Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285129

Editie 004 -- Froops Fisie


NandroDavids

422 bezichtigingen

froopsfisiewb7.png

Hoi. Eén woord, drie letters, twee klinkers. Wat een stom woord. In vervolg zal ik men op het forum aanspreken met ‘Oi’. Eén woord, twee letters, twee klinkers. Beter kan het niet. Zijn jullie ook zo blij met de jaarlijkse vrijmarkt? (Waar komt die naam eigenlijk vandaan?) Juist, ik ook niet. Elk jaar is het hetzelfde. Kleine rotkinderen die troep verkopen dat besmeurd is met kwijl, mensen die de hele dag door een saai deuntje op een trommel slaan, toestroming van de pauperwijken naar het centrum en onze plots verdwenen parkeerplaatsen voor ons huis. Juist, ik woon dicht bij het centrum. Gelukkig heeft mijn geweldige keeshond die autowielen mooi te pakken genomen. Enniepoo, ik kreeg een boze reactie van een man. :O Hij verkocht een beeldje van Donald Duck (doet me denken aan de vorige uitgave..) voor een halve euro aan me. Dus ik gooi dat ding op de grond, en stamp hem helemaal kapot. “Hela,wat doe je nou” zei de man? “Ik heb dat beeldje toch gekocht?” En zo verliet ik de vrijmarkt (Ik vraag me nu echt af hoe ze aan die naam komen..) zonder liefde van mijn beeldje. Ach, ik heb mijn keeshond nog. En nee, dit plaatje heeft niets met het verhaal te maken.

Nee jongelui, ditmaal geen grappen en grollen in het onderste deel van Froops Fisie. De afgelopen week heb ik een documentaire gezien, die ik wil bespreken. Het blijkt dat één van de hoofdpersonen, Jim, een Scientologist is. Houd je hier niet van, dan kijk je toch, aangezien daar niet over gesproken wordt. Hihi.

googlemethemovielogorz1.gif

“My name is Jim Killeen. It all started when I googled my name. When I saw the results I was shocked. I had no idea I belonged to such a strange group. And the more I looked, the stranger it got. Then I had a crazy idea. ‘What if I go and meet them, and convince them to be interviewed. Find out what we had in common as Jim Killeens, as men.’”

Dit is het begin van de documentaire ‘Google Me’. Deze vertelt het verhaal van Jim. Jim heeft tot z’n achtendertigste levensjaar niets van z’n leven gemaakt. Hij verliet Detroit voor Los Angeles, om zoals velen de Hollywooddroom te beleven. Dit is zoals bij velen mislukt, mede door z’n uiterlijk. Jim is een eigen bedrijf gestart, een bedrijf dat zich specialiseert in massagestoelen. Dit kan je ook mislukt noemen.

Maar Jim wilde iets met z’n leven doen, hij wilde iets bereiken. Hij wilde iets doen wat weinig mensen ooit hebben gedaan. Wonderbaarlijk dat zoiets begint met alleen het opzoeken van je naam. De rest hangt natuurlijk af van je bankrekening.

posterguysgf7.jpg

Uiteindelijk vond Jim Killeen zes andere Jim Killeens. Zeven Jim Killeens met 4 nationaliteiten. Vier Amerikanen, één Ier, één Schot en één Australiër. Jim ging naar iedere Jim. Elke Jim heeft zijn eigen bijzonderheid. De een is zorgzaam, de een heeft een relatie met een omgebouwde man (ook mislukt, wat is het met die Jim Killeens?!), de een is een rotonde-ontwerper(Een rotonde gaat rond, zijn buik ook) en de ander was een politieagent. Het hoofddoel is om alle Jim Killeens samen te krijgen in Killeen. Eén doel hebben ze voor ogen.. Chili.

SSAloy8LV7E

monoraildog128391036351be0.jpg

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...