Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579784

Editie 150 - Interviews


OWN

643 bezichtigingen

gallery_108553_47_14959.png

Deze rubriek is geschreven door Thundercover!

Deze week heb ik ingebroken bij Interviews om Dutchy3010 te ondervragen over wat haar mening is over een aantal actuele zaken die spelen op het forum. Een openhartig gesprek over kritiek krijgen als crewlid, het terugdraaien van bans en het grote leeftijdsverschil.

Thundercover

Dutchy3010

Je bent al behoorlijk lange tijd crewlid en als crewlid krijg je regelmatig kritiek over je heen. Hoe ga je daarmee om?

Tsja, hoe moet je daar mee omgaan? Iedereen weet denk ik wel dat kritiek krijgen niet leuk is, en dat is het ook niet als Crewlid. Vooral met ongegronde en onbeargumenteerde kritiek krijgt men het bloed onder mijn nagels uit. Maar toen ik net promoveerde naar moderator, ergens in oktober 2006, had ik er een gesprek over met Lantyz. Die heeft mij een paar dingen gezegd, en ik weet al niet meer wat. Het kwam uiteindelijk op het volgende neer: "Hoge bomen vangen veel wind". En dat is zo, wij zijn de "hoge bomen" en als er iets niet naar de zin is bij de leden, dan is dat onze schuld. Ik kan er mee leven, ben lang genoeg crewlid geweest. Ook in het echt zo: gaat het slecht met de economie, dan is dat de schuld van Balkenende. Die kan daar ook helemaal niets aan doen, maar krijgt wel de schuld. Dus, zoals ik al zei, kritiek krijgen is nooit leuk, maar het is wel logisch en daar moet je ook op voorbereid zijn als crewlid. Natuurlijk hoop ik altijd wat te leren van kritiek, want beargumenteerde goedbedoelde kritiek stel ik zelfs zeer op prijs!

Als je jezelf met de rest van de crew vergelijkt, zie je jezelf dan als iemand die juist snel een warn geeft of juist als iemand die toch nog aardig wat door de vingers ziet?

Ik geef alles behalve snel warns, de laatste week is het wel erg geweest maar daarvoor had ik er 5 in 5 maanden. Dat is toch niet veel? Maar ik wordt wel gezien als één van de strengste crewleden van dit forum, God weet waarom. Ondanks dat ik niet veel warns geef, ben ik wel met het overgrote meerendeel van de warns eens die andere crewleden geven.

Er wordt nog wel eens geklaagd over het crewbeleid: dan weer te soft, dan weer te streng. Wat is jouw mening over het algemene beleid?

Dat is een moeilijke. Ik vind zeker niet dat we te streng zijn, vroeger was het een stuk strenger, ook al beweren sommige mensen van niet. Maar zo streng wil ik ook weer niet, eigenlijk. Heb geen zin om elke dag 100 warns uit te delen. Eigenlijk vind ik het wel prima zo, al vind ik af en toe dat we wel wat strenger mogen optreden tegen de relschoppers.

Hoe vind je het als je iemand moet warnen of zelfs bannen terwijl je die persoon juist erg mag?

Ik warn nooit met plezier, laten we dat voorop stellen. Maar soms zijn er inderdaad wel mensen waarvan ik het erg jammer vind die te moeten bannen. De laatste tijd zijn veel mensen uit mijn begintijd hier op het forum gebanned, waar ik natuurlijk niet vrolijker van wordt. Het is wel moeilijker om mensen te warnen/bannen die je graag mag, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Heb in ieder nog nooit iemand niet gewarned/gebanned omdat ik die toevallig graag mocht.

Heb je wel eens spijt gehad van een warn of ban?

Nog nooit heb ik spijt gehad van een warn of een ban, maar heb er wel eens één teruggedraaid...

Heb je dat al vaak moeten doen en hoe voel je je dan? Schaam je je dan of ben je juist trots op het lid dat ook meedenkt en niet achteloos de warn of ban accepteert?

Ik heb één keer een ban moeten terugdraaien, maar daar heb ik me nooit voor geschaamd. Er was een edit gemaakt in zijn post en later bleek dat hij dat niet gedaan had, maar een ander lid. Dat kon ik zo niet weten, natuurlijk, en pas na het uitpluizen van de serverlogs konden we zien dat het inderdaad waar was. Eerlijk is eerlijk: ban teruggedraaid.

Denk je soms niet: al die kritiek van sommige leden, was ik maar een Megalid dat zonder zorgen over het forum wandelt?

