Zoals je misschien al uit mijn gedachtegang weet, ben ik een persoon die graag wat meer doet dan posten en dus zocht ik het bij Contests voor een volgend project. De Politieke Contest was de eerste contest die ik organiseerde. Partijen moesten hun eigen ideeën verwoorden in vijf rondes. Later dat jaar organiseerde ik samen met Asphyxiated ook nog de BAWSAQ Contest, over aandelen. Vorig jaar ook nog een contest en dit jaar weer, maar om alles te gaan benoemen wordt een beetje te veel van het goede.

PContest_zps6e19ea88.png

Ocean Weekly News

Voor dit forumkrantje moeten we een klein stapje terug in de tijd. Ik heb helaas geen toegang of notities meer over data van mij bij OWN, maar na lang zoeken kwam ik De Tien van editie 297 tegen. Dat was voor zover ik weet mijn eerste artikel bij de OWN. Een hele eer was het daar om te mogen werken en nog geen twintig edities later werd ik aangesteld als Co-Hoofdredacteur. Later werd ik er ook nog Hoofdredacteur. Ik merkte dat het een hele klus was, gelukkig was er goede hulp van onder andere Cabyon, de Co-Hoofdredacteur. Ondanks dat waren er toch weken waar je soms 6 artikelen schreef, omdat anderen niet konden. Het wekelijkse schrijven brak mij op en daardoor besloot ik ongeveer een jaar later te stoppen.

Tussenstop

Inmiddels was GTA V lang en breed uitgekomen en had ik voor het eerste de release van een GTA hier op het forum meegemaakt. Naar mijn idee zag ik de bomen door het bos niet meer en op de een of andere manier kon ik niet zo goed tegen die GTA V hype. Vraag mij niet waarom, maar dat was voor mij een van de redenen om te vertrekken. Ook mede dankzij het vertrek bij OWN had ik het gevoel dat ik hier nog weinig te zoeken had. De passie voor radio had ik toen ook ontdekt en daardoor besloot ik te stoppen. Ik ging vissen in mei 2014. Ik had die periode wel opeens zeeën van tijd, want ik had net de examens erop zitten. Heel af en toe piepte ik nog even langs, maar probeerde zo anoniem mogelijk te blijven. Dus lang bleef ik niet hangen.

4sNcc13.png

Comeback

En voor de comeback springen we een jaar vooruit. Zo rond de laatste periode van 2015 besloot ik een kijkje te nemen en ik bleef weer hangen. Waarom? Geen idee, ik had in ieder geval zin om weer nieuwsberichten op te pakken, wat ik voordat ik wegging deels ook al deed. Daarnaast nam ik voor het eerst de taak van het Jaarboek te organiseren op mij. Ik zag dat er nog weinig concreets was, dus besloot ik het voortouw te nemen. Gauw probeerde ik er nog een GTA Top 40 door te drukken die aan het begin van het jaar uitgezonden werd. Na wat gesprekken kon ik ook weer op mijn oude plaats terug komen. En nu in bijna mei 2016 zijn we hier.


Zo, ik hoop dat het een beetje leuk was om te lezen en het niet al te egoïstisch overgekomen is. In ieder geval mijn terugblik op 6 jaar GTAForum. Bedankt voor het lezen en ja tot de volgende keer bij deze blog. Een datum kan ik beter niet noemen... puh2.gif

Bassieboy35

De volle december maand

PYfIAbz.png

De decembermaand is alweer even begonnen. Door velen beschouwd als de leukste maand van het jaar; sinterklaas komt langs, het is altijd gezellig met kerst en tot slot vieren we nog oud en nieuw. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ook radiostations maken handig gebruik van deze maand. Op Radio 10 is vrijwel de gehele maand de Top 4000 te horen, Radio Veronica steunt armere kinderen met Veroniklaas en kent de Top 1000 Aller Tijden, SkyRadio is omgetoverd tot 'The Christmas Station', op Tweede Kerstdag begint weer de Top 2000 op radio 2 en 3FM komt met Serious Request.

Die laatste actie wordt ook nog wel eens bij veel lokale omroepen in het klein nagedaan. Zo ook vanuit mijn lokale radiostation. Ik had de mogelijkheid om deze week van woensdag tot zondag in een soort bouwkeet opgesloten te worden met alleen een milkshake als voeding. Helaas kon ik niet gemakkelijk vrij krijgen van school en heb daardoor ik afgehaakt, ondanks dat het mij een geweldige ervaring zou lijken. Echt respect voor de mensen die toch echt een bijzondere prestatie moeten neerzetten. Gelukkig worden die erg gestimuleerd door grote groepen mensen. Kijk naar 3FM, er staat continu volk voor het Glazen Huis de DJ's te supporten. Dan heb ik het ook nog geen eens over social media gehad, daar wordt ook veel gebruik van gemaakt.

Voor luisteraars is er in ieder geval genoeg keuze. Mocht je nou nou helemaal niet van die hitlijsten of die acties houden, dan zijn er nog altijd wel andere stations waar je terecht kunt. Mijn vragen aan jou zijn:

Wat vind jij van deze acties? En op welke station stel jij hem af deze maand?

Mocht er dit jaar geen artikel meer verschijnen, dan alvast mijn muzikale kerst- en nieuwjaarsgroet. Ik hoop dat je genoten hebt van mijn artikelen, volgend jaar zullen er vast nog wat verschijnen! :)

Bassieboy35

Vaste gast bij 3FM?!

PYfIAbz.png

Ja, en dan zijn we opeens een kleine vier maanden verder. Een heftige paar dagen in radio landschap achter de rug. Ik zat te twijfelen als ik dit verhaal nog maar ging voortzetten, maar gezien de positieve reacties heb ik dat gedaan. :) In mijn laatste artikel vertelde ik over de een na laatste talentschool dag. De laatste dag zit er inmiddels al een tijdje op. Die dag was namelijk op 20 juni, laat ik even die dag met jullie doornemen.

