Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285135

MAF 015 - Voorpret (1)


NandroDavids

3385 bezichtigingen

4g2asi.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Die Hard

MAF heeft er weer een nieuwe rubriek bij: Voorpret! In deze rubriek gaan @Jesperkaj en ik (Die Hard) dieper in op Rockstar's nieuwste titel in de Grand Theft Auto-serie: GTA V. Jesperkaj zal hierbij de uitgebrachte screenshots en trailers gaan vergelijken met de realiteit in Los Angeles en omringende gebieden, en ik ga mij verdiepen in verschillende aspecten van de game. Elke week neemt één van ons tweeën deze rubriek op zich met de bedoeling om de rubriek gevarieerd en interessant te houden. Als grande introduction krijgen jullie een dubbele editie: zowel Jesperkaj als ik zullen deze week ons item publiceren.

LANDSCHAPPEN

Groter dan GTA: San Andreas, GTA IV en Red Dead Redemption gecombineerd

EIND_zps9c79e535.png

"Developed by series creator Rockstar North, Grand Theft Auto V heads to the city of Los Santos and surrounding hills, countryside and beaches in the largest and most ambitious game Rockstar has yet created", aldus Rockstar in de officiële aankondiging van GTA V. Inmiddels zijn we een kleine anderhalf jaar verder en hebben we meer dan hondertwintig screenshots en drie trailers mogen zien. Nu kennen we Los Santos al redelijk vanwege de uren die we doorbrachten in GTA San Andreas: een stad met vele culturen en een duidelijk verschil tussen rijk en arm. Tijd om ons dan eens goed en uitgebreid te verdiepen in die omringende heuvels, stranden en dat platteland waar R* het over had. Het onderwerp van deze week is dan ook: landschappen.

Blaine County

Zodra je jezelf door de heuvels van Vinewood en Mulholland manoeuvreert is het eerste wat je zult zien een heuvelachtig zandlandschap. Dit gebied heeft de naam Blaine County. Het zonnetje zal zich hier erg vaak laten zien en wanneer het weer omslaat gebeurt dit dan ook goed, met onweer en stortbuien. Blaine County wordt bewoond door drugsverslaafden, bikers (onder anderen van The Lost) en natuurlijk de typisch Amerikaanse boeren met hoeden en schommelstoelen. Zoals we in de tweede trailer konden zien ligt ergens in Blaine County een drukke snelweg. Nu weten we niet hoe de map eruitziet, dus de precieze geografische gegevens kan ik jullie niet geven. Als je eenmaal de snelweg afslaat zal je jezelf terugvinden in een gebied met eenzame (zand)weggetjes en kleine dorpjes.

Sandy Shores

Eén van die kleine dorpjes is het trailerpark waar Trevor verblijft: Sandy Shores. Sandy Shores is een trailerpark met 3010 inwoners en drank, als we het welkomstbord moeten geloven. Het gehele Blaine County wordt overigens overspoeld door drank, want de grote reclameborden met LIQUOR kom je overal tegen. Rockstar's poging om de game zo realistisch mogelijk te maken zien we terug in een scène die geschoten wordt in Sandy Shores. We zien namelijk dat de trucks hier rondrijden met een licht geopende motorkap, iets wat in het echt ook gebeurt om ervoor te zorgen dat de motor niet oververhit raakt in het warme klimaat.

SandyShores_zps1bd9d4b2.png

Links: "Welcome To Sandy Shores. We Have Liquor. Pop 3010." | Rechts: Twee trucks met geopende motorkap

Overige dorpen en bezienswaardigheden

Naast Sandy Shores zijn er zeer waarschijnlijk ook nog andere dorpen te vinden. We zagen al eerder op een screenshot Trevor rondlopen in een dorp met iets meer welvaart dan zijn verblijfplaats. Het kan natuurlijk net zo goed zijn dat dit nou net een luxere uithoek van Sandy Shores betreft, maar aangezien het dorp op de screenshot ook gelegen is aan de voet van een heuvel (iets wat bij Sandy Shores zo leek) gaan we er even vanuit dat dit niet het geval is. Wellicht dat dit dorp vanwege zijn grotere welvaart dichterbij de snelweg gelegen is. Verder zagen we ook al diverse keren vier satellietschotels voorbij komen, wat ons weer terug laat denken aan The Big Ear in GTA San Andreas. Naast de satellietschotels staan er grote elektriciteitsmasten door het gehele Blaine County.

Dorpenmasten_zps076a975a.png

Links: Trevor in het nog onbekende dorp | Rechts: Vier satellietschotels in Blaine County

Alamos Sea

Eén van de meest opvallende dingen in Blaine County is het gigantische meer dat er middenin ligt. Alhoewel het een meer betreft en geen zee (het bevat echter wel zout water), heeft het de naam Alamos Sea gekregen, gebaseerd op de in Californië gelegen Salton Sea. De Salton Sea kampt echter met massale vissterfte, dus wellicht dat de Amalos Sea ook niet bepaald gezellig te noemen valt. Wie weet probeert Rockstar hier nog enkele verwijzingen naar aan de game toe te voegen.

AlamosSea_zps594eacc8.png

De Alamos Sea

Mount Chiliad

De fans van GTA San Andreas hoeven niet bang te zijn: ook Mount Chiliad zal zijn terugkeer maken in GTA V. Jammer genoeg heeft Rockstar nog (bijna) niets laten weten over deze gigantische berg. Ik ben benieuwd of we weer naar de bergtop kunnen fietsen/rijden/vliegen om ons vanaf daar te pletter te storten. Oh, de nostalgie... Er is in ieder geval wel bekend dat er een rivier langs de berg stroomt - net zoals toevallig ook in GTA San Andreas het geval was - en dat er een treintunnel door de berg loopt.

MountChilliad_zps21c890fb.png

Links: De treintunnel die door Mt. Chiliad gaat | Rechts: Parachutespringen langs de berg lijkt een leuke bezigheid

Zancudo River

Door het landschap van Blaine County baant zich de Zancudo River, die natuurlijk verbonden is met de Alamos Sea. Het is echter nog altijd onduidelijk welke rivier precies de Zancudo River is. Tot dusver lijkt het erop dat er twee verschillende rivieren door Blaine County stromen. Of de onderste twee screenshots dezelfde rivier bevatten is dan ook onduidelijk. In ieder geval hebben we op één van de allereerste vrijgegeven screenshots kunnen zien dat de rivier een waterval bevat.

ZancudoRiver_zpsacb3a494.png

Links: De Zancudo River komt uit in de Alamos Sea | Rechts: In de achtergrond is te zien dat de rivier een waterval bevat

Een levende wereld

In tegenstelling tot voorgaande GTA's, waar de wereld alleen werd bevolkt door mensen en enkele zeedieren, biedt GTA V een levende en adembenemende wereld. In Red Dead Redemption konden we al oog in oog komen te staan met wilde dieren en Rockstar brengt dat onderdeel nu ook naar GTA. Het stond vorige week al in De Vijf: herten stoppen bij beekjes om wat te drinken en bergleeuwen vallen aan zodra ze je spotten. Je bent niet meer alleen, gevaar ligt overal op de loer. Ook pedestrians hebben nu hun eigen activiteiten. Je zult wandelaars tegenkomen in het heuvellandschap, vissers die hun hobby uitoefenen of dirtracers die langs je scheuren op de zandweggetjes. Die heuvels, stranden en dat platteland waar R* het over had liggen daar niet zomaar een beetje zoals in GTA San Andreas het geval was. Nee, met GTA V levert Rockstar een levende en uitgebreide wereld. Het leven is overal.

7 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...