Jump to content

Speratyal Fantasy

  • artikelen
    6
  • reacties
    51
  • bezichtigingen
    23905

Met Vakantie Naar Vlaanderen


SpacyColours

3280 bezichtigingen

Stel je voor: je wint ineens de lotto waar je niet aan meedoet en met het verdiende geld besluit je je vriendin/moeder (doorstrepen) uit te nodigen voor een heerlijke vakantie. Helaas heeft Amerika de grenzen dichtgegooid vanwege "fucking terrorists", heersen er overal in Afrika en het Midden-Oosten burgeroorlogen, is Azië in de macht gevallen van Noord-Korea en doet Australië voor het gemak gewoon even niet mee. Dan moet het dus wel een land in Europa worden. Welke beelden drijven dan het eerst je netvlies voorbij?

Waarschijnlijk begint je innerlijke rolprent met wat frames van Spaanse zon en Griekse stranden. Als je met je moeder gaat, neigen de celluloids in je hoofd misschien meer de culturele kant op en krijgen Praag en Londen voorrang. Natuurliefhebbers brengen Zweden een bezoek, skïers gaan naar Zwitserland en de wat minder snuggere reiziger / trouwe romanticus (doorstrepen) neemt zijn vriendin mee naar Boekarest.

Waarschijnlijk zal Vlaanderen de credits van je mental-film niet vergezellen. Natuurlijk heb je Brussel, Antwerpen en een stukje Ardennen maar veel meer kan ik niet verzinnen. En als je twee weken weg wil zijn, moet je je daar de halve vakantie rot vervelen. Toch? Mis!

Ik ga jullie laten zien dat er in Vlaanderen veel meer te beleven valt dan je denkt. Vlaanderen kent een groot scala aan pittoreske dorpjes met elk hun unieke kenmerken en zelfs klimaten. Je komt regelmatig dingen tegen die je nergens anders ter wereld kan verwachten. Geloof je me niet? Ik zal u maar eens enkele plaatsen tonen, niewaar?

De mooiste plekjes van Vlaanderen

Rukkelingen-Loon

klompenridders-sturen-40-groepen-door-rukkelingen-loon-en-mechelen-bovelingen-id1634111-515x0.jpg

Majestatische feestvreugde tijdens de jaarlijkse "trektocht" van Rukkelingen-Loon

Het loont zeker om een keer in Rukkelingen-Loon te komen.1 Het is een landbouwdorp zonder enige industrie, daarom rijden er alleen trekkers. Lijkt misschien nietszeggend, maar De Watergroep heeft er een belangrijk pompstation voor drinkwater staan. Dus drink je ergens in Vlaanderen wat uit de kraan, grote kans dat het water je toegepompt wordt door de mensen uit Rukkelingen-Loon. Het klimaat is hier vrij nat, ook regelmatig rukwinden. Het dorp kent één unieke religie, een soort doe-het-zelf-versie van streng-Christendom. Een inwoner vertelde mij "Geslachtsgemeenschap? Waarom? Als je moet plassen steek je je slang toch ook niet in iemand's vagina? En als je moet poepen doe je dat toch ook niet in iemand's mond? Zo werkt dat ook bij masturbatie." Aldus de Rukkelingen-Loner.

Dit in tegenstelling overigens tot het dorpje Batsheers dat ernaast ligt. De Batsheersers zijn namelijk van mening dat seks de oplossing van alles is en dat blijkt wel uit de epidemie die er heerst.

1 - Niet meteen doordenken bij dat laatste woord want een ander plaatsje heeft al een patent op dergelijke grappen.

Boom

363928_single_tree.jpg

Skyline van Boom

Boom is een beetje het Shanghai van Vlaanderen. Geen enkele gemeente kent zo'n snelle ontwikkeling als Boom. In de lente ziet Boom er prachtig uit kan ik je vertellen en lijkt het alsof de hele gemeente in bloei staat. 's Winters echter, is het er een stuk rustiger. Niet dat iemand met wintersport vakantie gaat, men geniet er thuis van hun rust. Deze winterslaapsessies worden enkel overtroffen door Nederlandse Prins Friso.

