Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285126

MAF 018 - Column


NandroDavids

855 bezichtigingen

71p550.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Forumkranten

Sinds juli 2012 scharrel ik hier zowat dagelijks rond. Elk interessant topic even doorlezen, hier en daar posten, et cetera. Best vreemd eigenlijk, dat ik met een dergelijke activiteit pas na een maand of 5 daadwerkelijk in aanraking ben gekomen met de enige actieve forumkrant van dat moment: Oceans Weekly News. Via een status update werd ik naar de blogpagina van OWN geleid, en heb ik de editie van die week met veel aandacht doorgelezen. Om eerlijk te zijn vond ik het erg speciaal, zo'n forumkrant. Ik ben hem dan ook met veel plezier blijven volgen. Wekelijks werd ik op die manier op de hoogte gehouden van interessante nieuwtjes/feitjes, hetzij forumgerelateerd, hetzij GTA-gerelateerd, of juist heel iets anders.

Toen OWN door omstandigheden één keer niet de mogelijkheid had om de wekelijkse publicatie aan te houden, zag NandroDavids zijn kans schoon om zijn oude krant, Maatschappijkritisch Alternatief Forumnieuws, weer nieuw leven in te blazen. Dit begon als een soort stunt, en het leidde tot een heuse 'oorlog' in de blog-sectie. Opmerkingen en cartoons met een cynische en soms bijna bespottende lading waren het gevolg. Als lezer maakte het mij niet veel uit. Integendeel, ik kon vanaf nu genieten van twee kranten per week!

Inmiddels is de storm afgezwakt, en is het best normaal voor ons om elke week twee verse kranten op tafel te zien, de OWN en de MAF. Best leuk, nietwaar? Dat zo'n digitale gemeenschap als een forum op zoiets uitkomt. En het leuke is nog: het is uiterst serieus bedoeld. 'Buitenstaanders' zullen de charme van het forum en zo'n krant niet begrijpen, en het meer een lachertje vinden. "Zo, ben jij redacteur van een 'forumkrant'? Nou, dat klinkt erg leuk en nuttig!"

Tja, misschien is het wel beter om die 'buitenstaanders' in die waan te laten. Je kunt vertellen wat je wilt, maar je zult het toch echt mee moeten maken om te begrijpen hoe ongelooflijk leuk zoiets wel niet is.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...