Jump to content

De Schijtlama's

  • artikelen
    4
  • reacties
    242
  • bezichtigingen
    2068

Welkom!


BaasB

2415 bezichtigingen

Als eerste wil ik jullie even van harte welkom heten in de officiële Blog van de Schijtlama's. :dans:

We gaan onze Blog compleet anders aanpakken dan bijvoorbeeld de OWN of de Snater. Het grootste verschil zullen mensen die géén lid zijn van de Schijtlama's meteen merken: Zij kunnen deze Blog niet bekijken. Onze Blog wordt dan ook geen krantje. Wat willen we dan wel gaan doen met de Blog? Nou, er gewoon een gezellig plekje van maken. :D We zijn van plan om hier gewoon leuke items aan te gaan maken, met allerlei spelletjes, leuke klets items, noem het allemaal maar op. Als er in het gangtalk topic spelletjes werden gedaan, was dat wel eens onoverzichtelijk, omdat veel mensen dan door elkaar heen postten; Pietje plaatste dan een bericht voor een spelletje, en Klaasje plaatste daaronder een bericht waar hij gewoon wat over zijn dag vertelde. Dat probleem van onoverzichtelijkheid is nu met de Blog ook helemaal opgelost, omdat we voor veel dingen gewoon een apart item aanmaken. :dans: Ook gaan er hier natuurlijk serieuze dingen besproken worden in de Blog. Dat is ook het grote voordeel van de Blog: Hier kun je dingen bespreken die je liever niet wilt bespreken in het gangtalk topic, omdat het hele forum dat dan zou kunnen lezen.

Oké, dit was een beetje de introductie. Dan wil ik jullie nog wat meer over de Blog gaan vertellen. De Blog zelf is nog helemaal niet mooi ingericht, dat komt omdat we eerst een probleempje op moeten lossen, en daarvoor kunnen we jullie ideeën goed gebruiken. Het probleem is dat Youp en ik er een beetje bang voor zijn, dat als de Blog een groot succes wordt, er niks meer gepost gaat worden in het gangtalk topic. En waarom zou het slecht zijn als er niks meer gepost gaat worden in het gangtalk topic? Daar zijn sowieso al een paar belangrijke redenen voor:

  • Als we ooit nog een corporation willen worden, moeten mensen die niet in de Schijtlama's zitten natuurlijk wél kunnen zien dat wij een leuke, gezellige en actieve gang zijn. En aangezien die mensen deze Blog niet kunnen bekijken, en dus alleen aan ons gangtalk topic kunnen zien hoe het er voor staat met onze gang, kan dat wel een probleempje worden.

  • Ik had het jullie nog niet verteld, maar dan dus bij deze: Proefleden kunnen nog niet in deze Blog. Dat komt omdat we van onze Blog echt een privé plekje willen maken, waar niet zomaar iedereen even rond kan snuffelen. Youp en ik hebben daarom dus besloten dat je deze Blog mag pas bekijken als je een écht lid van de Schijtlama's bent (Diarree Schijter of hoger dus). Maar stel nou dat er alleen nog maar in deze Blog gepost gaat worden, dan krijgen de Proefleden ook geen kans, aangezien zij alleen in het gangtalk topic kunnen posten. Aangezien er meestal maar een stuk of 2/ 3 Proefleden zijn, kunnen die moeilijk met elkaar het gangtalk topic gezellig houden. Dan is er voor hun ook niks aan als er verder niemand post, en dan stoppen ze waarschijnlijk binnen de kortste tijd met in het gangtalk topic te posten.

  • We zijn momenteel nog niet de grootste gang van GTAForum, we zouden nog best wat meer leden mogen hebben. Maar stel nou dat mensen die nog geen gang hebben, een gang gaan zoeken. Dan kijken ze even of de Schijtlama's misschien wat voor hun is; Ze bekijken het gangtalk topic, om te kijken of het daar een beetje leuk is. Ze zien dat daar nooit meer wat gepost wordt. Nou, dat maakt het ook niet bepaald aantrekkelijk voor nieuwe leden om de Schijtlama's te joinen. Dan maar verder zoeken naar een andere gang!

