Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285135

Editie 003 -- Logo


NandroDavids

559 bezichtigingen

logocn0.png

Zoals wellicht al is opgevallen kent MAF sinds vandaag een logo, die hierboven te zien is. Het logo zal een plaats krijgen in de linkerbovenhoek van de blog, zodat deze direct in het oog springt wanneer men MAF leest. Máár, dit logo is niet zomaar even bedacht en gemaakt; Nee, het staat voor álles wat MAF inhoudt: Van vorm tot inhoud, van kleurkeuze tot de kleine details, werkelijk overal is over nagedacht.

---

Allereerst de 3 letters die samen het logo vormen: De M, de A en de F geven duidelijk weer dat het om MAF gaat, wat staat voor Maandelijks Alternatief Forumnieuws. Dat is echter niet de enige reden dat er voor deze 3 letters is gekozen en ook de volgorde is niet willekeurig. De M en de A kennen namelijk beiden een gesloten einde, terwijl de F een open letter is. We lezen MAF van links naar rechts en de F op het eind laat dan ook zien dat MAF een open einde heeft: Er is ruimte voor de eigen interpretatie; Ieder beleeft MAF op zijn of haar eigen manier en daar biedt MAF ook de gelegenheid toe.

De kleur en de verwerking daarvan in het logo hebben ook een diepere betekenis. Zo staat het feit dat er verschillende kleuren groen in elkaar overlopen voor diepgang. Het is niet één enkele kleur, wat erg oppervlakkig zou zijn, maar er is bewust gekozen voor een dieper kleurgebruik. Ook het lichte begin en het donkere einde zijn er niet voor niets: Aan het begin van MAF is het licht, wat staat voor lichte kost; Naarmate je verder leest en dieper kijkt kom je meer en meer tegen en dat maakt dat het donkergroen staat voor de zwaardere dingen die in MAF behandeld worden. Over groen gesproken: Ook dat staat voor diepgang en veel inhoud, want het is immers een secundaire kleur en geen primaire. Dat klinkt voor de simpele zielen onder ons raar, want primair staat normaal gesproken bóven secundair. Echter, primaire kleuren als blauw, geel en rood staan voor oppervlakkig, omdat ze immers maar één kleur bevatten. Secundaire kleuren, waaronder groen, komen voort uit twee kleuren. Dat maakt dan ook dat het groene MAF niet enkel vanuit één kant de dingen bekijkt, maar juist meerdere gezichtspunten kent.

Tenslotte is daar dan nog de weerspiegeling van MAF in het logo. Een spiegel laat altijd het tegenovergestelde zien van wat er voor de spiegel staat, maar maakt niet dat het oorspronkelijke verdwijnt. Met andere woorden: MAF wordt op een bepaalde manier ingevuld, maar moet soms juist worden opgevat als het tegenovergestelde daarvan; Het één is wel volkomen serieus bedoeld, het ander moet wat meer met een korreltje zout worden genomen. En daarnaast staat de spiegel natuurlijk voor de spiegel die de MAF-redactie aan alle lezers wil voorhouden. MAF is zoals bekend niet enkel amusement, het is ook nog eens educatief.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...