Jump to content

Votairs blog

  • artikelen
    4
  • reacties
    28
  • bezichtigingen
    10333

Votair

2087 bezichtigingen

De mier  

5 leden hebben gestemd

  1. 1. Heb jij thuis last van ongedierte?

    • Nee..
      2
    • Ja, doodmaken die beesten.
      3

Afbeeldingsresultaat voor mieren

Mieren zijn handige dieren in de natuur, maar binnenshuis kunnen ze flink wat overlast veroorzaken. Radar zocht uit hoe je mieren op een veilige manier kunt bestrijden, zodat je kinderen en huisdieren zonder gevaar kunnen blijven spelen terwijl jij geniet van een mierenvrij huis.

De meeste mieren doen geen kwaad, maar kunnen echter wel heel hinderlijk zijn. Veel mensen vinden het vies om de beestjes op allerlei plekken in huis aan te treffen, maar in sommige gevallen kunnen mieren ook je terras ontwrichten.

Let wel op wat voor soort mieren je in huis hebt: tuinmieren zijn vrij onschuldig en kun je met onderstaande tips weren. De tuinmier is een verzamelingsnaam voor verschillende soorten mieren zoals wegmieren, boommieren, schaduwmieren en glanzende houtmieren. Bij tropische faraomieren zal je waarschijnlijk een verdelger moeten inschakelen. Faraomieren komen in verwarmde ruimtes voor en zijn te herkennen aan hun bruingele lijf met een donkergekleurd uiteinde.

Hoe voorkom je dat mieren binnenkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. De beste manier op mieren te bestrijden is om ervoor te zorgen dat de beestjes überhaupt nooit binnenkomen. Dit kun je doen door gaten en kieren af te schermen met onder meer insectengaas. Zorg er ook voor dat je huis schoon is en blijft. Kruimels, open voedsel en vergeten afwas zijn een waar festijn voor de insecten. Bewaar je eten afgesloten door bijvoorbeeld een klem op een geopende zak chips te doen. Mieren zijn ook geen fan van koper en zullen er als gevolg niet overheen gaan. Door een koperdraadje of vijf cent muntjes buiten je huis te plaatsen forceer je de beestjes om een andere route te nemen.

Wat zijn de beste huis-, tuin- en keukenmiddelen om mieren te bestrijden?

Een mier maakt een spoor met geurstof zodra het beestje voedsel heeft gevonden. Dit spoor wordt gevolgd door de hele kolonie en die komen dus allemaal in jouw huis terecht. Je kunt de insecten op het verkeerde been zetten door het spoor te doorbreken. Een zakje muntthee of komkommerschijfjes op hun pad leggen is vaak al genoeg om de mieren te laten verdwalen. Je kunt ook het hele spoor verwijderen door de vloer goed te boenen met zeep. In de tuin kun je mieren misleiden met lavendel, goudsbloemen, bieslook en Afrikaantjes.

Andere huis-, tuin- en keukenmiddelen tegen mieren zijn uienpoeder, knoflookpoeder en koffiedik. Je kunt ze ook in de val lokken met een pot stroop. Let wel op dat je de gaatjes zo maakt dat de beestje er wel in kunnen maar er niet meer uit.

Een mierennest in je tuin of op je stoep is makkelijk te bestrijden door af en toe eroverheen te vegen. Je kunt ook kokend water over mierennesten gieten, maar dit moet je wel meerdere keren doen voordat dit effectief is.

Bestrijdingsmiddelen uit de winkel

Je kunt bestrijdingsmiddelen zoals mierenpoeder en mierenlokdozen in de winkel halen. Als je hier voor kiest, zorg er dan voor dat je de gebruiksaanwijzingen goed opvolgt. Deze middelen zijn gebaseerd op gif, dus hou het uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Mierenpoeder strooi je op nestingangen. Het poeder kan onder meer mieren verlammen en hun huid beschadigen. Mierenlokdozen hebben verschillende stoffen die de insecten aantrekken. Let er wel op dat je de lokdozen niet in de regen zet, zo voorkom je dat de stofjes vrijkomen in de rest van je tuin.

Kun je ooit écht van mieren afkomen?

Helemaal van mieren afkomen gaat je nooit lukken, maar dat moet je ook niet willen. Deze handige helpertjes voeren veel nuttige taken uit in de natuur. De dieren ruimen afval op en eten andere insecten. Zolang ze in de tuin zitten en niet in je keukenkast, zijn mieren dus alleen maar fijn om te hebben!! :)

 

 

5 reacties


Recommended Comments

Alleen mieren en muggen maak ik dood. Vliegen jaag ik meestal naar buiten en spinnen zijn je beste vrienden tegen ongedierte. Toch wel leuk verhaaltje.

 

Kokend water een nest ingooien helpt ook wel goed.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...