Vrij vroeg in de morgen vertrokken we uit het oosten van het land naar Hilversum Mediapark. Om 10:00 werden we verwacht, we waren op tijd. En dan sta je opeens op het Mediapark. Een best gek idee gezien daar toch wel belangrijke media instanties zitten zoals de NPO, NOS en RTL. Maar goed we liepen meteen door naar de Peperbus, zoals het gebouw, van onder andere 3FM, wordt genoemd. Binnen werden we opgewacht door de coaches. We gingen vervolgens naar boven, helaas nog niet naar de studio (:puh:).

We kwamen aan bij een vergaderruimte, waar Sander Hoogendoorn ook al gauw te vinden was. Hij had net zijn programma erop zitten. We kregen de kans hem te interviewen en te vragen hoe zijn radiocarrière is verlopen en zijn mening op radiogebied. Hij gaf ons al een primeur dat zijn nieuwe show waarschijnlijk Sanderdome zou gaan heten. En wie de nieuwe programmering van 3FM een beetje gevolgd heeft is die naam uitgekomen. Na een half uur ging Sander weer weg en kregen we weer de nodige theorie. Voornamelijk het radio gedeelte hadden we al gehad en werd het dit keer wat algemener, communicatie. (gebaren, intonatie etc.)

Op het einde van de middag kregen we de kans in de studio te mogen kijken en zagen we hoe Barend van Deelen de Mega Top 50 presenteerde. Wel mooi om het met echte ogen te zien in plaats van puur op de webcam. In de tweede studio mochten we nog wat prutsen met het mengpaneel en Dalet. In mensentaal: Een soortbesturingssysteem waarmee je radio maakt. We konden doorlopen naar de speelplaats voor livemuziek en vervolgens live de uitzending van het NOS journaal bijwonen. Knap dat Rachid Finge onder zulke druk toch nog de presentatie kon houden. Uiteindelijk was het tijd voor de afrondingsfase. We namen afscheid van elkaar. Echt wel jammer hoor, het besef was er al gauw dat je niet zo gauw meer zo dichtbij 'radio-hulp' zou zitten en afscheid nam van de school.

Gelukkig hebben we inmiddels de kans gekregen om coach te worden bij de volgende lichting, maar daar heb ik nog geen bericht over gehad. Daarnaast ook iets compleet nieuws: een project om visual radio mogelijk te gaan maken in Twente. Dat zijn nog twee projecten die wellicht een vervolg krijgen maar nu in ieder geval nog niet.

Hier nog een fotocollectie van mijn bezoek:

BrTI8N7.jpg

eQoEkIG.jpg

oHX7K0f.jpg

3oFOCfL.jpg

JTug9fM.jpg

LgzSUkw.jpg

aB6XmRi.jpg

In de tussentijd heb ik ook het 1-jarig bestaan van mijn programma kunnen vieren. Hoewel het 1 jaar volhouden niet zo moeilijk is. Er waren gasten en een gezellige sfeer. Daarnaast ben ik in zeer korte tijd al voor de tweede keer naar de 3FM studio geweest, dit keer om live op de radio te komen. Het zat namelijk zo: Gerard Ekdom en Rob Stenders hebben dit weekend 3FM verlaten. In het vrijdagavond programma van Stenders is er wekelijks een popquiz waar twee willekeurige mensen voor mogen komen. Na een aanmelding had ik de eer om als laatste reguliere gast te mogen deelnemen in die popquiz.

Vorige week vrijdagnacht tussen 00:00 en 01:00 mocht ik mijn muziekkennis testen en zangkunsten laten horen. Echt in vorm was ik niet, dat zal wel een beetje door de druk komen. (;)) Helaas heb ik met 1 punt verloren, maar het ging vooral om de ervaring. Die uitzending is terug te luisteren via deze link (vanaf 1:48 uur begint het uur) Daar had ik dus de eer om het legendarische duo Rob Stenders en Fred Siebbelink te mogen ontmoeten. Inmiddels hebben ze gisteravond hun laatste uitzending gedraaid waarin Rob met een bungeejump in het diepe is gedoken.

Dat waren voornamelijk hoofd gebeurtenissen op radiogebied de afgelopen periode. Die hebben toch echt wel laten zien dat radio maken een super mooi vak is en geweldig zou zijn om in door te kunnen laten gaan. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan, het creatieve gedeelte blijft verdomd lastig. (wat overigens ook zo belangrijk is) Zeker gezien het bij mijn show vaak eenmalig is. In ieder geval, wat ik de komende tijd ga doen is in ieder geval mijn programma voortzetten en hopelijk nog meer kwaliteit kunnen bieden. Je bent in ieder geval weer op de hoogte gebracht en tot de volgende (denk ik)!

Bassieboy35

Runnin' down a dream

PYfIAbz.png

Zo, dat is even geleden. Ja, ik houd het forum nog steeds in de gaten, maar echt actief erop zitten heb ik niet echt tijd voor. Spijtig om te lezen dat OWN en Opinieblad nu ook zijn gestopt. De forumkrantjes zijn (tijdelijk) verleden tijd, maar er is nog steeds ruimte voor iedere blog. Zo ook voor deze. Soms twijfel ik om er wat op te zetten, continu in de herhaling vallen heeft ook geen zin. Vandaar dat het wat lang duurde voor de fans. Goed, gewoon een nieuw artikel in BBB. Waar gaat die over? Radio natuurlijk!

Gisteren was het weer zover, onze hersens mochten weer kraken bij de 3FM DJ Talentschool. Zoals gebruikelijk begonnen we om 10:00, we babbelden even over de periode dat we elkaar als groep even niet hadden gezien. Erg leuk, want vanaf dag één waren we al een hechte groep. Dat merk ik overigens trouwens in het gehele radio-vak, aardigere mensen kan je je haast niet wensen.

