Jump to content
 • Sign Up
GTAGames.nl

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  275,409

MAF 010 - Multitainment

NandroDavids

267 views

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Kloep

Welkom bij de nieuwe rubriek Mulitainment! In deze rubriek gaan we regelmatig iets uitlichten wat onder entertainment valt. Dat kan van alles zijn: een album of single, een film of serie, een tv-programma, een game, misschien zelfs een boek, het kan hier allemaal.

Deze week hebben we het over de film The Expendables 2! Als je niet van spoilers houdt en de film nog niet hebt gezien, lees deze rubriek dan niet. Ik vertel er niet heel veel inhoudelijks over, maar sommige dingen wil je denk ik liever niet van tevoren weten.

Actie! Veel actie zelfs. Het begint meteen wanneer ze de enige echte Terminator redden uit een kamp. Ja, echt waar. Hij moest gered worden. Het ging ze niet eens echt om Schwarzenegger, maar om een Chinees die verder niet veel toevoegt aan het verhaal. Op de weg terug in hun bekende vliegtuig (dezelfde als in The Expendables 1) springt deze samen met Jet Li naar beneden, en we zien ze nooit meer terug.

Dit vliegtuig is niet het enige wat we vanuit deel 1 nog herkennen. Naast de bekende acteurs (zoals Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren en Bruce Willis) zijn ook de vechttechnieken nagenoeg hetzelfde. Lee Christmas (Jason Statham) houdt nog erg van het gooien van messen bijvoorbeeld en de grote neger heeft nog steeds het grote geweer. Ook zijn er wat extra bekende acteurs ingehuurd voor deze film. Ik noem Jean-Claude van fucking Damme, Chuck Norris en Liam Hemsworth.

"Track him, find him, kill him."

Als ik een film kijk, blijven mij vaak bepaalde quotes bij. Zo ook bovenstaande. Deze wordt uitgesproken door Barney Ross (Sylvester Stallone) nadat Lee Christmas vraagt wat het plan is. Billy the Kid (Liam Hemsworth) is vermoord door Vilain (Jean-Claude van Damme) (op een leuke manier overigens) en Barney wil hem wreken.

"Rest in pieces."

Er waren een hoop vijanden. En als ik zeg een hoop, dan bedoel ik ook echt een hoop. Toen de laatste werd neergeschoten sprak Barney Ross bovenstaande quote uit.

Naast dit zijn er ook nog een aantal andere leuke quotes. Om een voorbeeld te noemen:

"I'll be back."

"You've been back enough. I'll be back."

"Yippee-ki-yay."

Laat het duidelijk zijn dat de eerste zin gezegd wordt door Arnold Schwarzenegger, de tweede door Bruce Willis en de derde weer door Arnold Schwarzenegger. Kenners van The Terminator en Die Hard zullen hem snappen.

"Who's next? Rambo?"

Ook deze mag duidelijk zijn neem ik aan?

Conclusie: The Expendables 2 is een geweldige film. Precies wat je er van kan verwachten. Veel actie, leuke acteurs, heerlijk! Echt een aanrader. En als je The Expendables 1 nog niet hebt gezien, kijk die dan ook meteen even. Niet dat het echt nodig is om het verhaal te snappen, maar ook dat is een leuke film.0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...