Jump to content

Fiegel's Projects

  • artikelen
    58
  • reacties
    149
  • bezichtigingen
    30625

Mamma heeft kanker deel 6


Fiegel5

689 bezichtigingen



Mammaheeftkankergroot.png

Deel 6

Eenzaam zit ik aan de keukentafel, voor het eerst in jaren met een heerlijk koud glaasje cola. De laatste periode heb ik zowat niks lekkers te eten en te drinken gehad. Ik had per week één goedkoop flesje met van die vieze nep-ranja van de Aldi. De rest van de week dronk ik water, naar school had ik geen brood. Dat was niet nodig vond ze, ik at alleen 's avonds en kreeg 's ochtends een bak met yoghurt. Natuurlijk de goedkoopste die er te vinden was, want daar had ze een handje van. Alles wat met mij te maken had moest goedkoop zijn. Ik heb geen mooie kamer, geen playstations met toffe gitaarspelletjes. Nee, ik heb een oude videorecorder die alleen nog maar afspeelt en een heel klein TV'tje. Daarnaast staat een heel erg oude computer die ik van mijn zakgeld op de rommelmarkt heb gekocht. Meer heb ik niet, dan een bed en een kast.

Zuchtend sta ik op van tafel en loop ik naar boven, ik stap mijn rommelige muffe kamer binnen en bedenk me dat ik wel een tas moet hebben om mijn spullen mee te nemen. Ik loop naar de overloop en pluk een ladder uit de hoek van het gangetje. Ik schuif hem uit, met deze ladder kan ik door het luik naar zolder. Vroeger zat er een standaard ladder in, omdat ik nergens privacy had in huis heb ik deze kapot gemaakt. Nu regel ik alles op zolder, aangezien mijn moeder niet op deze ladder durft. Zo heb daar ook in een kast een geheim plekje gemaakt. ‘Plan B’ noem ik het altijd. Daar zit in wat ik nodig heb als ik het echt niet meer trek. Zou het nu tijd zijn voor plan B? Ik twijfel, maar pluk toch een weekendtas uit de hoek en loop de gammele ladder weer af. Terwijl ik over de overloop slenter naar mijn kamer valt me ineens de deur van mijn moeder haar kamer op. Ik ben ook daar nog nooit geweest, niet dat ik mij kan herinneren tenminste. Ik loop naar de deur, zal ik het doen? Zal ik mijn moeder haar privacy gaan schenden? Waarom ook niet?

Ik duw de deurklink naar beneden en geef de deur een duw, helaas geeft de deur niet mee. Hij blijft moer-vast zitten waar hij zat. Net alsof hij een eigen wil heeft of alle kleine slot-deeltjes zeggen dat er niks mag bewegen. Hij is gewoon op slot..

©Fiegel5, GTAForum

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...