Jump to content

Fiegel's Projects

  • artikelen
    58
  • reacties
    149
  • bezichtigingen
    30599

Weetjes over Fiegel's Projects


Fiegel5

650 bezichtigingen



Weetjesbannercopy.png

Als lidzijnde een blog hebben is op zich wel bijzonder, daar worden dan ook veel vragen over gesteld door andere forumgebruikers. Maar ook simpele vragen over de opzet van verhalen hoor ik vaak voorbij komen. Meestal geef ik geen antwoord, maar vandaag beste lezers doe ik een boekje open van wat er allemaal achter de schermen gebeurt.

Algemeen

Sinds eind vorig jaar is deze blog in de lucht waarmee ik het allereerste lid was (gang/corp uitgesloten) die een eigen blog heeft gekregen. Inmiddels zijn we al een flinke tijd gevorderd en stromen er een hoop vragen vanuit verschillende leden hoe ik het allemaal rond krijg. Vaak antwoord ik maar vaagjes, maar vandaag doe ik een boekje open over wat er allemaal achter een project draait.

Wist je dat?

  • Ik het eerste lid was met een eigen blog?
  • Het eerste verhaal ongeveer een jaar heeft gedraaid in een gewoon topic in opinie?
  • De blog al verschillende namen heeft gehad? Zoals Fiegel's verhalen, en nu Fiegel's Projects?
  • Het design gemaakt is door Visser23?
  • Jacky-2007 alles binnen deze blog continu controleert op spellingsfouten?
  • Er ongeveer 2 maanden overheen ging voor dat het moment zo ver was dat we konden releasen?
  • Ik pleit voor een verhaal wat jeugd en dus de forumgebruikers informeert over het leven wat sommige mensen leiden, en daarmee de jeugd probeer na te laten denken?



Wacht niet tot morgen, want morgen is vandaag

Na verschillende (vaak geflopte) projecten zette ik begin 2008 dit project op, ik week af van mijn vorige ideeën en begon na de stop van GTAForum verhalen blog met mijn eigen verhaal. Na veel nadenken koos ik ik mijn richting, en dat was een complicatie van verschillende eigen belevenissen in mijn leven en fantasie. Maar die fantasie was wel realistisch. Dat is wat ik erg belangrijk vind, realisme is een standaard punt in al mijn verhalen. Je zult geen draken of mammoeten tegenkomen, maar gewoon de standaard harde levens van de hoofdpersonen.

Wist je dat?

  • Ik voor dit verhaal zon ruime 20 personages heb opgesteld en daaruit de 3 hoofdpersonen heb gekozen?
  • Het script van dit verhaal bestaat uit (wel) 12 pagina's?
  • Het verhaal 29 delen bevat wat ongeveer gelijk ligt aan 30 pagina's?
  • Verschillende leden me de tip gaven om dit uit te brengen?
  • Als je de verhaallijnen (5) gaat opdelen in losse verhalen kom je toch uit 3 grote verhalen?
  • Er meer dan 6 uur, 20 euro beltegoed, 5 minuten geklaag, en gemiddeld 10 minuten wachtmuziekjes benodigd waren om me eigen goed te laten informeren over de trajecten binnen dit verhaal?



Mamma heeft kanker

En nieuw stap in mijn carrière was deze blog natuurlijk, nu kan ik het niet maken na alle inspanning om dit zomaar te laten vallen. En dat heb ik dus ook niet gedaan, na het afronden van Wacht niet tot morgen, want morgen is vandaag. Was het tijd voor een nieuwe opzet, al met het schrijven vanaf deel 29 zat ik met een nieuwe opzet in mijn hoofd. En geloof het niet of niet, maar de opzet was een verhaal over een soa. Maar zoals je nu ziet, het lijkt er totaal niet op. Maar, in januari liep ik door een ziekenhuis op weg naar een vriend die in het ziekenhuis lag. Naast hem, lag een jongen...

Ik heb me eigenlijk de week daarop meer gericht op die jongen, dan op mijn vriend. De jongen zelf, was eigenlijk niet zo gigantisch indrukwekkend het was namelijk helemaal niet zichtbaar dat hij kanker had, en was ook daar dit keer ook niet in het ziekenhuis. Maar omdat die 2 natuurlijk de hele dag bij elkaar op de kamer lagen, hebben ze elkaar alles verteld waardoor mijn vriend het ook doorgaf aan mij. Zo kwam ik eigenlijk alles te weten over die jongen en zo kwam ik later in het bezoekuur ook in contact met de ouders van het jochie, en ze vertelde hoe die klap aankwam. Dit bracht mij op een nieuwe verhaallijn, een informeerde over kanker en de uitwerking daarvan. En dat is nu te lezen op GTAForum!

Wist je dat?

  • Wist je dat het script van dit verhaal wel 7 pagina's telt?
  • Het verhaal korter wordt in delen dan WNTM?
  • Dit verhaal beschikt over 12 volledig uitgewerkte personages waar uiteindelijk Joris uit gekozen is?
  • Dat Vera (vanaf deel 3) eigenlijk in het vorige verhaal zou dienen als Sanne?
  • Dat ik meer dan 2,5 uur contact heb gehad met mensen om dit verhaal samen te stellen, met daarmee maar meteen een bedankje aan het forumlid NickOwnage die ook zijn verhaal heeft gedaan samen met 2 andere!
  • Dat de serieuze opzet, van dit verhaal al is begonnen tegen eind februari?



En hierna.. ?

Het is niet zo dat ik na dit verhaal ga stilzitten, welnee. Sterker zelfs, in het najaar heb ik al weer een nieuw verhaal gepland. Een verhaal wat dit keer misschien wel verschillende reacties uitlokt, een verhaal wat misschien wel minder lezers zou kunnen krijgen vanwege de richting. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:

Hnmmz... Ik vorm, hij vorm?

Jij vieze tyfushomo, ga lekker batsen met je mentor op de WC jongen. Verrekte smerige brugwup!

Hiermee hoop ik wat ik tipjes van de sluier opgelicht te hebben, en dat het schrijven van deze verhalen en erg kwalitatieve vorm heeft gekregen afgelopen jaar. En dat ik voorlopig dat wil voortzetten. Bedankt voor het tot nu toe volgen van mijn verhalen en het plaatsen van de reacties, en vergeet zeker niet de komende tijd goed op de hoede te blijven! Check Fiegel's Projects!

Fiegel5

5 reacties


Recommended Comments

Ik het eerste lid was met een eigen blog?

2fast{0} had eerder blogrechten voor een blog voor BeaT DowN bij mijn weten.

Desalniettemin veel succes gewenst met het doorgaan van verhalen schrijven! Het is altijd mooi om te zien hoe leden zich inzetten en dat maak je hier zeker duidelijk. :tu:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...