Jump to content

CrewLife

  • artikelen
    36
  • reacties
    244
  • bezichtigingen
    57409

Bijdragers aan deze blog

  • Thundercover 11
  • Dutchy3010 10
  • Jowx 5
  • PrioX 3
  • Puma 2
  • NandroDavids 2
  • .Levi. 1
  • .Timothy 1
  • Guardian1980 1

Dutchy3010

1121 bezichtigingen

turbojet.png

Het is juni 2006 en ik was een kersvers Superlid. Daar was ik ontzettend blij mee, er was toen moordende "concurrentie" voor die plek. Het was de tijd van SummerBase en Goliat. De tijd van Typhoon en Svenie. Van VforV en -Matthijs-. Van Pietje II en BaasB en nog meer. Wij promoveerden allen, stuk of stuk. Moordende concurrentie voor het doen van savegames en voor het (behulpzaam) antwoorden op topics. Een leuke tijd, waarin we samen veel SA-MP speelden. Op een avond kreeg ik een PM van PatrickW. Mijn eerste gedachte was "wat heb ik gedaan?". Het was slechts een korte PM met als inhoud "Doe jij het licht uit?". Ik was als laatste op het forum. Fantastisch, ik krijg zomaar een PM van een admin. Het moet niet gekker worden.

Deze anekdote is tekenend voor hoe het toen was. De crew, en met name de admins, stonden op grote afstand. Ze waren de bazen, en daarmee viel niet te spotten. Ze konden vast tegen een grapje, maar wij deden niets. Ze waren niet gewoon leden, nee, ze waren admins. Crewleden. Naar hen moesten we luisteren.

Ik heb altijd geprobeerd om deze situatie niet te veroorzaken. Nu ben ik zelf admin, en ik zou niet op een voetstuk willen staan. Nu merk ik dat PatrickW, Lantyz en Joriz ook helemaal niet op zo'n voetstuk willen staan, en dat ook nooit gewild hebben. Ze zijn gewoon leden, omdat ze lang niet altijd in hun hoedanigheid als admin optreden. Pas wanneer iemand de regels overtreedt, worden ze echt admins. Tot die tijd zijn ze gewoon Patrick en Lantyz en ben ik Dutchy, Jet of hoe je me ook wil noemen.

Wat is de situatie nu? Is er nog steeds die afstand, is er nog steeds dat ontzag? Ik heb het gevoel van niet, maar zeker weet ik dat niet. Ik sta nu aan de andere kant, het lijkt net of de leden minder ontzag hebben. Maar of dat zo is, weet ik niet. Waarschijnlijk waren toen ook al leden die "vriendschappelijk" met de crewleden en admins om gingen. Kan ik het vragen aan de leden? Ik denk het niet. Niemand kan weten wat wij toen voelden, en natuurlijk zijn de "mee-groeiers" uit die tijd inmiddels zo gewend aan mij en de andere admins, dat die ook niet meer van afstand zullen spreken.

Wat ik in deze blog wil doen, is die afstand verkleinen. Of die er nu wel, niet of in mindere mate is, doet niet ter zake. In deze blog wil ik in "lossere" sfeer mijn kijk geven op het forum. Dit is het perfecte medium om te proberen die afstand te verkleinen, om mijn visie te geven over bepaalde zaken. Dat deed ik al in dit item. Misschien dat mensen dit niet serieus namen, maar zo bedoelde ik het wel. Het moraal van het verhaal was duidelijk: schrijf alsjeblieft met hoofdletters en punten. Natuurlijk zijn een paar spelfouten niet erg, maar met het beginnen met een hoofdletter en het gebruik van komma's/punten kom je al een heel eind.

8 reacties


Recommended Comments

Geinig om te lezen. En natuurlijk heb je nog gelijk ook. Het is net als in het echte leven: Je kijkt op naar je superieuren, ook al willen zij dat vaak niet. Een chef bij mij op het werk (rang hoofdinspecteur) probeert dichter bij de groep te staan door zijn pauze bij ons in de koffieruimte door te brengen, en een praatje met de mensen persoonlijk te maken. En ik moet zeggen, dat lukt hem aardig.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...