Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579895

Editie 160 - Nieuws, Sport, Lifestyle


OWN

724 bezichtigingen

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door .Senne.

Nieuws

[table=simpel]Kilometerheffing in Nederland vanaf 2012||Europese economie uit recessie

GTAGames.nl afbeelding
Nederland begint in 2012 met het systeem van kilometerheffing. Begonnen wordt met een gemiddelde van 3 cent per gereden kilometer. In de jaren erna loopt het tarief op naar gemiddeld 6,7 cent in 2018. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat we met zijn allen tegen die tijd wel 15 procent minder kilometers rijden dan in 2012. Naast het basistarief komt er een spitstarief. De wegenbelasting en de aanschafbelasting bpm gaat verdwijnen bij de invoering van de kilometerheffing. Volgens minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaat in principe 59 procent van de automobilisten minder betalen, voor 25 procent blijven de kosten gelijk en 16 procent gaat meer betalen.
||
GTAGames.nl afbeelding
Zowel de eurozone als de Europese Unie is in het derde kwartaal uit de recessie gekropen. Dat blijkt uit een eerste schatting van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het bruto binnenlands product van de eurozone nam tijdens het derde kwartaal toe met 0,4 procent tegenover het tweede kwartaal. Op jaarbasis daalde het bbp nog met 4,1 procent. De economie van de 27 EU-lidstaten groeide tijdens het derde kwartaal met 0,2 procent tegenover een kwartaal eerder. Op jaarbasis was er nog een daling met 4,3 procent. Eerder vandaag hadden onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië en Nederland al een bbp-groei bekendgemaakt over het derde kwartaal.
[/table]

Sport

[table=simpel]Toyota stopt met Formule 1||Ronaldo focust zich op Barcelona

GTAGames.nl afbeelding
De Japanse automobielconstructeur Toyota stapt uit de Formule 1. Dat heeft de directie van het bedrijf officieel bekendgemaakt. Toyota, dat sinds 2002 actief was in de koningsklasse van de autosport, zit door de financiële crisis in slechte papieren en wil zich volledig toeleggen op zijn hoofdactiviteit: auto's bouwen en verkopen. Toyota goochelde telkens met grote budgetten, maar kon desondanks geen enkele race winnen in de Formule 1. Met de Italiaan Jarno Trulli en de Duitser Timo Glock eindigde het bedrijf dit jaar op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. In juli had Toyota al aangekondigd dat het, ook al om kosten te besparen, niet langer de GP van Japan zou organiseren op zijn eigen circuit, de Fuji International Speedway in Shizuoka. Het bedrijf enageerde zich toen wel om zeker tot 2012 actief te blijven in de Formule 1, maar die belofte komt het nu niet na.
||
GTAGames.nl afbeelding
Cristiano Ronaldo, die nog steeds met een enkelblessure kampt, hoopt tegen eind november opnieuw te kunnen spelen. De Portugese aanvaller heeft zijn zinnen gezet op de Spaanse kraker tegen Barcelona. Door zijn blessure moet hij wel de barragewedstrijden met Portugal voor het WK 2010 in Zuid-Afrika missen. Ruim een maand geleden raakte de duurste voetballer ter wereld geblesseerd aan de enkel. Zijn blessure werd alleen maar erger toen hij met Portugal een interland afwerkte. Daardoor moet Ronaldo nu de beslissende interlands voor het WK 2010 missen. Bovendien zou hij ook nog tegen Real Zaragoza en FC Zürich aan de kant staan.
[/table]

Lifestyle

[table=simpel]Oudste vrouw ooit: 125-jarige Turk||NASA vindt water op de maan

GTAGames.nl afbeelding
Een Turkse vrouw is volgens haar geboorteakte de oudste ter wereld. Halime Solmaz werd geboren op 1 juli 1884, en is dus 125 jaar oud. Dat zegt de directeur van het bevolkingsregister in het dorp Besir, in een afgelegen gebied in het zuidoosten van Turkije. Het is niet duidelijk of het record bewezen kan worden. In 1884 was hedendaagse Turkije het centrum van het Ottomaanse Rijk, en geboortecertificaten uit die periode zijn niet altijd bewaard gebleven. Op dit moment geldt de Française Jeanne Calment als oudste vrouw ooit. Zij overleed in 1997, en was op dat moment 122 jaar en 164 dagen oud.
||
GTAGames.nl afbeelding
De operatie waarbij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een satelliet liet inslaan op de maan om zo in het opvliegende stof te zoeken naar sporen van water, is een succes. De resultaten van de inslag van de Lunar Crater Observation and Sensing Satellite zijn na een maand eindelijk verwerkt, en duidelijk: er is wel degelijk water op de maan. Mogelijk is er zelfs meer dan aanvankelijk gedacht, en is het bovendien verspreid over een grotere oppervlakte. Bovendien zijn er aanwijzingen van andere intrigerende stoffen. Voor de inslag van de sonde en de rakettrap hadden andere sondes al aangewezen dat er water is, maar nu is dat ook zwart op wit bewezen.
[/table]

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...