Na een korte bespreking over ons huiswerk was het tijd voor een nieuwe onderdeel. Audiovormgeving was aan de beurt. De twee heren van 3FM hadden iemand van VHU Media meegenomen. Een bedrijf dat jingles maakt voor radiostations in geheel Europa. Natuurlijk even handig om uit te leggen wat jingles nu zijn. Heel simpel gezegd maakt het iets kenbaar, bijvoorbeeld een stationsnaam. Een inspiratie vind je hier. De uitleg was kort, maar krachtig. Veel leuke jingles gehoord, maar goed als DJ kan je er eigenlijk geen genoeg van krijgen.

Tweede deel van de dag bestond uit een kleine herhaling van de vorige keer en een nieuwe opdracht, productie. In tweetallen moesten we het telefoon nummer van de persoon van VHU Media achterhalen. Iedereen begon al gauw computers op te zoeken en allerlei bedrijven te bellen. Zo wij ook en uiteindelijk kwamen we na wat belletjes op een nummer uit, wat helaas out to date was. De opdracht was inmiddels al afgelopen. Wat bleek was dat je het gewoon aan de twee heren van 3FM kon vragen. Moraal van het verhaal, vraag bekenden omdat ze vrijwel altijd 'ja' op iets zeggen. Punt was, iedereen dacht dat het niet toegestaan was. :puh:

De talentschool was toen inmiddels weer afgelopen en de volgende keer hadden we ingeplant. Die overigens dit keer bij 3FM zelf is. We konden in ieder geval al rekenen op een bezoek van Rob Stenders, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren. Maar goed, dat is iets voor de volgende keer.

fK3bknQ.jpg?1

Zelf kortgeleden ook mijn eigen mengpaneel voor thuis aangeschaft, moet nog wat kleine dingen aanschaffen om echt te kunnen beginnen. Dan kan ik in ieder geval thuis ook wat prutsen. En dan ook nog eens afgelopen week kaarten voor Dutchvalley gewonnen bij Radio Veronica. Kortom, runnin' down a dream!

Bassieboy35

3FM DJ Talentschool #2

PYfIAbz.png

Afgelopen zaterdag, gisteren dus was het weer zover. Een talentschool-dag was weer aangebroken. De eerste is inmiddels alweer een paar maanden geleden. Net zoals de vorige keer moest ik om 10:00 bij de omroep van Hengelo zijn. Daar aangekomen was het even wachten op Timo Kamst en Denny Eerens die de talentschool geven. Eenmaal begonnen blikten we terug op het 'huiswerk' van de vorige keer. Dat was drie interviews aanleveren die gisteren dus beoordeeld werden. Zo kwam ik ongeveer te weten dat het onderwerp van een interview eigenlijk al binnen 10 seconden moet zijn aangesneden om de luisteraar vast te houden. Ja, het is onderzocht door 538. En natuurlijk nog vele tips die ik heb meegekregen. Die ga ik niet allemaal noemen want je zult het niet echt boeien.

Een kleine volgende opdracht was het houden van een diepte interview. Een interview die toch wat brutaler is dan het gemiddelde interview. Ik had de eer om de persoon te spelen die geïnterviewd werd. Ik kreeg een verhaal mee wat ik moest verbergen en alleen mocht vrijgeven als ze op een goed spoor kwamen te zitten. Het was eigenlijk best simpel: ik moest gaan spelen als DJ die niet bij het Q-College van Qmusic zat en in de nacht zat doordat ik met veel geld de zenderbaas had overgekocht. In totaal mochten drie mensen het proberen, maar het wou ze maar niet lukken. Nadat Danny een tip gaf aan de rest dat het te maken had met 'Hoe ik er was gekomen?' werd al vrij gauw het scenario duidelijk.

Een pauze volgde waar alle nieuwtjes in radioland werden besproken en het natuurlijk tijd was voor een ander gespreksonderwerp dan radio. Tijdens de pauze werden we ook één voor één geïnterviewd voor een promotiefilmpje voor de volgende lichting. Zo kreeg ik de onder andere de vraag voorgeschoteld als: 'Waar denk jij over 5 jaar te staan?'. Een vraag die toch wel moeilijk te beantwoorden is, natuurlijk wil ik dan wel bij de landelijke radio, maar als dat gaat lukken is een punt twee.

Na de pauze gingen we verder met de talentschool. Het klinkt heel simpel, gewoon creatief zijn en dat is het eigenlijk ook. We moesten met een onderwerp komen. Een van ons tienen had in de krant gelezen dat in Almelo voortaan de vuilnisbak één keer in de vier weken geleegd gaat worden in plaats van twee keer. Dat werd ons onderwerp. In eerste instantie kwamen we op zo'n tien items die we over het onderwerp konden verzinnen en op de een of andere manier op de radio konden presenteren. Dit werd later aangevuld tot veertig. Een groot aantal, waarbij natuurlijk ook de grappigste ideeën tussen zaten. Als protest bijvoorbeeld een kliko-file maken of het uiteindelijke onderwerp, dat we verder gingen uitwerken: kliko kidnap. De vuilnisbak van de burgemeester stelen en die ergens in het land zetten. Die vervolgens door mensen laten zoeken aan de hand van aanwijzingen etc. Natuurlijk fictief, maar wel realistisch met enig budget. Tot slot kregen we nog een huiswerk opdracht mee waarbij we een item moesten bedenken dat verder gaat dan de gemiddelde DJ zou doen. Dus net wat langer over iets nadenken om met iets beters te komen dan de rest.

