Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285313

Editie 003 -- Uit Den Ouden DOSch


NandroDavids

505 bezichtigingen

uitdenoudendoschch7.png

Dit keer is het tijd om eens een echte klassieke game te bekijken. Dat doen we al altijd en zo hoort het ook; De rubriek heet tenslotte niet voor niets Uit Den Ouden DOSch. De game die dit keer aan de beurt is, is Skyroads, een zwaar addictief spel wanneer je er eenmaal mee begonnen bent. We gaan het uiteraard hebben over de gameplay, de graphics en alle andere aspecten van de game om uiteindelijk te concluderen dat het een geweldige game is en zal blijven.

001di9.jpg

Aangezien we dat laatste nu al weten, kunnen we alle negatieve punten van Skyroads nog wel gaan opsommen, maar aangezien dat toch niets zal veranderen aan de conclusie laten we die gewoon zitten. Op die manier kunnen we direct beginnen met het ophemelen van de game en dat doen we eerst door de simpele edoch effectieve besturing te prijzen. Slechts 5 knoppen op je toetsenbord zijn nodig om deze game succesvol te kunnen spelen en dat maakt dat Skyroads erg efficiënt te spelen is. Geen rare dingen als extra lang een toets inhouden, of een bepaalde toetsencombinatie maken; Nee, gewoon makkelijk 5 toetsen die elk apart gebruikt moeten worden.

Nu lijkt het of Skyroads een erg simpele game is, maar dat is toch zeker niet het geval. Voordat je een level uit kunt spelen zul je over het algemeen toch al een aantal keren zijn gecrashed alvorens je het parcours uit je hoofd kent. Dat maakt het tot zo’n mooie game: Je moet moeite doen, doorzettingsvermogen hebben en steeds maar weer diezelfde level spelen om erachter te komen wat de juiste route is en die eens perfect uit te voeren. Behalve domweg kijken en toetsen indrukken zul je dus ook nog moeten nadenken en dingen onthouden. Een goede hersentraining is het dus ook nog eens; Ongelooflijk toch eigenlijk hoe goed zo’n oude game kan zijn, zelfs in de tegenwoordige wereld nog.

002zp4.png

De grote variëteit aan levels is ook een duidelijk pluspunt aan Skyroads. De verschillende kleuren geven het een vrolijk effect, maar sommigen kennen toch een ietwat minder vrolijk gevolg. Zo ontploft het ruimteschip op spectaculaire wijze als je terechtkomt op een rode baan. Gek genoeg is het dan wel weer het doel om uiteindelijk in een rode koker te rijden/vliegen/zweven/spaceshippen, want enkel op die manier kun je de level afsluiten.

Dat soort paradoxale dingen, de kleurrijke blokken die je doen denken dat het één pixel is, de vele levels, de moeilijkheidsgraad; Ja, eigenlijk alle aspecten van de game maken Skyroads nog altijd de moeite waard. Zonder twijfel dé game om de laatste paar weken tot GTA IV door te komen.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...