GTAGames.nl

Koeien en kalveren en dingen enzo

  • artikelen
    8
  • reacties
    59
  • bezichtigingen
    6130

De luisterpaal

Log in om dit te volgen  
Volgers 0
Silverbyte

868 bezichtigingen

Tijd voor een nieuw blogartikel, maar deze keer een stukje met afwijkende inhoud. Geen scherpe observaties, pleidooien en klaagzangen, maar audiovisueel genot. Ik wil namelijk een selectie uit de muziek waar ik de laatste tijd veel naar geluisterd heb met jullie delen. Mijn muzieksmaak is heel eclectisch zoals sommigen van jullie weten, dus het is zeker de moeite waard om het eens te checken. Schroom ook niet om te laten weten wat je ervan vindt. Wil je meer van dit soort artikelen zien, of mag het hier wel bij blijven?

◆ ◆ ◆

Santigold (voorheen Santogold) is een naam die bij velen van jullie waarschijnlijk geen belletje zal doen rinkelen. Deze dame maakt met haar band heerlijke alternatieve muziek, die ik niet zo 1, 2, 3 in een hokje kan plaatsen. We horen veel rock-achtige beats, maar de tracks zijn niet zelden doorspekt met elektronische blips en blops. Ze heeft tot nu toe pas één album uitgebracht, maar de volgende is onderweg. Ik ben benieuwd. Andere nummers die de moeite waard zijn: L.E.S. Artistes. You'll Find A Way en Starstruck.

◆ ◆ ◆

Idlewild is in het afgelopen jaar uitgegroeid tot één van mijn favoriete bands. Toffe groep uit Schotland die rock met lichte folk- en punkinvloeden maakt. Ze begonnen een jaar of tien terug met luidruchtige garagerock, maar zijn geëvolueerd tot een act die het tegenwoordig heel melodieus verpakt. Radiovriendelijk zonder cheesy te worden. Check ook American English, Younger Than America en I Understand It.

◆ ◆ ◆

Viva Brother is een act die momenteel hard op weg is naar de Engelse top. Het debuutalbum staat vol met zonnige rocknummers, voorzien van een poppy randje. Typisch van die nummers die nog de hele dag in je hoofd blijven hangen. De band heeft ongeveer net zoveel criticasters als fans, en hoewel ze het tekstueel niet halen bij bijv. het eerder genoemde Idlewild, is het een frisse wind in de scene. Aanraders zijn ook David, Still Here en High Street Low Lives.

◆ ◆ ◆

All The Young, ook weer zo'n groep die aan de andere kant van het kanaal flink bezig is naam te maken. Grootse, pakkende gitaarstormen, afgewisseld met kalme intervallen. Persoonlijk vind ik de zanger heel sterk; dik, vol geluid en een groot bereik. Ze bouwen hun songs vaak op als ware het afzonderlijke, korte tracks. Getipt als grote belofte. Zie ook The Horizon, Quiet Night In en The First Time.

◆ ◆ ◆

Jon 'Fratelli' Lawler zou je kunnen kennen als frontman van -jawel- The Fratellis. Deze band uit Glasgow leverde twee sterke albums af maar is jammer genoeg ter ziele gegaan. Jon maakte nog een kort uitstapje met Codeine Velvet Club en stortte zich toen op zijn solocarrière. Maakt grotendeels gestripte rocknummers met een vleugje country. Luister ook eens naar Rhythm Doesn't Make You A Dancer, Baby We're Refugees! en Part Man, Part Myth, Part Time.


Log in om dit te volgen  
Volgers 0


2 reacties


Ik moet zeggen Jort, je hebt een aparte maar toch ook interessante muzieksmaak. Sommige nummers klinken wel lekker maar andere weer net niet. Toch wel leuk dat jij telkens weer van die toch redelijk onbekende bands/nummers naar boven haalt. Ga zo door met je blog, ik lees het met alle plezier.

Share this comment


Link to comment

Ik dacht dat dit ging over zo'n paal in toeristische steden met van die nutteloze informatie :schater:

Share this comment


Link to comment

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om te kunnen reageren

Een account aanmaken

Registreer je voor een eigen account. Het is snel en makkelijk!


Nu registreren

Inloggen

Heb je al een account? Log hier in.


Nu inloggen