In april is weer een volgende dag en in de tussentijd wordt ik begeleid. Het uiteindelijke filmpje is nog niet op YouTube te vinden, maar wel een waar Timo Kamst (de opleidingscoördinator van 3FM, Radio 6 Soul & Jazz en FunX) aan het woord is. Waar hij een goed woordje over ons uit. :engel:

Bassieboy35

Update

PYfIAbz.png

Onder het genot van Fleetwood Mac begin ik met het schrijven van mijn rubriek. Ik heb al even niets meer laten horen en een regelmatige update vind ik niet verkeerd. Op radio gebied zit ik nog steeds niet stil. Stiekem wil ik toch wel die zendtijd op de landelijke radio, daar moet je nou eenmaal voor aan de bak. De laatste weken ben ik wat meer met de show prep bezig zoals ze dat in vakterm noemen. Een mooie benaming voor het voorbereiden van de show. Zo ben ik nieuwe items aan het bedenken. Nou gaat dat helaas niet zo vlug, ik wil het uiteraard een beetje origineel en uniek houden. En dan wat verzinnen op commando is vrijwel onmogelijk.

Nu de toetsweek achter de rug is ben ik op zoek gegaan naar een boek, die ik laatst zag van een landelijke DJ. Het boek heet: Beyond Powerful Radio: A Communicaters Guide to the Internet Age geschreven door Valerie Galler. Erg interessant en erg informatief. Komende tijd ga ik een beetje door dat boek heen werken en kennis opdoen die nog wel eens handig kan zijn.

002be735_medium.jpeg

Daar blijft het niet bij. Iedere week krijg ik ook feedback van de Talentschool hoe mijn programma verlopen is. Eigenlijk zou afgelopen zondag mijn begeleider komen kijken tijdens de uitzending, maar ging dat niet door. Aanstaande zondag zit ik weer vijf uur in de studio dus dat komt wellicht wat beter uit. Waarschijnlijk kan ik daar ook weer wat mee. En dan nog de datum 7 februari waar ik al een tijdje naar toe leef. Dan is weer een nieuwe meeting van de 3FM DJ Talentschool. Dat ligt nog een kleine twee weken voor me, maar het komt dichterbij. Uiteraard zal ik daar ook een verslag van doen.

Bassieboy35

Return to sender

PYfIAbz.png

Afgelopen week was er voor mij een belangrijk radiomoment. Mijn favoriete DJ keerde terug op de radio. Zoals jullie misschien wel weten of gelezen hebben ben ik een Radio Veronica luisteraar. Nou is dit de afgelopen twee weken sterk verminderd. Dat komt omdat ik het station Radio 10 heb ontdekt. Het is niet zo dat ik nu totaal geen Radio Veronica meer luister, maar Radio 10 staat er deze dagen sowieso al wat vaker op.

Het programma Somertijd was mijn favoriete programma op het middag-tijdslot. (van 16:00-19:00) Dit was vorig jaar nog te horen op Radio Veronica. Totdat Rob van Someren een hartinfarct kreeg in mei. Het was onduidelijk wat er ging gebeuren, het programma werd overgenomen door een sidekick: Mark van der Molen. Ook wel een aardige DJ dus er was nog niets aan de hand. Dachten we. Met toen nog Niels Hoogland aan het roer van Veronica kregen de luisteraars en natuurlijk Rob van Someren te horen dat Radio Veronica vrouwelijker ging worden. Rob van Someren zou vrouw onvriendelijk zijn en werd er vervolgens uitgeschopt. Dit allemaal nog toen hij herstellende was. Absurd. Jeroen van Inkel kreeg zijn tijdslot en Rob kon dus samen met zijn sidekick DJ Sven (die ook een programma had op Veronica) vertrekken. Weg lachen in de middag.

Echter was daar dind vorig jaar goed nieuws. Rob van Someren zou return to sender bij Radio 10 per 12 januari samen met DJ Sven en Dingetje. Afgelopen week dus weer van het programma mogen genieten én kennis gemaakt met het station zelf. Het station zelf bevalt in ieder geval prima, beetje vergelijkbare muziek met Radio Veronica alleen dan nog uitgebreidere playlist en meer durf in het draaien van bepaalde nummers.

Het programma zelf is ook weer top. Het werd geopend door Giel Beelen en het nummer Return to sender van Elvis Presley. De items zijn grotendeels hetzelfde gebleven, de moppen zijn verbeterd en het is weer lachen geblazen met 'Wat ruist er door het struikgewas?'. En dan nog de vrijdagmiddag, Dingetje maakt zijn terugkeer. Voor de niet wetende, Dingetje is eigenlijk een filelezer die de files voorleest in veel verschillende types. Denk dan aan een boerse Aart Appel, een Oosterse Tanaka Wasabi of de Duitse Frits Stau. Dan is er nog de weekenddancemix op de vrijdagavond. Het is in ieder geval weer genieten geblazen. :)

Bassieboy35

Soepel

PYfIAbz.png

Dan begin je deze blog met het idee dat je wel iets hebt om te schrijven. In principe is dat wel zo, maar je moet er maar net op komen. Hoewel ik zei dat je hier niets verplicht bent, wil ik toch wel eens in de zoveel tijd wat posten. Zeker nu ik bij OWN weg moet ik het met deze blog doen. Maar dat is helemaal geen probleem, ik bepaal hier mijn eigen onderwerp.

Gisteren zat ik weer vijf uur achter elkaar in de studio muziek te draaien. Mijn ouders zijn eigenlijk vaste luisteraars en mijn vader weet hoe die whatsappjes moet versturen. Nouja, een vrij grote vooruitgang als ik terug kijk naar een jaar of twee geleden. Maar daar gaat het nu niet echt om. Hij stuurt mij nog wel eens een complimentje of wat juist beter kan via Whatsapp. Hoewel mijn ouders geen profs zijn, zijn het toch ook luisteraars die je show kunnen beoordelen met een goed of een slecht, bijvoorbeeld.