Enkele jaren geleden kwam deze gemeente nog in het nieuws, nadat de hele gemeente dreigde af te fikken vanwege de strenge droogte in die periode. Gelukkig is het nooit zo ver gekomen en hebben alle bewoners nog een tak boven hun hoofd.

Jeuk

Krusty-krab.jpg

Beroemde Krabrestaurant te Jeuk

Wie aan Jeuk denkt, denkt aan krabben. Ongeacht het feit dat Jeuk kilometers van de kust af ligt, zie je hier werkelijk overal krabben. Aan je neus, in je oor, onder je voet, ja zelfs dáár, die beesten kruipen overal op en naar binnen. Ze schijnen echter een helende werking te hebben, net als de diverse schuren die her en der in het plaatsje te vinden zijn. Zorg alleen wel dat ze van je muggenbulten afblijven.

De inwoners zijn naar mijn mening erg aardig, zij het ietwat prikkelbaar.

Bekaf

sleeping-people.jpg

Foto van studenten op de Universiteit Bekaf

Voordat ik bij mijn eindbestemming kom, eerst even over het nabijgelegen plaatsje Bekaf. Want ook dat is niet zomaar een dorpje. Het is hét Sparta van Vlaanderen. Elke Belg droomt ervan in zo'n dorp te mogen opgroeien. Hier worden de doetjes gesepareerd van de echte mannen en vrouwen. Met name de fitness- en marathonverenigingen van Bekaf staan bekend om de bikkelharde aanpak. Is ook wel nodig want Bekaf kent het hoogste percentage mensen met obesitas én hypersomnia ter wereld. Meer info heb ik helaas niet - het VVV van Bekaf is maar een half uur per week open. Weliswaar precies het half uur dat ik er was, maar de medewerker was zo moe omdat hij wel tien meter van zijn werk afwoont. Ik zal het er maar ophouden dat de sportverenigingen op slot zitten en niemand de kracht bezat om het sleuteltje rond te draaien.

Last but not least:

Aarschot

*plaatje kwam niet door censuur*

Ah, Aarschot. Internationaal bekend als the place where the sun don't shine. Er valt wel regelmatig een schot hagel. Wat veel mensen echter nog nooit geproefd hebben, is het plaatselijke bier: Aarschotse Bruine. Vernoemd naar de unieke smaak van het bier dat prima in de cultuur van de Anale Driehoek past. Je moet het gewoon meemaken. In tegenstelling tot wat velen denken is Aarschot niet vernoemd naar een vervelend ongeluk tijdens een hertenjacht, maar is "chot" de oud-Leuvense spellingswijze voor "God" en staat de stadsnaam dus voor de schepper van stront, de Aars-God. Er staan geen WC's in Aarschot - iedereen moet zijn of haar behoefte in de kerk doen, al biddend naar de Aars-God als dank voor het verkrijgen van zulk een wonderlijk ontlastingsmiddel. Deze blijft daar dan liggen, en de hele stapel heilige stront, ook wel Holy Shit genoemd, wordt eens per jaar door de Paus hiimself naar de Hemel gestuurd. Zo heeft God weer een jaar lang munitie verteerde keutels om keihard terug te gooien naar alle burgers in Vlaanderen die moeten wonen in een land waarin iedereen erop uit is om hun reputaties zo diep mogelijk de grond in te stampen.

U hoort het - mocht u in de Krokusvakantie een weekje naar het buitenland willen maar reikt uw budget niet tot Spanje, Zwitserland of Noorwegen? Geniet van een heerlijk weekje Vlaanderen, de meest ondergewaardeerde vakantiebestemming ooit. Goedkoop, dichtbij en nergens andere toeristen. Wat wil je nog meer? ;)

13 reacties


Recommended Comments

Bedankt iedereen! ^_^:dans:

En sorry voor het beledigen van eventuele Rukkelingen-Loners, Batsheersers, Komenaars (:-(), Boombewoners, Jeukers, Bekaffers en Aarschotten. Het is niet naar jullie persoonlijk bedoeld.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...