Eigenlijk niet, nee. Zoals ik al zei: kritiek is nooit leuk, maar het heeft ook niet veel vat op me. Het is niet dat ik daar 's nachts wakker van lig of zo...

Mocht je stoppen als admin, doe je dan een stapje terug naar moderator of wordt je liever meteen Megalid?

Dan zou ik gelijk terug gaan naar ML. Als ik stop, zal dat hoogst waarschijnlijk zijn omdat ik geen zin meer heb in het forum, en dus is moderator worden ook geen optie.

Leden maken wel eens kleine overtredingen die geen warn van 20% waard zijn. Aan welke van zulke overtredingen heb je de grootste hekel?

Het is denk ik algemeen bekend dat ik een hekel heb aan moderatorgedrag, en je moet dat wel erg veel doen wil je er een warn voor krijgen.

De laatste weken kwamen er veel topics in Feedback waarin leden mee proberen te denken, maar soms ook felle kritiek uiten. Word je daar niet soms moe van?

Als je daar echt moe van wordt, kan je beter geen crew worden. Maar, leuk is anders. Er worden regelmatig topics geopend met een goed idee, wat dan uiteindelijk gesloten wordt vanwege ruzies tussen zowel leden onder elkaar als leden met de crew. Dat iemand probeert mee te denken is geweldig; alleen een goede discussie is vaak ver te zoeken. Zoals ik in één van die topics geschreven had (klik), zijn er verschillende type leden. Helaas zijn er op dit moment heel wat type 1 en type 2, waardoor dat soort topics al op voorhand nutteloos zijn. Erg jammer.

Er heerst op dit moment een hype rondom "vroeger was alles beter". Waarom denk je dat leden met deze stelling komen?

Wanneer die stelling veranderd wordt in "vroeger was alles anders", kan ik dat goed begrijpen. Voor mij was de sfeer toen anders, SL+ was hechter, dat was gezelliger. Daarnaast: ik was meer gericht op posten, terwijl ik nu het liefst een goede discussie over een vak in School & Studie houdt, of een BELANGRIJKE discussie in opinie. Bijvoorbeeld over de economie, maar niet over dat Jan Smit en Yolanthe uit elkaar zijn. Ik denk dat zoiets ook te maken heeft met leeftijd; ben een stuk serieuzer geworden. De charme van dit forum ligt voor mij niet meer in het meeposten in onzin topics, maar in het houden van goede discussies en het onderhouden van het forum. Ja, vroeger was alles anders, maar ik weet niet of het beter was. Dat mag een ieder voor zichzelf bepalen. Iedereen die "vroeger" meegemaakt heeft, is ouder geworden, en heeft andere interesses. Dat is een heel belangrijk punt. Als ik nu moest kiezen tussen terug gaan naar het forum van 2006 of het houden zoals het nu is, zou ik toch voor het laatste kiezen.

Heb je, ondanks dat je ouder bent geworden en daarom je minder op posten richt, wel eens het gevoel dat je wordt belemmerd om lekker mee te posten in openbare fora doordat je bij de crew zit?

Nee, ik post mijn mening waar ik wil. Heb wel eens het gevoel dat er dan meer mensen zijn die op mijn post willen reageren dat ze het er niet mee eens zijn, maar dat zal me aan mijn reet roesten.

Heb je wel eens spijt gehad van het benoemen van een nieuwe moderator?

Soms komt het wel eens voor dat ik denk: shit, die is toch minder dan dat ik had verwacht. Dan valt het een beetje tegen. Maar echt spijt heb ik nooit gehad, want de moderators die we kiezen zijn altijd gewoon de beste keus

De crew komt als één team naar buiten. Heb je daar niet moeite mee als een ander crewlid een mening naar buiten brengt waar je het totaal niet mee eens bent?

Dat komt echt zelden tot nooit voor. Dus daar heb ik gelukkig nog nooit echt moeite mee gehad.

Moderators zijn in principe aangesteld om hun eigen fora schoon te houden. Heb je wel eens het gevoel dat moderators te weinig globaal geörienteerd zijn of zich juist teveel met dingen buiten hun eigen fora bemoeien?

Moderators hoeven niet globaal te zijn, zo lang ze maar actief zijn in hun eigen stulpje. Ik ben juist blij dat er heel "gespecialiseerde" leden zijn. Die leden worden dan ook sneller moderator dan leden die overal een beetje doen. Dus dat eerste zeker niet. Dat laatste, moderators die zich overal mee bemoeien, zit ik soms best wel mee in mijn maag, ja. Als moderators zich te globaal gaan gedragen, zorgt dat voor conflicten met de admins (en dan bedoel ik niet ruzie, maar dat er dingen dubbel gedaan worden of iets dergelijks). Aan de andere kant vind ik moderators die wat meer globaal zijn ook een aanwinst, want die willen alleen het forum verbeteren. Over het algemeen ben ik heel tevreden over de huidige crew.

