Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580011

Editie 137 - Joris' Column


OWN

293 bezichtigingen

gallery_3251_43_11011.gif

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

En de winnaar van deze Missverkiezing is geworden…. Die ene blonde stoot met dat lekkere lichaam en die lieve glimlach. Ja, verder is ze maar gewoon een dom blondje. Maar goed, daar gaat het niet om. Ze is lekker, dus ze wint. Waarom er überhaupt een ronde in voorkomt waarin een miss moet vertellen wat ze wil bereiken, want meer dan wereldvrede en andere cliché zaken komen er toch niet in voor. We houden er van om een plaat voor onze kop te hebben, dus we houden die ronde er gewoon in. Dan kunnen we onszelf wijs maken dat het niet alleen maar om het uiterlijk gaat.

De boerka! U kent hem, of eigenlijk is het meestal een haar, vast wel. Dat is een lapje stof waarmee een meestal moslimvrouw zicht volledig bedekt, op een klein strookje voor de ogen na. Want een blindengeleidehond is een beetje moeilijk met dat volk. Belachelijk niet? Ik kan me niet voorstellen dat een vrouw daar volledig vrijwillig en zonder tegenzin in gaat lopen, dan heb je echt geen zelfrespect meer. Anderzijds is de ideologie, of eigenlijk het sprookje, erachter dat de vrouw in kwestie zich alleen voor haar eigen man vertoond, op zich wel een mooie gedachte. Zij het niet dat ook gelovigen er niet vies van zijn om buiten de deur te eten. Maar hè, laten we positief blijven.

Nou, we hebben een missverkiezing en een boerka. Even mixen en je krijgt iets wat eigenlijk best grappig is. Je het je waarschijnlijk niet helemaal voorstellen, maar in Saudi-Arabië hebben ze het gedaan. Een heuse missverkiezing met dames die niet in prachtige bikini’s rondlopen, maar met een boerka. Het is maar waar je opgewonden van wordt, maar daar gaat het ook helemaal niet om bij een missverkiezing. Want het gaat om het innerlijk van deze dame. Hoe iets wat belachelijk is opeens kan veranderen in iets dat prachtig is, je zou er eigenlijk een column over moeten maken. Want nu gaat het inderdaad ook echt over het innerlijk. Een paar lappen stof van dat formaat zijn immers niet bepaald aantrekkelijk, dus dan moeten we ons oordeel maar ergens anders op baseren. Onder andere het respect voor de ouders wordt een tijdje door de jury in de gaten gehouden, zo zullen er nog wel wat meer dingen zijn waar ze op letten. Maar het gaat eventjes alleen om het idee. Eindelijk een keer een verkiezing waarbij het echt om het innerlijk gaat, ondanks het belachelijke idee van een burka is dat toch wel een mooie gedachte.

Waarbij we natuurlijk wel even loslaten dat je qua innerlijk niet geheel 100% bent wanneer je vrijwillig in een grote lap stof gaat rondlopen, maar daar kunnen zij ook niks aan doen. Om maar te zwijgen over de vrijheid van meningsuiting, want voor ze antwoorden moeten ze eerst toestemming aan hun echtgenoot vragen. Best grappig op zich, want als je het totaalplaatje bekijkt zijn er dus een horde mannen die eigenlijk op de antwoorden van andere mannen geilen. Maar ach, daar hebben ze vast niet over nagedacht… Bier en tieten.. Lalalala..



Joris

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...