Daarom hebben Youp en ik al een tijd lang nagedacht over een oplossing. Hieronder staan een paar oplossingen die we bedacht hebben:

  • Je mag maar een bepaald aantal posts per dag in de Blog plaatsen, bijvoorbeeld maximaal 4 posts per dag. Tja, dit is een beetje flauw, en het is natuurlijk niet de beste oplossing. En daar ook nog eens bijgerekend dat de meeste leden van de Schijtlama's niet eens 4 keer per dag in het gangtalk topic posten... Die leden hebben dus méér dan genoeg aan 4 keer per dag te mogen posten in de Blog...

  • Per 2 posts die je plaatst in het gangtalk topic, mag je één post plaatsen in de Blog. Nou ja, dit zorgt er waarschijnlijk wel voor dat er veel gepost gaat worden in het gangtalk topic, maar dat zal dan ongetwijfeld regelmatig gebeuren in de vorm van spam... :7''Ha, ik ga eens even wat posten in de Blog! Oh, shit, wacht eens even... Dan moet ik eerst nog 2 keer posten in het gangtalk topic! Nou, even vlug 2 berichten plaatsen dan, en daarna mag ik posten in de Blog!'' Zo'n gedachte zal dan ongetwijfeld vaak voor gaan komen. En daarnaast moeten we dan ook nog eens van iedereen bij gaan houden hoeveel berichten hij/ zij al geplaatst heeft in het gangtalk topic, en da's ook niet alles...

Dit zijn allebei niet de beste oplossingen, maar op dit moment hebben we gewoon even niks beters... Het belangrijkste wat nu afgehandeld moet worden, is dus:

Hoe zorgen we ervoor dat er veel gepost kan worden in de Blog, maar dat er toch ook veel gepost blijft worden in het gangtalk topic?

Pas als we hier een oplossing voor hebben, gaat de Blog mooi ingericht worden, en worden er nieuwe items aangemaakt voor spelletjes en dergelijken. Jullie ideeën zijn echt hartstikke welkom, als je een goed idee denkt te hebben, plaats dan a.u.b. een reactie. Dat kan, door rechts-onderaan dit item, op ''Reacties'' te klikken:

reactieswantjeweetkb4.png

Daarna klik je op ''Plaats Reactie''. Verder zijn er geen regels van hoe vaak je maximaal mag posten, post er maar lekker op los, telkens als je nieuwe ideeën krijgt. Verder mogen jullie natuurlijk ook gewoon discussiëren over ideeën, maar maak er geen ruzie van. Zeggen dat jullie blij zijn met de Blog, dat mag natuurlijk, en dat is zelfs leuk. Maar onthoud wel dat het vooral de bedoeling is dat er een oplossing bedacht gaat worden voor ons probleem, en dat dat dus eigenlijk het belangrijkste is waar we ons mee bezig moeten houden... Zo lang we dat probleem niet opgelost hebben, kunnen we in deze Blog nog geen leuke dingen zoals spelletjes gaan doen, dus het zou fijn zijn als we er zo snel mogelijk een oplossing voor weten te bedenken.

Dan nog even snel een paar regels. Dit wordt waarschijnlijk later nog wel in een mooi apart lijstje gezet, maar aangezien we nu nog maar één item hebben:

ATTENTIE, REGELS!!!!

  • De belangrijkste regel is toch wel dat je geen informatie door mag geven uit deze Blog. Deze Blog is echt privé, dit is een plek waar alleen leden van de Schijtlama's mogen komen. Wij vinden dat leden van de Schijtlama's hier dingen moeten kunnen posten, zonder dat de rest van het forum dat te weten komt. Als wij er dus achter komen dat je informatie uit de Blog doorgeeft aan mensen die geen lid zijn van de Schijtlama's, kan dat wel eens ernstige gevolgen hebben voor je rang, en in sommige gevallen misschien zelfs voor je lidmaatschap bij de Schijtlama's. De kans is redelijk groot dat we deze regel nog wel eens aanpassen, dat je bijvoorbeeld wél dingen door mag geven uit spelletjes items, omdat dat geen persoonlijke informatie bevat. Maar voor nu geldt nog: Helemaal geen informatie doorgeven uit deze Blog.

