GTAGames.nl

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1423453

Editie 267 - Game On!

Log in om dit te volgen  
Volgers 0
OWN

371 bezichtigingen

gallery_108553_47_5124.png

Deze rubriek is geschreven door @BoerTijger!

Deze keer neem ik het rubriek van even over.


PS2- en PS3-games niet beschikbaar voor Playstation Vita

Sony Computer Entertainment heeft bekendgemaakt dat het bedrijf geen plannen heeft om de PlayStation Vita compatibel te maken met PlayStation 2- en/of PlayStation 3-games. Dit staat in een uitgebreide faq over de nieuwe handheld.

In de lijst met veelgestelde vragen, die Sony heeft gepubliceerd op het officiële Europese PlayStation blog, wordt ook de vraag behandeld of de PlayStation Vita compatibel is met de overige platforms van PlayStation. Hierop antwoordt Sony dat er geen plannen zijn om spellen van de PlayStation 3 of de PlayStation 2 geschikt te maken voor gebruik op de PlayStation Vita.

GTAGames.nl afbeelding

Daarmee doelt Sony vooral op downloadable games voor de PlayStation 3, inclusief het aanbod aan 'PS2 Classics' dat Sony digitaal uitbrengt voor de PlayStation 3. In dit aanbod zitten onder andere oude klassiekers als God Hand en SSX: On Tour. Hoewel de PlayStation Vita volgens Sony wat game-ervaring betreft niet hoeft onder te doen voor de PlayStation 3, zullen deze games niet speelbaar zijn op de Vita.

EA stuurt Mass Effect 3 de ruimte in.

Electronic Arts stuurt als marketingstunt enkele exemplaren van Mass Effect 3 de ruimte in. De games krijgen een gps-tracker mee, zodat de terugtocht naar de aarde gevolgd kan worden. Enkele games zullen boven Europa neerkomen.

Electronic Arts stuurt boven New York, San Francisco, Las Vegas, Berlijn, Londen en Parijs enkele weerballonnen de lucht in, met daaraan een exemplaar van space-rpg Mass Effect 3. De games worden voorzien van een gps-tracker, zodat de tocht van de ballon gevolgd kan worden en fans dus kunnen zien waar de games neerkomen als de ballon op aarde terugkeert. De tocht van de ballonnen kan gevolgd worden via de website van het spel.

De ballonnen worden volgende week opgelaten, zodat fans een exemplaar in handen krijgen ruim voordat de game in de winkel ligt. De game is vanaf 6 maart te koop, voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Een demo van de rpg is al te downloaden voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De pc-versie van de demo is te krijgen via Steam.

Spelletjesmaker Zynga heeft 54 miljoen dagelijkse gebruikers

In totaal hebben Zynga-games 54 miljoen spelers per dag. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van een jaar geleden. Spelletjesmaker Zynga leed in 2011 een verlies van meer dan 400 miljoen euro, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Een groot deel van de omzet komt uit games die op Facebook worden gespeeld, aldus het bedrijf. De jaarlijkse omzet is 1,14 miljard dollar. De mobiele markt heeft een veel kleiner aandeel, maar het bedrijf probeert dat nu meer naar voor te schuiven. Het afgelopen jaar heeft Zynga twaalf spellen gemaakt, waarvan acht voor de mobiele platformen. Van de 54 miljoen dagelijkse gebruikers spelen 15 miljoen Zynga-games op hun smartphone of tablet.

GTAGames.nl afbeelding

Zynga maakt games zoals Farmville, een Facebook-spelletje waarbij spelers een boerderij runnen. De ontwikkelaar kwam onlangs nog in het nieuws voor het bemiddelen met Vostu omdat laatstgenoemde "Zynga's spellen kopieerde". Zynga zelf werd eind januari nog beschuldigd van het kopiëren van het spel Tiny Tower.

Alle nieuwsartikelen komen van www.tweakers.net


Volgende week is er hopelijk weer!


Log in om dit te volgen  
Volgers 0


1 reactie


Ik zie nu dat je alles klakkeloos van tweakers.net hebt overgenomen, probeer meer in je eigen woorden te schrijven. Zo is het ook minder aantrekkelijk om te lezen, kan ik net zo goed naar tweakers gaan. Je mag best wat nieuws overnemen maar geef er dan zelf ook bijvoorbeeld je mening over. Beschouw dit als een tip.. ;)

Share this comment


Link to comment

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen