Jump to content

Fiegel's Projects

  • artikelen
    58
  • reacties
    149
  • bezichtigingen
    30634

Mamma heeft kanker deel 2


Fiegel5

698 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes



Mammaheeftkankergroot.png

Deel 2

Wie ik dan wel mag zijn? Ik ben Joris, gewoon Joris. Nou ja, of ik me überhaupt nog Joris mag noemen is mijn vraag. Sowieso is de vraag of ik überhaupt een jongen ben die op aarde is gekomen om te leven. Ik weet het niet, maar in zoverre lijkt het mij van niet en ben ik gewoon een grote flop. Net als alles en iedereen. Ik ben dus gewoon, niemand. En niemand, die is 15 jaar oud. Een normale leeftijdsgenoot zou nu een heel verhaal ophangen over hobby’s en dat soort dingen. Helaas kan ik dat niet Ik heb geen hobby’s anders dan school en mijn moeder ontwijken. Mijn ouders zijn twee jaar geleden gescheiden, dat was het ergste moment in mijn leven. Aangezien ik het nooit met mijn moeder heb kunnen vinden, en drie dagen na de scheiding is mijn vader geschept door een vrachtwagen en is onder die vrachtwagen ter plekke overleden. En dus bleven ik en mijn moeder over. Nou ja, eigenlijk alleen ik. Sindsdien stond ik er alleen voor, ik was alleen zonder mijn moeder op de crematie van mijn vader. Ging voor het eerst alleen school-spullen kopen, kocht alleen mijn eerste scheermes. En scheerde alleen mijn eerste schaamhaar. (alhoewel dat waarschijnlijk niet zo bijzonder is..) Alles doe ik alleen, elke stap. Verjaardagen? Die vier ik alleen, aangezien mijn moeder iedereen heeft verbannen uit de familie. Ze wil niemand meer zien of kennen, en als het aan haar lag, was ik er ook al lang niet meer geweest. Dat is mijn leven, ik kijk er naar uit om naar school te gaan. En zie op tegen mijn weekend, aangezien ik dan weer 2 dagen zit opgescheept met mijn moeder.

Is dit gezond? Wel, ik denk het niet. Maar toch is het mijn leven, elk woord wat ik thuis zeg, daar krijg ik klappen voor. Mijn moeder breekt en kneust mijn botten, mijn moeder verpest mijn sociale contacten, mijn moeder.. Die verpest mij. En wat kan ik er aan doen? Juist, gewoon helemaal niks! Toen ik laatst dit met haar besprak eindigde ik beneden aan de trap met een gebroken been, zegt ze doodleuk in het ziekenhuis dat ik omdat ik boos was zelf naar beneden ben gelopen en toen ben gevallen. En toen ik daarop wou reageren kreeg ik een trap, tegen datzelfde been! Maar jeugdzorg wil niet dat ik uit huis ga, ze willen me niet in een pleeggezin. Want het bovenstaande, dat geloven ze niet. Evenals mijn mentor en de vertrouwenspersoon op school, ze denken allemaal dat ik gewoon overdrijf omdat ik weg wil bij mijn moeder. Terwijl dat helemaal niet zo is!

“Joris, je nest uit. Je moet naar school, vreten kun je vergeten, dat was toch niet goed genoeg gisteren” hoor ik na een lange diepe en uiterst pijnlijke slaap. En dit is dan nog heerlijk wakker worden, vergeleken bij normaal..

©Fiegel5, GTAForum

Persoonlijke noot:

Ik publiceer het maar eerder aangezien ik dus lees hier in de blog en via MSN dat mensen toch interesse hebben, ik moet zeggen dat ik het echt tof vind dat jullie reageren. Dan weet ik tenminste waar ik mijn moeite insteek. Commentaar, reacties, tips, complimentjes; alles gaat er doorheen! Bedankt. :tu:

11 reacties


Recommended Comments

Spannend hoor. Maar onder het lezen kwam er wel een vraagteken tevoorschijn. Ten eerste, waarom viert hij z'n verjaardag niet bij ooms of tantes? Waaruit ik vervolgens met het vraagteken kwam: Waarom trekt hij niet in bij die ooms en tantes? ;)

Link to comment

Spannend hoor. Maar onder het lezen kwam er wel een vraagteken tevoorschijn. Ten eerste, waarom viert hij z'n verjaardag niet bij ooms of tantes? Waaruit ik vervolgens met het vraagteken kwam: Waarom trekt hij niet in bij die ooms en tantes? ;)

:sigaar: :

Verjaardagen? Die vier ik alleen, aangezien mijn moeder iedereen heeft verbannen uit de familie. Ze wil niemand meer zien of kennen
Maar jeugdzorg wil dit, ze willen me niet in een pleeggezin.
Link to comment

Dit stukje vatte ik persoonlijk nogal verkeerd op:

ze denken allemaal dat ik gewoon overdrijf omdat ik weg wil bij mijn moeder. Terwijl dat helemaal niet zo is!

Het gaat hier over: 'ik overdrijf helemaal niet' maar het leest als: 'ik wil helemaal niet weg bij mijn moeder'.

Misschien kun je dat even wat anders formuleren.

Verder leuke tekst en ik wacht op het vervolg. :)

Fiegel5: Euii, geniaal. Ik kan editen .. Probleem fixed. :)

Link to comment

iedereen zegt best spannend enzo, nou heb ik dus een vraag, is dit echt waar of is dit bedacht?

edit: laat maar, ik zie net dat dit bedacht is :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...