Vaak krijg ik iets toegestuurd met het woord 'goed'. Goed is uiteraard een positief woord, maar in de zin van feedback over een radioprogramma vind ik het altijd een beetje lastig te peilen. Gisteren kreeg ik toegestuurd, ik zal het even letterlijke citeren: 'Gaat soepel'. Toen ik thuis kwam vroeg die ook nadrukkelijk als ik begrepen had wat hij ermee bedoelde. Nou en of. Hoewel het maar twee woordjes zijn kan ik er erg veel mee. Soepel is in mijn ogen een belangrijke factor voor een goed, ja ik doe het nu zelf ook, radioprogramma.

Als een uitzending soepel verloopt, loopt alles mooi achter elkaar door. Sowieso met het gebruik van 'up-tempo' platen, correct jingle-gebruik en vlot, maar duidelijk praten gaat het al aardig soepel. Het moet lopen als een trein. Niet dat je als een speer door de uitzending wil omdat het dan achter je is, maar gewoon het aangenaam maken voor de luisteraar. Als ik een beetje kijk naar mijn niveau was ik het volledig met hem eens. Twee platen in het begin, vervolgens een kleine spreek houden met introductie, kleine terugblik op de week en meteen al beginnen met die nieuwe plaat. Tijdens de intro vertellen wat eraan zit te komen en door.

Hopelijk gaat het me in de komende tijd nog soepeler af, want progressie maken is uiteraard de bedoeling. Niet zo'n lang artikel dit keer, maar dat maakt niet uit. De luisteraar wil vooral muziek horen, als je lang loopt te praten zit je alleen maar in de weg en wordt je uitgezet... :clown:

Bassieboy35

MTV Cribs presenteert...

PYfIAbz.png

Afgelopen week lag ik in me bed en dacht ik er opeens aan om een rondleiding door de studio te gaan doen. Niet dat ik daar ervaring mee heb, zoals je wel kan zien in de onderstaande video. Maar goed, dat is niet het belangrijkste. Onder het mom van: here is where the magic happens. Dus zo geschiedde, vanmiddag tijdens de uitzending ben ik even door de studio heengelopen met m'n telefoon.

 

Heb heel de studio laten zien, maar misschien komt er dus een deel twee met pure focus op het radio maken. Maar dat is wellicht iets voor later. Het komende artikel zal weer een radio verhaal zijn of iets dergelijks.

Enjoy!

P.s. excuses voor het soms verticaal filmen. Dat was eigenlijk niet de bedoeling.

Bassieboy35

2014 - Mijn jaar - II

PYfIAbz.png

Nou, ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben van Deel I van mijn jaar. En schijnbaar heeft mijn tease gewerkt. Wat al ik bij het radio vak heb geleerd? Benieuwd hoe en wat, lees gerust deel II.


Op 1 juli kon ik mijn Diploma komen ophalen. Nadat ik school voor voorlopig achter de rug gelaten, had ik weer wat tijd om te gamen, maar ook meer werken zat erbij. En natuurlijk de vraag, hoe liep het met het mailtje af. Eenmaal nadat ik die verzonden had kreeg ik al gauw antwoord. Er werd erg positief gereageerd en voorgesteld dat ik bij een van de jongeren programma's die iedere woensdag en donderdagavond zijn tussen 21:00 en 23:00 kon komen kijken. Die van de donderdagavond had ik wat vaker naar geluisterd. Ja dat doe je dan. Je moet een beetje inlezen om het zomaar te noemen, zodat je daar niet helemaal zonder informatie zit. De jongen was iets meer van mijn leeftijd en klonk wat professioneler. Dus mijn keus was gemaakt, ik moest een kleine week wachten. Die donderdagavond kwam ik rond kwart voor negen in de studio. Er werd open gedaan via een telefoon. Ik liep de trap op en zag een sticker van het logo op de deur. Daar moest het wel zijn. Ik liep naar binnen, niet wetend wat me te wachten stond. Een blije, goede gehumeurde man liep naar me toe. Hij is de baas, maar eigenlijk is dat niet de beste benaming gezien het om een vrijwilligersorganisatie gaat. Nog geen minuut later had ik kennis gemaakt met de 16 jarige DJ.

Ik werd rond geleid door het pand. Het is niet zo dat je er kon verdwalen, maar een rondleiding is sowieso niet verkeerd. Er was onder andere een ECK en een redactie ruimte. ECK werd mij meteen uitgelegd. De DJ was het al vergeten, maar mij is het tot nu toe altijd bijgebleven: Eind Controle Kamer. :clown: Het vreemde was alleen dat er een vrij verouderde draaitafel lag in de ECK en een compleet nieuwe op de redactie. Die laatste lag op een hout bouwwerk. Maar dit bleek te zijn omdat er later in de zomer een verbouwing ging plaats vinden waar de draaitafel uit ECK zou worden gehaald. Maar goed, de uitzending, daar kwam ik tenslotte voor. Er werd een beetje uitgelegd hoe het werkte. Alles kreeg ik nog niet helemaal mee, je moet er eenmaal een keer op gedraaid hebben om te weten wat ze precies bedoelen. Het grootste gedeelte kreeg ik in ieder geval. Een doorstart die ik zelf mocht doen was het hoogtepunt van de avond. Ik had wat vragen in mijn achterhoofd voorbereid zodat ik een beetje kwam te weten hoe het in elkaar zat. Om 23:00 zat de uitzending erop. De 'baas' zei al tegen mij: 'Ik weet niet als je het opgevallen is, maar je hebt zeker niet echt wat van de muziek meegekregen.' Daar had hij gelijk, dat was toch wel opvallend. Niet bij gebrek aan attentie maar omdat je tijdens een nummer met andere dingen bezig bent. Goed, het was tijd om naar huis te gaan. Vlak daarvoor vroegen ze als ik een keer een demo wou opnemen. Dat wou ik uiteraard wel.