  • Voor de rest een beetje de normale forum-regels: Ook al is dit onze privé Blog, het is niet de bedoeling dat je hier de boel compleet op stelten gaat zetten, door bijvoorbeeld te gaan spammen, veel dubbel posts te plaatsen, enzovoort. Post dus gewoon wél een beetje zodat je rekening houd met de normale forum regels. Het is hier natuurlijk wel wat soepeler dan in de rest van het forum, van mij hoef je echt niet op elk piepklein forum regeltje te gaan letten. :puh: Maar het gaat er maar om dat je er een beetje rekening mee houd, en dat je niet de boel maar gewoon op stelten zet.

Oké, dan nog even een paar kleine mededelinkjes, en dan zijn jullie eindelijk klaar met het lezen van deze enorme lap tekst. :$

  • Youp en ik zijn in deze Blog ''moderators''. Of nou ja, we kunnen een beetje hetzelfde als moderators: We kunnen posts van iedereen verwijderen, posts van iedereen bewerken, items op slot zetten, items van het slot afhalen, noem het allemaal maar op.

  • We gaan het hoogst waarschijnlijk invoeren dat je vanaf een bepaalde rang ook ''moderator'' (ik noem het zo maar even voor de makkelijkheid :7 ) mag worden van de Schijtlama's. Dit staat echt bijna 100% vast, dus dat is dan weer iets leuks voor jullie. :dans:

  • Mensen die op dit moment deze Blog kunnen bekijken en hier berichten kunnen plaatsen:
    • Youp
    • BaasB
    • SoaDT0M
    • -->nick<--
    • PrI3sT
    • Evan
    • gta-freak-24
    • Marsmello
    • $big$smoke$
    • -eend-
    • SNIPER44
    • gtafreak007
    • Sunray
    • GrandTheftTwano
    • Jon-asses

Oké, dat was het dan gelukkig weer, nu mogen jullie eindelijk reacties gaan plaatsen! :eten:

240 reacties


Recommended Comments



Bedankt voor de complimenten allemaal, jongens. :tu:

Maar eh, zoals jullie in dit item misschien wel gelezen hadden, was het juist de bedoeling dat we in dit item idee

Link to comment
Als reacties mee tellen, kunnen we ons lekker uitleven in Spamdorp 8)

(Euhm.. De crew ziet dit ook niet he? :@)

Ze kunnen het zien, ik weet niet of ze het doen.

>>> Door Youp de mod: Ik zie alles Youp!<<<

Link to comment

Jongens, ik vind het eerlijk gezegd toch wel erg jammer dat er, in de 5 dagen dat de Blog inmiddels al geopend is, nog helemaal niks gepost is over een oplossing... Het zou toch fijn zijn als we daar nu eens met zijn allen over na gaan denken en over idee

Link to comment

misschien kunnen we een plaatjes wedstrijd houden :?

dat iedereen hetzelfde plaatje krijgt en je moet hem zo mooi mogelijk photoshoppen baasb en youp zijn dan de jury

Link to comment
misschien kunnen we een plaatjes wedstrijd houden :?

dat iedereen hetzelfde plaatje krijgt en je moet hem zo mooi mogelijk photoshoppen baasb en youp zijn dan de jury

Volgens mij snap je het probleem niet helemaal, terwijl BaasB die nog zo groot heeft neergezet. Het probleem is niet dat we geen spelletjes weten, maar dat het gang-talk topic niet wordt verwaarloosd door de blog.

