Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79227

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Eindjaar


Phoenyxar

1136 bezichtigingen

Eindjaar

Nu dat de laatste paar dagen van het jaar zijn ingezet kan ik terugkijken naar 2012. Heeft zoiets veel betekenis? Ach eigelijk niet, je doet het maar gewoon voor jezelf om ook te kijken naar wat beter kon en als ik eerlijk ben, kan ik niet klagen over het afgelopen jaar.

Ondanks geweldig veel kutdagen, slecht humeur met zijn momenten, geweldig veel tegenslag en dieptepunten kan ik er niet over klagen eigelijk. Dan heb ik het niet zo over "al die goeie dingen die ook zijn gebeurt dit jaar" (want ja, die waren er eigelijk ook wel met hopen) maar gewoon over enkel die slechte dingen.

Is er dit jaar iets speciaal gebeurt waardoor ik moet jammeren? Eigelijk niets.

Heb ik dit jaar iets zo hard verneukt dat het niet meer goedkwam? Ook niet.

Wat maakt eigelijk een goed jaar? Weten we dat?

Een goed jaar is niet een jaar waar alles perfect gaat en naar je eigen zin, waar alles dat je probeerde gewoon lukte van de eerste keer en waar in feite geen verdere vooruitgang in zat. Een goed jaar is voor mij een jaar waar je eens een paar keer goed met je kop tegen de lamp loopt, we proberen het meestal te vermijden, maar dat lukt niet. Ik probeer dat niet te vermijden, ik zie het onder ogen en leer er gewoon van. Zo definieert een goed jaar zich voor mij, een jaar waar je -veel?- tegenslag hebt maar er toch ook iets uit kunt leren.

Zoiets werkt in feite enkel maar als je je er voor openstelt. Dat deed ik vroeger niet zo... Toen was het gewoon een "kutjaar" maar zonder eigelijke reden. Ik zeg niet dat het jaar niet beter of slechter kan, zeker niet. Maar om wat de stereotype kant op te gaan: Geluk is iets dat je zelf bepaalt en zelf controleert - dat doe ik nu, ik kan wel ongelukkig zijn om bepaalde dingen, maar daar verander je de zaak niet mee, toch?

Dus ja, geef mij voor 2013 maar nog eens zo'n "kutjaar" waar ik me meerdere keren kan mispakken en compleet onderuit gaan, ik zal er meer aan hebben dan aan een jaar waar alles zogenaamd "perfect" gaat.

Iedereen nog prettige feestdagen en geniet maar van je jaar!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...