De volgende week kwam ik terug op hetzelfde tijdstip. Niet helemaal wetend hoe het ging verlopen. Ik kon dus in de ECK aan de slag terwijl de officiële uitzending bezig was in de redactieruimte. Dat is het voordeel van twee draaitafels. Deze zat toch wel een stuk anders in elkaar. Het was meer voor spek en bonen om het zo maar te zeggen. Er werd mij uitgelegd hoe het precies werkte. In tegenstelling tot de andere draaitafel moest je hier nog bij iedere handeling aanwezig zijn. Ik had één beeldscherm waar de database op stond en het andere beeldscherm kon ik alles mee doen wat ik wou. Het was wel komisch, want je faalt gewoon als de neten. Je hebt er wel veel plezier aan, daar ging het mij om. Ik las soms een nieuwsbericht voor en koos mijn eigen muziek uit. Uiteraard met een hoge frequentie aan het fenomeen jingles - geluidsfragmenten met herkenbaarheid van je station en dergelijke - ertussen. Met de digitale wereld van tegenwoordig had ik mijn uitzending binnen no time naar mijn mail kunnen sturen om thuis terug te luisteren. De volgende week mocht ik terugkomen, maar dan echt met een voorbereid programma. De structuur van het draaiboek had ik van de andere DJ opgenomen.

De volgende week was weer hetzelfde verhaal, alleen met iets meer ervaring van hoe de tafel werkt en wat bijvoorbeeld de week ervoor compleet verkeerd ging. Dit ging nog een week of twee door. Toen begon de zomerprogrammering, een aantal programma's gaan dan met vakantie en er komt zendtijd vrij. Eigenlijk het ideale moment om te beginnen. Dat dachten zij ook, 'de baas' vroeg aan mij als ik een programma in de zomer wou overnemen van 21:00 tot 23:00 op de vrijdagavond. Ik kon dan gewoon iedere week op de donderdag terugkomen op hetzelfde tijdstip omdat het voor hen makkelijker was. Mijn enthousiasme voor radiogebied was zodanig dat ik wel DJ wou worden. Dus zonder enige twijfel zei ik ja. Ik moest dus aan een naam komen, een logo voor op de site en een beetje een concept krijgen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Sowieso in een goed concept zit voorbereiding, maarja ik moest de volgende week eigenlijk al beginnen. Niet de beste combinatie maar de muziekkeuze was snel gemaakt. 80's en 90's muziek zou de dienst in mijn programma gaan uitmaken. De naam van de show kostte toch wel wat moeite. Een goede naam verzinnen is moeilijk, ik heb het al meermaals ervaren hier op GTAForum. Mijn favoriete programma heet Somertijd en bedacht een soortgelijke naam. Ik werd soms nog wel eens voor de lol baas genoemd. Ik kwam zo op de combinatie Basentijd met een S.

Niet veel later had ik dus mijn eigen radio-uitzending bij de lokale omroep. Het was een mooi moment om ervaring op te doen. Het radio vak wordt je eenmaal niet aangeleerd. Je krijgt dus een uitleg van de werking van de apparatuur, maar on-air zal je allemaal zelf moeten doen. Lekker op je bek gaan hoort er gewoon bij. Over de precieze werking van alle radiotechnieken etc. ga ik het nu niet hebben, daar kom ik wellicht in een later item op terug. De eerste uitzending waren dus een feit, niet veel later was er daar de verbouwing van de studio. De draaitafel waar ik dus begonnen ben ging eruit. Opnemen kon niet meer, ik moest voortaan live draaien. Weer een stapje dichterbij het radiogevoel. Ik had er weinig problemen mee, zeker nadat ik door had dat de nieuwe draaitafel een complete verbetering was. Je kon lekker even twee nummers met een jingle aan elkaar vastplakken waar je maar één knopje hoeft in te drukken om het af te spelen. Een paar weken had ik iedere week de uitzending op de vrijdagavond van 21:00 tot 23:00, maar de zomerprogrammering duurde niet lang meer.

Tijdens de rest van de vakantie heb ik vooral gewerkt. Op vakantie gaan had ik wel mogelijkheid voor, maar ik ben niet gegaan. Ik kon kiezen om weg te gaan met vrienden, maar naar een zuipcamping als Appelhof is niets voor mij. Mijn ouders besloten ook maar niet te gaan dit jaar. Ik had er weinig problemen mee, ik leefde die weken toch naar de radio toe. Hier een daar wat werken en afspreken. Een gezellige vakantie in eigen land. Het einde van de vakantie naderde en ik stond om het punt naar vwo te gaan. Afscheid had ik al genomen van mijn havo-vrienden. Wel was mijn beste vriend van het havo blijven zitten en samen met drie personen van het havo ging ik naar het vwo. Bekende mensen waren er wel genoeg. Eenmaal in de klas merkte ik dat er echt een verbetering was ten opzichte van het havo. Het niveau was niet alleen hoger, maar er was veel meer verbondenheid onder elkaar. Het was een beetje wachten op de toetsen om te kijken als ik werkelijk vwo-waardig was.

Dat duurde nog even, maar wat wel gauw voorbij was, was de zomerprogrammering. Zou mijn radiocarrière daar al zijn gestopt? Gelukkig niet. Ik kreeg het aanbod om op de zondagmiddag van 12:00 tot een 13:00 te draaien, wat zo meteen ook weer is. Het zit tussen twee goed beluisterde programma's, van AAFM, zoals het station heet. Ervoor zit een programma van de kerk en erna zit het weekendmagazine van Almelo. Een programma waarbij sportverslag is en reportages over de gebeurtenissen van de week. Daarnaast was het makkelijk omdat ze dan niet een extra persoon hoefden te sturen om te deur te openen. Beide partijen waren tevreden. Ik had eigenlijk al een jingle nodig, maar deze had de DJ voor mij gemaakt waar ik ben wezen kijken. Die heeft er aardig wat ervaring mee. Met wat kleine aanpassingen was mijn programma klaar. Hoewel het nu een uur korter was had ik er niet zo heel veel problemen mee, met een uur radio maken ben je toch wel een uur of drie bezig om het echt goed voor te bereiden.