Ik denk dat we het gang-talk topic gewoon moeten gebruiken als het klets-topic, een soort caf

Link to comment
misschien kunnen we een plaatjes wedstrijd houden :?

dat iedereen hetzelfde plaatje krijgt en je moet hem zo mooi mogelijk photoshoppen baasb en youp zijn dan de jury

Volgens mij snap je het probleem niet helemaal, terwijl BaasB die nog zo groot heeft neergezet. Het probleem is niet dat we geen spelletjes weten, maar dat het gang-talk topic niet wordt verwaarloosd door de blog.

Eindelijk iemand die het snapt. _O_ Het is precies zoals SoaDT0M het zegt. We barsten van de idee

Link to comment

Ik ben vereerd om hetzelfde idee te hebben als jullie hadden :) , en ik moet toegeven dat het inderdaad een beetje vaag was. Dus ik stem toe met een iets striktere aanpak. Op de blog :bier:

Link to comment

Maar je kunt toch ook bij bijv. een spel dat je dat allemaal in deze blog doet. En bijv. alleen de score's af en toe in het gangtalk fora zet? :Y

En ik denk ook dat er weinig mensen nog naar deze blog kijken omdat er weinig instaat.

Maar dit word vanzelf wel meer :puh:

Link to comment
Maar je kunt toch ook bij bijv. een spel dat je dat allemaal in deze blog doet. En bijv. alleen de score's af en toe in het gangtalk fora zet? :Y

En ik denk ook dat er weinig mensen nog naar deze blog kijken omdat er weinig instaat.

Maar dit word vanzelf wel meer :puh:

De blog moet natuurlijk nog een beetje opgebouwd worden, hij is nog jong. Maar als we alleen de score's in het gang-talk topic zetten gaan mensen die nog een gang zoeken minder snel naar de onze, omdat ze liever een gezellige hebben. Alleen score's is natuurlijk niet gezellig. Het Gang-talk topic moet gezellig en aantrekkelijk zijn voor niet members :Y
Link to comment

Precies SoaDT0M, jij snapt het. _O_ Het probleem is dus Nick, waarvoor we dit item ook aan hebben gemaakt: We willen een leuke en gezellige Blog hebben, maar het gangtalk topic moet minstens zo gezellig blijven als het nu is. En precies wat SoaDT0M zegt: Als je alleen high scores in het gangtalk topic gaat plaatsen, dan snappen de mensen die onze Blog niet kunnen bekijken er ook niks van, en dan is het voor hun ook niet leuk meer om ons gangtalk topic te lezen. Wat lopen we dan allemaal mis?

  • Meer leden, want ons gangtalk topic ziet er toch niet leuk uit.
  • Kans om corporation te worden, mensen gaan toch niet op ons stemmen, want ons gangtalk topic ziet er niet leuk uit.
  • Je geeft de Proefleden geen kans, die kunnen namelijk niet in deze Blog. Die zien dan bij wijze van spreke alleen maar high scores van een bepaald spelletje langskomen, maar ze hebben geen idee over welk spelletje het eigenlijk gaat. :7 Die zullen dan niet lang in de Schijtlama's blijven, geloof me.

Kortom: Gangtalk topic minstens zo gezellig houden als het nu is, is

Link to comment

Nou, ik kan zo wel een paar dingen opnoemen:

  • Het is overzichtelijker. In het gangtalk topic wordt het echt een rotzooitje als er 5 spelletjes tegelijkertijd gespeeld worden, en daar tussendoor ook nog eens gewoon gekletst wordt en vragen gesteld worden over de gang (Mag ik een signature? Mag ik fan worden? Enzovoort). In de Blog wordt dat geen probleem: Daar maken we gewoon voor alles een apart item aan, zodat alles overzichtelijk blijft. :D
  • Alleen leden van de Schijtlama's kunnen in deze Blog. We kunnen hier dus dingen bespreken waarvan we liever niet hebben dat de rest van het forum dat mee kan lezen. Zelfs moderators kunnen niet in deze Blog. :D

En ik had er net nog een, maar die ben ik alweer vergeten. :cry:

Link to comment
Nou, ik kan zo wel een paar dingen opnoemen:

