Jump to content

Nick's Life in a Blog

  • artikelen
    6
  • reacties
    38
  • bezichtigingen
    5829

#6 Doorzettingsvermogen & Liefde


NickOwnage

1650 bezichtigingen

blog-0835583001485121684.jpg

Heb jij ook wel eens van die weken dat je helemaal nergens energie voor hebt en dat je nergens geen zin in hebt? Ik had dat vorige week. Ik was ziek, had koorts, maar was toch gewoon aan het werk. Ik voelde me namelijk veel te goed om thuis te zitten koekeloeren. Na een drukke week waarin allerlei collega's ziek waren heb ik meer hooi op mijn vork genomen als dat ik eigenlijk op dat moment aankon. Ik viel in voor iedereens aquasportlessen en gaf er in die week tijd 9! Dat is goed te doen als je jezelf fit genoeg voelt. Het was een zware opgave, maar het is me gelukt. In het weekend voelde ik me al een stuk beter! Ik had de hele week hard gewerkt en het was even tijd voor rust. Ik voelde me gelijk al beter en de week erna had ik meer energie dan dat ik had gehad in een hele lange tijd.

Afgelopen week was ook weer een week als elke andere. Ik ben begonnen aan een verplichte EHBO-cursus namens het bedrijf waar ik voor werk. Gelukkig met nog 6 andere collega's dus dat is dolle pret. Hier heb ik een aantal nieuwe mensen ontmoet met verschillende doelen om EHBO te volgen. Een aantal waren ouders van jonge kinderen. Zij hadden als doel dat als er wat met hun kinderen gebeurt dat ze gelijk kunnen handelen in noodsituaties. Ik werd als zwemleraar (natuurlijk!) alweer gelijk herkend door een moeder aan wiens kinderen ik zwemles heb gegeven. Je voelt je dan ineens superbelangrijk omdat je herkent wordt door iemand die je zelf eerst helemaal niet herkende. De rest van de week vloog voorbij. Ik ben begonnen om allerlei gezellige en leuke dingen te doen de komende weken, omdat mijn vriendin vertrekt naar Rotterdam voor 5 maanden.

Een daarvan hebben wij afgelopen vrijdag gedaan. We zijn op bezoek geweest bij mijn oom (tevens mijn peetvader) bij wie ik nog nooit op bezoek was geweest in de tijd dat ik "volwassener" begin te worden. Het ligt ingewikkeld zijn situatie, maar het was een fantastische avond. Mijn vriendin en ik gaan nog samen naar mijn broer, een dag naar Amsterdam en nog samen een dag zwemmen bij CenterParcs de Huttenheugte. Daarnaast afgelopen avond met een stel vrienden een feest gehad en zijn we nog even wezen stappen. Begin februari heeft mijn vriendin weer een optreden, die ik absoluut niet ga missen. De dag erna met mijn broer, zus en mijn beste kameraad (mijn broer en zus zijn ook zijn broer en zus. Mijn vader had vroeger iets met zijn moeder. Beiden vonden een nieuw huwelijk waaruit wij dus kwamen en uiteindelijk altijd bij elkaar in de klas gezeten en zelfs beste vrienden geworden.) uit eten bij het plaatselijke sushi restaurant, waarna ik de volgende dag mijn vriendin richting Rotterdam breng.

Al deze dingen doe ik zo ineens vaker dan dat ik voorheen deed. Alles wat ik net opsomde doe/deed ik in 3 week tijd. Dat is hetzelfde aantal als waar ik vroeger een heel jaar dan wel niet 2 jaar over deed om te gaan doen. Ik ben opener, meer geïnteresseerd en betrokken geworden met de mensen waarvan ik hou. Een heleboel dankzij mijn vriendin.

Kortom doorzettingsvermogen en liefde een dodelijke combinatie. Leven is soms zwaar, maar je word sterker van de vrolijke gedachtes en dingen die je overkomen in positieve zin. Vergeet al het vervelende. Je leert ervan, maar je moet verder en niet blijven plakken in het verleden. Zelfs al jaagt het je soms nog dagelijks na.

"What doesn't kill you, makes you stronger"

5 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...