Sindsdien heb ik dan altijd mijn uitzending. Op school ging het goed, mijn resultaten waren erg positief. Bepaalde vakken scoorde ik zelfs wat hoger dan op het havo. Tevreden keek ik terug op mijn besluit om naar het vwo te gaan. Bij de radio kreeg ik een extra taak aangeboden nadat ik wat ervaring had op gedaan: De techniek van het weekendmagazine om de zoveel weken te doen. Dat kon ook makkelijk, ik deed er meer ervaring mee op en hoefde er niet extra voor vrij te vragen. Een klein struikelblok was wel het bellen met de verslaggevers, ik had namelijk nog geen ervaring met telefoonverbindingen op de radio. Dat was zo onder de knie. Niet veel later kwam hier de presentatie bij, niet veel bijzonders. Beide taken heb ik ook bij mijn eigen uitzending.

Ik was een gelukkig mens, ik beleefde plezier aan de dingen die ik deed. Dat kan niet iedereen zeggen. Wel kreeg ik een beetje de gevoelens dat ik uiteindelijk graag op de landelijke radio terecht zou willen komen. Wat ik overigens nog steeds heb. Zeker nadat ik een nieuw aanbod had gekregen. Op 17 oktober kreeg ik een mail van iemand van AAFM. Daarin stond dat er voor de derde keer de 3FM DJ TalentSchool in Twente gehouden werd. Best uniek, want 3FM kent een DJ School die voor het gehele land is georganiseerd en dus nog één extra deze in Twente. In vier en een half uur moest ik dat nog even beslissen. Mijn ouders hadden zo zijn vraagtekens over bepaalde dingen. Maar net als ik vonden ze het een mooi aanbod. Na gauw aangemeld te hebben kreeg ik de volgende dag antwoord dat ik even drie fragmenten moest opsturen. Een lange, een korte en een interview. Dat had ik gelukkig weten te regelen. Een week later wist ik wat eruit kwam, ik was uitgekozen om mee te mogen doen. Van de twintig waren er tien die mee mochten doen, toch wel een mooi prestatie vond ik zelf.

De Talentschool zou uit vier delen bestaan, om het kwartaal één. De eerste had ik op 1 november. Op deze eerste dag leerde ik de basis van de radio, nee dat was zeker niet overbodig. Er werd veel uitgelegd. Een information overload en daarnaast werden er wat interviewtechnieken uitgelegd. Ik was tevreden. En ja, wat denk je? Mijn enthousiasme voor radio neemt dan nog meer toe. Daarna gingen de weken een beetje snel om. School ging uiteraard door en de wekelijkse radio-uitzending ook. Het voelde een beetje als met OWN, alleen dan in de vorm van wat zeggen en overdragen met muziek.

In de tussentijd kwam ik echter tegen verwachting in weer eens op GTAForum terecht. Ik had nog wel eens wat tijd over en echt zin om te gamen had ik niet. GTAForum biedt dan altijd wel een goede oplossing. Het begon bij een keer per dag een blik werpen, naarmate tijd vorderde werd het meermaals per dag en inmiddels is het weer een beetje de gehele dag door.

School gaat gewoon prima, maar in mijn achterhoofd wil ik toch stiekem die baan als DJ. Voor dat laatste is de concurrentie moordend. Voor nu blijft dat nog een droom, maar een TalentSchool voor nog geen half jaar radio is al een aardig begin. Ik blijf gewoon luisteren naar andere DJ's en hier en daar wat oppikken om voor mezelf te gebruiken. Inmiddels ben ik een beetje bij het heden aangekomen. Kerst is achter de rug, de laatste dagen van het jaar breken aan. Morgen ga ik nog naar Youp van 't Hek, dinsdag heb ik nog een extra radio klusje en woensdag begint het weer waar ik de blog begon. Wat gaat het nieuwe jaar mij brengen?


Tot zover eigenlijk mijn jaar. Het is een beetje uitgelopen zo te zien, maar ik hoop dat dat voor jullie geen probleem is. Ik kijk terug met een goed gevoel, wellicht het beste jaar wat me ooit is overkomen. Ik ben van plan om de komende tijd wat meer te gaan schrijven, met een focus op radio ervaringen maar ook met een knipoog naar andere onderdelen. Het is inmiddels al bijna tijd om naar de studio te gaan, waar ik weer een uurtje los mag gaan. Ik wens jullie in ieder geval het allerbeste toe voor 2015! :)

Bassieboy35

2014 - Mijn jaar - I

PYfIAbz.png

Mijn eigen blogrechten heb ik al echt lang, maar ik heb er nooit wat mee gedaan. Vaak over getwijfeld, maar op verzoek van ERRWINS nu toch maar mee begonnen. Hier zit wel een voordeel aan, de werkdruk van een eigen blog heb jezelf in de hand. Schrijven op commando is nou eenmaal niet de beste combinatie. Lekker op z'n tijd een blogberichtje, dat moet wel kunnen. Deze eerste keer ga ik het hebben over hoe mijn jaar eruit heeft gezien. Phoenyxar was me eigenlijk al voor, maarja ik vond het toch wel een van de meeste actieve jaren van mijn leven tot nu toe. Het verhaal kent eigenlijk twee kanten: mijn leven op het forum en natuurlijk mijn persoonlijke leven. Beide zal ik hierin betrekken.