  • Het is overzichtelijker. In het gangtalk topic wordt het echt een rotzooitje als er 5 spelletjes tegelijkertijd gespeeld worden, en daar tussendoor ook nog eens gewoon gekletst wordt en vragen gesteld worden over de gang (Mag ik een signature? Mag ik fan worden? Enzovoort). In de Blog wordt dat geen probleem: Daar maken we gewoon voor alles een apart item aan, zodat alles overzichtelijk blijft. :D
  • Alleen leden van de Schijtlama's kunnen in deze Blog. We kunnen hier dus dingen bespreken waarvan we liever niet hebben dat de rest van het forum dat mee kan lezen. Zelfs moderators kunnen niet in deze Blog. :D

En ik had er net nog een, maar die ben ik alweer vergeten. :cry:

Ok dat snap ik dan maar hoe weet je nou wat je in de blog moet posten en wat je in het topic moet posten?

Link to comment
Nou, ik kan zo wel een paar dingen opnoemen:

  • Het is overzichtelijker. In het gangtalk topic wordt het echt een rotzooitje als er 5 spelletjes tegelijkertijd gespeeld worden, en daar tussendoor ook nog eens gewoon gekletst wordt en vragen gesteld worden over de gang (Mag ik een signature? Mag ik fan worden? Enzovoort). In de Blog wordt dat geen probleem: Daar maken we gewoon voor alles een apart item aan, zodat alles overzichtelijk blijft. :D
  • Alleen leden van de Schijtlama's kunnen in deze Blog. We kunnen hier dus dingen bespreken waarvan we liever niet hebben dat de rest van het forum dat mee kan lezen. Zelfs moderators kunnen niet in deze Blog. :D

En ik had er net nog een, maar die ben ik alweer vergeten. :cry:

Ok dat snap ik dan maar hoe weet je nou wat je in de blog moet posten en wat je in het topic moet posten?

Nou kijk, het idee van SoadT0M was om het topic te gebruiken als een soort van gezelligheidsplekje. En de Blog voor spelletjes/nieuwberichten etc. Dat betekent dat je alles voor de gezelligheid in het gangtalktopic te recht kan, en voor de rest --> hier in de blog :). Ik vind het niet zo moeilijk :$. En als het dan ooit 1 keer in de geschiedenis voorkomt, is het nog steeds geen ramp.

Link to comment
Nou, ik kan zo wel een paar dingen opnoemen:

  • Het is overzichtelijker. In het gangtalk topic wordt het echt een rotzooitje als er 5 spelletjes tegelijkertijd gespeeld worden, en daar tussendoor ook nog eens gewoon gekletst wordt en vragen gesteld worden over de gang (Mag ik een signature? Mag ik fan worden? Enzovoort). In de Blog wordt dat geen probleem: Daar maken we gewoon voor alles een apart item aan, zodat alles overzichtelijk blijft. :D
  • Alleen leden van de Schijtlama's kunnen in deze Blog. We kunnen hier dus dingen bespreken waarvan we liever niet hebben dat de rest van het forum dat mee kan lezen. Zelfs moderators kunnen niet in deze Blog. :D

En ik had er net nog een, maar die ben ik alweer vergeten. :cry:

Ok dat snap ik dan maar hoe weet je nou wat je in de blog moet posten en wat je in het topic moet posten?

Nou kijk, het idee van SoadT0M was om het topic te gebruiken als een soort van gezelligheidsplekje. En de Blog voor spelletjes/nieuwberichten etc. Dat betekent dat je alles voor de gezelligheid in het gangtalktopic te recht kan, en voor de rest --> hier in de blog :). Ik vind het niet zo moeilijk :$. En als het dan ooit 1 keer in de geschiedenis voorkomt, is het nog steeds geen ramp.

Ok dus als ik het goed begrijp wordt in het topic gewoon gepraat over alles en nog wat en natuurlijk over hoe geweldig de Schijtlama wel niet is :puh: en wordt hier al het overige geplaatst :?:Y Als dit klopt vindt ik het wel een goed idee alleen eerst begreep ik het nog niet zo goed :$

Link to comment

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...