Jump to content

Sprunk & Co Computertips

  • artikelen
    30
  • reacties
    58
  • bezichtigingen
    32149

Nieuws - Editie 6


Sprunk

578 bezichtigingen

MainNieuwsSmall.png

In deze nieuwe rubriek behandelen we vanaf nu welke week kort het belangrijkste nieuws en ontwikkelingen in de computer industrie.



Nieuw overklok record.

Er is een nieuw overklok record gevestigd op Intels Core i5 655 K Dual Core processor. Met de onder LN2 gekoelde processor werd maarliefst een snelheid van 7.3 Ghz bereikt. Deze Core i5 processor heeft net als AMD BE processors een vrij in te stellen multiplier, wat overklokken aanzienlijk makkelijker maakt. De processor was op deze snelheid net meer stabiel, maar wel net stabiel genoeg voor een legitieme CPU-z screenshot:

006_01.jpg

AMD Catalyst drivers krijgen nieuwe looks.

De Catalyst drivers voor ATI Radeon videokaarten krijgen nieuwe looks. De drivers zouden aanzienlijk minder kleur rood in zich hebben. Dit zal komen omdat de merknaam ATI, en dus ook de vertrouwde rode kleur, langzaam zal verdwijnen. Of de drivers nu echt AMD groen worden, is nog niet bekend.



De AMD Redeon 6800's krijgen mogelijk 256 bits bus.

Uit onlangs diverse uitgelekte afbeeldingen van AMD's nieuwe 6000 serie videokaarten kon worden opgemaakt dat het PCB beschikt over 8 soldeerpunten voor geheugenchips. Dit zou erop klunen wijzen dat de nieuwe videokaarten met een 256 bits of 512 bits bus worden uitgevoerd. Voor definitieve specs is het helaas nog even wachten geblazen.

Palit werkt aan low-profile GTS-450 videokaart.

Palit legt momenteel de laatste hand aan een nu al unieke GTS 450 videokaart. Deze speciale kaart is namelijk uitgevoerd in low-profile formaat. Hierdoor is de kaart geschikt om in kleine slim line behuizingen te worden geplaatst. De overige specificaties als snelheid en geheugengrotte zijn gelijk aan full profile kaarten.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...