31 December 2013 23:59, ik bevond mij in de woonkamer, wachtend op die klokslag 0:00. Een dan is het een minuut later opeens 2014. Zoals ieder jaar geef ik de rest van het gezin een hand of een kus. Het duurt even en we lopen naar buiten, waar de rest van de straat al verzameld is. Ook hen geef ik een hand of een kus. Kijkend naar het vuurwerk sta je op een van de opritten en dacht ik bij mezelf 'Verrek het is 2014, wat gaat dit jaar mij brengen?'. Over een paar dagen zal het zelfde ritueel zich wel weer voordoen. Op het forum wist ik het in ieder geval wel, ik was toen nog Hoofdredacteur van de blog OWN. Al een of twee maanden wist ik al dat ik ging stoppen, maar ik ging werkelijk pas weg in maart. Ik was druk bezig met het regelen van een volledig team die ervoor kon zorgen dat er ook na mijn vertrek tien rubrieken klaar konden liggen. Vandaar dat het erg lang heeft geduurd voordat ik eenmaal weg was.

Begin van het jaar had ik vernomen om maar eens écht radio te gaan luisteren. Al een klein half jaar deed ik dat al in 2013, maar dan de non-stop stations. Ik kon me erg vermaken met 90's Hits en als ik even uitgeluisterd was op die zender, dan schakelde ik over naar de Non-stop Top 1000 Aller Tijden of Rockhits. Allemaal van Veronica. Waarom Veronica? Vrij simpel, ik werk bij een fastfoodketen en daar staat ook uiteraard een radio aan. Iedere manager heeft ook zijn favoriete station. Een van de managers luisterde Veronica, waar ik het meeste plezier aan beleefde want bij die muziekstijl Veronica draait liggen toch wel mijn roots. Maar goed, ik ging dus radio luisteren. Ditmaal naar de hoofdzender, Radio Veronica. Ik luisterde dag in dag uit, de radio stond iedere minuut aan wanneer ik thuis was. Ging ik even wat pakken wat niet bij de radio lag, dan zette ik wel even de radio app aan. (Ja, ik doe het nog steeds) Opeens krijg je een nieuwe verslaving, maarik had er geen moeite mee. Ik werd en word er gewoon vrolijk van, DJ's maken je dag een stukje leuker. De beginfase van dit radio gebeuren speelde zich af toen ik nog bij OWN zat.

30 Maart 2014 21:00, de OWN is gepubliceerd waarin ik mijn vertrek heb aangekondigd. De reden dat mijn interesse was afgenomen klopt en daarnaast had ik een examen dat me tegemoet ging komen. Een mooi moment om te stoppen, een niet gemotiveerde hoofdredactie werkt nou eenmaal niet. 3L1077 en Phoenyxar hadden de ballen om het stokje over te nemen, respect want kritiek ga je krijgen. Je kan immers nooit iedereen tevreden stellen. Ik was in ieder geval bij OWN weg en je merkt dan echt wel een verschil qua tijd/druk, wat Phoenyxar al in zijn blogitem aangaf. Ik ging me nutteloos voelen, op het forum dan. Terwijl ik ook nog wel een relatief belangrijke taak had als moderator. Toch kreeg ik niet echt meer motivatie om actief mee te posten. Ik raakte uitgekeken op het forum. Sowieso irriteerde ik mij een beetje aan de nieuwe generatie leden (uitzonderingen daargelaten). Ik kon het helaas niet helpen, sorry. Ik kaartte mijn afnemende motivatie aan bij Dutchy3010, die attendeerde mij op de award 'Beste Moderator 2013' die ik had gewonnen. Ik keek het maar even aan en ging dus nog maar even verder.

School was uiteraard vol aan gang, na het vertrek van OWN was ik mijn laatste weken aan het maken op school. Ik zat namelijk vijfde klas havo, het examenjaar. Voorbereiding was nodig, maar ik had niet veel zorgen. De laatste weken vlogen zo om. Ik werkte af en toe, luisterde nog steeds vol op radio en was gefocust op school. Af en toe piepte ik langs op het forum, maar naarmate de tijd vorderde steeds minder. Dit riedeltje ging door tot en met de examens die in het tweede deel van mei plaats vonden. Ik had mijn besluit klaarliggen, ik zou ook vertrekken als moderator. Dat gebeurde op 26 mei 2014. Eenmaal als moderator gestopt drong ik eigenlijk erop aan dat ik gewoon lid zou willen worden, de procedure is normaal dat je wordt gedegradeerd tot Megalid. Dat was met een bepaalde reden. Ik wou volledig van het forum weg en mij meer gaan richten op het offline leven. Die titel van Megalid staat bij een actiever lid veel beter. Na een paar gekke streken had ik dat voor elkaar gekregen.

Ik zei dus dat ik mij ging richten op het offline leven. Dat gebeurde vooral op radio gebied. In de periode toen de examens bezig waren, was ik erg benieuwd hoe dat eigenlijk in z'n werk ging, een radio-uitzending maken. Zo'n 10 uur per dag radio luisteren is leuk, maar weten hoe het gebeurt maakt het nog leuker. Dus ik wou eigenlijk een mail sturen naar de lokale omroep met de vraag als dat mogelijk was. Ik twijfelde erg, dat was vooral omdat ik soms nog wel eens een verlegen jongen ben. Hoewel ik dat dit jaar ook weer voor een deel heb weten terug te dringen. Een week of twee later stuurde ik dan toch maar die mail. Ik had mijn uitslag al gekregen, met een mooie cijferlijst had ik havo afgesloten. Na de vakantie kon ik met vwo beginnen.


Benieuwd hoe het verder ging in de tweede helft met het jaar, waarin ik onder andere ging kijken bij de lokale omroep? Lees morgen dan morgen verder bij deel II.

Log in om dit te volgen  
Volgers 0