Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579797

Editie 161 - Nieuws, Sport, Lifestyle


OWN

824 bezichtigingen

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door .Senne.

Nieuws

[table=simpel]Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa||42 doden, 66 vast na mijnexplosie in China

GTAGames.nl afbeelding
De 27 regeringsleiders van de EU hebben in Brussel Herman Van Rompuy voorgedragen als eerste Europese president. Ondertussen is zijn kandidatuur bevestigd. De kogel is dus helemaal door de kerk, de groepsfoto al genomen. Dat betekent dat Van Rompuy opstapt als Belgische premier. Naar verwachting wordt Yves Leterme naar voor geschoven om hem op te volgen als eerste minister. Van Rompuy zal de Europese ministerraad voorzitten en alle regeringsleiders op dezelfde lijn moeten krijgen om beslissingen te nemen. Op 1 januari zal hij aan zijn nieuwe functie beginnen. Nog voor het cruciale diner op de EU-top echt begon, was rond 19u de knoop al doorgehakt. De Britse eerste minister Gordon Brown trok de kandidatuur van de Britse ex-premier Tony Blair voor de job in. Met Catherine Asheton als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid is er wel een Europese topfunctie voor de Britten weggelegd. Zo lag de weg voor Van Rompuy al open.
||
Bij de explosie in een steenkoolmijn in China zijn ondertussen 42 doden geteld.De ontploffing vond plaats om 02.30 uur lokale tijd. Toen bevonden zich 528 kompels in de mijn. Die ligt in de buurt van Hegang, in de provincie Heilongjiang. In de mijn zitten nog 66 mijnwerkers geblokkeerd. Een vorige balans maakte gewag van 31 doden en 82 personen die klem zaten. De explosie vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02h30 plaatselijke tijd. Op het moment van de ontploffing waren 528 kompels in de mijn, die zich op een tiental kilometer van Hegang bevindt, in de provincie Heilongjiang. 389 mensen konden meteen ontsnappen aan het gevaar, 139 arbeiders zaten klem. Mijnongelukken komen regelmatig voor in China. Het afgelopen jaar kwamen meer dan 3.200 werknemers om in mijnongevallen.
[/table]

Sport

[table=simpel]Gokschandaal: 3 verdachte matchen in Champions League, 12 in Europa League||Jenson Button volgend jaar bij McLaren

GTAGames.nl afbeelding
In het nieuwe gokschandaal in het Europese voetbal zijn volgens het parket van Bochum en de politie minstens 200 wedstrijden en clubs uit negen landen betrokken. In België zou het gaan om zeventien wedstrijden uit tweede klasse. Bij de verdachte partijen zijn ook drie wedstrijden uit de Champions League en twaalf uit de Europa League. Meer dan 200 personen zouden hierbij betrokken zijn. De oplichters zouden spelers, trainers, scheidsrechters en officials omgekocht hebben om het verloop van de wedstrijden te beïnvloeden. Daarna probeerden de beschuldigden hoge bedragen in te zetten bij Europese en Aziatische gokbedrijven. De winst zou meerdere miljoenen euro bedragen. In alle gevallen gaat het om concrete verdenkingen of is de manipulatie bewezen. In Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland zijn al 15 verdachten aangehouden en 50 plaatsen doorzocht.
||
GTAGames.nl afbeelding
Jenson Button rijdt vanaf volgend seizoen voor McLaren. De wereldkampioen F1 heeft een meerjarencontract ondertekend bij de Britse renstal, waar hij ploegmaat wordt van zijn landgenoot Lewis Hamilton. Ross Brawn, teambaas van Mercedes GP deed vandaag nog een oproep aan Button om te blijven. Vergeefse moeite, zo blijkt nu. Details over het contract van Button bij McLaren worden later bekendgemaakt. De 29-jarige Jenson Button reed vorig seizoen voor Brawn GP met wie hij naast zijn individuele titel ook de wereldtitel bij de constructeurs veroverde. Bij McLaren gaat hij een duo vormen met zijn landgenoot Lewis Hamilton, de wereldkampioen van 2008. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat een team met de twee meest recente wereldkampioenen aan de start van het WK komt.
[/table]

Lifestyle

[table=simpel]Eenden verraden inbreker||Afstandsbediening zonder batterijen

GTAGames.nl afbeelding
Eenden hebben de politie geholpen een inbreker bij de kraag te vatten. Dit heeft een woordvoerder van de Nederlandse politie gemeld.Gealarmeerd door een inbraakmelder zagen agenten hoe twee mannen uit de sportkantine van een voetbalvereniging in het Nederlandse Assen vluchtten. De politie kon één van hen in de kraag vatten met de hulp van een politiehond. De ander vluchtte het Asserbos in en verstopte zich vlakbij een vijver. De eenden in de vijver zetten vervolgens een keel op. Het gekwaak leidde de agenten naar de vijver en naar de verstopte inbreker. Beide mannen zijn voor verhoor opgesloten.
||
GTAGames.nl afbeelding
Elektronicafabrikant NEC heeft een afstandsbediening ontwikkeld die geen batterijen nodig heeft. Het toestel laadt zichzelf op met de energie die vrijkomt bij het indrukken van de knoppen. De vibratie wekt energie op, waarmee de accu in het apparaat wordt opgeladen. Het bedrijf wil het toestel op de markt hebben in 2011. Handig voor de personen die te lui zijn om uit hun zetel te stappen wanneer de batterijen van hun afstandsbediening leeg is.
[/table]

2 reacties


Recommended Comments

Hier is iets fout gegaan :schater: NASA vindt water op de maan en dan krijg je een berichtje dat NEC een nieuwe afstandsbediening heeft :puh:

Mijn artikel stond correct in het artikel-indientopic, dus er is iets fout gegaan bij het kopi

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...