Vind je het jammer dat de gemiddelde leeftijd een stuk lager ligt dan jouw eigen leeftijd?

Ja... Dat is zeker jammer. Als iedereen mijn leeftijd of ouder was geweest, zouden de discussies in mijn ogen een stuk interessanter geweest zijn. Ik wil liever over economie en politiek praten, dan over Michael Jackson. Voor de jongere leden is dat niet interessant, weten ze er niets van af of reageren ze kinderachtig. Heb ooit eens geprobeerd om een economisch topic te openen, maar dat werd niet zo'n groot succes... Die ging nogal snel naar beneden doordat de leden liever over masturbatie praten. :7

[disclaimer]Voordat ik straks gezeur krijg van "ik kan dat wel", dit gaat niet over iedereen maar over het algemeen.[/disclaimer]

Hoe is dat om als een van de weinige meiden op het forum te zitten en een topic over masturbatie te zien? :puh:

De keren dat ik erin heb gekeken, kreeg ik toch een behoorlijke lach op mijn gezicht. Vond het erg vermakelijk om die jonge pubers erover te zien praten.

Sommige banned leden maken een dubbelaccount aan, en soms nog één, en nog één, en nog één. Krijg je dan niet het gevoel wat "rot toch eens op!" ?

Uiteraard, maar soms is het ook wel een spelletje om ze te vinden. Je weet dat iemand een dubbel is door een aantal factoren, maar dan nog erachter komen wie het is. Nu we het daar toch over hebben: ik snap die lui niet. Ze overtreden regels, en worden gebanned. Maar toch komen ze allemaal weer terug! Waarom laat je je dan in eerste instantie bannen? Onbegrijpelijk... Vind je het niet leuk, ga dan ergens anders heen, maar laat je niet bannen want 9/10 mensen krijgt daar spijt van en komt toch terug. En tsja, als we je dan pakken is het einde oefening. Hoe goed lid je dan ook bent.

In deze post liet NandroDavids weten dat er wat hem betreft sneller en met meer durf moderators gekozen moeten worden, omdat destijds een deel van de crew inactief was. Ben jij het daarmee eens?

Uiteraard. We waren er al een tijdje over aan het discussiëren in het Admin forum.

Baal je je ervan dat sommige leden je op MSN enkel als crewlid zien in plaats van iemand om gezellig mee te babbelen?

Ja, daar baal ik best van. Op MSN moet je niet naar mij toe komen met officiële problemen, stuur dan maar een PM (bijvoorbeeld: ik heb een warn gehad, en daar ben ik het niet mee eens!). Uit beleefdheid zal ik je meestal overigens wel te woord staan, mits je luistert naar wat ik zeg en het beschaafd blijft (iets wat dan meestal achterwege wordt gelaten trouwens!). Ik heb op dit moment 384 leden op MSN, waarvan meer dan 300 "gewone" leden. Moet je nagaan dat die allemaal op MSN met klachten zouden komen... Nee, als je ergens persoonlijk mee zit, kan je mij altijd aanspreken. Ook voor een leuk gesprek ben ik altijd in de stemming. Maar van die officiële dingen doe ik liever via het forum... Zoals ik wel vaker zeg: op MSN ben ik Jet, op het forum Dutchy3010. :)

6 reacties


Recommended Comments

Goed interview :tu: Lange antwoorden ook! :)

Persoonlijk vind ik lange antwoorden niet altijd passend, menig SL+ denkt stoer te zijn met hun lange posts op topics waar er hulp gevraagd wordt, terwijl die hele post gewoon in 1 zinnetje gezegt kan worden..Maargoed, mooi interview en mooi onderbouwde mening. :)

Nog nooit heb ik spijt gehad van een warn of een ban, maar heb er wel eens
Link to comment
Op het forum ben je toch ook wel een beetje Jet. :D

Hehe, jawel hoor. :puh:

@ MP: ja, klopt dat soms een klein zinnetje evengoed is als een lange post... Maar, in een interview zijn langere antwoorden wel vaak leuker. Zelf heb ik ook een tijd lang leden ge

Link to comment
@ MP: ja, klopt dat soms een klein zinnetje evengoed is als een lange post... Maar, in een interview zijn langere antwoorden wel vaak leuker. Zelf heb ik ook een tijd lang leden ge
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...