Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79222

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Verrassing


Phoenyxar

1254 bezichtigingen

Verrassing

Hoewel dat Sinterklaas bij mijn Noorderburen al een dag eerder wordt gevierd, is 6 december hier de dag van cadeautjes en plezier. Het is ook wel best logisch dat onze 2 landen een aparte datum hebben voor dit feest, want we kunnen van onze Goedheilige man toch niet verwachten dat hij op dezelfde nacht zowel Nederland als België zou aandoen. Hoewel je de vraag kan stellen dat als iemand toch al heel Nederland wil rondtouren hij er ook niet even een stukje Vlaanderen bij kan meenemen?

Maar ja, dan is het ochtend en dan kan je je natuurlijk weer verwonderen aan wat je hebt gekregen, als je al iets hebt gekregen natuurlijk. Nou, hoewel ik wel dingen verzamel boeit mij dat eigelijk niet zo veel. Ik hecht totaal geen waarde aan materiële dingen dus eigelijk is deze feestdag meer een gemiste kans voor mij. Nee, eigelijk is dat fout. Ik hecht wel waarde aan materiële dingen, maar enkel als ze een sentimentele waarde hebben, de materiële kant interesseert mij niet.

Maar toch om even op die vraag terug te komen: "Wat heeft deze week mij nu daadwerkelijk gebracht?"

Wel, de tijd rond Sinterklaas is voor mij meestal een grote miserie, in tegenstelling tot de meeste andere mensen. Want het is de tijd van het jaar waar Haruhi zonodig zijn verjaardagsfeest moet vieren, zodat ik weer eens een manier mag verzinnen om op een zo kort mogelijke tijdsspanne zo diep mogelijk Nederland in te geraken. Maar het is het hem allemaal wel waard moet ik zeggen en zeker dit jaar. Het is voor mij al bijna een gewoonte maar het is eigelijk nog maar de tweede keer dat ik dit doe en bijgevolg ook vele malen leuker dan de eerste keer, want nu kende ik ook bijna iedereen die er rondliep.

Maar het heeft natuurlijk ook wel zijn negatieve kant allemaal, want als je vertrekt klinken nogal makkelijk de woorden: "Tot nog eens! Waarschijnlijk volgend jaar! Haha" en het kan natuurlijk aan mij liggen maar is dat niet wat jammer? Op Haruhi na zie ik al de mensen daar maar 1 keertje in het jaar en vreemdgenoeg "klikte het" dan ook nog eens vrij goed met velen daar. Maar dankzij de gigantische afstand en onze drukke door school-gecontroleerde leventjes zal ik ze dus niet meer zien, tot volgend jaar, zelfde plaats, zelfde tijd.

En ja, ik ben iemand die veel waarde hecht aan sentimentele en ongrijpbare dingen, dus ik vind dat echt jammer. Ik zou er graag geweldig veel geld voor neerleggen om dat elke week te laten plaatsvinden, maar dat gaat het hem niet zijn hè? Maar de week heeft mij wel nog wat anders gebracht van goede waarde voor mij. Zo ben ik eindelijk uit mijn kleine dilemma omtrent de voortzetting van mijn studierichting en zo heb ik met een vriendin, waar ik maanden geen contact mee heb gehad, weer eens de draad heropgepakt, het zij dan maar voorzichtig, maar er is terug contact. En dat vind ik allemaal vele malen interessanter en relevanter dan hopen cadeau's krijgen met deze feestdag, ik ga ook dit jaar mijn opleiding Burgerlijk Ingenieur waarschijnlijk opgeven om "maar" Germaanse te gaan doen en weet je wat? Ik voel me daar goed bij!

Ja ok, ik verspil dan misschien wel een jaar, hoewel ik daar persoonlijk wel niet zo over denk... Maar ik zal me daar wel veel beter bij voelen dan mocht ik dit voortzetten. Bijgevolg ontloop ik ook een job waar ik in potentie meer dan 3 keer zo veel zou kunnen verdienen als bij hetgene ik nu wil gaan doen... Maar wat is geld nu toch, welke waarde heeft het? Voor mij niks.

7 reacties


Recommended Comments

Opleiding Engels-Nederlands (in een kader van leerkrachtopleiding) bij ons worden taalrichtingen met hun overkoepelende naam aangeduid. Germaanse, Romaanse en Slavistiek =3

Link to comment

Omdat ik uiteindelijk moet zeggen dat het wiskundige echt niet zo mijn ding is, ik ben meer relatiever in mijn omgang en ik twijfel er aan of ik het ook nog wel leuk zou vinden binnen enkele jaren. Uiteindelijk vind ik het niet zo moeilijk hoor, maar ben niet zo gemotiveerd meer om het verder te doen =3

Link to comment

Omdat ik uiteindelijk moet zeggen dat het wiskundige echt niet zo mijn ding is, ik ben meer relatiever in mijn omgang en ik twijfel er aan of ik het ook nog wel leuk zou vinden binnen enkele jaren. Uiteindelijk vind ik het niet zo moeilijk hoor, maar ben niet zo gemotiveerd meer om het verder te doen =3

Top dat je zo'n beslissing durft te nemen. Veel mensen blijven vaak doorsukkelen met iets wat ze eigenlijk niet willen, maar jij durft een nieuwe stap te maken. Ik hoop dat dit is waar je je thuis in gaat voelen.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...